Biz Artık Natonun Üvey Üyesiyiz
Acilen f35 , b2 spirit , f22 , f47 , b21 uçaklarının radarda görünmez özelliğini çözmemiz gerekiyor . Bu durum kağanı bitirmekten daha acil ! Aha gördünüz işte iranın halini . Her yeri bombalandı , nükleer programı bitti . Çünkü adamlar uçakları tespid edemediler . Isteseydiler iranı dümdüz ederlerdi .
Olası bi savaş anında bu uçaklarla bizi de bombalar ve mahvederler . Mit ne işe yarıyor la ; al sana iş ! Yurtdışında fetöcü arıyacağına ya da yurtiçinde imamoğlu ve chpyi takib edeceklerine amerikada askeri casusluk yapsınlar . Düşman belli . Lütfen polyannacığılı artık bırakalım . Abd-israil-Ingiltere üçlüsü artık fiiliyatta bizim düşmanımızdır . Bunlardan bırakın silah almayı elimizdeki var olan f16lara ben soru işareti ile bakarım . Ulan bu adamlar sana artık f35miş f16 vipermış , eurofightermış falan verir mi ? Yok kongre onaylamadı , yok s400 zar zurt . Diyelim verdi , sen gönül rahatlığı ile bu uçaklara binip kullanabilecen mi !? Adam " düşmanın hem parasını aldım hem de uçağını yollamadım " diye göbek atıyor bu aralar . Gidip daha bu adamlardan uçak dilenip yalanmaya ne gerek var . Heriflerle zaten 15 temmuz fetö darbesinden beri soğuk savaştayız . Yunanistan-batı trakyada silah yığınağı yaptılar bize karşı . Suriyenin kuzey doğusunda bize karşı pkkya devlet kurdular . Karabağ savaşında coğrafya izin verse ermenilere silah yardımı yapacaklardı . Şimdi de kıbrıs rum kesiminde silah yığınağı yapıyorlar . Biz artık Natonun üvey üyesiyiz bunu kabul edelim . Bizi bunlarla müttefik eden tek husus rus karşıtlığı(sovyet tehdidi) idi . Onun haricinde mesela ortadoğuda çıkarlarımız tamamen çatışıyor . Bu arada konusu açılmışken Natoya öyle hemen alınmadık karşılıksız mesela yunanistan gibi . 1950'de domalıp bizlen hiçbir alakası olmayan koreye bunların askerleri daha az ölsün diye asker yollamamız istendi ve 750nin üzerinde mehmetçik şehit oldu işin sonunda . Böyle aldılar bizi natoya ! Adamlar bizi asker deposu gibi görüyor . Maşa varken kendi elimi niye ateşe atayım diyo yani . Eğer Natoya girmeseydik Stalin Türkiyeye dalacaktı . Denize düşen yılana sarılır misali çaresiz kalındığı için böyle bir karar verdi devlet erkanı o zaman .
Ne diyoduk ortadoğuda zıttız diye de mi !? Türk insanı gazze , Irak ve Suriyede yapılanlardan mutsuz . Hem ekonomik zarar görüyoruz hem göçlerle uğraşıyoruz hem de bu insanlarla tarihi bağlarımız var bizim . Bu düşman üçlü devletle ters düşmemizin padişah bozuntusu(tayyip sultan mehmed) ile ilgisi yok . En solcu veya muhafazakar olmayan bir hükümet bile olsa bölgede Amerikan politikalarına karşı çıkar hali hazırda . Çünkü adamların 1948den(israilin kuruluşu) beri bölgede yaptıkları hep Türkiyeye zarardan başka birşey getirmedi . Daha öncesi de var tabi . Aslına bakarsanız arabistanın bizim kontrolümüzden çıkıp bunların kontrolüne girmesi zaten başlıbaşına biyük bir olay .20. Yyda önemsiz bir devlet haline geldik bu yüzden . Petrolün tam önemi anlaşıldıki bu bölgenin kontrolü onlara geçti . Bakmayın ortadoğuda krallık veya cumhuriyetlerin olduğuna . Hepsinin başında kukla aileler var bunlara hizmet eden . Halkından çok israil ve amerikanın çıkarları önemli bu adamların davalarında . O yüzden bu ailelerle bir araya gelip gazze ve filistin için ne yapabiliriz diye tartışmak bile kendimizi küçük düşürmektir . Israili kınayan bi bildiriden başka birşey yayınlayamaz bu lider bozuntuları . Hepsi zaten bu toplantılarda şıklıklarını yani kendilerini göstermeye geliyor . Ya düşünebiliyor musunuz iranın attığı bazı füzeleri ürdün ordusu havadayken vurmuş . Ula hadi tamam anladık israil ile savaşmak istemiyon da ; israili bi de savunmaya mı kalkıyon artık . Yuh be !!! Mısır istese gazzelileri savunabilir . Dişini göstermesi yeter ama yapmıyor çünkü ülke yönetimi amerikan ve israil çıkarlarını savunan bir askeri juntanın elinde. Aynı şekilde Ürdün ve Suudi arabistan israil ve amerikanın köpeği olmuş durumda . Irak , suriye ve Lübnan komada . Birleşik Arap Emirlikleri , Umman , Katar , kuveyt , bahreyn amerikan ve ingiliz üslerinin olduğu ve onların kontrolündeki adamlarla yönetilen basit devletçikler . Adam gibi tepki veren bir tek arap ülkesi var o da bir atımlık mermisi olan Yemen !
