Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (156. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Bu sefer zannedersem problemi çözdüm. inşallah yani :)
    Buji değiştikten sonra ertesi gün sorun olmamıştı, bobin değişiminden birkaç gün sonra pazar ile çarşamba arası 3 gün araç yattı ve sıfır sorunla marş bastım.

http://www.youtube.com/watch?v=mmEEGv_iv-s&feature=youtu.be bu da videosu

Sorunun aracın güneş altından kalmasından mı çözüldüğü ve kış aylarında tekrar sorun yaratası ihtimali, bosch bujilerin zayıf ateşleme yapması nedeniyle elektriksel sistemi (akü dahil) zorlamadığından çözüldüğü ve orjinal ngk bujilerde aynı sorunu yapabilme ihtimalleri, bobin değişiminin etkisi ihtimallerini bir kenara bırakıp tekrar sorun yaşayana kadar (umarım yaşamam) keyifle kullanmaya bakacam. Gaziantep'teki bayinin deyimiyle montajdan sonra birdaha uğramayanlar varmış, biraz kullanalım 2-3 hafta daha sonra yardımcı olan bayiler ve distribütöre sorunun kalmadığına dair bilgi veririm hayırlısıyla.

• eryerdem E kullanıcısına yanıt
    Bujininizi kaç km de degistiniz. Buji aralığını değiştirdiniz mi? İyi günler dilerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: a_li

Bujininizi kaç km de degistiniz. Buji aralığını değiştirdiniz mi? İyi günler dilerim

Buji işi yılan hikayesi benim.
    İlk montajdan sonra sorunsuz kullandığım ilk 4 günde 2-3 defa tekleme yapmıştı, daha km 15.700'de idi ve 15200'de bakımdan yeni çıkmıştı, bakımda bujilerin çok iyi olduğu söylenmişti, aygaz'ın yakıt faciasından sonra sürekli ve sert şekilde tekliyordu, bu durumda çok km yaptım (nerdeyse 5bin galiba) sonra Konya'dan Hasan Bey buji aralıklarını kısalttı ve tekleme kesildi, 2bin km sonra tekrar tekleme oldu ve orjinal ngk bujisi taktım, bundan tahminim 9-10bin km sonra yani geçen hafta yine tekleme hissettim, buji aralıklarını 7'den 6,5mm'e çektik ama bir-iki sefer yine tekledi, gittim bosch bujisi taktım 8mm aralıklı ama onda da fazlaca teklemeler oldu, hemen 7mm'e çektirdim, 7mm'den sonra 1 kez tekledi sonrasında bobin değişimi yaptım, 7mm'e çektikten sonraki gün araç normal çalıştı ama hem hava sıcaktı hem de araç 12 saat gibi kısa bir süre yattı, bu arada bosch bujileri takım esnasında nerde olduğunu bilemediğim ve bagajımda yedek sakladığım kendi üstünden çıkan buji kablosunun biri yırtıldı, servis fiyatı 160TL, diğer 3'ü sağlam duruyor ama o da kablodan çekildiyse hasar almış olabilir, neyse umarım bende yedek durur, şu an bu bujilerin kaç km götüreceğine bakacam, bence orjinalden şaşmayın, ustamın dediğine göre bosch'un son serileri zayıf ateşleme yapıyormuş, gerçekten de öyle daha önce hiç sıkıntı olmayan 8mm bosch baya baya tekleme yaptırdı, bobin değişimi de güç katmış olabilir. 1.2 tsi elektrikli araç gibi ateşleme istiyormuş, golf6 bobinleri kullanılıyormuş, asıl mesele pompada gaz birikmesi, tahminimce ben o gaz birikmesinin azalttığı basıncı elektrik gücüyle yendim, üst vida gevşek kalıp da gaz kaçırdığından 1 hafta araba düzelmişti, şu anki devrede pompada biriken gazı yeniyor ve ne geç çalışma ne de stop etme yapıyor gibi duruyor, ayrıca bende istisnalar dışında geç çalışma olmadı, genel sorun aracın stop etmesiydi.

Teşekkür ederim. Bu sorun nasıl çözülecek bilmiyorum. hep deneme yanılma hiç cozum yok. Çözümün ne zaman olacağı da. Belli değil. Allah yardımcımız olsun. Ben artık soğumaya basladim bu lpdi den. Vida gevsiyor sorun gidiyor. Vida sıkılıyor pompanin havası alınıyor idare ediliyor. Bu ne biçim iş anladım. Sorsam illaki cozum bulunacak. Bu zamana kadar bulunamadiysa neyin cabası bu .

