Şimdi Ara

ViewSonic FULL HD 1080p HDMI 3Ms VX2835wm HAKKINDA (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
491
Cevap
1
Favori
36.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla evde birtek 36 ekran tv var benim 17" monitörün ekranı daha büyükXD belki bunu alıp odamda tv gibi kullanırım, yatak masa ile birleşik olduğu için yatağa çevirince tv olur peki bu monitörün girişleri çıkışları nelerdir acaba? ulan şu almanca sınavı(2 haziranda sınav mı olur be) bir bitsin koşa koşa ps3 alcam sonrasını bilmiyorum eğer hesaplarım tutarsa almanyadan z5500 ve tr den de bu monitörü alcam, yada w2408 i alırım.

edit: birde bu alet ps3le çalışırken üstten alttan boşluklar bırakıyormu ki bırakması tercihimdir, o kadarcık boşluktan zarar gelmez aksine yarar gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onno92 -- 22 Mayıs 2008; 20:54:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

dostum şimdi durum şu;

Ben alırken de piksel garantisiz aldım ve ölü piksel olayını birbirine çok yakın 2 den fazla olmadığı takdirde önemsemedim,
    zaten senin aldığın gün ve 1 haftaya yakın süre içinde sebepsiz iade hakkın var piksellerle alakası olmaksızın aldığının ertesi gün tüm ambalajı ile götürsen almak zorundalar kanuni olarak..

oyuna gelince ben maalesef PC de hiç oyun oynamam ve sana kendim bilerek fikir veremem ama film izlemede benim notebook (8800 gm nvidia ekran kartlı)
    bile sorun çıkartmıyor. 5 ms on-off 3ms grey to grey tepki zamanı var yani yeterli aslında ama herşey kağıt üzerinde değil tabii..

pişman olacağın bir monitör değil ama cidden çok iri yerleşime emin olmalısın ve pc de 1m den yakında gözlerini çok yorar ve bu mesafeden yakın kullanmayı düşünme..

ekran kartın fazlasıyla yeterli bu monitöre hiç endişen olmasın.. bu arada DVI girişi yok monitörün DVI-HDMI kablo yada vga kullanmalısın. aklında olsun..

Dostum öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..
    Tüm forumu komple okudum bendede manyaklık derecesinde görüntü hastalığı var inanki şuan pcnin tüm hdd si dolu harici hdd de bi 30gb kaldı oda dolar bi kaç güne HD DVD ve Bluray bir sürü filmi izlemeden bekletiyorum keyifle izlemek için.. şimdi seni sonkez bir kaç soru ile daha yorucam müsade edersen
    Bu mönitörden aldığın ( HD-DVD, Bluray) görüntüler gerçekten tam kapasitemi yani bir üst düzey Full HD Lcd tv netliğine yakınmı ? kusura bakma monitör hakkında tam bir cahilimdir, gerçi forumda 1080i den bahsetmişsin hepsini anladım sadece netliğini merak ettim hepsi bukadar sanırım %95 hafta sonu gidip alıcam monitörü teşekürler..

• selam dostum,
    Bu cihazı alacaksan aklında hiç soru kalmadan almanı isterim doğrusu..
    Sanırım bu başlığı tamamen okudun o yüzden yazdıklarımı yada daha önce yazılanları tekrarlamıyorum,

Bu cihaz aslında bence zaten özellikle HD ve BLU-RAY içindizayn edilmiş neden mi ,
    sen hiç 28 inç ve 1920 x 1200 çözünürlüklü LCD TV gördünmü ? sanırım hayır ve bende görmedim.
    bu ne demek, şu anda hiçbir lcd tv de olmayan piksel aralığına sahip bir lcd miz var karşımızda..
    inan bir süre öncesine kadar ben sadece 1920 x 1080 çözünürlüklü film, klip vs peşindeydim ama bu monitörün performansını zorlamak için çoğu yeterli gelmiyor.

ama mesela CGI (Bilgisayar destekli grafik yaratımı) efektleri olan filmlerde veya kliplerde (beowulf, final fantasy vb) keskinlik müthiş, anca bunlar gösteriyor monitörün performansını..

