Şimdi Ara

Vicdani ret de geliyor! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
2
Favori
25.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben yaptım ne var.bi daha olsa bi daha yaparım.eğer askere gitmek istemeyişiniz mıntıka temizliği,komutanın botunu bağlama,tuvaletten çıkarken havlu uzatma,aşağılamalar vs.ise sizle beraberim ama bunun yolu vicdani ret değildir.Askeri eğitim almak zorundasınız.Daha şimdiden yan çizip savaş zamanı geliriz demek inandırıcı değil.Vicdani redçiler yardım bile edebilir hatta düşmana kan dökülmesin diye.

Osmanlı-Atatürk ve arkadaşlarınında adam öldürmek hoşuna gitmemiştir emin olun.Ama toprağımıza göz diken ne olacağını bilmeliydi.Öğrendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: proteo

Vicdani; eli ayağı düzgün olduğu halde vatan borcunu yerine getirmekten kaçmayı kaldırıyorsa yapmasın kardeşim askerlik. Böyle bir zihniyetle değil asker ocağında olmak aynı havayı solumak bile mide bulandırıcı. Askerlik erkek adamın işi adam olamamışların değil.

Yukarıda arkadaş belirtmiş, zaten vergimi veriyorum, şirketime milyarlarca lira ceza gelmiş, illa zorunlu askerlik mi vatan borcu, evet ben yapmak istemiyorum var mı bir diyeceğin, istediğin kadar adam olamamışsın de çok da tın tın.

Vergi vermek bir ayrıcalık değil ki...Biz de arabaya benzin alırken verginin kralını ödüyoruz...Şirketine ceza geldiyse usülsüzlük yapmışsındır,ondan gelmiştir...
    Askerlikle ne alakası var bu yazdıklarının?

Askerlikle alakası şu: askerlik zorunlu olmamalı, 20 yaşında iki mermi atmamış adam vatanı savunamaz zaten, vatan savunması profesyonel kadrolarla olur, ben vergi kaçırıyor muyum-hayır, e o zaman devlet de benim ödediğim vergilerle gerekli profesyonel kadroları beslesin bu iş bir meslek haline gelsin, hangi dünyada yaşıyorsunuz siz, hakim olmuş adam gidip kısa dönem askerlik yapacak ordaki lise mezunu astsubayın evini taşıyacak veya ortaokul mezunu uzman çavuşun arabasını yıkayacak, bu mu vatan borcu ödemek, geçin bunları artık

Bırakın artık bu ev taşıma,araba yıkama geyiklerini...Bu dediğin olay eskidendi...Haa şimdi varsa bile binde,milyonda birdir...Onu da genelleştirmeyin kendinize argüman çıkartmak için...

ne yapıyor askerler, sınır karakollarını bekleyenleri hariç tut onlar vatanı savunuyor orda, peki ya askerlik şubesinde çay getiren, hela temizleyen, komutanın karısının saçlarını yapan...vs. bunlar da mı vatan hizmeti yapıyor, askerlerin yüzde kaçı terörist kovalıyor, bilip bilmeden konuşmayın.

• Bu Vicdani Ret Güneydoğu'da başladı.
    Herkes Ayaklandı bu Kanı Kirli Savası Durdurmak İçin Vicdani Ret Diyoruz Dediler helal olsun
  • okuyun katılmayan varsa tartışalım

vicdani red evde yatmak değil bunu aklımıza sokalım ilkten

kamu hizmeti yapacaksın, kamu diyince akla belediyede fotokopi çek evrak getir götür değil her alanda olabilir okul hademesi olabilirsin hiç gitmek
    istemediğin doğuda park bahçe görevlisi olabilirsin bunun gibi şeyler

ordu korumasında iken rahat değilsen sivil halde park bahçe temizlersen daha mı iyi olacak

ayrıca burada görüyoruz çoğu kişi askerliği savunuyor onların emri altında belki daha zor şartlarda çalışacaksın nereden biliyorsun

askerlik öyle mok temizleme çocuk bak işi değil abartıcı abilerinizden amcalarınızdan duyduğunuz gibi değil

