Şimdi Ara

Vicdani ret de geliyor! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
2
Favori
25.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlar illuminatinin oyunu herkez vicdani retçi olsun israilde kendine vaad edilen toprakları rahat rahat alsın bazıları profesyonel orduyu ölümsüz felan sanıyor heralde profesyonel ordu kelimesinin arkasına sığınıyorlar birer korkak tavuk gibi bu beni hem üzüyor hemde güldürüyor ben aldığım askeri eğitimle herhangi bir durumda kendimi koruyor olurken sizde size zarar vermemeleri için kimilerine yalvarıyor olursunuz Şu askerlikten kaçanlara çok üzülüyorum acınıcak haldeler hadi bir çocuğu eşi yuvası olanları anlıyorum pisi pisine ölüp onların ortada kalmasından korkuyor peki bu bekar olup askere gitmemek için binbir çeşit okul okuyup gitmemeye çalışanlar kendini çürük göstermeye çalışanlar bile çıkıyor yahu gerçekten çok üzücü

• Askerliğini daha önce yapanlar vicdansız mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: safkar14

Vicdani ret temel bir insanlık hakkıdır, bunun aksi nasıl savunulur anlamıyorum. Silah, savaş, sürekli emir altında girmek istemeyen insanlar olabilir, tercih meselesi, devlet de bu tercihte bulunanlara alternatif hizmet önerir. Buradaki sorun nedir anlamıyorum. Genç nüfusumuzda oldukça fazla, gitmek isteyenler olacaktır, gitmemek isteyenler olacaktır.

Terör ne olacak diyenler var, 1 milyon nüfuslu ordumuz var, Pkk 4000-5000 dir, bunlarla mücadele etmek için 5.000.000luk ordumu kurulsun. Artık hem maliyet açısından hem de daha etkin olması açısından profesyonel ordu gereklidir, olmazsa olmazdır.

Alternatif ne olacak? Kamu hizmeti diyelim

Askerde emir altına girmek istemeyen orda girermi sence?
  • O kadar sevinmeyin askerliği reddedenler kamuda çalışacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Ne var ki bunda? Ben de üniversite mezunuyum...Askerde çavuştum...Eğitim alanına giden yolun kenarındaki otları yoldum ellerimle...Hem de bir sürü üniversite mezunu tertibimle beraber...Hiç de gocunmuyorum...
    Bu işler mantıkla açıklanacak işler değil...Bilinçli yaptırılan işler...Emirlere itaat etmeyi,sorgulamamayı öğretir...
    Yarın öbür gün savaşa gittiğinde verilen emirleri anında uygulaman için bir eğitimdir bu işler...
    Yoksa herkes her şeyde mantık arayıp,sorgulamaya başlarsa...Vay haline ordunun...

doğru dedin, herkes her işte mantık aramaya kalkarsa vay haline emir verenlerin. emir alanlar kuzu gibi uysal durup ne veriliyorsa otlayacak ki başımızdaki çobanlar da bizim için en doğruyu, en güzeli yapabilsinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kryy22

quote:

Orijinalden alıntı: Kingrush

quote:

@Kingrush

kim senin milli değerine laf etti ki. ne güzel söylemişiz işte askerliği milli değer, şeref, namus olarak görüyorsanız gidin yapın elinizi tutan yok. ama siz yapmak istemeyene saldırmayı kendinizde doğal hak görüyorsunuz.

napcan askerlikten kaçmak isteyenede şerefsiz namussuz gözüyle bakıyoruz. Nasılsa biz enayiyiz sizin gözünüzde.

estafurullah enayi demeyelim de, hayatı kendi gördüğü gibi görmeyenleri şerefsizlikle-vatan hainliğiyle vs. suçlamak siyasi literatürde faşizm kavramıyla karşılanıyor..

dimi faşizim

• quote:

Orijinalden alıntı: Uluç.

quote:

Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

quote:

Orijinalden alıntı: Razorback

ASKERLİĞİNİ YAPANLAR (UZUN - KISA)
    BEDELİNİ ÖDEYEMEYİP ASKERE GİDİP ŞEHİT OLANLAR

NE OLACAK????

