Şimdi Ara

Virüs nedeniyle arabalar yatıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kaç gün olduğu yerde dursa sıkınrı çıkmaz.
    Yada kaç günde bir çalıştırmak lazım.
    Veya olduğu yerde mi duracak hareket mi ettirelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bakın bu virüs ile alakalı tedbirli okmakta fayda var lakin paranoya olmaya gerek yok, dışarı çıkarsın açık hava da arabanı çalıştırırsın sonra hiç birşeye dokunmadan, kimse ile sosyal mesafeyi bozmadan temas kurmazsın eve gelir gelmezde elini yüzünü yıkayıp kıyafetlerini değiştirirsin, kısaca gerekli tedbirleri alırsan nasıl bulaşabilir virüs? Sıkıntı gereksiz yere sokağa çıkanlarda, halay çekenlerde asker uğurlaması yapanlarda, zaten bu tarz saçmalıklar yapmasa idik bu aşamaya gelmezdik. Ayrıca konu dışı ama biz ne yapalım ben kolluk kuvvetiyim, eşim sağlıkçı her gün çıkıyorum dışarı 2 yaşında çocuğumuz var mecbur her gün bakıcıya gidiyor. Anlayacağınız hayat bazıları için devam ediyor... Millet olarak kantarın topuzunu hep kaçırıyoruz ya çok abartıyoruz yada hiç umursamıyoruz... İyi karantinalar.
    4-5 günde bir aracı alın 20-30 dakika gezin lastiği dönsün olduğu yerde rolantide çalıştırmak arabaya fayda sağlamaz..

Arkdaşın araç 3 ay yatmışdı kardeşi ara ara akğ boşalmasın diye 3-4 günde bir rolantide 30-40 dakka çalıştırmış çocuk bir geldi tamam akü dolu ama servise soktu rutin bakıma arka sol lastik dönmüyormuş kaliperlerin içi hep yağmurdan falan su dolmuş.
  • Günlük araca inip marş basın hem hava almış olursunuz, normalde akü yeni ise elektrik kaçağı yoksa uzun süre Marşa basmasan da bişey olmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • haftada bir yada iki çıkıp motor ideal çalışma sıcaklığına gelene kadar turlamak
    turlama esnasında süspansiyon sisteminin çalışması için hafif bozuk yolda seyretmek/kasisten geçmek benim aklıma gelenler.

hergün çıkıp olduğu yerde rölantide çalıştırmayı uygun bulmuyorum zira motorun en çok aşındığı an ilk çalıştırma sırasında soğukken

• arada bir çık turla hava almış olursun hem
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuammA_

Günlük araca inip marş basın hem hava almış olursunuz, normalde akü yeni ise elektrik kaçağı yoksa uzun süre Marşa basmasan da bişey olmaz
    Araç 2019 aküde sıkıntı olmaz ama dolaşmak mı lazım yerinde mi çalıştırmak lazım.
    Ayrıca yola çıkarsakta en azından 3~5 km yapmak lazım motor anca ısınır.

Çık hava alırsın diyen arkadaşlar evde kalmaya çalışıyorum mümkün olduğunca.
    Apartmanda bile asansör düğmeleri vs bulaştırıcı olabilir.

• arabaya bin 15 dk falan dolaş, olduğu yerde motoru ısıtayım deme daha zararlı
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    Bakın bu virüs ile alakalı tedbirli okmakta fayda var lakin paranoya olmaya gerek yok, dışarı çıkarsın açık hava da arabanı çalıştırırsın sonra hiç birşeye dokunmadan, kimse ile sosyal mesafeyi bozmadan temas kurmazsın eve gelir gelmezde elini yüzünü yıkayıp kıyafetlerini değiştirirsin, kısaca gerekli tedbirleri alırsan nasıl bulaşabilir virüs? Sıkıntı gereksiz yere sokağa çıkanlarda, halay çekenlerde asker uğurlaması yapanlarda, zaten bu tarz saçmalıklar yapmasa idik bu aşamaya gelmezdik. Ayrıca konu dışı ama biz ne yapalım ben kolluk kuvvetiyim, eşim sağlıkçı her gün çıkıyorum dışarı 2 yaşında çocuğumuz var mecbur her gün bakıcıya gidiyor. Anlayacağınız hayat bazıları için devam ediyor... Millet olarak kantarın topuzunu hep kaçırıyoruz ya çok abartıyoruz yada hiç umursamıyoruz... İyi karantinalar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • araba 4 yasindan azsa bisey olmaz merka etmeyin calistirmayin. 4 7 yas arasiysa bi rolantide calistirin yeter. caninizdan degerli mi. egzozuna suspansiyonuna vs bisey olmaz bu kadar da abartmayin.