Artık milli güvenlik ve siyaset belgesinin(kırmızı kitap) de güncellenip ülke için birinci tehdidin Yunanistandan çok Amerikan emperyalizmi ve siyonizmi olduğunu deklare etmemiz gerekiyor .
Ah atam ah ne büyük adammışsın sen . Atatürkün kurtuluş savaşında dahiyanece uyguladığı bir politka vardı adı da yurtdışında denge politikası'ydı . Hem batıyı kandırıyordu hem de doğuyu . Bu politika ile kominist bir ülke kuruyomuş gibi davranıp sovyetlerden ingiliz ve müttefiklerine karşı hem silah aldı hem de bolşeviklere karşı duruyormuş gibi davranıp(o zamanları gürcistan ve orta asyada yaptığımız bazı gizli faaliyetler) ingilizler ve fransızların doğrudan kurtuluş savaşına dahil olmasını engelleyip sadece yunanlılarla bizi karşı karşıya bırakıyordu . İşte bu politika bize kurtuluş savaşını kazandırdı . Yoksa ingilizler de dahil olsaydı izmiri geri alabilirmiydik hiç sanmıyorum . Kurtuluş savaşının olduğu yıllarda komunist kızıl ordu ile çoğu kişinin bilmediği beyaz ordu savaşı vardı doğu avrupada . Ingilizlerin asıl vaktini bu savaş alıyordu . Atatürkün o yüzden istemeselerde ruslara karşı bir güç olarak anadoluda durmasını kabul ediyorlardı .
Bu politikayı işte Natoya girmemize rağmen devam ettirmeliydik 1950den sonra . Sadece abdden silah almamalıydık ! Sovyetlerin dağılmasıyla rus uçaklarını da almalıydık 1991den sonra . Mesela günümüzde f16 ların yanında küçük bi mig35 filomuz da olsaydı fena mı olurdu ? Ya da sukhoi 35 filosu . Böylece nato kaynaklı çatışmalarımızda rus uçaklarını uçurur ve içimiz rahat ederdi . Misal günümüzde suriye semalarında Türk sukhoi 35leri uçabilirdi . Böylece israil jetleri bu kadar rahat olamazdı . F16larımızı uçurmuyoruz çünkü bu uçaklarla olası bir israil veya amerikan jetinin it dalaşında askeriyemiz bu uçaklara güvenmiyor !
Ayrıca buna niye şaşırıyorsunuzki . Bu tarz uygulamalar yeni bişey değilki . Eminim Putin bile o bize yolladığı s400 sistemlerinin yazılımına müdahale ettirmiştir yani mesela rus uçağı görmesin diye . Kimse başkasına sattığı bir silahın iki gün sonra kendisine karşı kullanılmayacağının garantisini alamaz ! Bu ciddi bütün devletlerde uygulanan eski bir askeri politikadır . Şimdiye kadar sattığımız tb2 sihaların içine bizimkilerin gizli kod koymadığı ne malum !? İçim bu konularda rahat etsin diyorsan iki yol var . Ya bütün silahlarını baştan aşşağı kendin geliştirip kendi imkanın ve mühendisin ile yapacan ya da düşmanınla onun başka bir düşmanının silahlarıyla çatışacan . Yani israil , abd , eu ile çatışmaya gireceksen elinde rus veya çin silahı olacak . Ruslar ya da elinde rus silahı olan bir tarafla çatışmaya gireceksen abd yapımı silahla savaşacan . İşe ben buna silahlı sistemlerde denge politikası diyorum . Zaten bu dünya düzeninde bu tarz bir silah envanterine sadece Türkiye sahip olmalı . Türkiye şu anki dünya düzeninde ne doğu bloğu ile dost ne de batı bloğu ile .
