Şimdi Ara

Vicdani ret de geliyor! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
2
Favori
25.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım kurtulmanın tek yolu bu. Umarım gelir. 10 yılda takdir edeceğim 2. işi olur hükümetin. (1.si kapalı alanda sigara içme yasağıydı)
  • Nasıl olacak falan diyordum ama üçüncü dünya ülkeleri dahi profesyonel ordu sistemine geçmiş, vicdani retçiliği getirmiş. Muhtemelen Ermenistan'daki gibi olur biz de, askerlik süresinin iki katı toplum hizmeti yapılır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrigoo

Nasıl olacak falan diyordum ama üçüncü dünya ülkeleri dahi profesyonel ordu sistemine geçmiş, vicdani retçiliği getirmiş. Muhtemelen Ermenistan'daki gibi olur biz de, askerlik süresinin iki katı toplum hizmeti yapılır diye düşünüyorum.

ya arkadaş kimse kandırmasın birbirini 15 ay askerlikten kaçan adam 30 ay topluma hizmet edermi bırakın bu işleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagrimir

Vicdani ret, bazi kisitlamalar getirmeli mantik sinsilesi icerisinde. Bazi vatandaslik haklarindan kisitlama gibi. Yok oyle bir dunya. Herseyin bedeli olmali. Atalarimiz bu ulkeyi nasil kurtardi? Bizimde savasarak olmasada, Vatan borcumuzu odemeliyiz. Askere gitmek istemeyenlerin cogu olumden korkan insanlar, o kadar korkmayin ya olmekte guzeldir.

Neyin kafası hacı bu ? Vatandaşlık haklarını kısıtlayacakmış yok yahu Nerden alıyorsunuz bu akılları çok merak ediyorum.Yok emeklilik hakları ellerinden alınsın,yok işe giremesinler.Oldu başka ?Sen ölmeye meraklıysan ölebilirsin güzel kardeşim.Ayrıca hiç gaza getirmeyen kendinizi kudurmayın bedelli de çıkacak,vicdani redde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArjesT

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

Orijinalden alıntı: ArjesT

call of duty hayranı milliyetçiler atıp tutmuş geneGerçekte işler değişir aylarca o berbat şartlarda öümle burun buruna yaşamk kim ister?Hadi doğuya gitmediniz yapıcağınız tek şey komutanların ayak işlerine bakmak olucak.

Pkk çağırsa dağa hemen çıkarsın ama? tatlı su pkk lısı seni.

başka işim yoktu tabi..

Ona yüklenmeyin lütfen,o bir klavye devrimcisi,o her fırsatta taksimde "kahrolsun amerikaa!" diye bağırıp eylem sonu burger king'ten yemek yiyen bir arkadaş,dağa çıkan teröristleri "özgürlük savaşçılarıı!" diye adlandıran bir genç.O bir taksim bebesi... Yapmayın beyler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bırak Zaman Aksın -- 15 Kasım 2011; 20:09:14 >

• La sanki askerliği komple iptal edecekler de bu klavye delikanlıları ayaklandı madem bu kadar meraklısın git yap sen yine askerliğini, paspasla tuvaletini falan. Benim hayatımdan sana ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: judith

Arkadaş ordu çok yanlış yapıyor.

Ben hukuk fakültesinde 3. sınıfım, bana 20 günlük temel eğitim versin ondan sonra benim bilgimden faydalanmaya kalksın. Orduya o şekilde hizmet ediyim.

Ailemin tek çocuğuyum, hayatımda 10 günden fazla bi arkadaşımla kalmamışım sen gidiyorsun allahın piskopatıyla dolu 200 kişiyle yanyana yatırıyorsun beni

Herkes silahla hizmet edicek diye birşey mi var ?

Etmem bende öyle birşey çıkarsa. 6 ay boyunca hukukla ilgili ne biliyorsam unuturum eğer işimi yapmaya devam etmezsem. Benim tekrar normal hayata adapte olmam en az 1 sene, 6 ayda askerlik.

Kimsenin ömrümden 1.5 sene çalmaya hakkı yok.