Teşekkür ederim. Bu sorun nasıl çözülecek bilmiyorum. hep deneme yanılma hiç cozum yok. Çözümün ne zaman olacağı da. Belli değil. Allah yardımcımız olsun. Ben artık soğumaya basladim bu lpdi den. Vida gevsiyor sorun gidiyor. Vida sıkılıyor pompanin havası alınıyor idare ediliyor. Bu ne biçim iş anladım. Sorsam illaki cozum bulunacak. Bu zamana kadar bulunamadiysa neyin cabası bu .

Ben hep diyorum Hollanda Ar-Ge zayıf. Bir şeyin sebebi olur, bu sebep dahilinde ihtimaller sıralanır, gerekli maddi destek aktarılır, Hollanda için burdaki parça fiyatları muhtemelen ucuz gelecektir euro bazında, sorunlu parça bulunur ve kullanıcıya değiştirtilir, deneme yanılma yoluyla kar edemez kullanıcı, elinde kalan tsi parçalarını ise başka araçta denersin, ve sorun olan araçların parçalarını değiştirtirsin, ben bunu bu şekilde sorunlu aracın fazla olmadığını varsayarak söylüyorum, tabi ilerde küçük küçük sorunlar başlar orası ayrı mesele, o zamana kadar büyük kısmı kar edilmiş demektir, bence fazla kafanıza takmayın, çözümolunca haber gelir zaten, çok değil hafif gaz vererek çalıştırın derim ben, marş bu şekilde 5 saniye ise bence bir sıkıntı yok denilebilir, sıkıntısız kullananlar da böyle forumları bulsa elde bir istatistik olacak, bana her yerde söylenen genelde sıkıntı yok, madem yok böyle bir malzeme havuzu oluşturulabilir. En azından tamirci gibi LPG için sorunlu parça tespit edilir, öğrendiğim birşey bir parçada sıkıntı başlıyorsa bunu ilk olarak LPG yakalıyor, zamanla o parça arıza verme yolunu seçiyor zaten. Sizin araçlara bulunacak çözüm herkese lazım olacak, ustamın söylediği bu pompa benzinde bozuluyor LPG'de nolacak diyordu, sorun sadece pompa değil enjektör de olabilir, egzoz kısmı da olabilir, ateşleme ile ilgili olsaydı bende geç çalışma olurdu, emanet güçlü akü bulup test ettiniz mi hiç bu arada?

• quote:

Orijinalden alıntı: eryerdem

quote:

Ben hep diyorum Hollanda Ar-Ge zayıf. Bir şeyin sebebi olur, bu sebep dahilinde ihtimaller sıralanır, gerekli maddi destek aktarılır, Hollanda için burdaki parça fiyatları muhtemelen ucuz gelecektir euro bazında, sorunlu parça bulunur ve kullanıcıya değiştirtilir, deneme yanılma yoluyla kar edemez kullanıcı, elinde kalan tsi parçalarını ise başka araçta denersin, ve sorun olan araçların parçalarını değiştirtirsin, ben bunu bu şekilde sorunlu aracın fazla olmadığını varsayarak söylüyorum, tabi ilerde küçük küçük sorunlar başlar orası ayrı mesele, o zamana kadar büyük kısmı kar edilmiş demektir, bence fazla kafanıza takmayın, çözümolunca haber gelir zaten, çok değil hafif gaz vererek çalıştırın derim ben, marş bu şekilde 5 saniye ise bence bir sıkıntı yok denilebilir, sıkıntısız kullananlar da böyle forumları bulsa elde bir istatistik olacak, bana her yerde söylenen genelde sıkıntı yok, madem yok böyle bir malzeme havuzu oluşturulabilir. En azından tamirci gibi LPG için sorunlu parça tespit edilir, öğrendiğim birşey bir parçada sıkıntı başlıyorsa bunu ilk olarak LPG yakalıyor, zamanla o parça arıza verme yolunu seçiyor zaten. Sizin araçlara bulunacak çözüm herkese lazım olacak, ustamın söylediği bu pompa benzinde bozuluyor LPG'de nolacak diyordu, sorun sadece pompa değil enjektör de olabilir, egzoz kısmı da olabilir, ateşleme ile ilgili olsaydı bende geç çalışma olurdu, emanet güçlü akü bulup test ettiniz mi hiç bu arada?