Sırf PC yada ağırlıklı PC kullanmak için biraz zor, bikere 1m den yakından bakmak göze zararlı ve ekranın her yanını başka açı ile gördüğün için kullanışsız.

ama bir hd yada blu-ray player ı bağla bak ne oluyor muhteşem görüntü veriyor PS3 te hiç denemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim ve şimdiden sonuçtan eminim.

pc den HDMI-DVI kablo ile kullanmalısın zira HDMI - HDMI 1920 x 1080 den yukarı çözünürlük taşımıyor ve 1920 x 1200 de kullanmayacaksan görüntü yaramaz.
    Tabiii bunlar hep PC için geçerli, bir player bağladığında harika görüntü alıyorsun..

aletin girişlerini birkez daha onno92 için yazayım sanırım baştan okumamış senin gibi;

HDMI, COMPONENT (BU GİRİŞE ÖZEL STEREO SES GİRİŞİ YANYANA), VGA, MİNİ JAK SES GİRİŞİ, S-VIDEO, YANINDA KENDİ SES GİRİŞLERİ OLAN COMPOSIT

• Güzel girişleri çeşitliymiş, ah bide dvi girişi olsada pc de sorun yaşamasak. açıkçası vga dan 1920x1200 iletmeye tırsıyorum.
  • zaten pc den dvı çıkıp monitöre HDMI gireceksin burada sorun yok ki ben öyle kullanıyorum..

quote:

Orjinalden alıntı: onno92

Güzel girişleri çeşitliymiş, ah bide dvi girişi olsada pc de sorun yaşamasak. açıkçası vga dan 1920x1200 iletmeye tırsıyorum.
  • ama ps3 ne olacak
  • onu çıkar, onu tak,
    yada HDMI swıtch..

quote:

Orjinalden alıntı: onno92

ama ps3 ne olacak
  • eh hdmi ın takıp çıkarması kolay en azından. asıl ps3 le pc yi dvi dan bağlasaydım
  • burada thai hocam ın soylediklerine aynen katiliyorum
    pc min basindan hic kalkmiyorum bu monitor icin super birsey
    hocam daha evel ki yardimlar icin cok cok saol tekrar tekrar

quote:

selam dostum,
    Bu cihazı alacaksan aklında hiç soru kalmadan almanı isterim doğrusu..
    Sanırım bu başlığı tamamen okudun o yüzden yazdıklarımı yada daha önce yazılanları tekrarlamıyorum,

Bu cihaz aslında bence zaten özellikle HD ve BLU-RAY içindizayn edilmiş neden mi ,
    sen hiç 28 inç ve 1920 x 1200 çözünürlüklü LCD TV gördünmü ? sanırım hayır ve bende görmedim.
    bu ne demek, şu anda hiçbir lcd tv de olmayan piksel aralığına sahip bir lcd miz var karşımızda..
    inan bir süre öncesine kadar ben sadece 1920 x 1080 çözünürlüklü film, klip vs peşindeydim ama bu monitörün performansını zorlamak için çoğu yeterli gelmiyor.

ama mesela CGI (Bilgisayar destekli grafik yaratımı) efektleri olan filmlerde veya kliplerde (beowulf, final fantasy vb) keskinlik müthiş, anca bunlar gösteriyor monitörün performansını..

Sırf PC yada ağırlıklı PC kullanmak için biraz zor, bikere 1m den yakından bakmak göze zararlı ve ekranın her yanını başka açı ile gördüğün için kullanışsız.

ama bir hd yada blu-ray player ı bağla bak ne oluyor muhteşem görüntü veriyor PS3 te hiç denemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim ve şimdiden sonuçtan eminim.

pc den HDMI-DVI kablo ile kullanmalısın zira HDMI - HDMI 1920 x 1080 den yukarı çözünürlük taşımıyor ve 1920 x 1200 de kullanmayacaksan görüntü yaramaz.
    Tabiii bunlar hep PC için geçerli, bir player bağladığında harika görüntü alıyorsun..

aletin girişlerini birkez daha onno92 için yazayım sanırım baştan okumamış senin gibi;

HDMI, COMPONENT (BU GİRİŞE ÖZEL STEREO SES GİRİŞİ YANYANA), VGA, MİNİ JAK SES GİRİŞİ, S-VIDEO, YANINDA KENDİ SES GİRİŞLERİ OLAN COMPOSIT

• THAİ-FUN ÖNDEN Bİ SS GÖSTEREBİLİRMİSİN?

WİEWSONİC i
  • quote:

dostum ben tasarım/grafikle uğraşıyorum. monitöre bakış açım 1m den az olabiliyor. o yönde çok kararsızım. ya w2408h alıcam yada gidip bu monitörü alıcam. ikisi arasında kaldım sayılır. tasarım/grafik yönünde tavsiye eder misin. ayrıca yakından baktığında gözü çok fazla yoruyor mu?
  • şimdilik bir adet foto ekledim.İnşallah devamını getireceğiz.Foto biraz büyük oldu galiba diğerlerinin çözünürlüklerini düşürüp o şekilde upload ederim, kusuruma bakmayın.

ViewSonic  FULL HD 1080p HDMI 3Ms VX2835wm HAKKINDA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihdeniz -- 24 Mayıs 2008; 23:30:47 >
  • kendi adıma söyliyim dostum zira herkesin gözü, dayanıklılığı, alışkanlığı farklı olabilir,
    1-2 saat eğer 1.5 m mesafeden nette surf birkaç video klip izlersem gözüm ciddi yoruluyor. bu sadece gün ışığı olduğunda daha iyi olabiliyor..
    eğer grafik tasarımda mutlak 1m den az mesafeden bakmak zorundayım dersen zaten crt yede bu mesafeden bakacaksın herhalde..

bu yönde eğer daha önce kaliteli bir crt kullandıysan sana yetersiz de gelebilir, yani ne tür ve hangi çözünürlük kullandığını yazmamışsın ama 1920 x 1200 yeter diyorsan en aZINDAN CRT LERİN RADYASYONUNDAN KURTULURSUN..

quote:

Orjinalden alıntı: snomask

quote:

dostum ben tasarım/grafikle uğraşıyorum. monitöre bakış açım 1m den az olabiliyor. o yönde çok kararsızım. ya w2408h alıcam yada gidip bu monitörü alıcam. ikisi arasında kaldım sayılır. tasarım/grafik yönünde tavsiye eder misin. ayrıca yakından baktığında gözü çok fazla yoruyor mu?

• HAYIRLI, UĞURLU OLSUN..

quote:

Orjinalden alıntı: melihdeniz

şimdilik bir adet foto ekledim.İnşallah devamını getireceğiz.Foto biraz büyük oldu galiba diğerlerinin çözünürlüklerini düşürüp o şekilde upload ederim, kusuruma bakmayın.

• evet şuan 109p40 crt kullanıyorum. belki 1 metre mesafem vardır belki yoktur. 1920x1200 çözünürlük benim için gayet ideal. 19 olduğu için geniş bir ekrana geçmek istiyorum. herhalde bu monitoru yakindan gormeden karar vermek zor olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: snomask

evet şuan 109p40 crt kullanıyorum. belki 1 metre mesafem vardır belki yoktur. 1920x1200 çözünürlük benim için gayet ideal. 19 olduğu için geniş bir ekrana geçmek istiyorum. herhalde bu monitoru yakindan gormeden karar vermek zor olacak

Selamlar

Ben 17" CRT den geçtim oda mecburiyetten monitörüm bitti ondan sonra. bende 1 metre civarı kullanıyorum parlaklığı biraz düşürdüm daha öncede söyledim en az 24" ama viewi görünce en az 28" bu fiyata harika bir monitör.

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: melihdeniz

şimdilik bir adet foto ekledim.İnşallah devamını getireceğiz.Foto biraz büyük oldu galiba diğerlerinin çözünürlüklerini düşürüp o şekilde upload ederim, kusuruma bakmayın.

hayırlı olsun hocam. monitör bende de var ancak henüz konsolum olmadığı için deneyemedim konsoldaki performansını. resimde ps3 görüyorum. konsolu hiç denedim mi bu monitörde. eğer imkanın varsa konsolu bağlayıp oyun içi resimleri paylaşırmısın bizlerle. ben sırf konsol için aldım bu monitörü sonucu çok meral ediyorum

• Öncelikle Thai-Fun ve mehmetozkan83 arkadaşlarıma teşekkür ederim, sağolun, darısı sizin başınıza
    Monitörün ps3 oyun içi görüntülerini çekip foruma ekliyecektim fakat iş yoğunluğundan akşam eve geldiğimde de biraz üşengeçlikten ekleyemedim bu yüzden özür dilerim en kısa zamanda arkadaştan foto mak. alıp fotoları ekleyeceğim.
  • Teşekkürler melihdeniz arkadaşım sabırsızlıkla bekliyorum resimleri. bende yakında x-box 360 alıcam bakalım performansı nasıl olacak çok merak ediyorum. tekrar hayırlı olsun iyi günlerde kullanman dileği ile.
  • Bence en fazla 720p yani 1280x720 çözünürlük kullanacak kişiler için Benq X2200 daha iyi bir seçenek bence..Standart DVD ve dviX ler daha net izlenir..720p DiviXlerde aynı şekilde..Çünkü kullanılan çözünürlik daha düşük 1680x1050.. SD içerik fazla bozulmaz..

Üstelik Benq X2200 nin görüntü kalitesi daha üstün zannedersem...Geliştirilen özel teknolojiler ve özellikle %92 renk gamutu var.. Hem HDMI hemda DVI girişi var buda çok önemli..İki monitördede 720p videoda X2200 ün fark atması gerek kalite olarak..

1080p olarak ELİMİZDE NE VAR??? HİÇ.. Bir kere 1920x1200 olan bir monitörde Bilgisayardan video izlemeyi unutun..İyi görüntü vermez.DVD ve DviX lerde ve 720p de aynı şekilde..dolayısı ile mutlaka izlediğiniz kaynak Full HD çözünürlükte olmalı...1080p için daha çoook zaman var bence..Sadece HDMI dan Bir DVD playera bağlayıp Upscale ile 1080p görüntü alınabilir o zaman çok iyi olur..Ama x2200 de aynı upscale ile 720p izlenebilir DVD den..Upscale ne de olsa bir HD yi Taklit olduğu için gerçek HD çözünürlüğü olmadığı için 720p upscale ile 1080p upscale arasında çok fazla görüntü farkı olacağını sanmıyorum..

Ben Benq X2200 ile bu 28" Viewsonic arasında kaldığım için böyle bir yorum yaptım..Dediğim gibi En fazla 720p kullanacağim bu durumda Benq daha güzel görüntü verir heralde..Şu an için gereksiz yatırım gibi bu monitör Benq nun 2 katı pahalı...Önce bende heveslendim ama sonra dediğim gibi gereksiz geldi.. 22" almak artık mantıklı değil demeyin..Ülkemiz şartlarına göre ve bizim ihtiyaçlarımıza göre konuşursak hala 720p den başka elimizde birşey yok.. HD DVD yada Blu-Ray oynatıcım olsa Monitörle falan uğraşılmam doğru değil..1080p destekli yeni 32" Sony Bravia lar çıktı bile..O Bravia TV ler görüntü kalitesinde Bu dandik monitörleri 3 le toplar 5 le çarpar valla...Bu arada Ben oyun oynamıyorum oyun oynayacaklar için 1920x1200 monitörde piksel çok iyi olur tabi..

Benq X2200 ile bu 28" model arasında kalanlara bence Benq çok daha mantıklı gibi görünüyor..22" boyut olarakta yeterli çözünürlük olarakta.. Üstelik yarı fiyatına..iyice ihtiyaç duymadan 1080p almak doğru değil bence..

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.