Şimdi Ara

VIRTUA FIGHTER 5 ÇIKTI! <<-VF5 GENEL KONU->> (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
3.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki 1080p olan oyunu 720p TV'de açmaya çalışırsak 1080p'de belli olmayan kırıklıklar bu defa belli olacak.
    Bunu nasıl çözecekler peki ? Herkeste 1080p mi olmak zorunda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 23 Haziran 2007; 12:36:53 >
  • homeedition88 1080P aldığındaAA öneminiyitirirdemekne kadar doğru! benim monitörüm 17'' LCd en fazla 1280*1024 ü destekliyor.oyunları bu çöünürlükte oynuyorum aa sız oynadiğimda köşelenmeler oluyor. şimdi sen diyeceksinki senin monitörün 1080P değilki; ama ekran boyutu ne kadar büyük olursa görüntü kalitesi o kadar düşüyor. belki benim monitörüm 42'' full HD den daha net görüntü elde ediliyordur. yani demek istediğim 42'' bir full HD dede AA çok onemli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 007ybse04

Hayır değil. Peki 1080p olan oyunu 720p TV'de açmaya çalışırsak 1080p'de belli olmayan kırıklıklar bu defa belli olacak.
    Bunu nasıl çözecekler peki ? Herkeste 1080p mi olmak zorunda?

Tabi ki değil. 720p de köşelenme gene fazla olmaz aslında ancak genede hardcore oyuncunun sinirini bozabilir. Çözülecek bişey yok 007ybse04 zaten çözülmüş durumda ancak senin de bildiğin gibi ve çok defa yazıldığı gibi ilk nesil oyunlar programcıları da belirliyor biraz ne derece iyiler diye. Bu ilk nesil oyunları hazırlamakta zorlanıyorlar ve sorun yaşıyorlar. Yaşamayanlar da var bunun için yaygara koparmak gereksiz.

Ninja gaiden de aa, hdr ve self shadowing kullanılıyor mesela. yapan yapar artık buna alışmak lazım...
  • ha bu arada beni xbox 360 fan i sanmayın sakin. hiç ilgimi çekmedi 360. bende ps3 alicağim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: leon_re

homeedition88 1080P aldığındaAA öneminiyitirirdemekne kadar doğru! benim monitörüm 17'' LCd en fazla 1280*1024 ü destekliyor.oyunları bu çöünürlükte oynuyorum aa sız oynadiğimda köşelenmeler oluyor. şimdi sen diyeceksinki senin monitörün 1080P değilki; ama ekran boyutu ne kadar büyük olursa görüntü kalitesi o kadar düşüyor. belki benim monitörüm 42'' full HD den daha net görüntü elde ediliyordur. yani demek istediğim 42'' bir full HD dede AA çok onemli.

Hocam full hd 1900 x 1600 cozunurluluk veriyor o yüzden senin 17inc monitorun ya da ondan daha kucuk olan 14inc monitorler elbetteki daha kotu ve koseli grafikler verecektir. cunku goruntu ufandikca oyundaki senin gorus acin da o ekrana sigabilmek icin (fotolardaki gibi sikisarak degil) koselenecek.

Su an icin alinabilecen en yuksek cozunurluluk Full-Hd ve bu formatta hazirlanan oyunlar gene boyle bir ekrana sahip kisilerin t.vlerinde aa olarak sikintisiz gozukecek. gelecegi insaa eden ben degilim bana kizmayin (ki bende de full-hd t.v yok)

• homeedition88 ben anlatamadim herhalde. öncelikle full HD 1920*1080 cözünürlük veriyor. sana söyle bir örnek vereyim 32'' full HD LCD mi Daha net görüntü verir yoksa 42'' full HD görüntü mü? sadece bu sorumu cvp la...
  • quote:

homeedition88 ben anlatamadim herhalde. öncelikle full HD 1920*1080 cözünürlük veriyor. sana söyle bir örnek vereyim 32'' full HD LCD mi Daha net görüntü verir yoksa 42'' full HD görüntü mü? sadece bu sorumu cvp la...

