Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (153. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: kadirerdogan1987

quote:

Orijinalden alıntı: a_li

Hangi marka lpg kullandıktan sonra ilk mars sorunu yaşadınız. İyi günler dilerim

Shell ve bp de olmadı. Petrol Ofisi nde oldu. Ama sadece 2 kez. Dün ve Bugün olmadı. Takip edicem duruma göre davranıcam. Bp den alıcam bundan sonra

Benim şahsi kanaatim pogaz kötü diyemeyiz, belki içinde katkı olmadığından daha kolay buharlaşıp geç çalışma yaptırmıştır ama aklayamayız da çünkü aldığım pogaz eksik yüklemeden dolayı sistemi kararsız bırakıp araçta arıza kaydı yaptırmıştı, burdan bir arkadaş da ankara konya yolu üzerinde aldığı gaz yüzünden tekleme ve stop etme yaşamıştı, Konya-Karaman-Silifke-Mersin-Adana yapacam ama nerden gaz alacağım hakkında kafamda halen soru işaretleri var, yorumu olan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.

• Hocam ben marş sorunlarini lpg markasina baglamiyorum. LPG markasi menzil, performans, titreşim gibi şeylere etkili olur , pislik barindiriyorsa filtre tikanmasi yapabilir. Kendi tecrubeme gore boyle. Opet'i biraktiktan sonra da ilk mars sikintisi devam etmişti zaten. Bence havalarin isinmasindan olabilir bu durum. Sanki ateslemeye hazir lpg'nin sicakliga bagli durumu gibi. Ama uzman degilim. Olmaya da bilir. Bildigim, son günlerde ve bu sabah tek marsta calistigi. Pompa sesinin kesilmesini beklemeden, kontrol isiklarinin sönmesini beklemeden. Soğuk mars artik çok soğuk olmuyordur belki de..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tomeri

2 gün arabayı hiç çalıştırmamıştım.
    Bu sabah tek marşta çalıştı

Dun aksam 8'de park etmiştim, bugun 2'de çalıştırdım baktım yine darbe verdi devir yükseldi ve düşünce stop edecek, uzaktan da tanıdık bakıyordu benim tarafa, hemen gaz verdim ki tanıdık hayır mı hacı demesin diye, sıcak havada stop etmeden durabilecek mı dedim ama goz göze gelince utandım :))

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

Orijinalden alıntı: eryerdem

quote:

Son lpdi yazılım guncellemesinden sonra 2 rocco ile 60-200 roll yaptık. Birisi CAVD benim motor diger CTHD yeni 160lıklardan. Bende dahil hepsi stock arabaların.
    1 boy ya vardı ya yoktu aramızda. Tankımla en az 100 kg agır oldugum bu araclardan aslında daha iyi yuruyor araba. Yani LPDİ ile benzinden daha iyi yürüyorum :)

Ha birde iridyum bujide onemli kesin. Kadir1987 hocam bu bujiyi arabanda denemelisin.http://www.ngk.de/tr/produktfinder/produktfinder/////IZFR6P7//

Bu benim buji, siz ne kadara almıştınız, ben poşet içinde 90'a buldum 4 adetini, serviste 160TL idi ve her iki serviste de yoktu İstanbul'dan gelecek dediler, bu bujiler bende 15.500'de tekleme yaptırmıştı ve tırnak aralığı kısalttık o şekilde 2500km daha gittim, sonra yine tekleme oldu, yalnız fark şurada ben 15bin km'ye kadar hep boşta gittim, buji çalışma mantığını bilmiyorum, boştayken belki de sürekli ateşleme yapıyordur da vitesteyken kendi iç alevinden dolayı az ateşleme yapıyordur, bunlar çok kaliteli diye biliyorum ama bana önereceğiniz daha kaliteli buji var mı LPG'ye özel?

Asil'in yakınındaki atılgan vw'den almıstım. 100 liradan az vermistim sanırsam tam hatırlayamadım.