millet artistlik olsun bak ben bunlar yaptım işte çok ezildik densin gibisinden laf çıkarmaya uğraşıyor

millet olarak bayılırız ezilmeye bir de bunu anlatmaya

askerlik 5 yıldızlı hotel konforunda değil belki ama bedavaya amelelik yerine kendimi hor gördürteceğime askere giderim daha iyi

ama ilerde şartlar nasıl olur kamu görevi daha açılırsa bana uyarsa ben gitmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIKROP DOGAN -- 15 Kasım 2011; 11:51:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: garcy

ben yaptım ne var.bi daha olsa bi daha yaparım.eğer askere gitmek istemeyişiniz mıntıka temizliği,komutanın botunu bağlama,tuvaletten çıkarken havlu uzatma,aşağılamalar vs.ise sizle beraberim ama bunun yolu vicdani ret değildir.Askeri eğitim almak zorundasınız.Daha şimdiden yan çizip savaş zamanı geliriz demek inandırıcı değil.Vicdani redçiler yardım bile edebilir hatta düşmana kan dökülmesin diye.

Osmanlı-Atatürk ve arkadaşlarınında adam öldürmek hoşuna gitmemiştir emin olun.Ama toprağımıza göz diken ne olacağını bilmeliydi.Öğrendi.

sen askerde savaş sanatını öğrendiğini mi sanıyorsun, adam düğmeye basıyor kafana füzeyi atıyor, topla tüfekle savaş mı kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Label Society

quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

quote:

quote:

quote:

quote:

Vicdani; eli ayağı düzgün olduğu halde vatan borcunu yerine getirmekten kaçmayı kaldırıyorsa yapmasın kardeşim askerlik. Böyle bir zihniyetle değil asker ocağında olmak aynı havayı solumak bile mide bulandırıcı. Askerlik erkek adamın işi adam olamamışların değil.

Yukarıda arkadaş belirtmiş, zaten vergimi veriyorum, şirketime milyarlarca lira ceza gelmiş, illa zorunlu askerlik mi vatan borcu, evet ben yapmak istemiyorum var mı bir diyeceğin, istediğin kadar adam olamamışsın de çok da tın tın.

Vergi vermek bir ayrıcalık değil ki...Biz de arabaya benzin alırken verginin kralını ödüyoruz...Şirketine ceza geldiyse usülsüzlük yapmışsındır,ondan gelmiştir...

Askerlikle alakası şu: askerlik zorunlu olmamalı, 20 yaşında iki mermi atmamış adam vatanı savunamaz zaten, vatan savunması profesyonel kadrolarla olur, ben vergi kaçırıyor muyum-hayır, e o zaman devlet de benim ödediğim vergilerle gerekli profesyonel kadroları beslesin bu iş bir meslek haline gelsin, hangi dünyada yaşıyorsunuz siz, hakim olmuş adam gidip kısa dönem askerlik yapacak ordaki lise mezunu astsubayın evini taşıyacak veya ortaokul mezunu uzman çavuşun arabasını yıkayacak, bu mu vatan borcu ödemek, geçin bunları artık

nizamiyeden içeri girer girmez silahı verip haydi savaşa dediklerini sanıyorsun ?
    komanda eğitimi almadın sanırım yada bilmiyorsun.
    asker astsubay evi taşımıyor, yada araba yıkamıyor. üst rütbeli biri bunu öğrenince o astsubaya ne yapcağını bilmiyorsun sanırım. ben biliyorum ve bizzat şahit oldum...

asker astsubay evi taşıyor, araba yıkıyor hatta köpek bile besliyor.

