Şimdi Ara

Vista'da C ve D birleştirmek ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Vista Ultimate kullanıyorum ve harddiskim 3'e bölünmüş şekilde( C / D / E ).C'de sadece 1gb yer kaldığından sıkıntı oluyor ve D sürücümü boşalttım, birimi sildim.Vista'nın disk yönetiminden C için birimi genişlet seçeneğim aktif olmadığından ( bunun çözümü var mı ? ) boşalttığım D sürücümü C'ye ekleyemiyorum.D sürücüsünü " yeni-basit birim yarat " seçeneğiyle C klasörüne bağlamayı denedim onuda kabul etmedi.

Daha önce internette araştırırken " C sürücüsüne bir klasör açın ve yeni birim oluşturacağınız sürücünün harfini bu klasör olarak atayın, böylece C için ekstra alan kazanmış olursunuz " gibi bir şey okudum ama bu bilginin kaynağını şu an bulamıyorum ve okuduklarımın tamamı aklımda kalmadı.

Kıssadan hisse, bana bu konuda önerileriniz ne olur, ne yapayım ki D sürücüsünden boşalttığım alanı C'ye dahil edebileyim ? Partition Magic programı ile sorunsuz hallolur mu ? Bana tecrübeleriniz doğrultusunda yön gösterebilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reef1905 -- 1 Nisan 2009; 18:30:22 >

İnanmayın Demiştik!

• partiton magic pogramıyla bi macera yaşadım benimde hardiskim 3 parçaydı c: d: e: şeklinde ben d: ve e: sürücülerimi birkelştirmek istedim d: sürücümdede agzına kadaarda film arşivi m doluydu evet partion magic naptı d: ve e: birleştirdi ve maalsef 2 sürücüdeki bütün dosyalarımı sildi bu partnmgic programı iyi bilen arkadaşlar için açıkçası senin sorununuda çok merak ediyorum illaki bizim başımızada geliyo... ama ben sistemi yedekleyip d: sürücümünde yedekleyip format atarak çözüm bulurdum ve dünya kadarda zamanımdan olurdum...

senin sorununa çare bulunursa hepimizin sorununa öçare bulunmuş olacak
  • bildiğm yolu en basıtınden anlatayım denetim masası =yönetimsel araclar=bilğisayar yönetimi= disk yönetimine geliyorsun bu noktadan ıtıbaren hdd 3 parca diyelim C 10GB D 20 GB E 150 GB gibi düşünürsek sen D bölümünü genişletmek istiyorsan E bölümüne gelip birimi sil diyorsun bölüm silindikten sonra D ye gelip sag tıklıyorsun genıslet diyorsun ve bölüm birlesmiş oluyor

@teeKin, ilk mesajımda da anlatmaya çalıştım, bahsettiğin yöntemi uyguladım.Ben D değil, C sürücümü genişletmek istiyorum.D sürücümü sildim ama C üzerine sağ tıkladığım zaman " birimi genişlet " seçeneği aktif değil.

İnanmayın Demiştik!
  • @reef1905 kardeşim ben partition magic defalarca kullandım
    senin yapmaya çalıştığını bende yaptım,yalnız bir tavsiye
    kesinikle işlem sırasında makineni resetleme,bekle...
    bende türkçe yama var ondan anlayabiliyordum
    başlatmanı istediği zaman başlat sonra zaten mavi
    ekranda hiç bir tuşa basma eğer basarsan işlem askıya geçer
    Saygılar

tum guncel partition programlari istedigini yaparda (partiiton magic i bu islemde kullanma yerine paragon partition manager, acronis disk director yada vista ya uyumlu oldugunu soyliyen baska bisi kullan), E: de bulunan dosya miktarina gore coooook zaman alabilir.