Evet bu buji sizin arabanın orjinal bujisi. Size daha da dar tırnaklı birsey gerek bence. Ancak bilemiyorum.

Sizin buji laser iridyum ve 0.7 mm tırnaklı yani benim su an kullandıgım.

Oysa benim motorun orjinal bujisi 0.9 mm platinum

Bu buji ile benim yakıt tuketimim azaldı ve cekis daha iyi oldu. Ancak sabah calıstırma bazen 2. mars alabiliyor. Cok da umrumda degil bu. Asil getir birkac gun kalsın araba diyor bunun icin ancak vakitim yok buna.

Önceki Buji değişimi daha 10bin km olmadı yine bitti kafayı yiyecen, bu sefer ki farklı bir tekleme, vites yükseltince 2 veya 3 de ani olarak degil tek seferde daha uzun surede ve tek sefer tekleme yapıyor, vuruntu aralığı daha yuksek, bujijin halı içler acısı, Paslanmis değişik birsey olmus, ben platin Buji almayı düşünüyorum ama 0,7mm nin altına düşmeyi düşünmüyorum çünkü motor yanma ark aralığı onu gerektiriyor olabilirmiş, sizin araştırmalarınıza gore ne yapmalıyım? Platinde karar kıldım ama hangi Aralık'ta ve kalitede almalıyım, gidip Bosch mu alayım napayim, isin teknik aciklamasi nedir? Tekleme kesilirse degistirecem bujiyi.

• Bujinin normalde 30000 km gitmesi gerekirken neden 10000 gidiyor. Bide sürekli buji değiştirir isek nerede kaldı tasarruf. 2. Mars sorunu için bir cozum bulunamadi sanırım. Sabah hafif gaz versek bu sefer de sistemdeki gaz havaya boşuna gidecek. Nedir bu cozumsizluk anlamadım ki.

quote:

Dun aksam 8'de park etmiştim, bugun 2'de çalıştırdım baktım yine darbe verdi devir yükseldi ve düşünce stop edecek, uzaktan da tanıdık bakıyordu benim tarafa, hemen gaz verdim ki tanıdık hayır mı hacı demesin diye, sıcak havada stop etmeden durabilecek mı dedim ama goz göze gelince utandım :))

Benzer sıkıntıları bende çok yaşadım. Hatta şu an bile hala tedirgin oluyorum acaba çalışmamazlık yapacakmı, komşulara rezil olucakmıyım diye :)

• quote:

Bujinin normalde 30000 km gitmesi gerekirken neden 10000 gidiyor. Bide sürekli buji değiştirir isek nerede kaldı tasarruf. 2. Mars sorunu için bir cozum bulunamadi sanırım. Sabah hafif gaz versek bu sefer de sistemdeki gaz havaya boşuna gidecek. Nedir bu cozumsizluk anlamadım ki.

1.2 tsi icin ateşleme isteyen bir araç diyorlardı, golf vi ile aynı malzemeler kullanılıyormuş, biz orijinal diye bir kablo taktik 1 gitti ve silkelemeye başladı geri döndüğümde kablo sıcakti, kablosu da cok kaliteli olmalı araba araba diil elektrikli araba :) bobini de cok sağlammis kolay kolay boşamazsın diyorlar, @liberter1 hocam da aynı bujiyi kullanmaya başladı, ondaki ömüre bakacaz, erken biterse iridyum dayanmıyor geç biterse ateşlemede deforme olup özelliğini yitiriyor demek, ben galiba bosch iridyum çekirdekli platin sase elektrodlu alacam dun 2 saat araştırdım, yalnız ondaki Aralık 0,8mm orijinal ngk da ise 0,7mm, acaba aralığı kapatmalimiyim? bu aralar distribütörlere de ulaşamaz oldum, hatta Konya üzeri geçtim Hasan Bey'den teknik destek almak icin, değişecek parça varsa sorup aygaz a test ettirip düzelme varsa yakalarını bırakmakti niyetim ama
    Ulaşamadım, kit yenileyelim diyorlardı, prins vs karma tüketim yapan tsi leri hic araştırdınız mı yakit verileri nedir? Gerçi Bendeki problemi çalıştırırken cok hafif gaz verip yavaşça pedalı bırakarak cok rahat çözüyorum ama su bujiyi paslandirmasi kafamı karıştırdı, bujiye Bujiye bunu yapan diğer taraflara ne yapar sokup baktirmak lazım, umarım birsey yapmaz :) eğer siz gaz vererek çözüyorsanız ve tek marşa indiriyorsanız bence cok da dert etmeyin, biriken gaz buharını bir sekilde kacirtmak lazım, benim anlamadığım konu bende neden geç calisma yapmıyor, aynı gaz bende de birikiyor bu belli, daha önce 3 gun Yatınca 10 kere ustuste marş bastığım oluyordu gaz vermeden, Hollanda ar-ge çalışmıyor galiba, Biz milletçe bu kadar beklemeye alışkın değiliz :)