Whatsapp Durumlarım Gitmiyo
Herkez Niye Aptalı Oynuyor Bu işte !?
Lafım sadece xiaomiye değil apple dahil bütün üreticilere .
14 yıldır varsa yoksa işlemci , ram , kamera teknolojisi geliştiriliyor farkında mısınız android ve iphone cep telefonlarında !
Soruyorum galaxy s2 14 yıl önceki cep telefonunun ekran camı ile günümüzün telefonlarının ekran camı arasında sizce ne kadar gelişme var . Bence sıfır . Ikisi de 3 metreden düşüncü zarar görüyor .
Yahu 35 yaş üstü adam napar telefonla ? Kendimden örnek vereyim ! Google harita(navigasyon) , whatsapp , mobil bankacılık , e devlet . Tek zevkim yutub(youtube diye yazıldığını biliyoz) !
Ulan 8 ay olmuş samsung a34'ü alalı daha bi kere bile oyun kurup yüklememişim . Kamera dersen ; gırgh yılda bi birisine önemli birşey göstermek için whatsapptan video ya da foto çekip atıyoz işte . On sene öncesinin kamerası da işimi görür yani bu işlerde .
Yani demem o ki arkadaş ; bana donanım satmayın abi sağlamlık satın !!!
Ben cep telefonunda sağlamlık , dayanıklılık gelişsin istiyom ve bence bilinçli tüketicinin %90'ı bunu istiyordur . Şimdi soruyorum size , kameraya bunca senedir yapılan yatırım ekran camına yapılsaydı ekranlarımız günümüzde bu kadar rahat kırılır ya da çizilir miydi ? Star Trek(Uzay yolu) 4 filmini belki yeni nesil bilmez ama o filmde bi sahnede adam transparan alüminyumdan bahsediyordu . Mesela ekranlarımız transparan alüminyum olsaydı kırılır mıydı ?
Batarya teknolojisi galaxy s2 zamanından beri ne kadar gelişti !? Eh işte ... Yüzde 20 belki . Soruyorum size kamera mı batarya mı ?? Oyun mu batarya mı ??? Telefonunuz 1 hafta şarzsız idare etsin istemez misiniz ?
Peki Hoparlör !? Teknolojide gelişme sıfır ! Sadece malzemede ucuzlama var . O yüzden artık en iyi hoparlörleri kullanıyorlar telefonda ama 15 yıl öncede vardı bu teknoloji sadece pahalıydı . Soruyorum size hangi telefon en yüksek ses ayarında cebinizdeyken kalabalık bir toplu taşıma aracında(mesela vagon araları) sesini adam gibi duyurabiliyor .
8 ay önceki telefonum redmi s2ydi . 2018'in sonunda almıştım . 2 defa ekran kırdım . 2 defa şarz socketi değiştirdim . Bi kere de batarya değiştirdim . 8 ay önce mmc çipi yanınca telefon biliyonuz çöp oldu . Yani o mmc yanmasaydı kullanmaya devam ederdim . Çünkü abi telefonda oyun oynamamki . Laptop varken .
35 yaş üstü kullanıcı ekranda sağlamlık , bataryada yüksek verimlilik ve hoparlörde daha çok ses istiyor kardeşim . Ekranı kırılmaz bi telefon olsa bence peynir ekmek gibi satardı bugün .
Yaşlı Annem İçin akıllı telefon Tavsiyesi
1-)Arkadaşlar gözler zor görüyor o yüzden geniş ekran(yazıyı ve karakterleri maksimuma getiriyoz)
2-)Kulaklar zor duyuyor o yüzden iyi hoparlör
3-)Ne kadar hafif o kadar iyi
4-)Uzun süre batarya
Bu 4 özellikten en az 3ünü sağlayan bir telefon arıyorum .
Bütçe önemli değil , marka önemli değil , donanım , gb kamera hiç önemli değil !
.
.
.
.
Hayırdır Olum Siz ne Ayaksınız ?
Noluyo lan burda .
Gazze diye bişey kalmayacak
Şimdi gazze ve batı şeriada bulunan Arabların dedeleri Lawrence ile birlikte mehmetçiğe kılıç kaldırırken düşünecekti bu sonucu . Ingilizle yattınız ve Israili doğurdunuz . Allahın sopası dedikleri şey bu olsa gerek işte . Etme bulma dünyası .
