|
Windows 2030’da nasıl olacak? Microsoft’a göre klavye ve fare olmayacak!

-
-
Aynen aynen. Bu hayal tüccarlarının sunumu bizim siyasilerin vizyonuna benzemiş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yıl 2030:
- Merhaba Windows. KMS activator'ı çalıştır ve ofisi lisansla
-
BSOD hataları da bizi görecek mi?
-
Saçnalamışlar,
-
Beş göz (+israil) için daha fazla hazır istihbarat, hatta bu windows’u kullanan bilgisayarlar ziyafet sunacaklar. Her türlü bilgi bilgisayarların kendi yapay zekasıyla yerel olarak işlenecek, kataloglanacak ve bu dünyanın jandarmasıyım diye gezinenlere altın tepside sunulacak. Fazlasını beklemiyorum.
Pardus’u geliştiriyoruz eyvallah. Bu işletim sistemiyle çalışacak yerli işlemcimiz yok. Anakartımız yok. Çevre birimlerimiz yok. O çevre birimlerinin sürücülerinde dahi güvenlik açığı bırakabiliyorlar üreticiler. Büyük ve güçlü Türkiye olacaksak sadece işletim sistemiyle olmuyor bu işler. Yarın başka bir ülkeye höt desek, arka kapıdan bütün edevleti silseler veya tahrip etseler halimiz nice olur.
Bilgisayarların;
- işlemcisi,
- anakartı,
- ram’i
- psu’su
- ve diğer çevre birimleri de stratejik ürünler.
Bir ürüne Türkiye’de fabrikası kurulması için illa o ürünün devasa büyüklüklerde olması gerekmez. Bir yazıcıda da, web kamerasında da, ssd’de de, biyometrik okuyucuda da, tarayıcıda da,.. vb. güvenlik açığı bırakılabilir. Bunlar küçük ama etkili olur. Çinden hazır alınıp üstüne kar koyup satılan neidüğü belirsiz bu çevre birimleri de yerlileştirilmeli.
Unutmayın;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 7 Ağustos 2025; 8:38:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
En büyük yenilik mavi ekranın dönmesi olabilir.
-
2060 olsa neyse de 2030 çok erken dahası kullanışlı olmayacaktır
-
Yapay zeka habercilikte olduğu gibi firmaların reklam amaçlı kullandığı bir araç oldu, adeta onun üzerinden iş yapıp suya sabuna dokunmadan gün geçiriyorlar...
MS'un rekabete ihtiyacı var, linux'un daha fazla kullanılmaya ihtiyacı var...
akmasa da gürlüyorlar işte.
-
Olabilir de tatsız olur; telefonlar için de aynı şeyi söylüyorlar: Deri altı çipi sayesinde konuşulacak falan... Bir albenisi yok ki, saçma sapan işler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pardus Debian tabanlı artık. Yani Linux yine kapalı kutu değil ama şahsen eski Pisi (kendine ait) tabanı ile geliştirildiği dönem bana daha güven veriyor. Bu arada konudan bağımsız olarak Pardus iyi ki var. Çünkü ileride bir B Planı gerektiğinde nasıl ki Rusya Aurora, ya da Huawei Harmony'i ön planda tutuyor, gerektiğinde Pardus'un bu görevi üstlenebileceğini düşünüyorum.
Şahsen Windows 11'e yükseltme yapmayı düşünmüyorum. Bir süre daha 10 kullanıp ardından Arch/Manjaro yönünde kullanacağım tercihimi.