• quote:

quote:

quote:

Benzer sıkıntıları bende çok yaşadım. Hatta şu an bile hala tedirgin oluyorum acaba çalışmamazlık yapacakmı, komşulara rezil olucakmıyım diye :)

Sıfır cipe binip Renault 9 gibi çalıştırmak hoş olmasa gerek :) ben de bir gun avm otoparkında herkesi aracına bindirip gönderdikten sonra uzun uzun Mars basmıştım, o zamanda enjektorler bozulmuştu, Allah'tan yakit verileri düzgün de binebiliyoruz icimiz rahat yoksa hic çekilmez bir hal alacaktı

• quote:

quote:

Bujinin normalde 30000 km gitmesi gerekirken neden 10000 gidiyor. Bide sürekli buji değiştirir isek nerede kaldı tasarruf. 2. Mars sorunu için bir cozum bulunamadi sanırım. Sabah hafif gaz versek bu sefer de sistemdeki gaz havaya boşuna gidecek. Nedir bu cozumsizluk anlamadım ki.

1.2 tsi icin ateşleme isteyen bir araç diyorlardı, golf vi ile aynı malzemeler kullanılıyormuş, biz orijinal diye bir kablo taktik 1 gitti ve silkelemeye başladı geri döndüğümde kablo sıcakti, kablosu da cok kaliteli olmalı araba araba diil elektrikli araba :) bobini de cok sağlammis kolay kolay boşamazsın diyorlar, @liberter1 hocam da aynı bujiyi kullanmaya başladı, ondaki ömüre bakacaz, erken biterse iridyum dayanmıyor geç biterse ateşlemede deforme olup özelliğini yitiriyor demek, ben galiba bosch iridyum çekirdekli platin sase elektrodlu alacam dun 2 saat araştırdım, yalnız ondaki Aralık 0,8mm orijinal ngk da ise 0,7mm, acaba aralığı kapatmalimiyim? bu aralar distribütörlere de ulaşamaz oldum, hatta Konya üzeri geçtim Hasan Bey'den teknik destek almak icin, değişecek parça varsa sorup aygaz a test ettirip düzelme varsa yakalarını bırakmakti niyetim ama
    Ulaşamadım, kit yenileyelim diyorlardı, prins vs karma tüketim yapan tsi leri hic araştırdınız mı yakit verileri nedir? Gerçi Bendeki problemi çalıştırırken cok hafif gaz verip yavaşça pedalı bırakarak cok rahat çözüyorum ama su bujiyi paslandirmasi kafamı karıştırdı, bujiye Bujiye bunu yapan diğer taraflara ne yapar sokup baktirmak lazım, umarım birsey yapmaz :) eğer siz gaz vererek çözüyorsanız ve tek marşa indiriyorsanız bence cok da dert etmeyin, biriken gaz buharını bir sekilde kacirtmak lazım, benim anlamadığım konu bende neden geç calisma yapmıyor, aynı gaz bende de birikiyor bu belli, daha önce 3 gun Yatınca 10 kere ustuste marş bastığım oluyordu gaz vermeden, Hollanda ar-ge çalışmıyor galiba, Biz milletçe bu kadar beklemeye alışkın değiliz :)

Eryerdem hocam LPGli araclarda benzinden daha dar tırnaklı buji kullanın diye öneriliyor diye ben 1.2 tsi arabada icin orjinal olarak kullanılan bujiye gectim.
    Bence size daha da dar tırnaklı gerekiyor. Ancak bunun amacı cekisin artması ve yakıtın azalması idi. Yani bujimde bir sorun yoktu degistirme asamasında.

