Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
320.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cümlemize inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2009 model c200 Kompressör 184 lük için daha önce montaj yapıldı mı?

m271 motor kodlu 1.8lt motorlu.

Kolay gelsin, saygılarımla.
  • doktorduran D kullanıcısına yanıt
    bende aynı şikayette bulunacağım ama sorun hakkında bilgi sahibi olan varsa lütfen paylaşsın benim araç opel astra 2012 1.4 140 hp turboilk marşta geç alıyor @doktorduran
  • Arkadaslar,

Bana Lpdi ile ilgili cok ozel mesaj geliyor. Oncelikle bana soracagınız soruları burada da sorabilirsiniz. Elimden geldigince bilgim olcusunde yanıtlamaya calısıyorum. Burada genellikle sistemin LPGye oranla %kac fazla tukettigine yonelik bilgileri okurların bilmesini isterim. Buna yonlendirmeye calısıyorum genelde.

Ben bu sistemin satıcısı degilim. Yaklasık 1 yıldır kullanıcısıyım. Sistemin ucretini soranlardan tutunda memnuniyetimi soranlar olabiliyor.

Ben memnunum sistemdem ve bir sıkıntım yok. Benden gorup cok montajlayan bircok TSI arac hatta Scirocco oldu. Bunun haricinde sanırım fiyatlarda bayilere gore degiskenlik gosteriliyor. Kullanıcılar burada paylasıyor zaten fiyatları. Yani ben fiyatları da bilmiyorum.

Ben montajlattıgım zaman gecen sene yani 4500 lira pesindi. (O zaman kredi kartına 4900'a almıstım ama ben)

Simdi pesin 4900 olmus diyorlar genelde. Bunun otesinde baska birsey bilmiyorum. Şu anda kredi kartı taksit nedir kaca yapıyorlar bilmiyorum.

Hangi bayi nerede montajlıyor olayını viallelpg.com sitesinden

ve genel sorularınıza yonelik cevapları Meridyen sitesindeki iletisim bilgilerinden elde edebilirsiniz.

Ben aracımı Konya merkezde montajlatmıstım. Ankara'dan oraya gittim geldim yani. O zamanlar Ankara'daki bayilerler yeniydi ve 3 gün süre istiyorlardı. Bende 1 günde Konya'da yaptırmıstım gozumun onunde olsun istemistim. Toplamda yol masraflarım ve tank ustu doseme kaplama vs 5750 olmustur harcamam. Coktan amorti ettim bunu.

Sonra Ankara'da 2 bayiyeye yonlendirildim. Memduh usta ve Asil Otogaz. Genelde 5 dk'lik islerim oldu orada. Benim aracımla Faruk bey ozel olarak ilgilendi hep. Yazılım guncelleme islemlerimi o Ankara'ya gelince yaptırmıstım. Ama gerek Memduh usta gerekse Asil otogaz'daki yetkililerde oldukca yardımcı oldular bana.

Baska bir bayi ya da usta tanımıyorum.

Ankara'da iseniz bu iki bayidede uygulama yapabilirsiniz. İstanbul'da arkadasım ise Ontas Otogaz'a Scirocco'sunu yaptırdı. O da cok memnun. Faruk bey oraya yonlendirmisti arkadasımı yine. Yani baska nereler yapiyor orada bilmiyorum. Eminim bircok montaj deneyimli bayi vardır artık.

Bayiler kendi insiyatiflerine gore fiyat degistiriyorlarsa bence size yakın olanları arayıp karsılastırma yapabilirsiniz. ama bana sorarsanız olay aradaki 3-5 fark olmamalı. İcinize sinen bir sistem olmalı.
    Bayiye gecmiste yaptıgı aracları sorun. Aynı aracınız varsa sahibine ulasın ilk agızdan deneyimlerini dinleyin.

İciniz rahat olsun LPDi sistemi cok basarılı. Memnun kalacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 13 Temmuz 2013; 22:30:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: güzeypen

bende aynı şikayette bulunacağım ama sorun hakkında bilgi sahibi olan varsa lütfen paylaşsın benim araç opel astra 2012 1.4 140 hp turboilk marşta geç alıyor @doktorduran

hocam marşa çare yok şimdilik tek marşta alıyo ama biraz uzun basmak gerekiyo marşa sabahları ,marşa basarken gazada basınca daha rahat çalışıyo araba bunuda lider75 abimizden öğrendik :) onun haricinde bi sıkıntı yok. sistem güzel başarılı. ama zamanla düzelteceklerdir eminim marş probleminide ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorduran -- 14 Temmuz 2013; 2:57:16 >
  • quote:

benim sabah benzinden iyi calısıyor. Lpdi unitisine motor sıcaklıgı 70 derecededir diye sandıran yazılım guncellemesi size oluyorsa sabah benzinden daha iyi calısıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

benim sabah benzinden iyi calısıyor. Lpdi unitisine motor sıcaklıgı 70 derecededir diye sandıran yazılım guncellemesi size oluyorsa sabah benzinden daha iyi calısıyor.

benim bugün yine arıza lambam yandı aracımda arasıra marşa basınca tekleyerek çalışıyor bakalım ptesi yine vahit ustaya bir uğrayacağız ama yavaş yavaş bu işten sıkılmaya başladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: asilyan06

quote:

quote:

benim bugün yine arıza lambam yandı aracımda arasıra marşa basınca tekleyerek çalışıyor bakalım ptesi yine vahit ustaya bir uğrayacağız ama yavaş yavaş bu işten sıkılmaya başladım

hocam aracın aramızdaki ilk GDI ve LPDi arac olsa bile bu tip sorunların olmaması gerekiyordu. Eğer sorunlar cozulemiyorsa merkezden uzman gondersinler aracın icin. Bunu da sor bayiye bence. İstedigin kadar carlamaya hakkın var. Musterisin bizim gibi.

• Herkese merhaba, bikaç gün kadar önce Renault Captur 1.2 TCe 120bg EDC siparişimi verdim.Ve ay sonuna kadr elimde olucağı söylendi,
    Ben şimdi bu araca Viella LDi taktırabilirmiyim? Kaç km'den sonra taktırmam doğru olur( Rodaj süresinden sonrası uygun mudur mesela,yoksa direk takılır mı?) Ve tabi ne kadara mal olur bana bu sistem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: damar80

quote:

Orijinalden alıntı: HUNDAİ_İX35

Evet arkadaşlar 13.06.2013 - 11.07.2013 tarihleri arasında yapmış olduğum 1695 km. yolda (şehir içi - şehir dışı karma) 127,18 LT. LPG ve 40,41 LT. BENZİN tüketimim olmuş benim aldığım fiyatlara göre 313,56 TL LPG ve 200,02 TL BENZİN ve genel toplamda 513,59- TL tutarında bir yakıt tüketimim olmuş aracımın yol bilgisayarı 9,8 yakıt ortalaması görünmekte bu verilere dayanarak aracım km. 0,30 krş yakıt yakmış yakıt verilerini litre olarak paylaştım. Bu kapsamda kendi bölgenizdeki yakıt fiyatları ile siz kendi aracınızın yakıt tüketimini hesaplayabilirsiniz ARACIM İX35 VE SIRALI SİSTEM LPG SİSTEMİ MEVCUT
    3

Sayın HUNDAİ_İX35 yaptığımız km nin tahmini nekadarı şehir içi veya şehirler arası birde sisteminizde herhangi bir sorun yaşadınızmı şimdiye kadar çekişte düşüş varmı birde sisteminiz lovato zovolli veya landi hangis bilgilendirirseniz sevinirim

bunu tam olarak söylemem imkansız ancak şehir dışı olarak bahsettiğim olay şehirler arası bir yol değil ancak trafik yoğunluğunu göz öne alırsınız şehir dışı sayılacak bir yoldan bahsettim.

• quote:

quote:

Evet arkadaşlar 13.06.2013 - 11.07.2013 tarihleri arasında yapmış olduğum 1695 km. yolda (şehir içi - şehir dışı karma) 127,18 LT. LPG ve 40,41 LT. BENZİN tüketimim olmuş benim aldığım fiyatlara göre 313,56 TL LPG ve 200,02 TL BENZİN ve genel toplamda 513,59- TL tutarında bir yakıt tüketimim olmuş aracımın yol bilgisayarı 9,8 yakıt ortalaması görünmekte bu verilere dayanarak aracım km. 0,30 krş yakıt yakmış yakıt verilerini litre olarak paylaştım. Bu kapsamda kendi bölgenizdeki yakıt fiyatları ile siz kendi aracınızın yakıt tüketimini hesaplayabilirsiniz ARACIM İX35 VE SIRALI SİSTEM LPG SİSTEMİ MEVCUT
    3

ve % 35 tasarruf etmişsiniz yine söylüyorum tek kelimeyle nazar değmesin

teşekkür ederim inşallah sizin aracınızda da sistem bir an önce oturur ve sizde rahatlarsınız

• quote:

quote:

3

bence süper 100 kmde ortalama 7.5 litre lpg 2.5 ltde benzin kullanmışsınız bence süper neredeyse ortalama yakıt gösterkesindeki rakamı tutturmuşsunuz hatta tam olarak 100 kmde 9.8 lt karma yakıt yakmışsınız benimde bu şekilde olsa bu kullanım detaylarıyla aynı şekilde 10 lt lpg yaksam yaklaşık 25 kuruş yakarım ortalama 420 tlde yakıta para veririm yaklaşık 100 tl az yakmış olurumki neredeyse amorti etme zamanımız ve km miz aynı olur ama altına düşerse işte ozaman vialle zamanı başlar bakalım yakın zamanda tatile çıkacağım beyaz siyah ozaman belli olur

Abi bende yaklaşık olarak 10 gün sonra van - samsun - zonguldak - izmit - çanakkale - zonguldak (yaklaşık 20 gün) seferine çıkacağım uzun yol sonuçlarını merakla beklemekteyim. İnşallah bu verileri de sizlerle paylaşacağım.