abim elazığda yaptı albayın şef garsonuydu. birkaç yıl önce albayın arabasına uzaktan kumandalı patlayıcıyla suikast gerçekleştirildi. albay farklı koltukta oturduğu için kurtuldu. kafatası çatladı ağır yaralandı. abim garsondu ancak hastanede 2 ay boyunca başında bekledi gece uyumadı bakıcılık yaptı. ha bunu istemeyerek mi yaptı? kesinlikle isteyerek yaptı çünkü çok iyi bir albaydı ve abimi de çok seviyordu her işinde yardımcı oluyordu bir çıkar ilişkisi değildi abim albayını sevdiği için bu iyiliği yaptı ama olaya dümdüz bakarsak ne çıkar? abim garson olarak gitti bakıcılık yaptı. abim albayın oğlunun ehliyet sınavına girdi. abim gazinoda albayın oğlunu albayın eşinin ve diğer komutanların yanında cep telefonundan arayıp ingilizce sınavına yardım etti daha pek çok şey benzeri. hiçbirini kızarak yapmadı ama görevi dışında pek çok işte bulundu. hatta şu kadar söyleyelim; görevi servis olan abim ahçı çorbayı tuzlu yaptığı için binbaşından tokat yedi.

şimdi bana söyle bunu askerler yapmıyorsa kim yapıyor? kim araba yıkıyor kim yoktan yere tokat yiyor? ben biliyorum ve bizzat şahit oldum aksini ispatlayamazsın ki.

iyide benin söylediğiminle senin söylediklerin çok farlı. abinin yerinde olsam bende aynısını yapardım.

Hiç bir komutan askere kişisel işini YAPTIRAMAZ !
    (şahsi arabasını yıkatması gibi...)

• quote:

Askerlik bir kültürdür...O yaşına dek görmediklerini,hayatın diğer taraflarını da görmeni sağlar...Birlik beraberliği öğrenirsin...Yüzlerce insan tanır,insanların hangi durumlarda nasıl değiştiğini birebir gözlemlersin...Acayip bir hayat tecrübesidir...
    Aile sevgisini,özlemi,yaşadığın hayatın ne denli kıymetli olduğunu,değer bilmeyi,sabrı,sükuneti öğretir...
    Sonra bir sürü askeri materyal içindesindir...Tabanca,tüfek,kasatura,mermi...Sonra tankçı olanlar tanka binerler,orasını burasını kurcalarlar...Az şey midir bunlar?
    Sorarım size...Şimdi gidip binlerce lira teklif etseniz dahi sizi o tankların yanına yaklaştırırlar mı?
    Hep kötü yönden bakmayın askerliğe...Hayatta herşey bir teraziden ibarettir...İki kefesi vardır...

haklı olduğun noktalar var ama genelde haksızsın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

nizamiyeden içeri girer girmez silahı verip haydi savaşa dediklerini sanıyorsun ?
    komanda eğitimi almadın sanırım yada bilmiyorsun.
    asker astsubay evi taşımıyor, yada araba yıkamıyor. üst rütbeli biri bunu öğrenince o astsubaya ne yapcağını bilmiyorsun sanırım. ben biliyorum ve bizzat şahit oldum...

asker astsubay evi taşıyor, araba yıkıyor hatta köpek bile besliyor.

abim elazığda yaptı albayın şef garsonuydu. birkaç yıl önce albayın arabasına uzaktan kumandalı patlayıcıyla suikast gerçekleştirildi. albay farklı koltukta oturduğu için kurtuldu. kafatası çatladı ağır yaralandı. abim garsondu ancak hastanede 2 ay boyunca başında bekledi gece uyumadı bakıcılık yaptı. ha bunu istemeyerek mi yaptı? kesinlikle isteyerek yaptı çünkü çok iyi bir albaydı ve abimi de çok seviyordu her işinde yardımcı oluyordu bir çıkar ilişkisi değildi abim albayını sevdiği için bu iyiliği yaptı ama olaya dümdüz bakarsak ne çıkar? abim garson olarak gitti bakıcılık yaptı. abim albayın oğlunun ehliyet sınavına girdi. abim gazinoda albayın oğlunu albayın eşinin ve diğer komutanların yanında cep telefonundan arayıp ingilizce sınavına yardım etti daha pek çok şey benzeri. hiçbirini kızarak yapmadı ama görevi dışında pek çok işte bulundu. hatta şu kadar söyleyelim; görevi servis olan abim ahçı çorbayı tuzlu yaptığı için binbaşından tokat yedi.

