Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
320.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E öyleyse şimdiden sana da hayırlı olsun diyeli mi? :-) Ömer Hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt hakkında genel bir durum değerlendirmesi:

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silvester40 -- 3 Ağustos 2013; 4:03:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: silvester40

Yakıt hakkında genel bir durum değerlendirmesi:

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi

bence değerler çok güzel ortalama lpg fiyatına 2,5 desek 24-26 kuruş yakmış olursunuz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lovato kocaeli bayi

OPEL İNSİGNİA VİALLE LPFİ SERİM OTOGAZ

Savaş ustam güzel bir çalışma yapmış ekibiyle, ellerine sağlık.

teşekkür ederiz

• Evet arkadaşlar uzun yol yakıt tüketimim çok net olmasada şu şekilde.
    daha önceden aldığım gaz bittikten sonraki dolumu yolda adını hatırlayamadığım (garip bişeydi) bir istasyondan yaptım yalnız sanırım hileli pompa kullanıyorlar şöyleki: Tank normalde 70Lt. , %80 doluluk oranı ile 56Lt. yapar, 9 Litresi pompa koruması için kaldı yani net 47 Litrelik depom var.
    Bu adını hatırlayamadığım istasyona girdim ve fulle dedim, birde baktımki 47-48-49 devam ediyor hemen pompacıya durmasını söyledim ve tam 50 Litrede durdurdum, durdurmasam heralde 55 falan olucaktı. Neyse 2.60 TL'den tam 130 TL ödedim ve tam olarak 500Km yaptım. Yol bilgisayarı 2. ortalamam 7.1Lt gösteriyordu.

2. dolumu PO'dan yaptım ve tam 46,470Lt'de pompa attı yani olması gerektiği gibi.
    Bunuda 2.54 Tl'den 118 TL ödedim ve tam olarak 528km'de gaz bitti. Yol bilgisayarı 2. ortalamamda 7.5Lt. gösteriyordu.

Ben ilk dolumu %100 hileli olduğu için dikkate almıyorum.
    Yani ikinci dolumu dikkate alırsak 46.47Lt. gaz ile 528 km yol yapmış oldumki yolun yarısında klima hep açık ve araç oldukça yüklü idi.
    Kısaca özetlersek 118 TL / 528km = 0.223 kr. yapıyorki 4x4 ve 1620 kg boş ağırlığı olan bir araç için oldukça güzel rakam

Sizlerin fikri nedir acaba?

• Arkadaşlar Herkeze Hayırlı Akşamlar dün Vialle lpdi montajımızı yaptık araçta herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık araç 1.4 tsı skoda supeb motor kodu caxa fotoğraflarını bu forum da paylaşmak istedim.. ayrıntılı bilgi içinwww.akabeotogaz.com.tr yada (364)333 1 999 numaralı telefonlardab bizlere ulaşabilrsiniz tekrardan hayırlı akşamlar.
     VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi

• 1.6 gdi donusumu yaptiranlarin aracinda,enjektor contalari (yakit rayina bagli taraftaki) degistirildi mi? Yoksa sadece yuksek basinc pompalari mi islem gordu?

• quote:

Orijinalden alıntı: tomeri

Evet arkadaşlar uzun yol yakıt tüketimim çok net olmasada şu şekilde.
    daha önceden aldığım gaz bittikten sonraki dolumu yolda adını hatırlayamadığım (garip bişeydi) bir istasyondan yaptım yalnız sanırım hileli pompa kullanıyorlar şöyleki: Tank normalde 70Lt. , %80 doluluk oranı ile 56Lt. yapar, 9 Litresi pompa koruması için kaldı yani net 47 Litrelik depom var.
    Bu adını hatırlayamadığım istasyona girdim ve fulle dedim, birde baktımki 47-48-49 devam ediyor hemen pompacıya durmasını söyledim ve tam 50 Litrede durdurdum, durdurmasam heralde 55 falan olucaktı. Neyse 2.60 TL'den tam 130 TL ödedim ve tam olarak 500Km yaptım. Yol bilgisayarı 2. ortalamam 7.1Lt gösteriyordu.

2. dolumu PO'dan yaptım ve tam 46,470Lt'de pompa attı yani olması gerektiği gibi.
    Bunuda 2.54 Tl'den 118 TL ödedim ve tam olarak 528km'de gaz bitti. Yol bilgisayarı 2. ortalamamda 7.5Lt. gösteriyordu.

