Şimdi Ara

Vestel Venus Kullanıcıları Kulübü (Venus V1/Venus V3) (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.671
Cevap
25
Favori
237.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: meeb

Arkadaşlar bende lg deki kronik sorunlardan sonra 600 tl ye 5580 aldım n11 11.11 inidirimiyle.Ancak telefonun sar oranı çok fazla yanlış hatırlamıyorsam 1.68 .Ancak bu telefonun birde çift hatlısı var onunda sar oranı aynıymış.Ben tek hatlıda yanlışlık yapıldı çift hatlının sar oranı yazıldı diye tahmin ediyorum. ne diyorsunuz?

IPhone 8 mesela hocam. Deli gibi satıyor ama sar değeri 1.38

Bu fiyata bir telefon için fazla değil bence mevcut değer.

Rahatsız oluyorsanız alternatif bakın elbette.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 4 kere lg aldım bozuldu hakem heyeti ıvır zıvır uğraşmaktan sıcak havada yağmurlu havada hasta olacaktır.Sar değerinden mi korkacağız.ayrıca iyi çeksin yeter.bu kadar yüksek sar değerinden sonra iyi çekeceğini tahmin ediyorum. şuan kullandığım lg v20 2 saat ekran süresi veriyor.5580 5 saat falan veriyormuş.5580 i eşime aldım böyle ekran süresi verirse kendime de alırım :D

hocam 4 kere lg aldım bozuldu hakem heyeti ıvır zıvır uğraşmaktan sıcak havada yağmurlu havada hasta olacaktır.Sar değerinden mi korkacağız.ayrıca iyi çeksin yeter.bu kadar yüksek sar değerinden sonra iyi çekeceğini tahmin ediyorum. şuan kullandığım lg v20 2 saat ekran süresi veriyor.5580 5 saat falan veriyormuş.5580 i eşime aldım böyle ekran süresi verirse kendime de alırım :D

Ekran süresi kullanıma bağlı olarak 4 ila 6 saati buluyor. Çok yoğun telefonu yoran işlerim olduğunda 4-4,5 saatte kaldı. Onun harici full Wi-Fi açıkken en az 5 saat ekran süresi + 7-8 saat bekleme alıyorum. 1 günü geçiriyor yani. Wi-Fi çekim önceki telefonlarıma göre çok iyi. Şebeke konusunda da sorun çıkarmadı.

Bu demektir 5580 tek hatlının sar değeri ortalama yarısı kadar 0.32 baş 0.85 vücut bölgesi .

Yani telefonun belkise en çok eleştirilen sar değeri konusu da çözülmüş oldu benim için.ilk değerlendirmem olarak çok başarılı buldum heleki ay başında androit 7.0 verilmesini geçte olsa taksir ettim.

Tek beğenmediğim ses tiz çıkıyor kamera daha iyi olabilirmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 16 Kasım 2017; 19:59:28 >

• Xiaomi varken Vestel'e para vermek.
  • Hocam n11 den 11.11 de yanlış hatırlamıyorsam mui 4 tü 600 lira satış fiyatı vardı trk eksiği 4.5 uyumu yoktu.yoksa 5580 ile aynıydı özellikler ancak ileriye dönük 4.5 olmaması en önemlisi paralel ithalat garantili olmadı beni 5580 ne itti.lg den ağzım iki kere yanınca telefon bozulunca salak gibi ortada kalıyor insan meblağ önemli değil ister 100 liralık olsun ister 5000 liralık telefon garanti konusunda satıcının insafına kalınca aptal gibi tüketici hakem heyetine git gel yoğun telefon traği yaşamak istmiyorum bir daha.

Bu konuda vestel ise malum müşteri hizmetleri olsun servisi olsun müşteriyi çoğu konuda üzmüyor.Kısaca bir çok eksiği olmasına rağmen (kendi galari klavye vs olmamasının aksine hem milli olsun yerli olsun desteklemek amacıyla da olsa tercihimizi venüs 5580 ten kullan dık.

Yoksa xiaomi özellik olsun tasarım olsun her konu da tabiki vestelden üstündür.