ENAYİMİYİZ????

Enayisiniz

Seni askerde görmek bana büyük zevk verir.

Yurtdışında yaşıyorum ve en fazla yapacağım 21 gün

• quote:

Orijinalden alıntı: TheNorth

quote:

Orijinalden alıntı: safkar14

Vicdani ret temel bir insanlık hakkıdır, bunun aksi nasıl savunulur anlamıyorum. Silah, savaş, sürekli emir altında girmek istemeyen insanlar olabilir, tercih meselesi, devlet de bu tercihte bulunanlara alternatif hizmet önerir. Buradaki sorun nedir anlamıyorum. Genç nüfusumuzda oldukça fazla, gitmek isteyenler olacaktır, gitmemek isteyenler olacaktır.

Terör ne olacak diyenler var, 1 milyon nüfuslu ordumuz var, Pkk 4000-5000 dir, bunlarla mücadele etmek için 5.000.000luk ordumu kurulsun. Artık hem maliyet açısından hem de daha etkin olması açısından profesyonel ordu gereklidir, olmazsa olmazdır.

Alternatif ne olacak? Kamu hizmeti diyelim

Askerde emir altına girmek istemeyen orda girermi sence?

Kamu hizmetinde normal bir çalışan gibi çalışacak, temel hak ve özgürlükleri kısıtlanmayacak. Atıyorum, öğretmeni olmayan bir kurumda çok düşük ücretle çalışacak veya çöp toplayacak ve kimsesizlere yemek pişirecek. Sabah gidip, akşam çıkacak normal bir iş gibi. Sonuçta iki tercih olacak önünde, ya askerlik ya kamu hizmeti, elbet birini tercih edecek. Nasıl askerde kurallara uymazsa cezası varsa, verilen işteki performansı değerlendirilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safkar14 -- 15 Kasım 2011; 16:54:45 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Kingrush

kim senin milli değerine laf etti ki. ne güzel söylemişiz işte askerliği milli değer, şeref, namus olarak görüyorsanız gidin yapın elinizi tutan yok. ama siz yapmak istemeyene saldırmayı kendinizde doğal hak görüyorsunuz.

napcan askerlikten kaçmak isteyenede şerefsiz namussuz gözüyle bakıyoruz. Nasılsa biz enayiyiz sizin gözünüzde.

estafurullah enayi demeyelim de, hayatı kendi gördüğü gibi görmeyenleri şerefsizlikle-vatan hainliğiyle vs. suçlamak siyasi literatürde faşizm kavramıyla karşılanıyor..

dimi faşizim

evet faşizm. siyaset jargonunda başka bir ismi varsa ben bilmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@Kingrush

dimi faşizim

halk jargonunda sizin gibilere ne deniyo onuda ben söylemiyim ,siz bilirsiniz.

• Sizin sorununuz ne biliyor musunuz? Herkesi kendiniz gibi sanmanız. Herkesi memur olacak. Masa başında çalışacak falan zannediyorsunuz herhalde. O kadar sığ bakıyorsunuz ki insanlara. Milyonlarca farklı görüşte insan var. Herkes sizin gibi yetiştirilmedi. Sırf askerlikle alakalı bir durum değil. Ben zannetmiyorum ki eskisi gibi savaşlar çıkacak. Teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki farkında değilsiniz herhalde. Ben askerliğe karşı değilim. Zamanı gelince yaparım. Yapacağım. Yapmak istemeyenleri anlayışla karşılayabilecek kadar olgun olduğuma inanıyorum. Azıcık empati kuruyorum. Çevreme bakıyorum. Bazı insanların görüşü gerçekten böyle. Göt korkusu falan yok yani. Adam silah kullanmak istemiyor. Savaşı vahşet olarak görüyor. Sen kimsin ki gelip onu sorguluyorsun. Vatan haini ilan ediyorsun. Dışlıyorsun, aşağılıyorsun. O zaman sormazlar mı sana sen ne yaptın bu ülkeye onca yıldır? Ben hiç bir şey göremiyorum. Bilim de söz sahibi miyiz? Hayır. Teknolojimiz çok mu gelişmiş? Teknoloji piyasasında Apple, Sony gibi bir markamız var mı? Sporda çok mu başarılıyız? Dünyaya seslenebilen bir sanatçımız var mı şuan? Yok işte yok. Herhalde sizler askerliği yapıp benden bu kadar vatan borcumu ödedim deyip ülkeye katkı sağlamayı bırakmışsınız. Bırakın da bari başka insanlar dilediği şekilde ülkesinde yaşasın. Belki sizin yapamadıklarınızı yapar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@Kingrush