Hacı vialle yakında seni işe alacak. Teklif yapmaya hazırlanıyorlar. Böyle elemanı kaçırmak istemiyorlar. Bunu üreten adam senin kadar detaylı bilmiyordur

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirerdogan1987

quote:

quote:

Hacı vialle yakında seni işe alacak. Teklif yapmaya hazırlanıyorlar. Böyle elemanı kaçırmak istemiyorlar. Bunu üreten adam senin kadar detaylı bilmiyordur

:)) ben aslında tövbeliydim, eski aracım masraf çıkarınca Türk usulü yaptırıp satmıştım, 2. ellerde de güven bulamayınca (1 ay dolaştım) bir daha uğraştırmasın diye biraz sıkıp sıfıra yönelmiştim, ama ne yaparsanız yapın yolda kaldığınız gün pazar günü ve ailecek gittiğiniz şehirdışı bir yer olmasın, sonra sistemi iptal etmek için sigortasını sökmek istiyorsunuz ve sormak için alo dediğinizde telefonunuza çıkılmıyor ve 45 dakika yolda kalıyorsunuz, aracı bir şekilde çalıştırmak zorundasınız ve aileyi tekrar toplayıp rezil olunan pazar keyfinden sağsağlim dönmek zorundasınız, dönüşte de sel götüren yağmura yakalanıp yokuş yukarı gaz vermeye korkup (benzine geçildiğinde uzun yolda sorun olacağından emin olmadığımdan LPG'de kasmadan devam ettim) hızının 70'e kadar düştüğünden sürekli arkadan gelen ışığı görmek zorundasınız ve LPG konusunda sürekli karşı çıkanlara karşı mahçup duruma düşmeniz de üstüne, orda söylenecek tek şey aracı benzine al bu kadar bariz sorun çıkartan LPG'yi elle boşaltalım şeklinde 2 cümlenin söylenmemesi nedeniyle enjektör, pompa, bobin,buji değişti ve üzerinde aracı kaç bin km tekleterek kullandık. Bunlarla uğraşmamaya tövbeliydim, döndü dolaştı uzman yaptı beni, sistemin yazılımsal çalışma mantığının dökümanları olsa vialle'de işe başlarım :)
    Sonuçta bazı eksiklikler de olsa tüm yaklaşımlar iyi niyetliydi ve hataların telafisi tatminkar oldu. Umarım kimse de sorun yaşamadan ömürlük kullanır sistemi, tasarrufundan performansından fazlasıyla memnunum, daha önce elektrik dağıtım şebekelerinde arıza bakım koordinatörlüğü yapıyordum, herhangi bir nedenle açamadığım veya geri dönüş yapmadığım her telefon bana kat ve kat sorunla dönerdi, bu da aynen böyle oldu, verilemeyen teknik destek acemice davranmamıza ve bir sürü masrafa yol açtı. Ne diyeyim umarım kışın tekrarlamaz, yoksa redline kullanmaya başlayacam arabayı :)

• quote:

http://www.youtube.com/watch?v=qlQglIxPYSg&feature=youtu.be

Arkadaşlar motor soğukken bahsettiğim ses şu ses, sanki LPG'li şahin çalışıyor gibi :)
    şaka bir yana bu kasılmaların sebebi ne olabilir?
    1-buji açısını bozduk ısınana kadar bu sorunu yapıyor
    2- hava valfi soğuk motorda kafasına göre çalışıyor
    3-5bin km tekleyerek kullandım ve pistonların ayarı bozuldu
    4-LPG'nin fıtratında bu çalışma var
    3 ile 6. saniyeler arası sesi açıp dinlerseniz farkedebilirsiniz sesdeki anlık darbeleri.

Şu çalışma şekli sizde de oluyor mu? Soğuk motorda egzozdan pat pat şeklinde ani gaz çıkışı oluyor, yani videoda kasıldıktan sonraki saniyede aslında egzozdan pat diye ani gaz atıyor, hiç kontrol ettiniz mi videodan sonra?

http://www.youtube.com/watch?v=qlQglIxPYSg

Hocam benzinde tek mars çalışan akünün yerine başka akü düşünemiyorum. Eğer varsa güçlendirilecek donanım lpg servisi guclendirsin. Ancak bekle cozum olur deniyor. Ancak deva yok. Sizi de çok ugrastirmislar.iyi sabır varmış hocam sizde. Bende henüz pat kut sesler gelmiyor ancak şu aşama bile mide bulandırıcı. arada kırmızı ışıkta durdugumda vites boşta iken anlık devir düşüp sonra eski haline geliyor.Mars sorunu hariç tek sorun bu gözüküyor.