Haifa limanının eski arapça adı Akka'dır . 1917 Akka kalesine o devrin teknolojik olarak en ileri alman toplarını yerleştirmiş ve namluları denize yöneltmişiz . Her birinin başında mehmetçik pür dikkat bekliyor . Ilerde denizin ufkunda ingiliz zırhlıları çıkartma yapmak için bekliyor ama toplar yüzünden yanaşamıyorlar . O sırada kalenin kapılarını çalan kara çarşaflı araplar mehmetçiğe "size sıcak pide , yemek getirdik" diyorlar . Saf anadolu çocuğu bunları içeri alıyor . Ve mehmetçikler sırtlarından hançerleniyor . "Ana beni sırtımdan vurdular" değimi türkçeye bu olayla yerleşmiştir . Ingilizler ellerini kollarını sallıya sallıya akkaya çıkıyorlar ve oradan kudüs ve suriye içlerine saldırıyorlar . Bu sırada nablusta karargah komutanı olan Atatürkün güzel bir beddua ettiği söylenir .
Yani haifa Araplar tarafından Türklerden zaptedilmiştir . Ama şu anda o şehirde bi tane bile arap yaşamıyor düşünün !
Yetmez , müstehak size bu yaşadığınız acılar . Din kardeşiymiş . Ulan riyaddaki adam bunları düşünmüyorsa ben niye düşünecekmişim hea !? Christiano Ronaldo ile kılıç sallar onlar en fazla . Adam petrol parasıylan sarayını daha çok altınla kaplamakla meşgul . Suudiler israil ile askeri işbirliği içindeler ne zamandır . Dubai diye bir şehir inşa ettiler kutsal topraklarda . Ikinci las vegas resmen . Günah şehri yani . Fuhuş , kumar , uyuşturucu ne ararsan var . Bunlar mı örnek Müslüman !? Arap keyfi için anasını , kardeşini ve hatta halkını bile satar . Benim halkım filistinde yemende libyada suriyede katledilecek , mülteci olacak ben de nusrette kameraya artistlik yaparak altın kaplama biftek yiyecem hea ! Petrol parasıylan aslanla poz verip en pahalı spor arabalarını alıp onları garajda yatırmalar falan bitmez abi örnekler ...
Peygamber Efendimiz(S.A.V)'in halkı işte bugün bu haldedir !
Petrol parasıylan halkını bilinçlendirip bilime yatırım yapsaydı şu anda ne israili kalırdı ne de Amerikası . Nasıl olsa para sürekli yağıyor ; ulan o petrol parasıylan gerekirse uçaklarla moğolistandan toprak getirir çölü yeşillendirir ormanlık alanlar oluştururdum . Arabda akıl olsaydı zaten en başta Osmanlıya ihanet etmezdi .
Hiç bilir misiniz acep Filistin Kurtuluş örgütü pkkyı özgürlükçü bir örgüt olarak tanır ve Kürdistanın bağımsızlığına destek verir !? Israil evet düşmanımızdır fakat Arab için dost demek doğru değildir .
Yunan 1919'da izmire çıkmış , gelmiş yerleşmeye , alacak egeyi bizden , kovacak türkleri . 9 milyon nüfusumuz kalmış 1919'da . Bu 9 milyondan 200 bin kişilik bir ordu kurduk . Tarihimizin askeri , ekonomik ve nüfus açısından en beter döneminde bu rezalete 3 yıl katlanıp kıçımızda don , ayağımızda çarık yokken tek atımlık mermiyle yunanı 1922'de denize döktük . Yunanın arkasında o dönemin süper gücü Ingiltere varken bir de !
Sene 1948 aynı senaryo farklı aktörler ! Yahudi gelmiş hayfaya . Şehir ve köyler tek tek yahudinin eline geçiyor . Yerleşmeye gelmiş adamlar alıcak arabdan oraları . 400 bin kişiyle Yahudiler 1949da israilin kurulduğunu ilan ettiler . 1 milyar nüfuslu petrol zengini arap alemi birleşip haifadan yahudiyi denize dökemedi . 75 yıldır bekliyor . NOKTA !!!