• quote:

Hocam n11 den 11.11 de yanlış hatırlamıyorsam mui 4 tü 600 lira satış fiyatı vardı trk eksiği 4.5 uyumu yoktu.yoksa 5580 ile aynıydı özellikler ancak ileriye dönük 4.5 olmaması en önemlisi paralel ithalat garantili olmadı beni 5580 ne itti.lg den ağzım iki kere yanınca telefon bozulunca salak gibi ortada kalıyor insan meblağ önemli değil ister 100 liralık olsun ister 5000 liralık telefon garanti konusunda satıcının insafına kalınca aptal gibi tüketici hakem heyetine git gel yoğun telefon traği yaşamak istmiyorum bir daha.

Bu konuda vestel ise malum müşteri hizmetleri olsun servisi olsun müşteriyi çoğu konuda üzmüyor.Kısaca bir çok eksiği olmasına rağmen (kendi galari klavye vs olmamasının aksine hem milli olsun yerli olsun desteklemek amacıyla da olsa tercihimizi venüs 5580 ten kullan dık.

Yoksa xiaomi özellik olsun tasarım olsun her konu da tabiki vestelden üstündür.

4G varda ne faydası var ? VoLTE desteği olmadıktan sonra 4G'nin bir etkisini görmezsin. Birde rica ediyorum yerli demeyin. Telefonun bataryasından tutun şarj aletine kadar Çin'de üretiliyor. Yerli telefon deyince gülünç oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 17 Kasım 2017; 17:39:57 >

• Hocam bu yerli mevzusu hep böyle eleştiliyorda önemli olan bileşenleri yerli imkan ve mühendislikle birleştirip ortaya çalışan kullanışlı kullanışlı bir ürün çıkarmaktır ki vestel bunu layıkıyla yerine getiriyor.Vestelşn belgeselini izlerseniz üzerinde vestel yazılı pcb anakartları göreceksiniz.

Apple da tasarım mühendisliğini california da yapar üretimi bırakın kendi üretmeyi foxcona yaptırır.

Kaldıki bu gibi üretimler ciddi vakit ve maddi yatırım gerektirir ki vestel daha yolun çok başındadır.Bugün piyasanın büyüğü unutmayın ki e250 gibi leş herkesin elinde bozulan bir telefon üretmiştir.Devlet desteği üretim arge ile bugün ki koşullara ulaşmıştır.Oysa ki bugün bile ürettiği telefon beyaz eşyalarda kronik sorunlar görülür haldedir.

Bir diğer konu şuanki hükümet yerli elektronik ve otomobil desteği konusunda çok geride ve geç kaldılar.

Zamanında vestel beko işbirliğinde kalkınma bakanlığına ortal lcd panel üretim tesisi için proje sundular ancak bakanlık maliyetten dolayı destek vermedi.

Nasıl şimdi panel üretmek için tren kaçtıysa şuanda elektronik kompenent üretmek için tren kaçmıştır en azınsan şimdilik belkide 10 yıllık süreç için.

Şuan teknoloji okadar hızlı ilerlemekte ki şuan bu yatırım lar yapılsa ürünler ortaya çıkana dek eskiyecektir.

Bir diğer konu bu kompenentlerin üretilecek ham maddenin maden rezervi olarak türkiyede bulunmayışıdır demek istediğim türkiyede lityum varsa vestel mi pil üretmedi.Birde apple lg samsung bile çoğu kez başka firmalara pil ürettirken niye kendi üretsin.Oysaki bu samsung ve lg nin pil departmanı var ancak note 7 de olduğu gibi üretim ve yeterlilik gibi sorunlar yaşıyorlar.

Bir laf vardır Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok .

Vestel ise oem üretici olma yolunda en mantıklısıyla adım adım doğru bir yoldalar.

Size hak verebileceğim tek konu kullanılan bileşenlerin kalitesi dir.Burada da rekabet ve maliyet önünüze çıkıyor bunu da aşmanın tek yolu benim gibi forumdaki arkadaşlar gibi vestele şans verip ucuzundan günlük kullanım için cihazlarını satın almamız.Başka yolu yok adamlar satacak ki geliştirsinler iyisini üretsinler bugün ilk çıkan venüs ile aldığım 5580 arasınsa materyel olarak çok fark var ve ileride daha da çok iyi olacaktır.