Hocam benzinde tek mars çalışan akünün yerine başka akü düşünemiyorum. Eğer varsa güçlendirilecek donanım lpg servisi guclendirsin. Ancak bekle cozum olur deniyor. Ancak deva yok. Sizi de çok ugrastirmislar.iyi sabır varmış hocam sizde. Bende henüz pat kut sesler gelmiyor ancak şu aşama bile mide bulandırıcı. arada kırmızı ışıkta durdugumda vites boşta iken anlık devir düşüp sonra eski haline geliyor.Mars sorunu hariç tek sorun bu gözüküyor.

Bu kadar sabrın sebebi ilgiydi aslında birazcık, 1 sefer bulunduğum ile yollarının düşmesi nedeniyle aracımı alıp Ankara'ya götürdüler, bir sefer de Hollanda'dan eğitime gelecekleri için aracımı aldılar, aradaki yakıt masrafları bana ait orası başka bir konu, sonuçta sen gidip kirli yakıt almışsın problem senindir deyip kestirip atmadılar çözüm üretilmeye çalışıldı, ancak şöyle bir sorun var, hangi firma olursa olsun LPG sisteminde sorun bulunmayınca sorun araçta deniliyor, çünkü sisteme hakim olan teknik elemanlar her araca hakim olamıyorlar doğal olarak, (çok iyi ustaları veya başına aynı şey gelen ustaları hariç tutuyorum) mesela benim durup dururken bobin değiştirme sebebim bir ustanın başına benzer şey gelmesi ve yüzde 100 ateşlemeden kaynaklı demesi, buji ve kablo değişiminden sonra kablodan da ben şüphelendim, sizin durum çok farklı gözüküyor yalnız, ilk gün aracın yürümemesi ve aracın daha 15bin km'de olması LPG sisteminden de olabileceği kanaatini getiriyor, şöyle bir mantık var, azıcık arızalı olan parça LPG'de su koyuveriyor, benzinde parçalar stabil çalışıyor ama LPG çok hassas, bir nevi arıza tespit yöntemi gibi, sıcak motorda bile devrin bir anda düşmesi üzerine gitmelisiniz bence, tekleme yapımıyorsa bir sıkıntı var gibi, daha önce başına gelmiş tecrübeli ustalar ya da çok iyi vw ustaları problemi anlayabilir. Devir aniden düşmezden önce frene basıyormusunuz? Mesela ben freni pompalayınca bir süre devir aniden düşüyor ve ya stop ediyor ya da araç toparlıyor kendini, hava valfiyle ilgili bir sıkıntı da olabilir, acaba ar-ge'ciler geç çalışma ile ilgili hava-lpg karışımını ölçmüşler mi? Belki de düzgün çalışmayan hava valfi ilk çalıştırmada zengin karışım olmasına neden oluyordur. Düşünsenize benim prblem buji ve bobinden çözüldü, halbuki ne alaka? Bakalım sistem böyle 2 hafta sorunsuz giderse aygaz'dan bu masrafları isteyecem. Umarım sizinki de tez zamanda çözülür.

• Eryerdem hocam bu forumu sessız takıp edenlerdendım ama durumunuza uzuldum ılk defa msj yazıyorum allah sabır versın bır daha aynı ssorun tekrarlanmasın ınsallah ben de yenı bır 1.2 tsı arac aldım lpdı - drect lıquıd max sıstlerını arastırıyorum ama vıallenın bu durumu benı bıle sogutuyor sımdılık dusunmuyorum zaten ama ılerıkı yıllar ıcın dusunuyorum bu durumda bıle pek ıyı ıntıba uyandırmıyor ınsanda atıker de safe past dıye bır sıstem cıkarmıs ama sıvı lpg mı bılgım yok vıalle boyleyse atıker arabayı ucurur muu acaba

