Şimdi Ara

vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.500
Cevap
33
Favori
92.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Olayın özü zamanında alternatif ISS'lerin henüz kendi IP'lerinin, ASN'lerinin olmadığı TT'nin aldıkları pakete göre QoS düzenlemesinden kaynaklı. Artık TT'den IP kiralayan ISS sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor çok büyük bir kısmı bireysel abonelere tahsis edildi ama QoS'a hiç dokunmadılar. O yüzden bu problem çıkıyor mesela 95'li blok birçok bölgede en iyisi ama sizde kötüymüş.

vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.

tt'ye geçince ip'm 10'lu(cgnat) rakamlardayken ping 30'lar civarıydı, ancak modemi bi ara kapatıp açtığımda 100'lü ip'lere geçtim (yine cgnat) ping 45'lere çıktı. defalarca denedim kapat-aç, bi süre kapalı tut vs 100'lü iplerden çıkmak için ama bi türlü çıkamadım.

var mıdır bi yöntemi başka? cgnat'ta kalmak mühim değil önceki de cgnat'tı ve ping düşüktü, bu 100'lü iplerden çıkmak amacım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkeii -- 30 Temmuz 2025; 17:56:23 >

https://www.ipimne.com/

Gibi sitelerden gerçek IP'nize bakarak karşılaştırma yapmanız lazım. Router ve ONT'yi 30dk kapalı tutup tekrar açıp yeni bir IP alarak karşılaştırmalı testler yapabilirsiniz. Bu testlerden ekran görüntüsü alıp kaydedin buraya da ekleyin karşılaştırabiliriz.

Ben Turk Telekom'la bu konuyla ilgili hala görüşüyorum bugün aradılar bazı detaylı bilgiler attım gelişme olursa, buraya yazacağım.

Ayrıca, benim daha önce yaşadığım gibi, Viyana POP sonrası pingine 10-20ms eklenen arkadaşlar varsa, bana ulaşabilir mi? Bazı testler isteyeceğim, Turk Telekom'a göndereceğiz.

• Diablo kullanıcısına yanıt

tabi doğru aslında eksik yazmışım. sorgulamadaki ip 88 ile başlıyor.

modemdeki ip 10'lu iken de 88'liydi ip, şu an 100'lu blokta hala 88'li. ama modemdeki 10'lu bloktayken Ping'im daha azdı.

demek istediğim buydu.

30dk kapalı hiç tutmadım, bi onu da deneyim dediğiniz gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkeii -- 31 Temmuz 2025; 16:48:17 >

Yorumlayabilir misiniz ?? Online oyun oynarken pingte dalgalanma sorunu yaşıyorum.

• Merhaba arkadaşlar. Genelde cs2 oynuyorum. Sol fiber 1000 mb kullanıyorum ama burada paylaşılan Pinglere göre Ping’im baya yüksek. Almanya ve Avusturya sunucularında 48-55 gibi değerler alıyorum. Turknet altyapı sorgulamada adresimde en fazla 100 mb desteklediği gözüküyor. Turknete geçsem yine sol’den iyi ping değerleri alır mıyım?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Türknet pingi hertürlü sol'den iyidir.

traceroute to 146.66.155.1 (146.66.155.1), 30 hops maximum, 84 byte packets.

1 88.227.144.1.dynamic.ttnet.com.tr (88.227.144.1) 4.978 ms 4.520 ms 4.043 ms

2 * * *

3 06-ulus-sr14s-t2-2---06-ulus-sr7s-t3-2.statik.turktelekom.com.tr (81.212.210.153) 1.948 ms 1.843 ms 1.883 ms

4 * * *

5 305-vie-col-1---06-ebgp-ulus-sr12e-k.statik.turktelekom.com.tr (212.156.140.240) 29.214 ms 29.390 ms 29.089 ms

6 win-b2-link.ip.twelve99.net (62.115.36.190) 34.270 ms 33.835 ms 33.881 ms

7 valve-ic-339169.ip.twelve99-cust.net (195.12.255.186) 54.807 ms 54.633 ms 54.680 ms

8 * * *

9 146-66-155-1.valve.net (146.66.155.1) 50.704 ms 50.597 ms 50.637 ms

• Bilenler anlayanlar cevaplayabilir mi. Geçen sene statik ip ile izmir kablonetten ftth 33 ms ping alıyordum. Bu sene aynı ip 50 ye çıktı değer. Bugün statik ip yi iptal ettim yine aynı hat üzerinden dolanıyor aynı 50 ping değeri. Tekrar statik ip tanımladım denedim değişen bir şey yok. Bu 10 lu ip adresleri neden arttı. Diğer kablonet kullanıcıları da aynı sorunu yaşıyor mu acaba? Sürekli statik ip alıp deneme yanılmayla çözülecek bir durum mu?

2024 statik

2025 statik aynı ip

dinamik ip

• Nurullah4335 N kullanıcısına yanıt

Routing vodafonedan superonline geçmiş hocam geçmiş olsun. Bundna sonra sansür, hız kısıtı, ping yükseklikleri yaşayacaksınız maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam yukarıda Denizli den bir paylaşım yapılmış. Dinamik ip benim geçen seneki yolu izliyor. Yani vodefone tamamen iptal olmamış. Statik ip kullanmamın tek sebebi zaten bu ping olayı. 100 TL ücreti var. Bari statik olanları Superonline a taşımasalardı. Binamda daha ucuza Superonline fttb var zaten. Yaptıkları saçmalık . Yağmurdan kaçarken....

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Arkadaslar benim Intenetim Fiber Merkur neden boyle oluyor ?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.