Şimdi Ara

Vitara vs HR-V vs Tiguan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,


    Kendime temiz ve kullanimi rahat bir SUV ariyorum. 3 arac arasinda kaldim. Son fiyatlariyla beraber yaziyorum. Hangisinin F/P ve ileride nakite donusulebilirligi acisindan avantaj/dezavantajlarini paylasir misiniz?


    1) 2017 Model, Manuel, 27000 KM Tiguan:

    sahibinden.com
    Volkswagen / Tiguan / 1.4 TSI / Trendline / Bayandan 2017 Model Temiz 27.000km Tiguan sahibinden.comda - 939725090
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-volkswagen-bayandan-2017-model-temiz-27.000km-tiguan-939725090/detay



    251.000'e birakiyor.


    2) 2017 Model, Otomatik, 61.000 KM, HR-V :

    sahibinden.com
    Honda / HR-V / 1.5 i-VTEC / Executive / HONDA HRV 2017 OTOMATİK SAHİBİNDEN sahibinden.comda - 932578444
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-honda-honda-hrv-2017-otomatik-sahibinden-932578444/detay

    243.000'e birakiyor.


    3) 2017 Model, Otomatik, 51.000 KM, Vitara:

    sahibinden.com
    Suzuki / Vitara / 1.6 GLX / 2017 Suzuki Vitara 1.6GLX +4X2+50.000km sahibinden.comda - 927484428
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-suzuki-2017-suzuki-vitara-1.6glx-plus4x2-plus50.000km-927484428/detay

    230.000'e birakiyor. Bana en uygunu bu gibi geldi.


    Dusunceleriniz nelerdir? Cok tesekkurler.








  • Manuel sorun değilse tiguan, diğerleri aynı segmentte değiller.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt

    Manuel sorun mu veya degil miyi daha dusunemedim. Istanbul'da surecegiz fakat donanim olarak zaten cok da problem yaratacak gibi gorunmuyor. Digerlerinin niye ayni segmentte olmadigini soylediniz?

  • Hrv çok tutulmadı. Bu da hem kronik sorun konusunda bilgisizliğe (yabancı forumlar araştırılabilir) hem de en ufak bir trim parçası için servis bagimlılıgına sebep olur, uzun süreli kullanımda değer kaybı da yaşattır piyasası olmadığından.

    Vw ölüsü bile prim yapıyor, başka suvlarda manuel rağbet görmezken vw seven ama dsg sevmeyenler tarafından manueli de tutuluyor. fakat İstanbul kullanımında manuel konusunda yorum yapamıyorum, tamamen kullanıcı ihtiyacı ile alakalı. Kısa süre sonra satılacaksa yine de vw.

    Suzukiyi kendim için çok araştırdım. Şanzıman tam otomatik, baş ağrıtmaz, donanım gl+ dahi dolu, glx olunca cam tavan vs. standart hale geliyor. Performans olarak tsiden geri kalır. Tüketim konusunda ikisi de başarılı kendi boyutlarına göre, tabi sert kullanılırsa her benzinli araç gibi yakıt musluğunu açıyor. 2016 modellerde ekran vb. birkaç sorun vardı, 2017de çözüldü. Uzun vadeli kullanımda tam otomatik ve daha düşük fiyatlı olduğundan öncelik veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,


    Cok tesekkurler cevabiniz icin. Acikcasi diger butun herkes gibi HR-V'yi sona atmissiniz. CVT sanzimanlardaki problemi tahmin edebiliyorum.


    Acikcasi ben de iki arac arasinda kaldim. Suzuki'nin uzun vadeli kullanimda daha karli oldugunu dusunuyorum. VW'deki manuel kullanimin ise cok yorucu olmayacagini dusunuyorum.


    Kisacasi; VW'yi al-sat ve manuel sorun olmayacaksa onceliklendiriyorsunuz. Suzuki'yi de, genel anlamda tavsiye ediyorsunuz. Dogru mu anliyorum?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: YGA

    Manuel sorun mu veya degil miyi daha dusunemedim. Istanbul'da surecegiz fakat donanim olarak zaten cok da problem yaratacak gibi gorunmuyor. Digerlerinin niye ayni segmentte olmadigini soylediniz?

    tiguan c segmenti, diğer ikisi b segmenti. vw'de hrv ve vitaranın karşılığı t-roc.

    vitara 1.6 atmosferikse iki kere düşünün derim. zamanında 1.4 turbo modelini almak için araştırmıştım. o arada atmosferiğini de kullandım gerçekten ikisi çok farklı. en azından kullanın/inceleyin detaylı bir şekilde. aynı şeyi hrv için de söyleyebilirim. hrv'de cvt şanzıman, sorunu yok ama 2 senede bir yağını değiştirmenizi istiyor honda o da epey tuzlu (cvt jazz sahibi olarak söylüyorum).

    vitara donanım olarak doludur ama bazı kalite/işçilik problemleri var onu da belirteyim.

    trendline tiguan donanım olarak epey boştur ama üst segment bir araç ve manuel olması nedeniyle alınır diyorum (olası dsg sıkıntısı yok çünkü).

    tercih sizin hayırlı olsun.





  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt

    Cok tesekkurler. Vitara ATM degil. Tiguan’i ben de dusunuyorum. Manuel ve biraz bos paket olmasi dusundurucu sadece. Cok tesekkurler tekrar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YGA kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle. Cvt şanzıman kendim uzun süre kullanmadım fakat b segment benzinli araçlara uygun gibi geliyor bana.


    Otomatik-manuel konusu tamamen şahsi karar. Ben 3 sene öncesine kadar hep manuel kullandım, şu an eş durumundan otomatige geçtim. Uzun yol ve sakin yerde hiç fark etmiyor bana, buyuksehir trafiğinde ise manuel eziyet geliyor artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiguan alınır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satmaya araba alacaksan tiguan gerisini hiç düşünme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl vitara 1.4s kullanmış biri olarak vitara derim. full paket olarak almanı öneririm. dolu paket standartların üstünde. t-roc ta kullanmış biri olarak vw tiguan çok daha konforlu olur ama vitaradaki 4*4 performansı gerçekten memnun eder

  • quote:

    Orijinalden alıntı: jacks

    2 yıl vitara 1.4s kullanmış biri olarak vitara derim. full paket olarak almanı öneririm. dolu paket standartların üstünde. t-roc ta kullanmış biri olarak vw tiguan çok daha konforlu olur ama vitaradaki 4*4 performansı gerçekten memnun eder

    Merhaba,


    1.6 GLX 4x2 Vitara hakkindaki dusunceleriniz nelerdir?

  • 2 yıl kadar 2016 dizel manuel hrv kullandım. Sadece bir kez akü problemi çıkardı onu da honda kendisi halletti bir sorun yaşatmadı yakıt konusunda çok iyi idi.Başka sorun var ise cevaplarım

  • Al sat yapmayı düşünüyorsan kesinlikle Tiguan ama Ben uzun yıllar kullanacam gerçek bir suva bineceğim diyorsan Suzuki vitara derim, Hr-v den bahsetmeye bile gerek yok cvt şanzıman, tipi de iyi değil bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 GLX 4*2 tüpe uyumlu olduğundan arkadaşımıza almıştık. bizim aracı kendi kullandıktan sonra kendisinin ki sadece gidiyor demişti. sonuçta 1.6 yeterli performans ve lpg uyumunu da düşünürseniz((tercih sizin) güzel tercih.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.