Şimdi Ara

Videolardaki problem -ssli-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

son 2 aydır videolarda ve resimlerde karelenmeler oluyor.ne yaptım ne ettiysem düzeltemedim.en sonunda çizgi'ye e-posta attım ama hala dönmediler.gün içinde telefonla arayacağım

ss örnek vereyim :

http://c1210.hizliresim.com/12/5/dp4zm.png

http://c1210.hizliresim.com/12/5/dp509.png

http://c1210.hizliresim.com/12/5/dp52b.png

1.resimde gitara , 2.resimde arabaya 3.resim de de adamın sırtına bakarsanız bir değişiklik olduğun farkedeceksiniz.sürekli böyle renk kaymaları oluyor her videoda.hard diskime indirip deniyorum yine aynı oluyor.sizce sorun neden?

• güncel
  • kaç yerde konu açtıysam kimse bilmiyor çözümü :S

ekran kartında sorun olduğunu bilsem direk kargoluyacam çizgi'ye ama belki e-maile cevap verirler diye bekliyorum
  • yardım edecek yokmu
  • Verdiğin resimler düzgün. Karelenme nerede? Antialiasing ve benzeri özellikleri değiştir belki düzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 8 Ekim 2012; 11:50:19 >
  • problemlerim den biri de bu işte verdiğim resimleri bazı kişiler göremiyor.mesela 2.resimde siyah bir araba var.eğer arabnın önüne yani kaportasına bakrsan bazı yerlerde renkler değişiyor.ama göremiyorsun sende sanırsam

+ o dediğini denedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toytonum -- 8 Ekim 2012; 11:52:00 >
  • O zaman sen AMD ekran kartlarını crossfire yapınca ortaya çıkan mikro-takılmaları da sezersin :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben anladım ne demek istediğinizi, koyu renklerde açığa çıkan bir sorun
    önceden yoktu ise bu sorun, ekranınızda donanımsal bir sorun meydana gelmiş, garantisi varsa yollayın yoksa servisine yollayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: toytonum

problemlerim den biri de bu işte verdiğim resimleri bazı kişiler göremiyor.mesela 2.resimde siyah bir araba var.eğer arabnın önüne yani kaportasına bakrsan bazı yerlerde renkler değişiyor.ama göremiyorsun sende sanırsam

+ o dediğini denedim

Ekran kartının özellikleri ve ekran ile bağlantı türü nedir çavuş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sultanomar

ben anladım ne demek istediğinizi, koyu renklerde açığa çıkan bir sorun
    önceden yoktu ise bu sorun, ekranınızda donanımsal bir sorun meydana gelmiş, garantisi varsa yollayın yoksa servisine yollayın

Evet önceden yoktu bu sorun.aslında 2 ay önce çıktı ama bu kadar değildi.sadece belli videolarda idi şimdi her videoda + resimde oluyor.çizgi'ye e-posta attım ancak ne zaman cevap gelir bilmiyorum onun için aramayı düşünüyorum ama nasıl anlatıcam adamlara derdimi? renklerde kayma mı var desem yoksa başka bişi mi desem bilmiyorum.ama e-posta da bu ssleride yolladım.

gecen haftaya kadar crt monitör vardı ondan şüheleniyordum ama gçen hafta vatandan asus ml239h 23'' ıps panel led aldım ama sorun devam ediyor + arttı :)

• Hocam gördüğüm kadarıyla hep YouTube videoları koymuşsunuz. HD filmlerde de bu tarz bir sorun yaşıyor musunuz? Ekran kartından ziyade video/codec sorunu olması daha olası geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okhay

Hocam gördüğüm kadarıyla hep YouTube videoları koymuşsunuz. HD filmlerde de bu tarz bir sorun yaşıyor musunuz? Ekran kartından ziyade video/codec sorunu olması daha olası geldi bana.

Hayır hepsinde oluyor her video sitesinde. evet hd filmler de de yaşıyorum.+ oyunlarda sadece video gçeerken farkediyorum bunları oyunda bir sorun yok.mesela crysis 2 oynadıysan girişte bir new york videosu var.onu izledim ekran kartından tiksindim o derece.
  • ekran kartım asus hd 6870 directcu hdmi ile bağlıyorum ancak vga ilede bağladım sonuç değişmedi.
  • quote:

gecen haftaya kadar crt monitör vardı ondan şüheleniyordum ama gçen hafta vatandan asus ml239h 23'' ıps panel led aldım ama sorun devam ediyor + arttı :)

iki monitördede aynı sorun varsa ozaman ya söylendiği gibi video codeclerinde bir sorun olabilir yada ekran kartınızda
    siz sisteminizi bir yazarsanız buraya iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: sultanomar

quote:

iki monitördede aynı sorun varsa ozaman ya söylendiği gibi video codeclerinde bir sorun olabilir yada ekran kartınızda
    siz sisteminizi bir yazarsanız buraya iyi olur

Amd phenom II x6 1090t 3.2ghz(default)

asus hd 6870 directcu default

asus m4a87td/usb3

4gb ram

huntkey jumper 600b 600 watt psu

+ 6 kere format attım düzelir diye olmadı.

her türlü codecleri denedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toytonum -- 8 Ekim 2012; 12:05:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: toytonum

Hayır hepsinde oluyor her video sitesinde. evet hd filmler de de yaşıyorum.+ oyunlarda sadece video gçeerken farkediyorum bunları oyunda bir sorun yok.mesela crysis 2 oynadıysan girişte bir new york videosu var.onu izledim ekran kartından tiksindim o derece.

Anlıyorum. Oyun videolarında da yapıyorsa o zaman donanımsal bir problem olabilir. Maille filan uğraşmayın, telefonla arayıp sorununuzu anlatın bence.
  • anakartta ob vga varsa ondan görüntü alıp deneyin, elinizde varsa farklı bir ekran kartıyla deneyin
  • @okhay

evet telefonla arayacağım ancak nasıl anlatacağımı bilmiyorum.direk aldığım yer vasıtasıyla çizgi'ye mi göndersem ki

@sultanomar

anakartım iyi bir anakart ve 210 tl idi bu kadar düşük olmasının sebebi onboard olmamasıdır :)

esk ekran kartım nvidia geforce 210 var ama takmayı bilmiyorum

edit:hiç bir parçaya kesinlikle o.c yapmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toytonum -- 8 Ekim 2012; 12:11:13 >
  • çizgi'yi arıyacağım ama nasıl anlatacağım bir fikir verin bari
  • Hocam bu sorunlar bende de var. ilk başta ben monitörden şüpheleniyordum ama baya bi film denedikten sonra bu karelenmenin daha çok hd-rip gruplarından kaynaklandığı kanısına vardım. Çünkü bazı 720p filmlerde koyu renklerde hiç bir problem olmazken bazı 1080p filmlerde oluyor ama 1080p filmlerde karelenmeye çok nadir rastladım. Ekran kartı sapphire 6850 monitör samsung b2430. Kartla ilgili bi problem çıkmyacaktır büyük olasılık. Son olarak parlaklığı %100 yapmak karelenmeyi arttırıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.