• 4g konusunda haklısınız şuç burada operatörlere onları denetleyen btk ya onunda bağlı olduğu devlette.

Hiç gelmese iyi olurdu 2 çubuk 4.5g çekiyor net yok içine ederler böyle teknolojinin

Telefonu alma kriterim 4.5 özelliğinde tamamen ileriye dönük olması ve bahsettiğim gibi yerli üretime teşvik olması , kaliteli servis kalitesidir.

Yoksa 600 liraya o xiomiyi alıp olduya bozulup servisinde rezil olma olasılığım da vardı.

https://www.donanimhaber.com/iphone/haberleri/Vestelin-ek-vergi-istegi-kabul-edildi.htm

Size adaptörü bile Çin malı olan yerli telefonunuzla iyi akşamlar.

• Amacım polemik yaratmak değilde o vergi olayı kamuoyuna yanlış yanstıldı bizzat manisadan mühendisten aldığım bilgi şu şekilde vestel telefonlarını daha kolay satmak kullanıcıya daha iyi imkanlarla ulaştırmak için bakanlıktan formül istiyor üstü kapalı vergi muafiyeti .Bakanlıktan vergi muafiyeti vermek istemeyince ithal ürünlere fark uygulayıp müşteriyi yerli ürünlere yölendirmek gibi formül üretiyorlar ancak sonra oda kabul edilmiyor tabiki de.O yıllardan önce de dediğim gibi hükümet destek olsaydı teknoloji anlamında çok farklı konumda olurduk.

Yine mühendisten aldığım bilgi şu şekilde telefonun çalışması için gerekli voltaj amper gereksinime uygun şekilde yine türkiyede tasarlanmış çinde ürettirilmiş bir adaptördür.elimde sony ericsondan kalma salcomp ve 3 tane lg 2 si sunlin biri dongdo markalarına ürettirilmiş olmak üzere adaptörler var gece yatak odasında şarja taktığım zaman şarj tamamlandıktan sonra vızıltıdan uyuyamıyoruz .kondansatörleri ses yapıyor.

Şuan gözlemlediğim vestelin adaptöründe kondansatör sesi anormal ısınma yok.

Tek kusuru yavaş şarj ediyor oda 1.3 amper olması ve telefonda kullanılan media tek platformunun hızlı şarjı desteklememesi.

Ancak batarya be kadar yavaş dolarsa batarya sağlığı için okadar iyi.

Yazdıklarımdan sakın vestel venüs çok iyi on numara kusursuz anlamı çıkarmayın.Ben sadece olanı olmayanı yazmaya çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 17 Kasım 2017; 20:33:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eneshatipoglu

Bende hala 6 sürümü var güncelemeye bakıyorum güncel diye uyarı veriyor telefon 5570

Arkadaşlar ben 7.0 güncellemesini yapamıyorum cihaz güncel diyor hala 6.0 sürümü yüklü bir yardımcı olsanız çok makbule geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneshatipoglu -- 17 Kasım 2017; 21:41:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar herkese. Bugün 5580 aldım fakat bende de güncelleme sorunu var. Şu an 6.0 ve güncel diyor. 7.0'a nasıl geçebilirim?

Hyundai Accent GLS (X3) 1.5 MPi & Opel Astra (J) 1.6 CDTi EcoFlex & Mazda3 1.5 SkyActive-G // Venus V3 5580// Xbox One S 1TB // Intel Core i3 4160 3.60GHz - 4 GB DDR3 - 1 TB HDD - Asus H81M-D R2.0 - Radeon RX460 2GB
  • Arkadaşlar v 5580 hakkında sorularım var.

-Klasik işleri yaparken kasma, takılma durumu var mı? (chrome, uygulamalar, sosyal medya vs)

-General Mobile 4G kullanmış birine göre 5580'i nasıl kıyaslarsınız?