önce emir kipleri ile konuşmaktan vazgeçmeni tavsiye ederim. hoş gözükmüyor. ikinci olarak aynı çözünürlülüğü veren iki farklı büyüklükteki ekranı kıyaslamaya çalışıyorsun fakat senin verdiğin örnek yani kendi monitörün ve full-hd cozunurlulugu dogru degildi. full-hd cozunurluluk gibi yuksek cözünürlülükler de goruntunun buyumesi halinde bile koselenme olmaz. cunku koselenmeler dusuk cozunurlulukler de ortaya cikar. digital goruntulemede resim gibi bu tam tersi olsada oyunlarda boyledir.

• ben anlatmak istediğimi anlatamadim herhalde. neyse kapatalim isterseniz bu konu
  • ha bu arada farkında olmadan emir kipini kullanmişim kusura pakma.
  • quote:

ha bu arada farkında olmadan emir kipini kullanmişim kusura pakma.

sorun degil
  • quote:

Orjinalden alıntı: homeedition88

quote:

ha bu arada farkında olmadan emir kipini kullanmişim kusura pakma.

sorun degil

Poliannacılık oynamanın manası yok Xbox360 da bu oyunda AA olabiliyorken PS3 te bu oyunda AA olamıyorsa (aa 1saniyede açılabilecek veya kapatılabilinecek bir opsiyondur) bu nun açıklamasını bazıları yapabilior bazıları yapamıyorda isteseler olurdu gibi kelimelerle anlatmaya çalışmanın manası yok.

• PS3 AA+HDR yi yapar , RSX yapamaz...CELL + RSX kullanılırsa yapabilir.Ama bunada yanaşmıyorlar.Çünkü AA yı PPE ye verirsen diger işlerden feragat ediyorsun.
    360 ın 10MB eDRAM i bu işleri bedavadan yapıyor.Farkıda orada belli oluyor.İşlemciler ugrasmıyor bunlarla gerekte yok.

"1080p tv alırız tırtık olmaz" bahanesi olmaz.PS3 yapmıyor diye millet 1080p tv de oynayacak degil oyunları.Bir şekilde sistemi çözüp yapmaları lazım.Çoğu oyunda gerçekten eksik AA ve bellide oluyor.Adama git 1080p tv al onda görmezsin demek olmaz.Saçmalığın daniskası olur...

VF5 e gelirsek

Sega has just shown GamePro staffers the first playable build of Virtua Fighter 5 running on the Xbox 360, and details some of the new improvements over the earlier PS3 version.
    quote:

The major changes include a higher level of anti-aliasing compared to the PS3 version, word that the Xbox 360 version will also see an official VF5 arcade joystick, and confirmation that the 360 version will see refined fighter A.I. and more options in the Dojo mode.

The game looked sharp and, like the PS3 version, runs at a native resolution of 720p at 60 frames per second. The higher levels of anti-aliasing weren't instantly noticeable, but certain background elements looked slightly crisper. Overall, the PS3 and Xbox 360 versions are extremely close visually; only diehards will be able to spot differences at all, and even then they will be minor unless Sega further improves the visuals before VF5's late summer release.
    There's no word -- yet -- on other possible extras, such as new unlockable objects. Sega told us they were free to answer such questions after the upcoming E3 conference, which suggests other Xbox 360 bonuses are possible.

• quote:

Orjinalden alıntı: korayg

"1080p tv alırız tırtık olmaz" bahanesi olmaz.PS3 yapmıyor diye millet 1080p tv de oynayacak degil oyunları.Bir şekilde sistemi çözüp yapmaları lazım.Çoğu oyunda gerçekten eksik AA ve bellide oluyor.Adama git 1080p tv al onda görmezsin demek olmaz.Saçmalığın daniskası olur...

+1
    çok doğru, 1080p tv kullanmak demek,pixelleri görmeyeceğiz anlamını vermez. zaten 42inç den büyük bir ekrana sahip olmadıkça 1080p ile 720p arasındaki fark çok zor anlaşılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: korayg

PS3 AA+HDR yi yapar , RSX yapamaz...CELL + RSX kullanılırsa yapabilir.Ama bunada yanaşmıyorlar.Çünkü AA yı PPE ye verirsen diger işlerden feragat ediyorsun.
    360 ın 10MB eDRAM i bu işleri bedavadan yapıyor.Farkıda orada belli oluyor.İşlemciler ugrasmıyor bunlarla gerekte yok.