Benim sizin bujiyi secmemin en onemli sebebi ise bu degerlerin hepsinin benimkiyle aynı olması ancak sadece daha dar tırnaklı ve iridyum olmasıydı. Bu durumda sizin icinde yine aynı degerleri olan ama daha dar tırnaklı mesela 0.6 olabilir buji olmalı. Ancak isterseniz siz daha genis tırnaklı plantium buji deneyin bakalım.

Tip:IZFR6P7

Ayrıntılar
    Anahtar çapı:16,0 (AYNI)
    mmVida dişi çapı:14,0 (AYNI)
    mmVida dişi uzunluğu:19,0 (AYNI)
    mmElektrot aralığı:0,7 (DAHA DAR. Orjinal 0.9 idi)
    mmDirenç:entstört, 1 kOhm (AYNI)

Bakın benim arabam 2. marsta calısabiliyor artık bazen. Sebebi bu buji de olabilir son guncellenen yazılım da. Bunu bir kere daha ekliyeyim. Ancak soyledigim gibi araba mars aldıktan sonra bir daha stop etme veya yururken herhangi bir sorun yasamamıyorum. Aksine araba benzinden daha iyi yürüyor.

• quote:

quote:

quote:

Eryerdem hocam LPGli araclarda benzinden daha dar tırnaklı buji kullanın diye öneriliyor diye ben 1.2 tsi arabada icin orjinal olarak kullanılan bujiye gectim.
    Bence size daha da dar tırnaklı gerekiyor. Ancak bunun amacı cekisin artması ve yakıtın azalması idi. Yani bujimde bir sorun yoktu degistirme asamasında.

Benim sizin bujiyi secmemin en onemli sebebi ise bu degerlerin hepsinin benimkiyle aynı olması ancak sadece daha dar tırnaklı ve iridyum olmasıydı. Bu durumda sizin icinde yine aynı degerleri olan ama daha dar tırnaklı mesela 0.6 olabilir buji olmalı. Ancak isterseniz siz daha genis tırnaklı plantium buji deneyin bakalım.

Tip:IZFR6P7

Ayrıntılar
    Anahtar çapı:16,0 (AYNI)
    mmVida dişi çapı:14,0 (AYNI)
    mmVida dişi uzunluğu:19,0 (AYNI)
    mmElektrot aralığı:0,7 (DAHA DAR. Orjinal 0.9 idi)
    mmDirenç:entstört, 1 kOhm (AYNI)

Bakın benim arabam 2. marsta calısabiliyor artık bazen. Sebebi bu buji de olabilir son guncellenen yazılım da. Bunu bir kere daha ekliyeyim. Ancak soyledigim gibi araba mars aldıktan sonra bir daha stop etme veya yururken herhangi bir sorun yasamamıyorum. Aksine araba benzinden daha iyi yürüyor.

Bugun teklettirmeye çalıştım olmadı ama gaz tepkisini ani ve güçlü verdigini fark ettim, aralıklar 6,5mm idi, sert tepkilerden dolayı 6 yapmayacam ama 8 ile bir sure kullanıp sonra 7 yapacam, en azından 8'in gittiği km'yi bulmus oluruz, bakalım şimdilik 6,5 da kurtarmayana kadar devam, bu arada prins veya brc nin tsi icin kirlerinden ne haber, yakit verileri var mı elde? Veya sorunsuz mu kullanılıyor? Lovato, romano bilmemne var ama bana Lovato verileri yuksek gelmişti, digeriyle (prins brc) ilgili bir veri var mı acaba?