Yani ikinci dolumu dikkate alırsak 46.47Lt. gaz ile 528 km yol yapmış oldumki yolun yarısında klima hep açık ve araç oldukça yüklü idi.
    Kısaca özetlersek 118 TL / 528km = 0.223 kr. yapıyorki 4x4 ve 1620 kg boş ağırlığı olan bir araç için oldukça güzel rakam

Tuketim konusunda sunu merak ettim 1. ortalama 7.1 ve 2. ortalama 7.5 mus. Yakıt alırken sıfırladınız degil mi?

Sıfırladıysanız 2.sinde % 17,3 fazla tuketmis. Bence tuketim iyi.

Kurus olarak kac yakıyor hesabına girmiyorum. Cunku Ankara'da LPG daha ucuz ve zaten istasyondan istasyona farklılık gosterebiliyor fiyatlar. Bu yuzden Turkiye capındaki kullanıcıların kurus/km karsılastırması cok mantıklı degil.

Bu arada 1. istasyondaki bariz hileli bir yakıtmıs. Yakıt degil pompa bence hileli ama. Normalde 46-47 litrelerde doluyorsa araba, pompa gostergesi bence yanlısmıs. Siz durdurmasaydınız bile tank 46 litre alırdı en fazla aslında yine bence. Benim aracta da 42-43 lerde

devamlı dolum olmakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

Orijinalden alıntı: tomeri

Evet arkadaşlar uzun yol yakıt tüketimim çok net olmasada şu şekilde.

Tuketim konusunda sunu merak ettim 1. ortalama 7.1 ve 2. ortalama 7.5 mus. Yakıt alırken sıfırladınız degil mi?

Sıfırladıysanız 2.sinde % 17,3 fazla tuketmis. Bence tuketim iyi.

Kurus olarak kac yakıyor hesabına girmiyorum. Cunku Ankara'da LPG daha ucuz ve zaten istasyondan istasyona farklılık gosterebiliyor fiyatlar. Bu yuzden Turkiye capındaki kullanıcıların kurus/km karsılastırması cok mantıklı degil.

Bu arada 1. istasyondaki bariz hileli bir yakıtmıs. Yakıt degil pompa bence hileli ama. Normalde 46-47 litrelerde doluyorsa araba, pompa gostergesi bence yanlısmıs. Siz durdurmasaydınız bile tank 46 litre alırdı en fazla aslında yine bence. Benim aracta da 42-43 lerde

devamlı dolum olmakta.

Evet tüm verileri sıfırlamıştım.
    Yani bu durumda ben 100km'de 8.85Lt. Gaz tüketmişim.
    Oldukça güzel bir değer bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: emp:)

1.6 gdi donusumu yaptiranlarin aracinda,enjektor contalari (yakit rayina bagli taraftaki) degistirildi mi? Yoksa sadece yuksek basinc pompalari mi islem gordu?

Benim aracımda enjektör contaları değişmedi. Sadece yüksek basınç pompası değişti. Enjektör contalarının da değişmesi mi gerek?
  • quote:

quote:

1.6 gdi donusumu yaptiranlarin aracinda,enjektor contalari (yakit rayina bagli taraftaki) degistirildi mi? Yoksa sadece yuksek basinc pompalari mi islem gordu?

Benim aracımda enjektör contaları değişmedi. Sadece yüksek basınç pompası değişti. Enjektör contalarının da değişmesi mi gerek?

Bilmiyorum,inceledigim zavoli montaj klavuzunda degistirilmesi gerektigi yaziyordu. Vialle de de boyle bir uygumala var mi diye sordum. Ibre giderek kendi acimdan zavoliye dogru kayiyor,contanin maliyeti 10 liradir fakat bu bazi problemler icin buyuk bir onlem olabilir.

• Öncelikle merhaba ix35 ve kia siportage araçlarda bulunan motorların aynı olması nedeni ile daha fazla veriye ve paylaşıma ulaşabilmek adına bu araçlara taktırdığımız ve taktırmayı düşündüğümüz SIVI ve SIRALI sistem lpg sistemleri ile ilgili olarak İX35 VE SPORTAGE LPG HAKKINDA isimli grubumuzu kurduk. SIVI ve SIRALI sistem lpg sistemleri hakkında veri, paylaşım ve yorumları bulabileceğiniz ve yorumlar yapabileceğiniz grubumuza bekliyoruz. Grup adresihttps://www.facebook.com/groups/ix35lpghakkinda/
  • Öncelikle merhaba ix35 ve kia siportage araçlarda bulunan motorların aynı olması nedeni ile daha fazla veriye ve paylaşıma ulaşabilmek adına bu araçlara taktırdığımız ve taktırmayı düşündüğümüz SIVI ve SIRALI sistem lpg sistemleri ile ilgili olarak İX35 VE SPORTAGE LPG HAKKINDA isimli grubumuzu kurduk. SIVI ve SIRALI sistem lpg sistemleri hakkında veri, paylaşım ve yorumları bulabileceğiniz ve yorumlar yapabileceğiniz grubumuza bekliyoruz. Grup adresihttps://www.facebook.com/groups/ix35lpghakkinda/
  • quote:

Orijinalden alıntı: HUNDAİ_İX35

Öncelikle merhaba ix35 ve kia siportage araçlarda bulunan motorların aynı olması nedeni ile daha fazla veriye ve paylaşıma ulaşabilmek adına bu araçlara taktırdığımız ve taktırmayı düşündüğümüz SIVI ve SIRALI sistem lpg sistemleri ile ilgili olarak İX35 VE SPORTAGE LPG HAKKINDA isimli grubumuzu kurduk. SIVI ve SIRALI sistem lpg sistemleri hakkında veri, paylaşım ve yorumları bulabileceğiniz ve yorumlar yapabileceğiniz grubumuza bekliyoruz. Grup adresihttps://www.facebook.com/groups/ix35lpghakkinda/

Sürekli aynı mesajı yazmaktan bıkmadınızmı?

• quote:

quote:

quote:

Bilmiyorum,inceledigim **** montaj klavuzunda degistirilmesi gerektigi yaziyordu. Vialle de de boyle bir uygumala var mi diye sordum. Ibre giderek kendi acimdan ****ye dogru kayiyor,contanin maliyeti 10 liradir fakat bu bazi problemler icin buyuk bir onlem olabilir.

contayla ilgisi yok olayın.

AB'de regulasyon oyle. Burada oyle bir kural yok. İlla takın derseniz takarlar zaten.

Benim bir yılı gecti ve 25000 km olmak uzere lpdi ile.

Sorun olsa burada bas bas bagırırım. Turbo ve kompresorlu ortalama 11-12 litre yakan arabamda 1 yılı askındır kullanmaktayım.

Ve cok memnunum!

Ama BRC tercih ederseniz lutfen bu forumdan ayrılmayın ve deneyimlerinizi paylasın cunku olay bence montaj parası degil. Benzine oranla %kac fazla LPG tukettigi!!
    Cunku BRC daha basarılıysa o zaman ilk basta verilen fazla parayı zaten amorti eder. Ama eger ondada daha basarısız ise zaten mantıklı bir secenek degil..

• Sn. Liberter1
    Bendede marş problemi olmaya başladı. Soğuk motorda ilk marş 5-6 sn. falan sürüyor olmuyor 2. marşta çalışıyor.
    Birde sıcak motorda mesela stop edeli 30-40 dakika sonra çalışma yine geç oluyor.
    Bayramdan sonra ustama gidicem ama sizin ne gibi bir tavsiyeniz olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomeri -- 7 Ağustos 2013; 19:31:10 >
  • Benim mars benzinden hizli soguk motorda. abartmıyorum. peki nasil? Bendeki lpdi sistemi motoru sicak saniyor. Hararet gostergem 80e cikiyor ilk marsta..Birkac dk sonra 20-30lara inip tekrar normal 90da sabitleniyor.

Aylardir benim sistemim boyle. Hava filtesi alti modifikasyonu iptal ettirdigim zaman yapmislardi bunu ve boyle devam etmekte.
    Hicbir sıkıntım olmadı. Sanırım nerden baksanız 9-10 aydır arabam boyle.

Bayinize sorun beyaz scirocco faruk beyin ilgilendigi boyleymis desin telde. Sizde aynısını yaptırın olabiliyorsa.

• Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun.
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.