Orijinalden alıntı: 44cihan44

Eryerdem hocam bu forumu sessız takıp edenlerdendım ama durumunuza uzuldum ılk defa msj yazıyorum allah sabır versın bır daha aynı ssorun tekrarlanmasın ınsallah ben de yenı bır 1.2 tsı arac aldım lpdı - drect lıquıd max sıstlerını arastırıyorum ama vıallenın bu durumu benı bıle sogutuyor sımdılık dusunmuyorum zaten ama ılerıkı yıllar ıcın dusunuyorum bu durumda bıle pek ıyı ıntıba uyandırmıyor ınsanda atıker de safe past dıye bır sıstem cıkarmıs ama sıvı lpg mı bılgım yok vıalle boyleyse atıker arabayı ucurur muu acaba

1.2 tsi da sorun olacak diye bir kaide yok. ben bu sorunlarla karsılasam zaten tum masraflarım dahil iade parasını alırdım. Sonra da illa ekonomi gerekiyorsa o arabayı satar baska ekonomik secenekleri arastırırdım.

Asil'den baska Memduh usta var 2 yıldır LPdi kullanıyor 1.2 TSI arabasında hatta ecu remap yaptıracaktı o zamanlar.. simdi ne durumda bilmiyorum o araba.

http://www.memduhustaotogazmontaj.com/

kendisine de sorunuz.

birde 1.2 tsi cidden az yakan bir araba. benim LPGde verdigim parayla basabas benzine para veriyor olmalı.

eger yılda 30000 km yapmıyorsam 1.2 tsi a bu sistemi yapmazdım acıkcası.

• Arkadaşlar direk enjeksiyonlu sistlemleri çıktığı ilk günden beri takip ediyorum. Ancak çıkmaları çok uzun sürdü. Çıkıpta uygulamaları ve fiyatları facia oldu. TSI tiguan ı olan eski bir arkadaşım tavsiye istedi , sistemin fiyatindan ve çıkan sorunlardan sizlerin başına gelenlerden bahsettim. Benzinle olmuyor çok km yapıyorum lpg taktıracağım dedi.O zaman LPG ile benzin kullanan sistemi taktıracağız dedim. Bu kadar sorun ve sorunların yol alacağı masraf ve moral bozukluklarının çekilmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden 2 gün önce farklı bir markayı izmir Faruk Usta otogazda taktırdık. Arkadaşım kullandıkça bana tüketime ilgili bilgiler verecek bende bu platformda sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Umarım en kısa sürede sizlerin sorunlarını vialle veya Türkiye temsilcisi çözer.

Eryerdem hocam bu forumu sessız takıp edenlerdendım ama durumunuza uzuldum ılk defa msj yazıyorum allah sabır versın bır daha aynı ssorun tekrarlanmasın ınsallah ben de yenı bır 1.2 tsı arac aldım lpdı - drect lıquıd max sıstlerını arastırıyorum ama vıallenın bu durumu benı bıle sogutuyor sımdılık dusunmuyorum zaten ama ılerıkı yıllar ıcın dusunuyorum bu durumda bıle pek ıyı ıntıba uyandırmıyor ınsanda atıker de safe past dıye bır sıstem cıkarmıs ama sıvı lpg mı bılgım yok vıalle boyleyse atıker arabayı ucurur muu acaba

Teşekkürler, hayırlı olsun aracınız, sistemin tasarrufu (yüzde 20 fazla LPG tüketiyor), performansı, gaza tepkisi vs süper ama şu sabahları aracınıza bindiğinizdeki durum sizi kahrediyor :) böyle bir olasılığı göze almak lazım yoksa can sıkıntısı resmen, bence atiker öyle bir fiyat koymalı ki sorun çıkan yerde sistemi kaldırıp çöpe atmak lazım, düşünsenize bir şehrin en iyi vw ustası LPG işin içine girerse ben o işten anlamam desin :) kısacası marş riskini kafaya takmayacaklar için mükemmel sistem, bana sorun yaşatan aygaz bile yan çizdi ama vialle arka çıktı, gel gör ki yüksek basınç benzin pompasının böyle dert açacağı artık kader mi başka birşey mi bilmiyorum, montaj işi şans işi resmen, sizin yol bilgisayarı ortalamarınız nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

1.2 tsi da sorun olacak diye bir kaide yok. ben bu sorunlarla karsılasam zaten tum masraflarım dahil iade parasını alırdım. Sonra da illa ekonomi gerekiyorsa o arabayı satar baska ekonomik secenekleri arastırırdım.

