Vicdani red çıkarsa kimse gitmez askere. Rütbeliler amelelik yaptıracak adam bulamazlar, kendileri toplarlar çöplerini
askerlikten anladığınız buysa gitmeyin bi zahmet
Git bak bakalım ben dışarda mıyım?
quote:
Orijinalden alıntı: I need $
pembe teskere vardı zaten ne gerek var buna
Belki "vidani ret" hakkını kullananlara verirler...
çok güzel düşünmüşler aferinler olsunlar
vay anasına be . aslında bi yandan iyi oldu demeden edemiyorum bi yandan da ne hallere düştük diyorum . zengin sıpaları keyif çatarken gariban insanların evlatları şehit olanları düünce iyi olmuş diyorum ama bir yönden de kötü oldu
aranızda vicdani retçiler var biliyorum
bende diyorum ki madem gitmek istemiyorsun türkiyede yaşamıcaksın
sen sıcacık evinde rahat oturupta ben gıtmem demıceksın
ha dhnin yaş ortalaması küçük bunu göz önünde bulundurup genellemede yapmasın kimse
Oh beee...
quote:
Orijinalden alıntı: AIainPROST
ha dhnin yaş ortalaması küçük bunu göz önünde bulundurup genellemede yapmasın kimse
daha cümle kurmaktan aciz adamlar ülkeden insanları yolluyor. he kardeşim he, gideriz ülkeden
quote:
Orijinalden alıntı: Tango-1
quote:
Orijinalden alıntı: GhilleintheMist
quote:
Vicdani ret gelsin, ama vicdani ret talep edenler de belediye hizmetlerinden, temel eğitim sağlık hizmetlerinden yararlanamasın, otobüse bile binemesin örneğin
bu hizmetler ücretsiz mi veirliyor sanki? parasını basıp biniyorsun
Paralı veya parasız binemesin yani, devlet okuluna hastanesine gidemesin, kendi güvenliğini body-guard tutarak sağlasın, polis ve jandarma vicdani ret yapanların davasına bakamasın, mahkemeye veremesin, yani devletin hiçbir organını kullanamasın.
Ya da fahiş fiyatlarla kullanabilsinler.
Sen gitme, ben gitmiyim, o gitmesin, kim gidecek ula bu askere ? Yok öyle
Vereceğim vergiyi de kaldırırlarsa seve seve kabul ederim ben bunu. Nasıl olsa belediye otobüsleri özel. Giderim özel hastaneye. Sigortayı da özel yaptırırım, vergi vereceğime adam akıllı hizmet alırım. Gittigidiyor'dan vergi sorunu olmadan satış yaparım. Oh çok iyi de olur çok güzel iyi olur valla.
kamuda o kadar işçi açığı olsaydı milyonlarca işsiz olmazdı bu ülkede.her uygulama gibi bu da düzgün işlemiycek sadece yasa olarak kalacaktır.
Bu benim bakış açımdır beni bağlar. Bana kalırsa şu an yürürlükte olan içinde bulunduğumuz çağdaki bu çağ dışı uygulama ile her geçen gün hem devlet sermayesinden hemde genç iş gücü potansiyelinden özümsenemeyecek derecede kayıplar verilmektedir. Askerlik kimi insanın ruh sağlığını bozmakta, nicelerini de hayata kazanmaktadır şüphesiz fakat devletçe bakış açısı ile genele vurduğumuzda önemli olan her bireyi mümkün olan en iyi suret ile maksimum faydayı elde etmek için kullanmak olmalıdır. Maksadım, kimini 15 ay hayattan soğutup kimini 15 ay da hayata kazandırmak değil, herkesi kendinin potansiyeli ölçüsünde kullanarak vatana olan sadakati ve kişinin kendine olan güvenini arttırmak olmalıdır. Şu anki uygulama ile bu olay eski geçerliliğini koruyamamaktadır. Ki ''vicdani ret'' hususundan sonra askere gidecek kişilere daha iyi bir askerlik deneyimi aşılanacak orada kendi isteği ile bulunan insanlar bir arada oldukça ortaya daha başarılı sonuçlar çıkacaktır.