şimdi bana söyle bunu askerler yapmıyorsa kim yapıyor? kim araba yıkıyor kim yoktan yere tokat yiyor? ben biliyorum ve bizzat şahit oldum aksini ispatlayamazsın ki.

iyide benin söylediğiminle senin söylediklerin çok farlı. abinin yerinde olsam bende aynısını yapardım.

Hiç bir komutan askere kişisel işini YAPTIRAMAZ !
    (şahsi arabasını yıkatması gibi...)

tamam yaptıramaz kabul da yaptırıyorlar işte bunu benden iyi sen biliyorsun

komutanın sana arabamı yıka dese sen de yasak kardeş yıkamam desen sonun ne olur? bi dayak dersin ardından da komutana itaatsizlikten disko. komutanların yıllık eğitim zaiyatlarının olduğu bir disiplinde sen ben gitsek kimin ruhu duyar? kısacası yapar mısın yapmaz mısın?

• Savaşlar artık insanlar değil teknoloji ile yapılıyor. Bir yığın insanı toplayıp ordu güçlendirilemez.
  • quote:

Askerlik bir kültürdür...O yaşına dek görmediklerini,hayatın diğer taraflarını da görmeni sağlar...Birlik beraberliği öğrenirsin...Yüzlerce insan tanır,insanların hangi durumlarda nasıl değiştiğini birebir gözlemlersin...Acayip bir hayat tecrübesidir...
    Aile sevgisini,özlemi,yaşadığın hayatın ne denli kıymetli olduğunu,değer bilmeyi,sabrı,sükuneti öğretir...
    Sonra bir sürü askeri materyal içindesindir...Tabanca,tüfek,kasatura,mermi...Sonra tankçı olanlar tanka binerler,orasını burasını kurcalarlar...Az şey midir bunlar?
    Sorarım size...Şimdi gidip binlerce lira teklif etseniz dahi sizi o tankların yanına yaklaştırırlar mı?
    Hep kötü yönden bakmayın askerliğe...Hayatta herşey bir teraziden ibarettir...İki kefesi vardır...

makina mühendisiyim ankara FNSS'e iş ziyaretinde bulundum . para vermeme gerek kalmadı köprü araçların ve test aşamasına gelmiş tankların içlerini gezdim ve inceleme fırsatı buldum

askerliğimi yapmadım

peki nasıl gerçekleştirdim bunu? okuduğum için. üstelik 22'mde.. demek ki isteyince oluyor, okuyunca da oluyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: garcy

ben yaptım ne var.bi daha olsa bi daha yaparım.eğer askere gitmek istemeyişiniz mıntıka temizliği,komutanın botunu bağlama,tuvaletten çıkarken havlu uzatma,aşağılamalar vs.ise sizle beraberim ama bunun yolu vicdani ret değildir.Askeri eğitim almak zorundasınız.Daha şimdiden yan çizip savaş zamanı geliriz demek inandırıcı değil.Vicdani redçiler yardım bile edebilir hatta düşmana kan dökülmesin diye.

sen askerde savaş sanatını öğrendiğini mi sanıyorsun, adam düğmeye basıyor kafana füzeyi atıyor, topla tüfekle savaş mı kaldı

evet hayatında silah görmemiş ve deneme atışlarında ses mermisinden irkilen ben.eğitim sonucu 100 metrede 5 te 5 yaptım.

• sonunda akıllandılar gelsede kurtulsak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kingrush

quote:

Orijinalden alıntı: Blackened_61

Vicdani red çıkarsa kimse gitmez askere. Rütbeliler amelelik yaptıracak adam bulamazlar, kendileri toplarlar çöplerini

askerlikten anladığınız buysa gitmeyin bi zahmet

seçme şansı verselerdi gitmezdik zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: tibitermo

quote:

haklı olduğun noktalar var ama genelde haksızsın.

Eyvallah...

• Ben desteklemiyorum bunu. Zaten sistemde adaletsizlik var. Savaş vicdan dinlemez, hele düşman hiç dinlemez. Öyle olsa bu kadar şehit vermezdik. Profesyonel askerlik gelmeli bence ve yanına hafif görevleri yapacak erler alınmalı. Diğer şıklar için ne bölgemiz ne de ülkemiz hazır değil malesef.
  • quote:

quote:

makina mühendisiyim ankara FNSS'e iş ziyaretinde bulundum . para vermeme gerek kalmadı köprü araçların ve test aşamasına gelmiş tankların içlerini gezdim ve inceleme fırsatı buldum

askerliğimi yapmadım

peki nasıl gerçekleştirdim bunu? okuduğum için. üstelik 22'mde.. demek ki isteyince oluyor, okuyunca da oluyor.