Asil'den baska Memduh usta var 2 yıldır LPdi kullanıyor 1.2 TSI arabasında hatta ecu remap yaptıracaktı o zamanlar.. simdi ne durumda bilmiyorum o araba.

kendisine de sorunuz.

birde 1.2 tsi cidden az yakan bir araba. benim LPGde verdigim parayla basabas benzine para veriyor olmalı.

Sayın lıberter sızın aracınızda da vıalle var galıba vallahı acıkcası sımdılık dusunmuyorum yılda 20000 km asacagımı da sanmıyorm ama kaza bela olmazsa aracı uzun vadede kullanmak ıcın aldım 7-8 yıl gıbı bu durumu da dusunuyorum aracı yenı aldım ılk depodayım motor rodaj vs gevsın yakıt otursun o zmnkı durum ne olur bılmem ama sımdıden arastırıyorum ne var ne yok dıye

• quote:

quote:

kendisine de sorunuz.

Liberter hocam soylediklerinize bende katiliyorum. Her aracta sorun yasanacak diye bir kaide yok.Bende 1.4 tsi aracimda 14 aydır kullaniyorum ve de iyiki taktirmisim diyorum. 35000 kmdeyim ne yolda kaldim ne de migdem bulandi. Bence montaj sonrasi uzun sureli sorun yasayan arkadaslar sistemi iade etseler distributorde koklu cozum arayisina girebilir. Sahsen ben montaj yaptirdigim bayiye yolda kaldim diye gitsem kesin iade ederdim. Montaj yaptirmayi düşünen arkadaslar bastan iade anlasmali bayiye montaj yaptirirlarsa daha garanti olur. Sonuncta tuketici olarak sorunlu ürünle ugrasmak zorunda değiliz. Daha onceki 1.2 tsi aracima montajlattigim benzim ve lpgyi bir arada kullanan sistem hicbir sekilde duzen tutmadı. Defalarca söküp takip ugrastilar ama araba teklemekten kurtulmadi. Sonunda arabayi satın aldilar. Sonra cozduler mi bilmiyorum. Ama benim sahsi fikrim 1.2tsi araclar pek lpgye uyumlu degil. Zaten tasarruflu oldugu icin pek de mantikli degil. Bence yıllık kmsi az olan arkadaslar orjinalligi pek bozmasa iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratezcan

Arkadaşlar direk enjeksiyonlu sistlemleri çıktığı ilk günden beri takip ediyorum. Ancak çıkmaları çok uzun sürdü. Çıkıpta uygulamaları ve fiyatları facia oldu. TSI tiguan ı olan eski bir arkadaşım tavsiye istedi , sistemin fiyatindan ve çıkan sorunlardan sizlerin başına gelenlerden bahsettim. Benzinle olmuyor çok km yapıyorum lpg taktıracağım dedi.O zaman LPG ile benzin kullanan sistemi taktıracağız dedim. Bu kadar sorun ve sorunların yol alacağı masraf ve moral bozukluklarının çekilmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden 2 gün önce farklı bir markayı izmir Faruk Usta otogazda taktırdık. Arkadaşım kullandıkça bana tüketime ilgili bilgiler verecek bende bu platformda sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Umarım en kısa sürede sizlerin sorunlarını vialle veya Türkiye temsilcisi çözer.

Paylaşımları merakla bekliyoruz, bir de kullanım şekli önemli tabi, sırf yol bilgisayarına bakarsak yanılırız, bir de hangi devirlerde benzinle beraber kullanılıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: eraydem

quote:

quote:

kendisine de sorunuz.

Liberter hocam soylediklerinize bende katiliyorum. Her aracta sorun yasanacak diye bir kaide yok.Bende 1.4 tsi aracimda 14 aydır kullaniyorum ve de iyiki taktirmisim diyorum. 35000 kmdeyim ne yolda kaldim ne de migdem bulandi. Bence montaj sonrasi uzun sureli sorun yasayan arkadaslar sistemi iade etseler distributorde koklu cozum arayisina girebilir. Sahsen ben montaj yaptirdigim bayiye yolda kaldim diye gitsem kesin iade ederdim. Montaj yaptirmayi düşünen arkadaslar bastan iade anlasmali bayiye montaj yaptirirlarsa daha garanti olur. Sonuncta tuketici olarak sorunlu ürünle ugrasmak zorunda değiliz. Daha onceki 1.2 tsi aracima montajlattigim benzim ve lpgyi bir arada kullanan sistem hicbir sekilde duzen tutmadı. Defalarca söküp takip ugrastilar ama araba teklemekten kurtulmadi. Sonunda arabayi satın aldilar. Sonra cozduler mi bilmiyorum. Ama benim sahsi fikrim 1.2tsi araclar pek lpgye uyumlu degil. Zaten tasarruflu oldugu icin pek de mantikli degil. Bence yıllık kmsi az olan arkadaslar orjinalligi pek bozmasa iyi olur.