quote:
Vicdani ret gelsin, ama vicdani ret talep edenler de belediye hizmetlerinden, temel eğitim sağlık hizmetlerinden yararlanamasın, otobüse bile binemesin örneğin
Kafa yapısı milâttan önce 2000
Acaba bu ret kararı çıkınca % kaç vicdani ret hakkını kullanıp askere gitmez?
quote:
bak şimdi milliyetçi damarları kabarmış arkadaşım,
bu ülkeden gitmek isteyipde imkanı olan bir dakika durmaz bunu bil. şimdi onu geçtim askerlik devlete olan borcumuz öyle mi? öyle söylüyorlar ya.. verdiğin elektrik faturasının yüzde bilmem kaçı devlete, zorunlu deprem vergisi, kdv, ötv zart zurt yıllardır her birey için para alınıyor.. bir insan ömrü boyunca belki 1 milyon tl belki de daha fazla vergi ödüyordur.. ve hala gelipde askerlik yapmak istemeyenleri vatan haini durumuna sokma... ha dersen ülkeden gitmek isteyipde durumu olmayanları göndereyim. ilk sıraya beni yaz. forumdaki diğer milliyetçi arkadaşlara sesleniyor. gönderin gideyim lan..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: brkmm
quote:
daha cümle kurmaktan aciz adamlar ülkeden insanları yolluyor. he kardeşim he, gideriz ülkeden
demek istediklerim aklına gayet iyi giriyor
sen gününü gün et yaşa diye askere gitmiyor kimse
ne kadar yırtarsan yırt kendini gidip mıntıka temizliğide yapıcaksın günde 3 km yolda koşucaksın
anlıcağın eşşek gibi gideceksin
15 gün sonra görüşürüz...
kesinlikle, ileriye dönük planlarım arasında çok önemli bir yerde duruyor askerlik
quote:
Orijinalden alıntı: acizcool
Acaba bu ret kararı çıkınca % kaç vicdani ret hakkını kullanıp askere gitmez?
%85'i gitmez. Bu devletin amacı nedir hale anlamıyorum , asker bırakmıcaklar ülkede asker.
quote:
Orijinalden alıntı: Einstein
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: GhilleintheMist
quote:
bu hizmetler ücretsiz mi veirliyor sanki? parasını basıp biniyorsun
Paralı veya parasız binemesin yani, devlet okuluna hastanesine gidemesin, kendi güvenliğini body-guard tutarak sağlasın, polis ve jandarma vicdani ret yapanların davasına bakamasın, mahkemeye veremesin, yani devletin hiçbir organını kullanamasın.
Ya da fahiş fiyatlarla kullanabilsinler.
Sen gitme, ben gitmiyim, o gitmesin, kim gidecek ula bu askere ? Yok öyle
Vereceğim vergiyi de kaldırırlarsa seve seve kabul ederim ben bunu. Nasıl olsa belediye otobüsleri özel. Giderim özel hastaneye. Sigortayı da özel yaptırırım, vergi vereceğime adam akıllı hizmet alırım. Gittigidiyor'dan vergi sorunu olmadan satış yaparım. Oh çok iyi de olur çok güzel iyi olur valla.
Senin vatandaşlığını elinden aldıktan sonra bu ülkede hiçbir şey alamazsın.Sigorta falan yaptıramazsın.
Vicdani ret tam olarak ne demek? Tarafsız olarak söyleyebilirmisiniz?
Bugün bu kadar şehit verilmesinin sebebi zorunlu askerliktir. Ölenlerin %90 askerlik görevini yapan sıradan vatandaş. Ben hiç bir profesyonel askerin öldüğünü duymadım
Madem zorunlu askerliği savunuyorsunuz o zaman ağlamayın her yer de şu kadar şehit var diye.
quote:
Orijinalden alıntı: HAAltuntas
Vicdani ret tam olarak ne demek? Tarafsız olarak söyleyebilirmisiniz?
oku biraz formu yazıldı yukarıda
Vicdani ret gelsin süper, gelirsede reddimi yaparım üstüne bir de sıcacık evimde otururum. Kimsede kalkıp aga bu nedir diyemez. İşte böylede güzel bir dünya burası.