dimi faşizim

halk jargonunda sizin gibilere ne deniyo onuda ben söylemiyim ,siz bilirsiniz.

söyleyeceğini açıktan söylemişsin zaten. vatan haini, şerefsiz vs. e bunun karşılığını da doğal olarak tarif ediyorum işte. ayrıca halkın tamamen sizinle aynı düşündüğünü iddia ediyorsanız bu vicdani ret olayından bu kadar çekinmenize hiç gerek yok. çıksın görelim bakalım kim sizin gibi düşünüp gidiyor, kim haktan yararlanmak istiyor.

• Gelmesini bende isterim.Şu yukarda yazanlar ne kadar basit düşünüyor.İşi profesyonel askere bıkarız,şehit sayısı en aza indirgenir,ordu deneyimli ve yetenekli askerler ile donanır.Ordunun gücü 2 katına çıkar.İş göremeyecek nitelikte askerler el altından çıkar..

Not : Alınganlık yapıp işi duygusallığa bağlamayın.Bu TSK için güzel bir adım.
  • askere gitmedim ama kuzenlerim abim vs askere gittiler kimisi hala devam ediyor hatta. tek söylenen şey komutanın ağız kokusunu çekiyorsun. ha niye biliyo musun şehirdeki çocuğu 25-30 günlük basit bi eğitimden geçirip dağa gönderirsen o adam da orda ya pusuya düşer ya da söver sayar tsk ya ne bekleyebilirsin ki? bu vatanın evlatları olarak askerlik yapmak hepimiz için şarttır beyler ne olursa olsun. bizim dedelerimiz sırf bu topraklar uğruna ölüme gitmişse onların senin üzerinde hakları var demektir. mantıklı bi insan bunu hisseder zaten. ha ama askerlik dediğimiz şey şu an tsk da uygulanan şey mi dersen orası tartışılır. bu ülkenin başında terör belası varken tehlikeli bölgelere hala acemi adamlar göndermek ne kadar akıl karı herkes ayırt edebiliyor zaten. profesyonel orduya geçmek çok doğru bir şey ama eğer bu vatanın çocuklarıyız diyorsak gidip askerlik yapıcaz bu böyledir.

kuru milliyetçilik fln değil bu yarın bir gün savaş tehdidi altında kalırsak nasıl savunacağımızı bilmek gerek. tek yumruk olmayı bilmek gerek. kimsenin kimseyi ötekileştirmesine fişlemesine lüzum yok. şu askerlik eğitimini daha mantıklı bir şekilde verseler kimse komutanın triplerini çekmese adamakıllı bir şeyler öğretilse ne de hoş olur ama nerdee? devlet ayrı bi dünya Tsk ayrı bi dünya

• quote:

Orijinalden alıntı: Morgue

quote:

Orijinalden alıntı: emr3_

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emr3_

quote:

Gelsin gelsin vicdanı redde gelsin.. Askerliği 80 sene önce şeref olarak gören milletimiz günümüzde nasılsa boşa zaman kaybı olarak görmeye başlamış.. Yarın bi gün abdnin uşakları memleketi sattımı kına yakarsınız..

Askerliği 80 sene önce şeref olarak gören milletin ne çocuğu ne torunu kaldığı için geliyordur zaten. Zorla vatan için öl bu şereftir denir mi bi insana, 80 sene önce öyle mi demişler. Adamın içinde yoksa onu zorla sokarsın zorlada bi yere kadar, çok darda kaldımı canını düşünür vatanını değil.