Sana tavsiyem E: yi bosaltman (baska bir hd ye felan al), cunku istedigin islemi herhangibir partition programi ile yaparken E: deki dosyalarin konumlari yeniden adreslenecek ve bos diskte birkac sn de olacak islem E: nin dolulugu mertebesinde birkac saat (ler ler) alacaktir. (tavsiye edildigi gibi, bu yontemde makineyi kapatma, git dışarda top oyna, bilgisayari uzuuuuun süre unut)

Kendi yapacagimi yazayim:
    1*D ve E yi bosaltirim, (bi arkadastan ikinci bir harddisk edinirim, belki usb den takarim vs...)
    2*sonra partition programi ile D ve E yi ve bagli olduklari extended bolumu silerim (D ve E extended bolume dahil olduklarindan C ile D yi birlestiremedin)
    3*C nin boyutunu istedigim kadar uzatirim (sag ucundan tut, sol ucuna sakin dokunma) (bu islemi vistada yapmak partition magic vs den yapmaktan daha hayirli olur)
    4*sonrada D diye yeni bir bolum yaratirim
    5*ikinci hd dekileri D ye atarim

1. 5. adim uzun surebilir, 2 3 4 u yapmak 5 dkkayi gecmez :). ustelik basinin agrima ihtimali anlatilanin disina cikmadikca sifirdir.

kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: reef1905

Selamlar ;

Vista Ultimate kullanıyorum ve harddiskim 3'e bölünmüş şekilde( C / D / E ).C'de sadece 1gb yer kaldığından sıkıntı oluyor ve D sürücümü boşalttım, birimi sildim.Vista'nın disk yönetiminden C için birimi genişlet seçeneğim aktif olmadığından ( bunun çözümü var mı ? ) boşalttığım D sürücümü C'ye ekleyemiyorum.D sürücüsünü " yeni-basit birim yarat " seçeneğiyle C klasörüne bağlamayı denedim onuda kabul etmedi.

Daha önce internette araştırırken " C sürücüsüne bir klasör açın ve yeni birim oluşturacağınız sürücünün harfini bu klasör olarak atayın, böylece C için ekstra alan kazanmış olursunuz " gibi bir şey okudum ama bu bilginin kaynağını şu an bulamıyorum ve okuduklarımın tamamı aklımda kalmadı.

Kıssadan hisse, bana bu konuda önerileriniz ne olur, ne yapayım ki D sürücüsünden boşalttığım alanı C'ye dahil edebileyim ? Partition Magic programı ile sorunsuz hallolur mu ? Bana tecrübeleriniz doğrultusunda yön gösterebilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla.

Hiç bir program kullanmana gerek yok, Vista kurulum DVD'sinden boot et, oradan HARD DISK menüsünden format atmadan birimi genişlet, sonra kurulumdan çık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 2 Nisan 2009; 11:07:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dosyaları C yerine D'ye indirme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar ;

@kridvan, bu partition Magic için okuduklarımdan mı bilemiyorum ama hiç kullanmak istemiyorum.Potansiyel tehlike gibi geliyor bana.Ama baktım sonuç alamıyorum söylediklerini adım adım takip ederek işlemi yaparım.İlgin için çok teşekkür ederim.

@Lancelot_Real, bahsettiğin programlar Türkçe mi ? Daha önce tecrübe ettiğin var mı bu programlardan ? Benim D sürücümde dosya yok, hepsini external harddiske attım.Yani D tamamiyle boş. Kendi yapacağım budur demiş arkasından da ( bu islemi vistada yapmak partition magic vs den yapmaktan daha hayirli olur ) yazmışsın.Bunu Vista'nın disk yönetiminden mi yapmamı tavsiye ediyorsun.Dediğim gibi Vista'nın disk yöneteminde " C birimini genişlet " seçeneğim aktif değil.Vista'da olmuyor bu sebepten.Benim takıldığım noktada burası aslında, internette " birimi genişlet " seçeneğini kullananlar var, onlarda bu seçenek aktif olurken bende neden olmuyor ?

@Alx, hocam bende ne yazık ki kurulum cd si yok, bulmasına bulurum ama boot etme ve kurulum cd sini kullanma tecrübem olmadığından dediklerini yapmam biraz zor.İlgin ve alakan için teşekkür ederim.

İnanmayın Demiştik!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.