VF5 e gelirsek

Sega has just shown GamePro staffers the first playable build of Virtua Fighter 5 running on the Xbox 360, and details some of the new improvements over the earlier PS3 version.
    quote:

The major changes include a higher level of anti-aliasing compared to the PS3 version, word that the Xbox 360 version will also see an official VF5 arcade joystick, and confirmation that the 360 version will see refined fighter A.I. and more options in the Dojo mode.

The game looked sharp and, like the PS3 version, runs at a native resolution of 720p at 60 frames per second. The higher levels of anti-aliasing weren't instantly noticeable, but certain background elements looked slightly crisper. Overall, the PS3 and Xbox 360 versions are extremely close visually; only diehards will be able to spot differences at all, and even then they will be minor unless Sega further improves the visuals before VF5's late summer release.
    There's no word -- yet -- on other possible extras, such as new unlockable objects. Sega told us they were free to answer such questions after the upcoming E3 conference, which suggests other Xbox 360 bonuses are possible.

koray sana katılıyorum 720p de aa çok kötü ps3 de illa da 1080p tv mi alacaz

motorstorm felaket...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pitrat -- 23 Haziran 2007; 14:08:43 >

• Ayrıca şu sorumada biri cevap versin Playstation 3 ün nerdeyse bütün oyunları 720p hey homeedition bi liste yap kaç oyun 720 kaç oyun 108*p bi görelim doğuştan 720p oyunlara para veren kullanıcıların çilesine bir ortak ol bir kere olsun tarafsız görüş bildirde sevinelim cnm ciğerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Timeguard

Ayrıca şu sorumada biri cevap versin Playstation 3 ün nerdeyse bütün oyunları 720p hey homeedition bi liste yap kaç oyun 720 kaç oyun 108*p bi görelim doğuştan 720p oyunlara para veren kullanıcıların çilesine bir ortak ol bir kere olsun tarafsız görüş bildirde sevinelim cnm ciğerim

ne kadar ps3 sahibi olsamda bu aa konusu çok önemli;ama artık iyi oyunların hepsi 1080p gelecek gibi görünüyor;720 p kullananlara da yazık mı olacak?Biraz uğraşsın bu adamlar ya...

• quote:

Orjinalden alıntı: pitrat

quote:

Orjinalden alıntı: Timeguard

Ayrıca şu sorumada biri cevap versin Playstation 3 ün nerdeyse bütün oyunları 720p hey homeedition bi liste yap kaç oyun 720 kaç oyun 108*p bi görelim doğuştan 720p oyunlara para veren kullanıcıların çilesine bir ortak ol bir kere olsun tarafsız görüş bildirde sevinelim cnm ciğerim

ne kadar ps3 sahibi olsamda bu aa konusu çok önemli;ama artık iyi oyunların hepsi 1080p gelecek gibi görünüyor;720 p kullananlara da yazık mı olacak?Biraz uğraşsın bu adamlar ya...

e ozaman aa sız 720p sattıkları oyunları oynayanlar dolandırılmış olmuyor mu? nerde kaldı 1080p tv kalitesi ps3 farkı real true nextgen consol?

• 11 temmuza az kaldi.o zaman cell neymis hepsini gorecegiz.cok erken konusuyorsunuz.
  • Zaten ps3'ü habire bekliyoz daha bi numarasını göremedik 3 vakte kadar şöyle olacak 5 vakte kadar coşacak diyip duruluyo 11 temmuzda ne olacakki aynı anda bütün exculesive oyunlarımı çıkacak ki ayrıca e3 fuarınada okadar güven olmaz motorstormun ilk haliyle şimdiki hali arasındaki grafik farkını 5 yaşında çocuk anlar.. Alet çıkalı 8 ay oldu daha bi numarasını göremedik ilk çıktğında alanla şimdi alan aynı oyunları oynuyo bundan ötesi varmı zaten.. Bi motorstorm resistance oynayayım diye bi alete 1 küsur milyar verecek kadar zengin değilim eksik olsun o oyunlar oynamasamda bişey kaybettim keza geniş ekran tv de gördüm ikiside 5 para etmez...
  • sonynin kendi mağazında hdtvde formula1 i gördüm, grafikler rezaletti. hiç yakıştıramadım ps3 e.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.