-İşlemcisi kötü diyorlar, çabuk ısınıyor diyorlar.(diyorlar diyorlar...) Sizce nasıl?

-Şarjı nasıl gidiyor? Şarj olma süresi uzun diyorlar.

-Oyun oynama durumu nasıl? Isınma, kasma olarak. Bunu başka bir telefon ile kıyaslayarakta cevaplayabilirsiniz.
  • merhabalar. kullandığım telefonum arızalanması sebebiyle venus v3 5040 edindim bi tanıdıktan. ancak bu cihazı kingorrot kingroot iroot programları stabil root layamıyor. 2 gündür delirtti resmen. kendi kendine reset atmalar falan kingroot tan sonra. iroot rootlandı diyor. restart atıyor tekrar rootsuz oluyor.

rootsuz olunca da pili sömürüyor cihaz. bunların dışında bir yöntem bulunmadımı henüz acaba?
    konu içerisinde belki vardır ancak konu aktif olduğundan 128 sayfayı tek tek okumadım açıkçası bi link atan çıkar diye:)
    root layıp greenify adaway kullanabileyim yeter.

-kullanmadığım için yorum yapamam ancak 5580 nin yazılım arayüz çok boş sadece eksiklikler var menüde uygulamalar bile sıralanamıyor kendi galeri dosya yöneticisi yok haliyle bu yüzden hız anlamında sorun yok.

-işlemci kötü olsada dediğim gibi uygulamalarda sıkıntı yaratmıyor şöyle anlatayım bende v20 var arkadaşta galaxy s6 edge plus facebook whatsapp açılış hızında taş çatlasın 0.5 saniye fark var.

-şarjı güzel gidiyor full parlaklıkta 4 4.5 saat ekran süresi veriyor.wifide biraz daha az gidiyor oda wifisi çok güçlü wifi kullanınca pil tüketiminde ilk sıraya çıkıyor.

-Oyun işi şöyle basit 3d siz oyunlarda sıkıntı yok ancak yüksek grafik içerenlerde kasma yapacaktır.

-Yazılımsal eksiklikleri bir kenara koyarsak bildirim ışığı yok , hoporlör ve ahize tiz ses veriyor.arka kapak kasa aşırı plastik görünümlü ve hissiyatlı.

olumlu yanları ise tasarım çok iyi pil iyi gidiyor ekran güzel parlak ve beyaz tonlu hafif tutması kullanması kolay.ön kamera test ettiğim benim v20 g6 s6 edge plus iphone 6 dan çok çok iyi çekiyor.Arka kamera ortalama daha iyi olabilirdi. En önemlisi kredi kartı puanı çek vs 550 liraya civarına alınabilecek en iyi telefon olması.Bu para a101 den ancak 1 gm ramlı samsung alınabiliyor yada garantisiz çin malı telefonlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 27 Kasım 2017; 9:35:41 >

• Vestel Venus V2 5.0V Gold Sürümü Telefonum var ve Şifreleme Başarısız Hatası Alıyorum Bir Süredir.
    QFİL İle yeni rom atamıyorum galiba bootloader kilidi var. Bootloader kilidini kaldıramıyorum reset atınca yeniden açılıyor.
    İnternette hiç bir bilgi yok. Bir çok program denedim çözüm bulamadım bana acil yardımcı olabilir misiniz ?
  • V3 5580'de VOLTE özelliği var! Cihazı incelemeden yorum yapmanız kullanıcıları yanlışa yonlendiriyor. Eşdeğer iki cihaz arasında Venüs seçmek akıllıca çünkü vestel servis desteği avantajı var. Herhangi bir sorunda teleservice, kvk 'da dahil diger paralel ithalat teknik servisleri ile uğraşmak insanı kanser ediyor. Evet sirket telefonum 5580, samsung kullandım sony kullandım... 5580 digerlerinden farkı olmayan bir telefon, donanım olarak yeterli ise yazilim zaten aynı içine samsung, sony de olsa venuste olsa nova launcher kurup paşa paşa kullanıyorum aynı tema aynı akıcılık!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.