• _____________________________

• quote:

Tsi bilmem ama zavolli cikarmıs

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-2013-model-kia-sportage-****-likitsivi-sistem-montajli-160426262/detay

prinsde cıkarmıs

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-prins-likit-lpg-li-162118665/detay

ama ikiside GDI motor icin.

TSI icin ses yok sanırım

Ben geldim
    Bu brc ve prins için çok araştırdım ama ses çıkmadı. Son yakit degerim 25 kuruş çıktı. Üzüldüm valla 22-23 bekliyordum sehir içi

• Ben bu işten birşey anlamadım, gün geçmesin ki LPG ile yaptığımız karı sanayiye dökmeyelim :)
    yakıt verileri süper, çekiş kaçış süper eyvallah, başladı şimdi bir kesiklik sorunu,
    bizin jetta forumuna yazdığımı kopyalayıp yapıştırayım öncelikle
    Konu açılmışken ben birşey sorayım, toplam 750km' de 3-4 kez tekleme hissettim, yalnız bu tekleme diğerlerinden farklıydı, tek seferde ve azıcık daha uzun düreli oluyordu, bujilerden şüphelendim önce tırnak aralığı kısalttırdım, 1 defa daha yapınca değişeyim deyip bosch 0,8mm'lik 1.2tsi'ye uyan buji aldım, orjinal ngk 0,7 idi, ben bu bosch markayı 1 gün denemiştim o zaman arıza aradaığımızdan orjinal olsun diye ger ivermiştim, bugün boschları taktık ve sürekli tekleme başladı, buji kablosu olma ihtimaline karşın bagajımda sakladığım orjinal buji kablosunu taktık (daha önce yeni orjinal alıp takmıştım) tekleme sayısı çok az azaldı ama yine yaptı (kablo soğuk olduğundan dolayı az yapmıştır diyorum) bu sefer buji tırnak aralıklarını kısalttırayım dedim, bujileri takacakken bagajımda sakladığım kendi üstünden söküp de test için tekrar taktığımız kablonun yırtık olduğunu gördüm, belki de sökerken yırtıldı, kablo turbo korumasına temas ediyordu ama sıcaktan yanmış olamaz, neyse konu kablo olmadığından asıl meseleye gelelim,
    buji tırnak aralığını 0,7mm'e çekince tekleme kesildi, geri kalan 350 km'de 1 defa uzun soluklu bir tekleme hissettim gibi, şöyle de bir püf nokta var, daha önce yine bosch takmıştık ve 0,8mm'de gram sıkıntı yapmamıştı
    ihtimaller
    1- Bobinler nanayı aldı (4'lü birleşik siemens bobin)
    2- LPG sistemi nanayı aldı
    Sorum ise şu hem de acil ; LPG sisteminin sorunsuz olduğunu var sayarsak olası bobinlerin zayıf ateşleme durumunda böyle bir tepki yapabilir mi? Bobin arızalanmayıp da ateşlemeyi zayıf yapabilir mi? Zayıf bobinler bujileri çabuk mu yıpratır? Yakıtın az gelmesi halinde ateşleme düzgün olsa da yine 2000-3000 devir aralığında tekleme yapar mı? Harici bir soru, buji kablosu o şekilde neden yırtılabilir?
    Yarın 20.05.2013 öğleye kadar gelecek cevaplar önemli benim için çünkü gidip 210TL'ye bulursam bobin alıp taktıracam, boşu boşuna masraf etmeyeyim sonra.
    Gittiğim her yerde sanayiye uğrar oldum, gözlemlerim 1- Türkiye'de işler kafadan atma usulü ile gidiyor, 2- usta olsaymışım sağlam para kaldırırmışım
    özetle bosch bujilerini 1mm kısaltarak problemi çözdüm sandım ama gel gör ki 1 defa yapması yine kafamı karıştırdı, bujiyi ilk taktığımızda da sürekli teklemeler yapması ve daha önceki denememizde yapmamış olması suçu bobine yüklüyor gibi, LPG pompasında zayıflık olsa yığılma yapardı değil mi?
    Şu an ben nasıl bir yol izleyeyim, bizim yaptığımız karlar yine malzemeye akacak montaj fiyatından düşmeyecez orası anlaşıldı da en azından şu kafa karışıklığını çözelim, çünkü hakikaten işten anlayan yok ve telefonlara çıkan da yok artık, bir sorun yaşadınız mı nasıl insan kendinin doktoru ise problemle başbaşasınız.
    Çözümleriniz neler?