Hala bu ülkede azda olsa askerliği şeref sayan insanlar olduğunu düşünüyorum. Bu kadar asker barındırıp 30 tane acemi doğuda ölünce yerine prof.ları yollamak yerine devamlı prof. olanlar, isteyerek askerliği seçenler orda olsun. Ne yaptıklarınıda karşılarındakinin ne yapacağınıda bilsin ki şehit haberi aldık mı canı gönülden vatan sağolsun diyelim en azından. Bu adam vatan uğruna ölmeyi istedi ve öldü diyebilelim. Zorla 20 yaşındaki çocuğu doğuya yolladılar diye ona buna kızarak birbirimize düşmeyelim.

Diğerleri tabi ki hiçbir şey yapmadan yatsın demiyorum, 1 ay herkese normal eğitim verilebilir 20li yaşlarda bir gencin bence alması gereken bir eğitim olur. Devamında bir sürede varsa mesleğiyle ilgili devletin bir kurumunda veya askeriyede çalışabilir. Ordumuzda profesyonel olmuş olur bence dahada iyi olur.

Olsun olsun profesyonel olsun inşallah mahşallah.. Paralı cihat ordusu kurdurun cemaatinize aferin..

Rahatladın mı?

Laf ettiğini zannedip bir şey diyorsan doğru bildiğini ya da yanlış gördüğünü, savunduğunu anlatta bizde öğrenelim.
    İlkokul 1 çocukları gibi sanane sen salaksan banane gibi diyaloglara gerek yok.

Herhalde kendi mesajlarını okuyup bana yorum yazıyorsun.. İlkokul 1 muhabbeti yaptığım yok salak yerine koyduğumuda.. Üstteki cevap sana yeter fazla laga lugaya ihtiyaç yok..

Belli.

• quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

O kadar sevinmeyin askerliği reddedenler kamuda çalışacak

varsın kamu da çalışırız hacı...
  • Biz öyle 4 tarafı güvenli avrupa ülkeleri gibi değiliz ki her tarafımızda düşmemizi bekleyen ülkeler var . Kaldıki böyle yasa çıkarsa kim askere koşarak gider ki , Türk ordusu her zaman güçlü olmak zorundadır ve Türk Ordusu gücünü hep milletten almışken , millet hizmetten kaçarsa halimiz ne olur.
  • Vatan sakaryanın bittiği artık savaşların siyaset ve teknoloji üzerinden sürdürüldüğünü ne zaman öğrenecekler.Vicdani red ve profesyonel ordu sistemine geçiş yapılmalı.Askerin tek derdi sanki pkk gibiymiş dünyada sadece pkk tehlikesi var sanıyorlar.Hadi pkk bitti gitti ee peki sonrası daha güçlü düşmanlar için neler yapılacak?Gece görüşümüz var heron var dediler karakol baskın yedi nasıl oluyor bu? şu anki ordu sadece bu itlerle çatışmak için yetiştiriliyor peki daha güçlü bir düşman karşısında ne olacak durumu...

pkk nın elinde teknoloji yok çapulcular deniliyor ama güya bizim üstün olan ordumuzun karakoluna baskın düzenleyebiliyor .. Ellerinde daha büyük kozlar olsa ne olurdu acaba...
  • düşünceye bakar mısın
    ben sınır karakolunda askerlik yapdım ölmedim.

ben enayimiyim onlarda yapsın.

iyi sen ölmedin onlarda ölsün o zaman.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WirLieBen -- 15 Kasım 2011; 17:24:50 >
  • İnsanın böyle bir hakkı olmalı zaten.Mecburi kararlar özgürlüğü kısıtlıyor.Askere gitmek zorundasın gibi dayatmalarla bu iş olmazdı zaten.Böylece professiyonel askerlik sistemide daha geniş bir şekilde ele alınır.Askerlik elbette ülke için önemli bir olgu ancak 3-5 aylık askeri doğuya sürüp orada şehit ettirmek bile bile çok saçma.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.