Arabda milli şuur yoktur . Birlik beraberlik yoktur . Işid israile saldıracağına gitti (hain , acem uşağı , rus yalağı) esatla savaşan normal müslümanları kesti . Israil ile savaşması gereken Saddam gitti Iran'a ve Kuveyt'e saldırdı . Ilk israil arap savaşında sen öne çıkarsın ben öne çıkarım diye aralarında çıkan kıskançlık krizinden 400 bin kişilik israile yenildiler .
Yani Allah yardımcıları olsun ama daha çook acılar çekecekler böyle giderse . Israil 8 milyon olmuş . Geçti bolunun bazarı . Bitti o iş . Soğuk su . Atı alan üsküdarı geçti .
Arkadaşlar kutusu , adaptörü cdsi falan herşeyiyle duruyordu kaldırımda . Evde fişe taktım çalışıyor ama tabi bağlantı yapmadım .
Şimdi ben annemin evine kablonetten abonelik başlatacaktım . Modeminiz varsa aylık 20 TL modem kirası almıyorlarmış . Bu bulduğum cihazı kullanabilir miyim ? Yani sorum şu aslında . Bu modem başka birinin üzerine zimmetliyse kiralanmış olarak , bu modemi kullanamazsınız deyip bi de üstüne modemi benden alırlar mı ?
Türksat Kablonet Müşteri hizmetlerini aradığımda bana şöyle dediler : " O modem başka bir adreste görünüyorsa kullanamazsınız "
Yani modemin Mac adresiyle iletişim halinde mi oluyorlar ? Anlamadım .
Koyinmiş , nasıl koydular size ama :)
Vay anam vay 5 ayda 40 bin dolardan 19 bin dolara ! İşşşşşş ....
Ulan şu ülkede son 2 yılda rahat yüzellibin kişi keklendi . Çoluğunuzun çocuğunuzun rıskını kaptırdınız resmen .(coin diye yazıldığını biliyoz)Koyinmiş ; sizi koyun etti birkaç uyanık çinli .
Kumar işletmecisi her zaman kazanır ve kumar oynayan da kaybeder . Bu kural ne zaman değiştiki !? Ulan kim kime bedavaya para verir !?
Laptop çıkalı ; hatta onu bırak akıllı telefon yaygınlaşalı kimse artık kasa toplamıyo eskisi gibi . Bi kendinize sorun bakalım şimdiye kadar satılmış en fazla ekran kartı neden hala 20 yıl geçmesine rağmen " geforce 2mx " !? Intel Pentium III'den yediği ekmek sayesinde hala ayakta duruyor .
2000-2001 senelerinde satılan bilgisayar donanımı daha sonraki senelerde satılanın hepsinden fazladır .
Bu kripto saçmalığının arkasında Nvidia , amd ve Intel yoksa bende Taksim'de domalıp eşşek gibi anırmassam adam değilim . Yani Tayvan var bu işin arkasında . Donanım satmak için yaratılmış bir sistem .
Ulan şifrelemek ve şifre çözmek yani encrypting and decrypting ekran kartıyla mı yapılır !? Bu iş gpu ile yapılmazki . CPU ile yapılır . Ekran kartıyla ne alakası var lan bu işin !?
Bana blokchain hash meş demeyin . Kimse kendini kandırmasın . Ben bu işten internet hariç canlı kanlı para gazananı görmedim arkadaş .
Bence her birinize yeni çıkacak animasyon filmlerinin karelerini renderlatıyorlar .
Referanslarım Profilimde yazıyor ! |
karakuş1'e 6600gt sattım 29 eylül 2012'de http://forum.donanimhaber.com/m_64478685/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64478685 mikail13'e 320gb hdd sattım 12 eylül 2009'da http://forum.donanimhaber.com/m_34394502/mpage_1/key_//tm.htm#34394502 pegasus1881'e FSP epsilon 700w PSU sattım 5 temmuz 2008'de http://forum.donanimhaber.com/m_24517471/mpage_1/key_//tm.htm#24538046 Fallout'a TT Big Thyphoon cpu fanı satılmıştır 2 mart 2008'de http://forum.donanimhaber.com/m_21583238/mpage_1/key_//tm.htm#21583238 Huseyin_198600'a 250 gb maxtor hdd satılmıştır 20 şubat 2008'de http://forum.donanimhaber.com/m_21323446/mpage_1/key_//tm.htm#2134784412E2E1AAF3F142869CE1F1D99647BEE0.jpg |

Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.880
İkinci El Bölümü Mesajları: 314
Konularının görüntülenme sayısı: 82.268 (Bu ay: 961)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.966 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic