Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (92. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
320.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hadi gözünüz aydın olsun. Sorun olmadığına sevindim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomeri -- 6 Temmuz 2013; 12:55:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asilyan06

sabah istemeye istemeye aracımın yanına gittim tek marşta çalıştı sonra soluğu vahit ustanın yanında aldım sistemi pc ye bağladı filtreler tıkalı olduğu ve yakıt gitmediği için lpg basıncının yüksek olduğunu gördüük ve dün bahsettiğim iki filtreyi değiştirdi şuan normal montaj esnasında ve depo içerisinde var olan partiküller ilk 20-30 kmde bu filtreleri tıkıyormuş gözümle gördüm ve depoyu fulledim yakıt verilerini paylaşırım saygılar

Hocam yakıt verilerinizi merakla bekliyorum. Bu konuda takipçinizim aynı zamanda ix35 ve kia siportage araçlarda bulunan motorların aynı olması nedeni ile daha fazla veriye ve paylaşıma ulaşabilmek adına bu araçlara taktırdığımız ve taktırmayı düşündüğümüz lpg sistemleri ile ilgili olarak İX35 VE SPORTAGE LPG HAKKINDA isimli grubumuzu kurduk. Lpg sistemleri hakkında veri, paylaşım ve yorumları bulabileceğiniz ve yorumlar yapabileceğiniz grubumuza bekliyoruz. Grup adresihttps://www.facebook.com/groups/ix35lpghakkinda/ grubumuzda yaklaşık olarak 300 araç sahibi bu sistemle ilgili beklenti içerisinde inşallah bizlere yardımcı olursunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: drezin

quote:

Orijinalden alıntı: savash

quote:

Orijinalden alıntı: drezin

quote:

Orijinalden alıntı: savash

sayfadaki gelişmeleri ve yorumları takip ediyorum bazen. benim de katkım olsun.
    octavia 1.4 tsi dsg aracımı 10 bin km'den fazladır vialle lpdi ile kullanıyorum.
    gözüm benzin ibresinde olmadan ortalama %40 tasarruf.
    memnunum.
    bilgilerinize..

savash aracını ve kiti güle güle kullan. bende senin araçtan almayı düşünüyorum.Hangi şehirdesin ? ş.içi ve ş.arası benzi,n lpg tüketim verilerini paylaşabilirmisin?

teşekkürler. ankara'dayım. şehir içi kullanımım genellikle yoğun trafiğe girmeden oluyor. gösterge ortalamam 8,5 litre civarında benzin şeklinde. buna karşılık 9,5-10 liltre arası lpg harcamış oluyorum dolumlarda gördüğüm kadarıyla. (lpg kullanmadan önce 7,5 benzin ortalamam vardı, lpgden sonra 1 litre arttı. gaza daha rahat basabilme etkisiyle). şehirler arası sağlıklı bir ölçümüm yok. çünkü uzun yolda biraz hızlı gidince yine aynı tüketim oluyor.

şehir içinde bence gayet tatminkar. bende mit. carisma var sıralı lpg ile ş.içi ankara yoğun trafik sabah akşam 10,5 lt lpg tüketiyor yaz kış. bu değerden ben son derece memnunum. Ş.arası full basarak 120-160 aralığında gidiyorum ve 7,5-8,5 lt arası lpg tüketimi oluyor ve bunlarda sıcak havalarda hem ş.içi hem ş.dışı klima hep açık. tabi araç düz vites. senin söylediklerine göre ş.içi tüketim değerleri gayet makul iken ş.arası yine aynı dediğine göre basarak 9-10 lt lpg tüketecekse bence bu çok. bunu başka bir kullanıcı varsa onada teyit ettirmek isterim tabi. hayalim otomatik bir arabaya geçmek ama yakıt ekonomisinden vazgeçmek istemiyorum. çünkü yılda 20,000 - 25000 arası km yapıyorum. diğer yandan TSI motorun beygir gücünüde çok istiyorum. bu sebeple octavia rapid ve toledo araştırmalarım içersinde. özellikle basarak 110 üstü süratlerde s.arası deneyimin olurda mesajımı alıntılayarak veya özel mesaj atarak cevaplayabilirsen memnun olurum. keyifli sürüşler.

Hocam sehirlerarasi tam bir olcum yapmadim. o yuzden netbirsey soyleyemem. Ama uzun yolda sabit 90 -100 km hizlarda 5,5 It civarinda tuketim oluyor bu araclarda. Bu da 6.6-7 It lpg'ye gelir. minimum bu degerleri yakalamak mumkun olur bence. Tabi baya sabir gerek. Ama sehirler arasi araba gitmem demiyor hizIi gidince de ekonomi bitiyor. Umarim yardimci olmustur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• asiyan. montajdan hemen sonra bende de filtre tikanmasi kaynakIi sorun olmustu. Hatta stop etmisti arac. filtreyi temizlediler bir daha da olmadi. ilk basta olabiliyor boyle aksakliklar malesef. onemli oIan ustalarin ilgili olmasi. Hersey hallolur. ben simdilik memnunum.

• Öncelikle merhaba ix35 ve kia siportage araçlarda bulunan motorların aynı olması nedeni ile daha fazla veriye ve paylaşıma ulaşabilmek adına bu araçlara taktırdığımız ve taktırmayı düşündüğümüz lpg sistemleri ile ilgili olarak İX35 VE SPORTAGE LPG HAKKINDA isimli grubumuzu kurduk. Lpg sistemleri hakkında veri, paylaşım ve yorumları bulabileceğiniz ve yorumlar yapabileceğiniz grubumuza bekliyoruz. Grup adresihttps://www.facebook.com/groups/ix35lpghakkinda/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

Asılyan öncelikle geçmiş olsun
    Lıbertere tecrübesınden dolayı sormak istiyorum , '' 120 km'de filtre mi tıkanır '' Bu sonuca nasıl vardınız?

Oooo Mehmet Beyi de Vialle forumunda gördük ya...:-)

• quote:

Orijinalden alıntı: lider75

quote:

Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

Asılyan öncelikle geçmiş olsun
    Lıbertere tecrübesınden dolayı sormak istiyorum , '' 120 km'de filtre mi tıkanır '' Bu sonuca nasıl vardınız?

Oooo Mehmet Beyi de Vialle forumunda gördük ya...:-)

Çok geç görmüşsunuz lıder75. Bu topıgın ılk sayfasına bakarsanız mesajımı görebilirsiniz :)
    Aynaya bakan sadece kendini görür, bız her yeri takip ediyoruz. İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozenclerotogaz -- 7 Temmuz 2013; 10:45:39 >
  • herkese merhaba dün depoyu fulledikten sonra şehir içi şehir şehir dışı karışık 90 km yol yaptım ortalama yakıt göstergesi şuan 9.1 lt gösteriyor yalnız aracı biraz devirli kullandım diyebilirim bu ortalama verinin biraz daha düşeceği kanısındayım, bugün sabah aracım tek ama uzun marşta çalıştı uzun derken şöyle izah edeyim normalde 2 sn de çalışıyorsa 4 snde çalıştı diyebilirim, düneyin motor tarafından eksoz patlağı gibi bir ses geliyor demiştim ses ayağınızı gazdan çektiğinizde kesiliyor çünki ses yüksek basınç benzin pompasından geliyor ayağınızı gazdan çektiğinizde yakıt pompaya gelmeden geri dönüşten depoya dönüyor bu ses benzinde de var fakat lpg de biraz daha fazla çünki lpg benzine nazaran daha soğuk bir yakıt, bu sesi bir araçta daha duymuştum oda hatırladığım kadarıyla mavidenizler in sahibi tuncay beyin aracıydı tuncay beyin aracını test ettiğimde o sesten tuncay beye bahsetmiştim aracım dün gittiğim tatil beldesinde bir kez daha çalışmadı bu çalışmama meselesi biraz can sıkıcı ve motor sıcakken yapıyor meridyenden hasan beyi aradım aracımı benzinde çalıştırmama yardımcı oldu bakalım p.tesi sabah tekrar vahit ustanın yanına gideceğim saygılar bu arada birazdaha yol aldıktan sonra depoyu tekrar fulleyim ortala yakıtıda paylaşacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilyan06 -- 7 Temmuz 2013; 13:22:09 >

• quote:

herkese merhaba dün depoyu fulledikten sonra şehir içi şehir şehir dışı karışık 90 km yol yaptım ortalama yakıt göstergesi şuan 9.1 lt gösteriyor yalnız aracı biraz devirli kullandım diyebilirim bu ortalama verinin biraz daha düşeceği kanısındayım, bugün sabah aracım tek ama uzun marşta çalıştı uzun derken şöyle izah edeyim normalde 2 sn de çalışıyorsa 4 snde çalıştı diyebilirim, düneyin motor tarafından eksoz patlağı gibi bir ses geliyor demiştim ses ayağınızı gazdan çektiğinizde kesiliyor çünki ses yüksek basınç benzin pompasından geliyor ayağınızı gazdan çektiğinizde yakıt pompaya gelmeden geri dönüşten depoya dönüyor bu ses benzinde de var fakat lpg de biraz daha fazla çünki lpg benzine nazaran daha soğuk bir yakıt, bu sesi bir araçta daha duymuştum oda hatırladığım kadarıyla mavidenizler in sahibi tuncay beyin aracıydı tuncay beyin aracını test ettiğimde o sesten tuncay beye bahsetmiştim aracım dün gittiğim tatil beldesinde bir kez daha çalışmadı bu çalışmama meselesi biraz can sıkıcı ve motor sıcakken yapıyor meridyenden hasan beyi aradım aracımı benzinde çalıştırmama yardımcı oldu bakalım p.tesi sabah tekrar vahit ustanın yanına gideceğim saygılar bu arada birazdaha yol aldıktan sonra depoyu tekrar fulleyim ortala yakıtıda paylaşacağım

Asilyan arabayı devirli kullanman yani ortalamanın yukselmis olması cok onemli degil.

Onemli olan LPG'yi %kac fazla tukettigini hesaplamak.

Degerlerini bekliyoruz.

• ozaman işte size değerler lpgyi fulledim araç otomatik olarak benzine geçtiğinde 398 km yol gittim sonra lpg aldığım istasyona giderek depoyu fulledim 42 litre gaz aldı ortalama yakıt göstergesi 8,4 lt gösteriyordu 397,5 km yolun yaklaşık 70 km sini şehir içinde geri kalanıda otobanda 110-120 km hızla seyrettim, aracın bagajı full ve 70 km yi 2 yetişkin 2 çocukla yolun geri kalanı yani otoban kısmını 5 yetişkin 3 çocukla geçirdik buda demek oluyorki 2,47 lpg fiyatından hesaplarsak 42x2,47=103,74 tl ye depoyu fullemişim yani km ye 0.26098 tl yakmışım benzinde gitmiş olsaydım iskenderundaki benzinin pompa fiyatı 4,82 tl ortalama yakıt göstergesi 8,4 litreyi gösterdiğine göre km ye yaktığım benzin 8,4/100=0,084 ise 0,084x4,82=0,40488 tl yapar ki buda % 35 tasarruf demektir saygılar sevgiler buşekilde olursa veriler 30000 km de anca amorti ederim sistemi
  • liberter1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler....
  • quote:

ozaman işte size değerler lpgyi fulledim araç otomatik olarak benzine geçtiğinde 398 km yol gittim sonra lpg aldığım istasyona giderek depoyu fulledim 42 litre gaz aldı ortalama yakıt göstergesi 8,4 lt gösteriyordu 397,5 km yolun yaklaşık 70 km sini şehir içinde geri kalanıda otobanda 110-120 km hızla seyrettim, aracın bagajı full ve 70 km yi 2 yetişkin 2 çocukla yolun geri kalanı yani otoban kısmını 5 yetişkin 3 çocukla geçirdik buda demek oluyorki 2,47 lpg fiyatından hesaplarsak 42x2,47=103,74 tl ye depoyu fullemişim yani km ye 0.26098 tl yakmışım benzinde gitmiş olsaydım iskenderundaki benzinin pompa fiyatı 4,82 tl ortalama yakıt göstergesi 8,4 litreyi gösterdiğine göre km ye yaktığım benzin 8,4/100=0,084 ise 0,084x4,82=0,40488 tl yapar ki buda % 35 tasarruf demektir saygılar sevgiler buşekilde olursa veriler 30000 km de anca amorti ederim sistemi

asilyan su an icin cok erken ve %35 az gibi geldi.

Dolum yaparken km ve ortalama yakıt gostergeni sıfırla.
    Sonraki dolum mutlaka aynı istasyon ve aynı pompadan olsun.

300-400 km gittikten sonra yeniden paylas degerlerini

cunku su andaki degerlerine gore 8.4 litre benzine karslık 10.5 LPG tuketmissin aradaki fark %25 yani fazla gorunuyor.

• hocam heryerden gaz alma mutlaka güvenilir yerlerden al :) ben bi ara bi karıştırdım petrolleri pislik tıkandı moral bozuyo oda , bu arada golfüm yakıtta dizellerin önünde , tabi performanstada :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

ozaman işte size değerler lpgyi fulledim araç otomatik olarak benzine geçtiğinde 398 km yol gittim sonra lpg aldığım istasyona giderek depoyu fulledim 42 litre gaz aldı ortalama yakıt göstergesi 8,4 lt gösteriyordu 397,5 km yolun yaklaşık 70 km sini şehir içinde geri kalanıda otobanda 110-120 km hızla seyrettim, aracın bagajı full ve 70 km yi 2 yetişkin 2 çocukla yolun geri kalanı yani otoban kısmını 5 yetişkin 3 çocukla geçirdik buda demek oluyorki 2,47 lpg fiyatından hesaplarsak 42x2,47=103,74 tl ye depoyu fullemişim yani km ye 0.26098 tl yakmışım benzinde gitmiş olsaydım iskenderundaki benzinin pompa fiyatı 4,82 tl ortalama yakıt göstergesi 8,4 litreyi gösterdiğine göre km ye yaktığım benzin 8,4/100=0,084 ise 0,084x4,82=0,40488 tl yapar ki buda % 35 tasarruf demektir saygılar sevgiler buşekilde olursa veriler 30000 km de anca amorti ederim sistemi

cunku su andaki degerlerine gore 8.4 litre benzine karslık 10.5 LPG tuketmissin aradaki fark %25 yani fazla gorunuyor.

Sn. liberter1 bey şöyle söyleyeyim 8,4 benzin ortalaması ise bence 10,5 lpg ortalaması gayet normal çünkü hacimsel olarak benzine göre ortalama 2 litre benzine göre lpg de daha fazla bir tüketim söz konusudur

• %35 az değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HUNDAİ_İX35

quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

Sn. liberter1 bey şöyle söyleyeyim 8,4 benzin ortalaması ise bence 10,5 lpg ortalaması gayet normal çünkü hacimsel olarak benzine göre ortalama 2 litre benzine göre lpg de daha fazla bir tüketim söz konusudur

Uzun yolda %11 fazla tuketimi hesaplamıstım ben.
    Sehiricinde %15 civarlarında oluyor.
    Ama 200-240 km hızlarda istanbul-ankara yapmıstım o zamanda %19 fazla harcadı.
    Yani degiskenlik gosteriyor kullanım bicimine gore benim aracta.

Ama yinexde GDI icin %20den fazla olmaması gerek. Bu yuzden soyledim. Birkac olcum daha yapsın Asilyan bence %20'nin altında olmalı.
    Yoksa diyecegiz ki bu sistem TSI'da daha basarılı tuketim farkı degerleri olarak.

• Bu değerler için tam değerlerdir demek yanlış olur zaten bir iki defa ustanın yanına uğradım yolda çalışmamazlik yaptı birsürü boşta gaza bastık vs vs neyse tam ölçümler sistem tamamen oturduğu zaman olur bence ama depo bittikce verileri paylaşacağım saygılar

• Benim surekli % 20 fazla tüketimim olmuştu. Hız ne olursa olsun surekli aynı olmuştu

• quote:

Orijinalden alıntı: eraydem

Seat leon 1.4 tsi aracimi 10.000 km.dir vialle ile kullaniyorum. Sabah aracimi montaja birakip aksam aldim.Ertesi günü bile beklemedim, hicbir sorun yok. %40 net tasarruf ile 3-4 aydır kullaniyorum. Sistemi karalamaya gerek yok araci sabah gec calisanlar ustasina pompa sesinden rahatsiz olanlar izolasyoncuya basvurabilir. Sonucta her guzelin bir kusuru olur... dizel arac gürültüsü cekmektense viallenin 30snlik ilk calisma gürültüsüne raziyim.

• Bu değerler için tam değerlerdir demek yanlış olur zaten bir iki defa ustanın yanına uğradım yolda çalışmamazlik yaptı birsürü boşta gaza bastık vs vs neyse tam ölçümler sistem tamamen oturduğu zaman olur bence ama depo bittikce verileri paylaşacağım saygılar

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.