PS : AKP'ye de yaptığı hemen her icraata ölümüne karşıyım.

Bu konuda bana en yakın yorumu yapan sensin arkadaşım Bende ailemin tek çocuğuyum,bende senin gibi 8-10 günden fazla arkadaşımda kalmadım(Hatta hemen hemen hiç kalmadım)İpini koparanlarla,hırsızı,uğursuzu,tinercisi,psikopatı,manyağıyla aynı yerde kalıyorsun.Rütbelilerin uşaklığını yapıyorsun,ben bu işi yapmam diyince askerliğin uzuyor,ceza alıyorsun hatta askeri mahkemeye çıkarıyorlar.Askerlik demek 19-20 yaşındaki ergenleri dağa gönderip terörist öldürtmek değildir.Burada daha ağzı süt kokanları 2-3 ay eğitim verip dağa gönderiyorlar ondan sonrada hergün şehit haberleri maalesef geliyor.

Biz Cumhuriyetçi ve Atatürk'çü bir aileyiz,doğma büyüme bütün ailem İstanbul'lu yanlış anlaşılma olmasın.Ama ben daha yolda ezilmiş kediye dahi bakamadığım,yanlışlıkla böcek bile ezsem üzülen bir insanım(Duygulu,ve vicdanı olan herkes üzülür böyle durumlarda)Kalkıp beni ve benim gibileri dağa gönderip terörist öldürcekler ha?Psikoloji diye birşey kalmaz.Askerlikten sonra kafayı yiyenler hiç azımsanmayacak kadar fazla.Oradaki it oğlu itler dağ fareleri dağları avuçlarının için gibi bilirken,5-10 sene dağda kalmışlara karşı 2-3 ay sadece temel eğitim alan askerler ne yapıcakki bunlara karşı?

Artık günümüzde savaşlar; topla,tüfekle,silahla yapılmıyor.Teknolojik olarak yapılıyor.

Siz inanıyormusunuzki yarın öbürgün bir savaş çıksa 2-3 ay eğitim alan mehmetçiğin bu ülkeyi koruyabileceğini?Adam ordan sallıcak bombaları,atom bombasını,biyolojik silahlarla,görünmez uçaklarla,predatörlerle(Bomba atabilen predatörler),toplu kıyım yaratabilecek biyolojik virüslerle, vs.vs Bizde elimizde tüfekle bunlara karşı ülkeyi savunucaz heh?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost911 -- 15 Kasım 2011; 20:09:03 >

• Sanki şimdiye kadar zenginler,arkası sağlam olanlar,paşa yakınları vs. adam gibi askerlik yapmış da yok bedelli çıkınca fakir-zengin ayrımı olacamış.O ayrım hayatın her alanında var şu an askeriyede de var.Şehit olanlara,doğuda sınır karakollarında askerlik yapanlara bakmak yeterli...
  • Gelsin gelsin...Gelsin ki kimin ne olduğunu görelim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shepard

quote:

Orijinalden alıntı: AIainPROST

aranızda vicdani retçiler var biliyorum

bende diyorum ki madem gitmek istemiyorsun türkiyede yaşamıcaksın

sen sıcacık evinde rahat oturupta ben gıtmem demıceksın

ha dhnin yaş ortalaması küçük bunu göz önünde bulundurup genellemede yapmasın kimse

bak şimdi milliyetçi damarları kabarmış arkadaşım,

bu ülkeden gitmek isteyipde imkanı olan bir dakika durmaz bunu bil. şimdi onu geçtim askerlik devlete olan borcumuz öyle mi? öyle söylüyorlar ya.. verdiğin elektrik faturasının yüzde bilmem kaçı devlete, zorunlu deprem vergisi, kdv, ötv zart zurt yıllardır her birey için para alınıyor.. bir insan ömrü boyunca belki 1 milyon tl belki de daha fazla vergi ödüyordur.. ve hala gelipde askerlik yapmak istemeyenleri vatan haini durumuna sokma... ha dersen ülkeden gitmek isteyipde durumu olmayanları göndereyim. ilk sıraya beni yaz. forumdaki diğer milliyetçi arkadaşlara sesleniyor. gönderin gideyim lan..

Eğer şu ana kadar türkiyenin başka başka yerlerinden senin rahatın bozulmasın, bu ülkedeki birlik korunsun diye sıcacık yatağından kalkıp 1 yılı aşkın süre askerlik yapan insanlara karşı borcunu o verdiğin 3 kuruş vergiyle ödeyemezsin. (abartı olmayan bir maaşla çalışan insan hayatında 1milyon kazanıyor mu git onu da hesap makinesinden hesapla kaldı ki alınan o silahlar-araçlar oyuncak değil hepsinin yüklü bir bedeli var) Senin öncelikle o insanlara karşı borcun var. Bunu ben yapamam, yok efendim orda silah sıkamam o işlere bana göre değil gibi bahaneler uydurmayacaksın. O insan nasıl orda askerlik görevini layığıyla yerine getiriyorsa bu da senin bir görevindir.

• quote:

Orijinalden alıntı: to_se

quote:

quote:

ha dhnin yaş ortalaması küçük bunu göz önünde bulundurup genellemede yapmasın kimse

bu ülkeden gitmek isteyipde imkanı olan bir dakika durmaz bunu bil. şimdi onu geçtim askerlik devlete olan borcumuz öyle mi? öyle söylüyorlar ya.. verdiğin elektrik faturasının yüzde bilmem kaçı devlete, zorunlu deprem vergisi, kdv, ötv zart zurt yıllardır her birey için para alınıyor.. bir insan ömrü boyunca belki 1 milyon tl belki de daha fazla vergi ödüyordur.. ve hala gelipde askerlik yapmak istemeyenleri vatan haini durumuna sokma... ha dersen ülkeden gitmek isteyipde durumu olmayanları göndereyim. ilk sıraya beni yaz. forumdaki diğer milliyetçi arkadaşlara sesleniyor. gönderin gideyim lan..

Eğer şu ana kadar türkiyenin başka başka yerlerinden senin rahatın bozulmasın, bu ülkedeki birlik korunsun diye sıcacık yatağından kalkıp 1 yılı aşkın süre askerlik yapan insanlara karşı borcunu o verdiğin 3 kuruş vergiyle ödeyemezsin. (abartı olmayan bir maaşla çalışan insan hayatında 1milyon kazanıyor mu git onu da hesap makinesinden hesapla kaldı ki alınan o silahlar-araçlar oyuncak değil hepsinin yüklü bir bedeli var) Senin öncelikle o insanlara karşı borcun var. Bunu ben yapamam, yok efendim orda silah sıkamam o işlere bana göre değil gibi bahaneler uydurmayacaksın. O insan nasıl orda askerlik görevini layığıyla yerine getiriyorsa bu da senin bir görevindir.

harikasın kardeşim. gaza geldim askere gidiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Belki hiç rahatımız bozulmayacak nereden biliyorsun
    Eline Türk bayrağını kapıp önlerine fırlamazsan bir şey olmaz merak etme

• askerlik de neymiş yahu bedelli de gelsin vicdani ret de hatta orduyu tamamen fesh etsinler,bir savaş durumu olduğu zaman amerika babamızdan gel bizi kurtar deriz olur biter
  • cogu kişi askere gitmez ozellikle uni mezunu olmayanla, giden de gitmeyende kendi bilir ben yaptım bi zararını gormedim faydası oldumu olmustur belkide ama askerlik herkesin harcı değil ne ana kuzuları var askerde cakı gibi olan ne delikanlı gecinenler var süt dökmüş kediye donen o yuzden oraya gitmeden kimin ne olcagı belli olmaz ama sunu unutmayın biz sürekli savas durumunda olan bir milletiz yarın bigun olurda seferberlik falan ilan edilirse gidenle gitmeyin farkı cıkar ortaya allah memleketimize ogunleri hiç yasatmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

quote:

quote:

quote:

Belki hiç rahatımız bozulmayacak nereden biliyorsun
    Eline Türk bayrağını kapıp önlerine fırlamazsan bir şey olmaz merak etme

Emin ol böyle ateşli bir coğrafyada yaşadıkça o toz pembe günler çok uzak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kingrush

quote:

Orijinalden alıntı: wrigoo

Nasıl olacak falan diyordum ama üçüncü dünya ülkeleri dahi profesyonel ordu sistemine geçmiş, vicdani retçiliği getirmiş. Muhtemelen Ermenistan'daki gibi olur biz de, askerlik süresinin iki katı toplum hizmeti yapılır diye düşünüyorum.

ya arkadaş kimse kandırmasın birbirini 15 ay askerlikten kaçan adam 30 ay topluma hizmet edermi bırakın bu işleri

İşte sen yapmazsın ama unutma bu ülkede daha 69.999.999 insan daha var. Hepsi seninle aynı şeyleri düşünmüyor. Bu forumda bile bu kadar farklı düşüncede insan varsa bu ülkede ne kadar çok olur kim bilir? Bence istemeyen yapmamalı bu kadar basit. Kimse o silahı tutmak zorunda değil. Adam savaşı vahşilik olarak görüyor. Hayat görüşü bu işte. Göt korkusundan oluşmuyor o. 8 sayfadır aynı laflar söyleyip duruyorsun. Zaten her yerde dayatmalar var. Bırakın insanlar özgür olsun. Zaten askerlik yapmak istemeyen adamın askerliği ne işe yarar?

• Savaşın hala insan ağırlıklı yapılacağını zanneden beyinsizler var. Eline bari kılıç al hurra de düsmana karşı tabi karşında doğru dürüst bir insan bulabilirsen. Kafana yağmur gibi inen bombalara elindeki silahla karşılık ver. Beyinsiz insanlar oldukça bu ülkede askerlik devamlı tartışılır...
  • Bu karar bilinki sadece aşırı fethullahçılar için çıkartılıyor.Bazı takıntılı fethullahçılar yurtdışına gönderilip belli bir süre orada durup bedelli askerlik yapıyorlardı.Neden diye sorduğumda , Atatürk'çü askerlik sisteminde namaz kılınamaması ve fuhuşa süreklenme diye cevap veriyorlardı.
    Ben Atatürk'çü falan değilim ama bilinki bu işten en çok onlar yararlanacak.
    Çünkü AKP gibi gücünü muhafazakar orta direkten almış bir parti neden birdenbire çok karşı çıktığı bişeye karşı böyle düşünmeye başlasın !?
    Tam da askeriyenin gücünü iyice yitirdiği şu zamanlarda bir taşla iki kuş vurduklarını düşünüyorlar herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 15 Kasım 2011; 21:43:29 >
  • Konudaki bütün mesajları okudum ve vicdani red/bedelli askerlik olaylarını savunmayanların attıkları hiç bir mesaj samimi gelmedi. O kişilerin mesajlarının içeriğinde sanki bir kuyruk acısı ve/veya yaptıkları askerliğe karşı daha yüksek miktarda maddi açıdan veya manevi açıdan ekstra olarak bi karşılık bekliyor gibiydiler. Adreslerinizi pmden atın 1 kilo antep baklavası yollayım illa bişeyler istiyorsanız ama yeterki bencil olmaktan kurtulun. Zaman değişiyor, zaman değiştikçe eski düzenlerde değişecek tabi bunun nesi anormal geliyor size onu anlamıyorum.

Zihniyete bakar mısınız adam diyor ki ben doğuda sınırda askerlik yaptım ölmedim banane sende yapacaksın oralarda, belkide benim yerime sen öleceksin ama yapacaksın veya bana askerlikte az çektirmediler sende çekeceksin. Kusura bakma ama ben askere gidip seni mi koruyacağım veya bu düşünceye tepkiyle bakan bencil, vatan millet sakaryacıları mı koruyacağım? 1-2 yıl önce abim askere gitti bizzat bana dediki elimize veriyorlardı silahları ama sıkacak mermimiz yoktu, süs niyetine nöbette omzumuzda taşıyorduk, çoğu silahlar bakımsızdı... Bu bile bile ladesten ötesi değildir kim ne derse desin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stay Away From Me -- 15 Kasım 2011; 21:21:28 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.