• Peki bu bahsettiğiniz problemleri benzindede test ettinizmi?

Benzer sorunlar ben de yasamistim hocam. tekleme sillkeleme rolanti bozuklugu seklinde. Buji bobin hep değiştirdim. Benzinde sorun yoktu, lpgde yapıyordu. En sonunda nerdeyse bütün LPG tesisatini kablolarini soktuler, yenilediler. Kablolarda kisa devre oluyor demişlerdi.
    Burada yazmistim hatta hatirlarsiniz.
    Sizinki de buna benziyor bence. Çok sinir bir durum. Kolay gelsin.

Ben bu işten birşey anlamadım, gün geçmesin ki LPG ile yaptığımız karı sanayiye dökmeyelim :)
    yakıt verileri süper, çekiş kaçış süper eyvallah, başladı şimdi bir kesiklik sorunu,
    bizin jetta forumuna yazdığımı kopyalayıp yapıştırayım öncelikle
    Konu açılmışken ben birşey sorayım, toplam 750km' de 3-4 kez tekleme hissettim, yalnız bu tekleme diğerlerinden farklıydı, tek seferde ve azıcık daha uzun düreli oluyordu, bujilerden şüphelendim önce tırnak aralığı kısalttırdım, 1 defa daha yapınca değişeyim deyip bosch 0,8mm'lik 1.2tsi'ye uyan buji aldım, orjinal ngk 0,7 idi, ben bu bosch markayı 1 gün denemiştim o zaman arıza aradaığımızdan orjinal olsun diye ger ivermiştim, bugün boschları taktık ve sürekli tekleme başladı, buji kablosu olma ihtimaline karşın bagajımda sakladığım orjinal buji kablosunu taktık (daha önce yeni orjinal alıp takmıştım) tekleme sayısı çok az azaldı ama yine yaptı (kablo soğuk olduğundan dolayı az yapmıştır diyorum) bu sefer buji tırnak aralıklarını kısalttırayım dedim, bujileri takacakken bagajımda sakladığım kendi üstünden söküp de test için tekrar taktığımız kablonun yırtık olduğunu gördüm, belki de sökerken yırtıldı, kablo turbo korumasına temas ediyordu ama sıcaktan yanmış olamaz, neyse konu kablo olmadığından asıl meseleye gelelim,
    buji tırnak aralığını 0,7mm'e çekince tekleme kesildi, geri kalan 350 km'de 1 defa uzun soluklu bir tekleme hissettim gibi, şöyle de bir püf nokta var, daha önce yine bosch takmıştık ve 0,8mm'de gram sıkıntı yapmamıştı
    ihtimaller
    1- Bobinler nanayı aldı (4'lü birleşik siemens bobin)
    2- LPG sistemi nanayı aldı
    Sorum ise şu hem de acil ; LPG sisteminin sorunsuz olduğunu var sayarsak olası bobinlerin zayıf ateşleme durumunda böyle bir tepki yapabilir mi? Bobin arızalanmayıp da ateşlemeyi zayıf yapabilir mi? Zayıf bobinler bujileri çabuk mu yıpratır? Yakıtın az gelmesi halinde ateşleme düzgün olsa da yine 2000-3000 devir aralığında tekleme yapar mı? Harici bir soru, buji kablosu o şekilde neden yırtılabilir?
    Yarın 20.05.2013 öğleye kadar gelecek cevaplar önemli benim için çünkü gidip 210TL'ye bulursam bobin alıp taktıracam, boşu boşuna masraf etmeyeyim sonra.
    Gittiğim her yerde sanayiye uğrar oldum, gözlemlerim 1- Türkiye'de işler kafadan atma usulü ile gidiyor, 2- usta olsaymışım sağlam para kaldırırmışım
    özetle bosch bujilerini 1mm kısaltarak problemi çözdüm sandım ama gel gör ki 1 defa yapması yine kafamı karıştırdı, bujiyi ilk taktığımızda da sürekli teklemeler yapması ve daha önceki denememizde yapmamış olması suçu bobine yüklüyor gibi, LPG pompasında zayıflık olsa yığılma yapardı değil mi?
    Şu an ben nasıl bir yol izleyeyim, bizim yaptığımız karlar yine malzemeye akacak montaj fiyatından düşmeyecez orası anlaşıldı da en azından şu kafa karışıklığını çözelim, çünkü hakikaten işten anlayan yok ve telefonlara çıkan da yok artık, bir sorun yaşadınız mı nasıl insan kendinin doktoru ise problemle başbaşasınız.
    Çözümleriniz neler?