• bişey olmaz merak etmeyin,sanki 30 senelik karbüratörlü torosa biniyorsunuz
    insanlar bir garip yav
  • 4-5 günde bir aracı alın 20-30 dakika gezin lastiği dönsün olduğu yerde rolantide çalıştırmak arabaya fayda sağlamaz..

Arkdaşın araç 3 ay yatmışdı kardeşi ara ara akğ boşalmasın diye 3-4 günde bir rolantide 30-40 dakka çalıştırmış çocuk bir geldi tamam akü dolu ama servise soktu rutin bakıma arka sol lastik dönmüyormuş kaliperlerin içi hep yağmurdan falan su dolmuş.

• ben napayım işe gidiyorum hemde hastane arabanın içi covid 19 diskosu oldu
  • birşey olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 21 Kasım 2020; 10:48:30 >
  • Sigorta - kasko yenileme vakti geldi

Sigorta mecburen yaptırdım kasko yaptırmadım teklif aldım sadece

Bu iş 1-2 ay uzar daha çok yatar malesef

Allah herkesin yardımcısı olsun
  • iki haftada bir en geç ayda bir çalıştırmayı önermişlerdi bir serviste. haftada iki falan gereksiz bence.
  • Sadece araba mı?Gökyüzünde uçan uçak kalmadı.Havada kalmak için tasarlanan makinalar bu zamana kadar görülmemiş sürede yerde yatacaklar.Kimbilir uçaklar için ne zararları vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuammA_

Bakın bu virüs ile alakalı tedbirli okmakta fayda var lakin paranoya olmaya gerek yok, dışarı çıkarsın açık hava da arabanı çalıştırırsın sonra hiç birşeye dokunmadan, kimse ile sosyal mesafeyi bozmadan temas kurmazsın eve gelir gelmezde elini yüzünü yıkayıp kıyafetlerini değiştirirsin, kısaca gerekli tedbirleri alırsan nasıl bulaşabilir virüs? Sıkıntı gereksiz yere sokağa çıkanlarda, halay çekenlerde asker uğurlaması yapanlarda, zaten bu tarz saçmalıklar yapmasa idik bu aşamaya gelmezdik. Ayrıca konu dışı ama biz ne yapalım ben kolluk kuvvetiyim, eşim sağlıkçı her gün çıkıyorum dışarı 2 yaşında çocuğumuz var mecbur her gün bakıcıya gidiyor. Anlayacağınız hayat bazıları için devam ediyor... Millet olarak kantarın topuzunu hep kaçırıyoruz ya çok abartıyoruz yada hiç umursamıyoruz... İyi karantinalar.
    Kronik rahatsızlık sebebiyle evdeyim yoksa benim çalıştığım şirkette işe devam ediyor. Yani normalde benimde işe gidip gelmem gerekiyor.
    Tabi ki dışarıda olmak çalışmak bu durumda zor.
    Ama bizim şirket bakalım daha ne kadar dayanacak.
    İşsiz mi kalacağız bu süreç dışında bilmiyoruz.
    Yani her türlü zor.
    Araba çürümesin bari...

• uzun süre hareket etmezse lastikteki teller için zararlı

• Bizimki garaja alışık 3 hafta kaldığıda oldu. Gerçi en son mazot alıp fulledik 10 gün olacak herhalde haftaya bir çalıştırmak lazım akü bitse şarj ederim de arabaya zararı olur mu akünün tamamen bitmesiyle yeni nesil araçlarda durum nasıl oluyor yol bilgisayarı kafayı yer mi akü bitse?

• Bir şey olmaz, yatsın.
  • Allah aşkına abartmayın yahu. Araba 2019 modelmiş zaten 1 ay yatsa yine tek marşta çalışır. Yok çıkacakmışsınız da ısıtacakmışsınız da. He keyif için gezecekseniz başka ama dursun durduğu yerde. Sokakta duran nesneler bunlar, çok anlam yüklemeye gerek yok.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.