• quote:

quote:

quote:

hocam bana dert oldu valahi, takip ediyorum 0km arabayla bukadar zahmet üstelik maaile parayla dertmi aldınız nedir ne yaptınız son durum nedir

• Bugün itibariyle artık bende LPDi'li oldum.
    Yalnız şöyle bir sıkıntı oldu; 2500-3000 devir civarı giderken araç birden stop etti ve EPC + Katalitik Konvektör arıza lambaları yandı. Daha sonra aracı benzinde çalıştırdığımda EPC söndü ama k. Konvektör halen yanıyor ve araba gaza geçmiyor.
    Muhtemelen depodaki poslikten dolayı filtre tıkandı yada gaz aldığım istasyonda bir hile var çünkü egzoz da bariz bir şekilde su damliyor.
    Yarın ustam gel bakalım dedi.
    Bakalım durum ne olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomeri -- 16 Temmuz 2013; 0:58:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tomeri

Bugün itibariyle artık bende LPDi'li oldum.
    Yalnız şöyle bir sıkıntı oldu; 2500-3000 devir civarı giderken araç birden stop etti ve EPC + Katalitik Konvektör arıza lambaları yandı. Daha sonra aracı benzinde çalıştırdığımda EPC söndü ama k. Konvektör halen yanıyor ve araba gaza geçmiyor.
    Muhtemelen depodaki poslikten dolayı filtre tıkandı yada gaz aldığım istasyonda bir hile var çünkü egzoz da bariz bir şekilde su damliyor.
    Bakalım durum ne olucak.

Oncelikle hayırlı olsun. Gule gule kullanın.

birsey diyecegim ama. yine bence filtreden :)

bu tankın icine partikul kacırıyorlar ilk montajda hep demek ki.

EPC ısıgı yaktıysa surmeyin oyle. Benzine alın. Filtreye baktırın. Zaten onlar once bence ona bakacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 16 Temmuz 2013; 0:31:15 >

• quote:

Bakalım durum ne olucak.

egzozdan su damlaması normal

• quote:

quote:

Bakalım durum ne olucak.

EPC ısıgı yaktıysa surmeyin oyle. Benzine alın. Filtreye baktırın. Zaten onlar once bence ona bakacaklardır.

Yalnız birşey daha dikkatimi çekti.
    Sanki kompresör eskisi gibi her zaman devrede değil.
    Gazdan önce debriyaj basılı iken gaz verdiğimde çıt diye bir ses geliyordu yani kompresör devreye giriyordu ama şimdi bu kompresörun sesi gelmiyor ve 2500 devire kadar yani turbo devreye girene kadar araba hantallaştı sanki.
    Neden olduki acaba?.

• quote:

quote:

quote:

Bakalım durum ne olucak.

Yalnız birşey daha dikkatimi çekti.
    Sanki kompresör eskisi gibi her zaman devrede değil.
    Gazdan önce debriyaj basılı iken gaz verdiğimde çıt diye bir ses geliyordu yani kompresör devreye giriyordu ama şimdi bu kompresörun sesi gelmiyor ve 2500 devire kadar yani turbo devreye girene kadar araba hantallaştı sanki.
    Neden olduki acaba?.

bizim motorlar aynı yazılım farklı. Benim bildigim kompresor hemen devreye giriyor 2500 devirden sonra turboyla beraber calısıyor . 4000 deviren sonra sadece turbo devrede diye biliyorum.

Bende hicbir fark hissetmiyorum Lpdi yada benzinde. Biraz daha kullanın aradaki farkı benzine ve lpg ye alıp tekrar tekrar deneyin.

yalnız hocam bunda benzine yada lpgye gecis hemen olmuyor. biliyorsunuz borulardaki yakıt bitene kadar karısım yakıyor. 5 dk sonra tam benzin ya da tam lpgye gecmis denebilir.

bu arada tam karısım halindeyken bence benzinden ya da lpg'den daha iyi gidiyor araba !

acaba diyorum %90 LPG %10 benzin kullanan bir yazılım ayarı varmıdır?

Ben nasıl olsa amorti ettim ya.. Boyle birsey varsa girissem mi acaba..

• Lpdi'in farkına bakın. Ben tuketim olarak LPG farkını % 20' altında degilse iyi degil diyorum. Cunku % 11 fark yakaladım ama VW Bifuel Golf yani fabrika çıkışlı LPG sistemi 7 litre benzine karsılık 9.2 litre LPG tuketiyor yani fark %31 !

BiFuel Golf

Özetle LPdi turbo icin tasarlanmıs muhtesem birsey bence !
  • Hepinize merhaba beyler c180 1.6 cgi 7g tronic bu motora lpdi sistem takiliyor mu ayrica yeni cikan e180 yine ayni motoru kullaniyor buna lpdi sistem takilabiliyor mu ve taktiranlar aracinizda herhangi bir performans dusuklugu oldu mu
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.