Hacı senin olayı söktüm ya tamam ilacın bende bak şimdi bende 1 sene önceye kadar a3 vardi 1.6 lpg li. Araç kusursuz boyasiz hatasizdi. Parliyordu binmek için can atiyordum. Ama gel gör ki ben arabaya özen verdikçe araba arıza verdi. Her defasında ha gayret arabam şimdi sıfır gibi olucak sorunsuz olucak diyerek sabrettim çünkü arabayı çok begeniyordum. Zamanla 9 aylık zamanda 4 milyar masraf ettiğimi anlayinca ve sorunlarin hala devam ettiğini görünce dedim satıyorum. Ve sattım. Neyse sattığım adam 8 ay sonra aradi motor yatak sardi yeni motor yapıcam dedi masraf 5.700. Burdan şunu dusunebilirsin. Benim ilacım nerde. Haci ben olsam satardim baska çare görünmüyor.

• tomeri kullanıcısına yanıt
    Benzinde denemedim ama daha önce bu sekilde 3000-4000 km kullandığım icin aynı sorun nerde görsem bilirim bunu benzinde yapmayacak.

Orijinalden alıntı: savash

Aynen. Benzinde de oluyor mu.
    Benzer sorunlar ben de yasamistim hocam. tekleme sillkeleme rolanti bozuklugu seklinde. Buji bobin hep değiştirdim. Benzinde sorun yoktu, lpgde yapıyordu. En sonunda nerdeyse bütün LPG tesisatini kablolarini soktuler, yenilediler. Kablolarda kisa devre oluyor demişlerdi.
    Burada yazmistim hatta hatirlarsiniz.
    Sizinki de buna benziyor bence. Çok sinir bir durum. Kolay gelsin.

Su silkeleme dediğimiz olay gaz yemeyip yığılma mı? Eğer öyleyse 6bin devire kadar gaz kesmeden hızlanıyor, kafamı karıştıran soru su, daha önce 8mm bosch taktığımızda hic bir sıkıntı yoktu, bu sefer tekleme yaptı ve 7mm e çekince kesti, üzerinden soktuğumuz ngk gibi 1 sefer yaptı tekleme ve uzun sureli, bu veriye gore ateşleme sorunu gözüküyor (2 farklı kablo ile denedik sonuc hemen hemen aynı), sonradan taktiğimiz kablonun yirtildigini görünce nasıl oldugunu asagi yukarı tahmin ediyorum ama günah almayayım :) surekli tekleme yaptırması ve bujiyi aralığını kapatınca zayıf ateşleme anlamı taşıyor, ama uzun soluklu 1 kere teklemesi o an gaz vermedigi anlamına geliyor, tam karar verebilsem bobin degistirme yoluna gidecem hemen.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.