Demek ki benzin ve lpg'yi bir arada kullanan sistemlerde de sorun olabiliyor. 1.2 TSI konusunda hem fikirim, araba resmen elektrikli araba, 10bin km'yi bulmadan buji değiştirecez anlaşıldı :) sizin 35bin km sorunsuz kullanmanız çok iyi bir haber, aklımda hep küçük de olsa ne zaman su koyar diyordum ama anlaşılan uzun ömürlü olacak gibi, benim yıllık km çok fazla değildi, bu sene fazla oldu orası ayrı tabi ama ben hsabımı dizel araç almaktansa lpdi montajı yaptırsam şeklinde yaptım, inşallah bundan sonraki aşamalar sıkıntısız olur da doğru karar verdiğimizi görürüz. Karma sistem montajı yapan firma sayısı da çok galiba araştırdığıma göre.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eraydem

quote:

quote:

kendisine de sorunuz.

Demek ki benzin ve lpg'yi bir arada kullanan sistemlerde de sorun olabiliyor. 1.2 TSI konusunda hem fikirim, araba resmen elektrikli araba, 10bin km'yi bulmadan buji değiştirecez anlaşıldı :) sizin 35bin km sorunsuz kullanmanız çok iyi bir haber, aklımda hep küçük de olsa ne zaman su koyar diyordum ama anlaşılan uzun ömürlü olacak gibi, benim yıllık km çok fazla değildi, bu sene fazla oldu orası ayrı tabi ama ben hsabımı dizel araç almaktansa lpdi montajı yaptırsam şeklinde yaptım, inşallah bundan sonraki aşamalar sıkıntısız olur da doğru karar verdiğimizi görürüz. Karma sistem montajı yapan firma sayısı da çok galiba araştırdığıma göre.

Eryerdem Hocam ben de aslında dizel araç alma niyetindeydim ama malum ötv zammı ile olacak gibi değil benzinlide ekonomik seçenek olarak 1.2 tsi'ye yöneldim ancak ne kadar da 1.2 olsa benzinli araç sonuçta ben ayağımın altındaki gaz pedalına korkarak basmayı da pek sevmem açıkçası yıllık 15000-20000 aralığı tahmini yaparım diyorum ama arabayı almışım gönlümce arabaya binemeyeceksem ,şeytan kulağıma bir şeyler dediğinde basmacaksam :) ne yapayım arabayı bir de uzun vadede binmek istiyorum arabaya onun için araştırıyorum.Şu an düşünmüyorum 5000 km'yi göreyim ilk yağ değişimini yapalım ondan sonra duruma göre bakacağız lpdi işine ama forumlardan takip ediyorum.
    Vallahi hocam araba daha 550 km de olduğu için arabanın ortalama tüketiminin yanıltıcı olduğunu düşünüyorum doğrusu ama 6.7 gösteriyor şu anda ilk depoyu kullanıyorum ama depo hesabı ile yol bilgisayarı tutmuyor gibi geliyor bana.

• 44cihan44 4 kullanıcısına yanıt
    Şu anda sizin ortalama gayet iyiymiş, 1.2'lerde yol bilgisayarı eksik gösteriyor, ben 2 ölçümde de tespit ettim, bazı jettalarda tam nokta atışı tutuyor diyenler de var, eğer dsg şanzuman aldıysanız her ne kadar satış temsilcim yeni dsg'lerde sorun yok dediyse de LPG'den koşarak uzaklaşın, hatta LPG satan istasyona bile girmeyin :) yaşadığınız yerdeki servisler alır mı bilmiyorum ama servisler almıyor, benim ki manuel olduğu için çok dert etmiyorum mesela 470TL olan 30bin bakımını 180TL'ye yaptırdım. DSG olayı olmadığından arızalanıp da garantiden değişemeyecek diğer parçalar kısmet artık.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.