Microsoft Windows 11 ile birçok cihazın miadını doldurdu. Kendi tercihidir. TPM'in o kadar da güvenli olmadığını, aldatılabildiğini gösteren çalışmalar mevcut. Apple gibi özel anakart üzerine gömülü bir güvenlik çipi (tercihen ARM, RISC-V tabanlı) ile Apple-vari bir şekilde güvenlik sağlayamayacak ise çok da yorum yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 7 Ağustos 2025; 7:9:43 >
-
Bütün bilgisayarlarda (x86 işlemcilerde) bulunan NSA arka kapıları:
AMD -> PSP (Platform Security Processor) / 2013
Intel -> ME (Management Engine) / 2006
Bu ‘teknolojilerin’ kendi ayrık işletim sistemi ve işlemcisi var. Kapalı kaynak kodları var. Bilgisayar çalışmasa dahi diğer sistem elemanlarını yönetebilir. Uzaktan çalıştırılabilirler.
Apple’da şirin gözükmeye çalışan bir diğer maskeli balo karakteri sadece. Maskelerinin altında kendi conilerini ve diğer coni ırkından gelen ülkeleri (beş göz) koruyup kollayan iki yüzlü şeytanlar var.
Bizim kurtuluşumuz tamamen yerli bilgisayar donanımları üretmekte. Türkiye’de ambargo olmamasına rağmen bir tane çip üretim fabrikası kurabilmiş değiliz.
donanımhaber forum
Katma Değer Piramidi ve Türkiye’nin Konumuhttps://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161840546
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 7 Ağustos 2025; 9:1:34 >
-
microsoft 2030 da bizden ne yeni buglar göreceksiniz hazır olun demeyi unutmuş:D
-
Kahkaha attım.
-
bu kadar konuşmasına gerek yokmuş, kısaca içine s..acağız diyebilirmiş.
-
Bir şeyi yanlış biliyorsun pisi kullanan pardus da gentoo tabanlıydı. Debian PARDUS'un güvenlik açısından hiçbir eksiği yok. AMD - PSP gibi donanım arkakapıları ise bioslar modlanarak engellenebiliyor.
-
Komple hiç olmasa aslında en iyisi ama...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kusura bakmayın ama klavye faresiz
bilgisayar mi olur? Oyunuda konuşarak mı oynayacağız?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O zaman PiSi Linux ile Solus da dolaylı olarak Gentoo'dan mı etkilenmiş oluyor.
Gentooya saygım arttı eğer öyleyse.
Steam os de debian tabanlıydı arch a döndü.
Bunu gerçekten bilmiyordum ben tıpkı Gentoo, Slackware, VoidLinux, NixOS ya da Alpine Linux gibi bağımsız bir dağıtım olduğunu düşünüyordum.
Hatta Solus gayet bağımsız ilerliyor hala. Budgie arayüzü çok sevimli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 7 Ağustos 2025; 21:12:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
pisi sadece bir paket yöneticisi, eski pardus geliştiricileri maliyet ve zamandan kazanmak için gentooda karar kılmışlar. sadece derken küçümsemek anlamında değil. Bir ürünün telifine, geliştiricilerinin emeklerine saygı göstererek, izin verilen sınırlar içerisinde iyi yanlarını alıp kullanmak kötü bir şey değil. Özgür yazılım sayesinde hepsi birbirinden güzel ürünler ortaya çıkmış. Benim favorim BSD ve Debian-PARDUS.
Özgür yazılımı geliştirenler arasında öyle pek ergenler gibi flame war olmaz. Felsefi meselelerde çok ciddi birbirlerine girerler fakat torvalds haricinde aşağılayıcı veya onur kırıcı hareketler yapan birini hiç görmedim. Birbirlerine genelde "recursive acronym" dedikleri tarzda zekice ve iğneleyici laflar sokarlar. İşin sonunda hepsi birbirinin ürettiği işe saygı duyar. Kullanıcılar tarafında ise durum tam tersi. Herkes kendi fikrini en iyi diğerlerin çöp kabul ederek, kutuplaşmak zorunda hissediyor. Böyle hareketler size hiçbir şey kazandırmaz ama yine de şu meşhur memei eklemeden yapamayacağım.
En Beğenilen Yanıtlar

Yıl 2030:
- Merhaba Windows. KMS activator'ı çalıştır ve ofisi lisansla |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X