Ya diğer binlerce kişi?
    Peki...Tank yürürken içinde bulundun mu? Hatta tank ile bir hedefe atış yaptın mı? Hemde atacağın cephaneyi kovana kendi ellerinle yerleştirip....

İnanın...Bunun hazzını hayat boyu hiçbir şeyde bulmazsınız...

• Yasa gecerse bende kabul edeceklerden biriyim.Kimse kusura bakmasın,vatan millet sakarya edebiyatı hiç yapmasın.MİT'in DTP ile olan gizli ses kaydını dinleyin,yazık günah bu sınır karakollarında ölen gencecik çocuklara...Birisi otobüse binmesin demiş,diğeri Atatürk'ün hayatının yarısını asker olarak geçirdiğinden dem vurmuş.Arkadaşlar o dönemle bu dönem bir mi Allah aşkına..Birilerinin piyonuyuz şuan çok bariz belli.

http://vimeo.com/14440639 (özellikle bunu izleyin,adamlar katırlarla onca yol katediyor gündüz vakti,b-k çukuru gibi yere karakol kondurmuşlar,gencecik çocukları kaderlerine terk etmişler.Dikkat edin sabaha kadar sürüyor çatışma ama ne bi Helikopter ne de bir uçak geliyor yardıma.Böyle bir ihmalkarlıgın içinde ölmek isteyen ergenler varsa buyursun gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raimond -- 15 Kasım 2011; 12:09:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Raimond

Yasa gecerse bende kabul edeceklerden biriyim.Kimse kusura bakmasın,vatan millet sakarya edebiyatı hiç yapmasın.MİT'in DTP ile olan gizli ses kaydını dinleyin,yazık günah bu sınır karakollarında ölen gencecik çocuklara...Birisi otobüse binmesin demiş,diğeri Atatürk'ün hayatının yarısını asker olarak geçirdiğinden dem vurmuş.Arkadaşlar o dönemle bu dönem bir mi Allah aşkına..Birilerinin piyonuyuz şuan çok bariz belli.

http://vimeo.com/14440639 (özellikle bunu izleyin,adamlar katırlarla onca yol katediyor gündüz vakti,b-k çukuru gibi yere karakol kondurmuşlar,gencecik çocukları kaderlerine terk etmişler.Dikkat edin sabaha kadar sürüyor çatışma ama ne bi Helikopter ne de bir uçak geliyor yardıma.Böyle bir ihmalkarlıgın içinde ölmek isteyen ergenler varsa buyursun gitsin.

TSK düşmanlarının ve pkk yandaşlarının yaptığı videolara inanalım mı ?

• quote:

quote:

Yasa gecerse bende kabul edeceklerden biriyim.Kimse kusura bakmasın,vatan millet sakarya edebiyatı hiç yapmasın.MİT'in DTP ile olan gizli ses kaydını dinleyin,yazık günah bu sınır karakollarında ölen gencecik çocuklara...Birisi otobüse binmesin demiş,diğeri Atatürk'ün hayatının yarısını asker olarak geçirdiğinden dem vurmuş.Arkadaşlar o dönemle bu dönem bir mi Allah aşkına..Birilerinin piyonuyuz şuan çok bariz belli.

buna da inanma, osman pamukoğluna da inanma git komutanlarının arabalarını yıka sen...

• quote:

Orijinalden alıntı: fLaVa

quote:

quote:

buna da inanma, osman pamukoğluna da inanma git komutanlarının arabalarını yıka sen...

yazılanları iyi oku. öyle olayların olmadığını söyleyen benim... Taraf gazetesi okuya okuya beyinleri sulanmış bunları.. yazık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARTALIZMA -- 15 Kasım 2011; 12:23:42 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.