Şimdi Ara

ViewSonic FULL HD 1080p HDMI 3Ms VX2835wm HAKKINDA (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
491
Cevap
1
Favori
36.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şu linkini verdiğim site ve ürünlere bir bak..

http://www.hepsiprojeksiyon.com/tec-lcdplazma-tv-duvar-aski-aparati-ma4086-p-1917.html

http://www.aktivizyon.com/plazmalcdaparati.htm

yalnız aklında olsun verdiğim siteler kullandığım ve tavsiye ettiğim yerler değildir sadece ürün ve özellikler hakkında sana yardımcı olsun diye seçtim..

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetozkan83

teşekkür ederim hocam yalnız hiç anlamam bu konularda bir resim veya nette linki bulunan bir ürünüpaylaşırmısın sana da zahmet veriyorum ama

• saol thai hocam ultimate diye bir ürün buldum 30 ytl fiyatı var onu almayı düşünüyorum ilgin için çok teşekkürler
  • bu cihazi alan arkadaslar 1,5 metreden webte surf vs icin kullanirken gozu cok yoruyor mu?
    bir de yazilar nasil net mi?mesela masaustu `bilgisayarim` yazisi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

bu cihazi alan arkadaslar 1,5 metreden webte surf vs icin kullanirken gozu cok yoruyor mu?
    bir de yazilar nasil net mi?mesela masaustu `bilgisayarim` yazisi ?

Ben 1m'den kullanıyorum ve hiçbir rahatsızlık duymadım. Zaten monitorun üstünde bulunan Text, Standart, Game v.s gibi ayarlardan parlaklığı otomatik ayarlayabilirsin mesela ben masaüstünde text, film oyun v.s de standart'ı tercih ediyorum. Yazılar olabileceği en iyi seviyede net ve temiz.
  • Viewsonic klübüne az önce ben de katıldım arkadaşlar. Ancak bir sorunum var. Bende daha önce kullandığım monütör ile ps3 arasındaki bağlantı için kullandığım philips marka hdmi-dvi kablo vardı. Yine onu kullandım ama dvi kısmını kadiköyden aldığım bir çevirici ile hdmi yaptım. Ancak özellikle GT5P de grafiklerde bozulmalar oldu. Bununla ilgisi olabilir mi? Yani doğru dürüst bir hdmi-hdmi kablo alsam bu bozulmalar düzelir mi? Yoksa bu bozulmalar başka birşeyden mi kaynaklanıyor?

Bu problemim ile ilgili mesajdı. Birazdan fotoğraflarla birlikte ilk izlenimlerimi de yazacağım.
  • Evet arkadaşlar ben de sonunda büyük ekran çılgınlığına katıldım ve bebeği bugün öğlen eksen'den 1050/12 (finanscard) şeklinde aldım.

Şimdi size ilk izlenimlerimi, beğendiklerimi, beğenmediklerimi vs. anlatacağım.

Öncelikle kutu içeriği gayet yeterli. Bir adet dvi-hdmi bir adet d-sub, bir adet ses ve bir adet de svideo için kablo çıkıyor. Bir tane kitapçık ve kurulum cd si tabi olmazsa olmazlardan.

Cihaz gerçekten kaliteli ve arkadaşlar çok büyük! Yani daha önce 20 inç samsung kullanan benim için gerçekten devasa bişey çıktı ortaya ve ilk başta korktum alışamam diye. Plastiği çok kaliteli. Ekranı parlak ekran değil. Düğmeleri çok sade. Açma kapama tuşu tam ortada ve mavi yanıyor ama ilk başta bulmak biraz sorun oldu bana.

Neyse heyecan içinde cihazı masaya yerleştirdim ve gerekli kablo bağlantılarını yaptım. Burada şunu söylemeliyim kabloların giriş yerleri kötü yapılmış. Ulaşmak zor oluyor. Özellikle D-sub'u takmak ölüm oldu benim için.

Alırken en büyük korkum d-sub ile yani analog monitör bağlantısı ile benim 6600gt den 1920*1200'ü sağlıklı alıp alamayacağımdı. Çünkü ben pc'yi dsub ile PS3 ü de hdmi ile bağlamak istiyordum. Bütün bu korkularım bilgisayarı açıp çözünürlüğü kökleyip apply dedikten sonra yerini coşkuya bıraktı. Herşey harika idi. 1920*1200 de çok net ve canlı görüntü aldım. İşte onunla ilgili fotoğraf geliyor:

ViewSonic  FULL HD 1080p HDMI 3Ms VX2835wm HAKKINDA

Oturma mesafem yaklaşık 1 metre civarı ve beni hiç rahatsız etmiyor. Ekranda çok rahat çalışılıyor. Tabi sd çözünürlüklü divx filmler pek iç açıcı değil ama biraz uzaktan izleyince sorun yok.

Dana sonra PS3 denemelerime geçtim. Burada önceki mesajımda da yazdığım gibi mevcut kullandığım hdmi-dvi kablonun dvi kısmını çevirici ile hdmi'a dönüştürerek görüntü aldım. İlk önce GT5P ile 1080p denemesi yaptım. İlk başta biraz karanlık geldi sonra menüden renk ayarlarından "game" i seçtim ve karanlık sorunu gitti ama grafiklerde yer yer bozulmalar gördüm. Bu canımı çok sıktı açıkçası. Çünkü ben bu ekranı öncelikle ps3'de oyun oynamak için aldım. Umarım bu sorun kullndığım çeviriciden kaynaklanıyordur. Daha sonra 720p olarak Battlefield: Bad Company demosunu oynayarak denedim. Burda görüntü genel olarak iyiydi ama özellikle yazılarda falan yine bozulmalar vardı. Ancak 1080p den üstlerden açıklık olur diyen arkadaşların aksine tam ekran görüntü alınıyor 1080p de. Ayarların içinde bununla ilgili bir menü var. 16:9 falan gibi seçeneklerin en üstünde full screen var. Acaba benim grafik bozulmaları bundan mı kaynaklandı. Neyse umarım bilgisi olan bi arkadaş bana bu konuda yardımcı olur. PS3 ile ilgili fotolar burda:

Son olarak osd menüden bahsedeyim. Düğmelerin yerleşimini ve menüden kullanışlarını beğenmedim. Alışmam zor oldu. Ancak menüsü oldukça detaylı. PIP desteği var bu çok güzel ama PIP d-sub'u desteklemiyor. Yani ps3 oynarken msnden mesaj atan var mı diye bakamıyoruz. Onun dışında menüye girmeden tuşların hepsine kısayollar atanmış. Bu da güzel olmuş. İkinci tuş ile kaynağı seçebiliyorken üçüncü ile renk ayarları dördüncü ile de parlaklık ayarları yapabiliyoruz.

Evet arkadaşlar izlenimlerim bu kadar. Genel olarak çok beğendim cihazı. Kocaman. Yani bu kocamanlık insanı doyuruyor. Fotoğraf bakarken, webde gezerken, film izlerken ve oyun oynarken bu kocamanlığın sizin bütün zevk boşluklarınızı doldurduğunu hissedeceksiniz. Renkler ve parlaklık bence çoook yeterli. Umarım şu ps3deki bozulma sıkıntımı da aşarım ve paramın tam karşlılığını aldım derim.

Ha son olarak hiç ölü pixel çıkmadı. :)

• Konsollarda 1080p vermiyormuş. Off Off alıcaktım bende bundan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ScRyedd

Konsollarda 1080p vermiyormuş. Off Off alıcaktım bende bundan.

inanamıyorum ya gerçektenmi???
  • @inzu
    goruslerinin yorumlarinin devamini bekliyoruz.

``Bir adet dvi-hdmi `` var kutuda demissin, yani monitorde hdmi girisi var ve ekran kartindan(bende de 6600GT var) dvi cikisini kullanarak baglanmak icin bu kabloyu koymuslar sanirim.
    ama bu sekilde monitorden ses alinmaz ki, hoparlorlu bu seviyede bir monitorun icinden hdmi to hdmi kablo cikmasi gerekirdi bence, piyasada hdmi li ekran kartlari da oldugu dusunulurse.
    ama bu devede kulak bi kusur :)

EDIT: ben yeni pc toplayarak bu monitoru alip ayni zamanda tv olrak kullanmak istiyorum, digital tv karti da alicam yani.
    ama ekran kartini monitorun Hdmi`a girisinebagliycam ama digital tv karindaki digital cikisi nereye takicam.?
    ayni anda kullanabilicek miyim??

@ScRyedd
    konsolda 1080p vermiyomus da ne demek ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 9 Haziran 2008; 19:38:09 >
  • ee ben gran turismo'da 1920*1080 görüntü alıyorum bu 1080p olmuş olmuyormu bu konuyu tam anlamış değilim bilen bir arkadaş açıklarsa çok süper olur.. bu monitör ps3'te 1080p veriyormu vermiyormu???
  • quote:

Orjinalden alıntı: ylönen

ee ben gran turismo'da 1920*1080 görüntü alıyorum bu 1080p olmuş olmuyormu bu konuyu tam anlamış değilim bilen bir arkadaş açıklarsa çok süper olur.. bu monitör ps3'te 1080p veriyormu vermiyormu???

1080i olmasin
  • ewt dostum olabilir ben tam bilmiyorum p ile i arasındaki fark nedir??? onuda sölersen tam süper olur
  • ben 1080p diye biliyorum ama???
  • arkadaşlar öyle şey olurmu ne demek konsollarda 1080p vermiyormuş,
    ben bu cihaza hiç konsol bağlamadım ama pc bağladım, hd-dvd player bağladım, blu-ray player bağladım ve 1080p aldım ne yani şimdi ps3 bağlasam alet,
    tanıyacak ve olmaz arkadaş 1080p vermem mi diyecek olmaz öyle saçma şey..
  • evet arkdaşlar thai-fun hocam haklı az önce playstation'mı çalıştırdım ve display settings'e girdim burda çözünürlük bölümüne girdğimde aynen şu yazıyı gördüm

SELECT ALL RESOLUTIONS THAT ARE SUPPORTED BY YOUR TV..

720p

1080i

1080p

kısacası bu monitör 1080p'yi destekliyor kimse dert etmesin herkesin içi rahat olsun şahsen ben çok rahatladım
  • quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

monitör kendine ne gelirse onu görür..

quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetozkan83

istanbul şirinevlerde art sistem var benim yıllardan beri komple sistem olsun pc parçası olsun sürekli alış veriş yaptığım kaliteli bir yer oradan aldım piyasa değeri şu anda 1220 ytl peşin oradan 1150 ytl ye aldım ama baya bir uğraştım fiyat kırmak için çok ta kıramadık gerçi ama olsun yarın alıcam monitörü ve 2 haftaya kadar da x-box 360 alıcam daha sonraki deneyimlerimi burda paylaşırım. :) benim de canımı sıkan konu nokta ağırlığı baya yüksek gibi monitöre yakından bakınca belli olur ama ben 2 metre uzaktan bakacağım için sorun olmaz umarım

ben xbox bağladım HDMı dan ancak 480 p gordu bunu baska yasayan varmı ?

ona gore alın

o kadar da acemi değiliz arkadaslar ben evde benqda oynuyorum

?

• sira geldi digital tv kartina..
    ama forumda cok az bilgi var....
  • quote:

Orjinalden alıntı: inzu

Viewsonic klübüne az önce ben de katıldım arkadaşlar. Ancak bir sorunum var. Bende daha önce kullandığım monütör ile ps3 arasındaki bağlantı için kullandığım philips marka hdmi-dvi kablo vardı. Yine onu kullandım ama dvi kısmını kadiköyden aldığım bir çevirici ile hdmi yaptım. Ancak özellikle GT5P de grafiklerde bozulmalar oldu. Bununla ilgisi olabilir mi? Yani doğru dürüst bir hdmi-hdmi kablo alsam bu bozulmalar düzelir mi? Yoksa bu bozulmalar başka birşeyden mi kaynaklanıyor?

Bu problemim ile ilgili mesajdı. Birazdan fotoğraflarla birlikte ilk izlenimlerimi de yazacağım.

Arkadaşlar bu sorunum ile ilgili bir şeyler diyebilecek yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

arkadaşlar öyle şey olurmu ne demek konsollarda 1080p vermiyormuş,
    ben bu cihaza hiç konsol bağlamadım ama pc bağladım, hd-dvd player bağladım, blu-ray player bağladım ve 1080p aldım ne yani şimdi ps3 bağlasam alet,
    tanıyacak ve olmaz arkadaş 1080p vermem mi diyecek olmaz öyle saçma şey..

Monitör kesinlikle 1080p destekliyor. Ps3 ile bizzat denenmiştir. GT5p oynarken menüden info bölümüne girince orda 1080p yazıyor. Başka bir oyunda mesela 720p yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inzu -- 9 Haziran 2008; 23:33:40 >
  • ne gibi bozulmalar var biraz açsana???
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.