Şimdi Ara

VESTEL 42PF8575 - 42PF9060 ve 42PF8175 hk. (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
984
Cevap
21
Favori
94.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar
    vestel 8175 ile LG 42LB620V arasında kaldım sizden tavsiye bekliyorum. PS3 ve HDD den film izlenerek kullanılacak bu göre tavsiye ederseniz sevinirim.
  • VESTEL 42PF8175 kullanan arkadaşlar, uydu güncellemesini nasıl yaptınız?
  • Uydu guncellemesini nasil yapacaz arkadaslar?
  • dün akşam 8175 modeli tvmin 4a ayarlarını yaptım, bütün kanalları buldu yaklaşık 10 dk falan sürdü.
    yeni epey bir hd kanal gelmiş, görüntü gayet güzel.

    8575 modelinde tkgs özelliği varmış, o modeli kullanan kişilerin güncellemeleri otomatik oldu mu merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuseyr

    dün akşam 8175 modeli tvmin 4a ayarlarını yaptım, bütün kanalları buldu yaklaşık 10 dk falan sürdü.
    yeni epey bir hd kanal gelmiş, görüntü gayet güzel.

    8575 modelinde tkgs özelliği varmış, o modeli kullanan kişilerin güncellemeleri otomatik oldu mu merak ediyorum.

    8575 var bende manuel girdim taradim hd sayisi yukselmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuseyr kullanıcısına yanıt
    bende de 8575 var. kendim tararttım. Ama vestelin telefonuma mesaj göndermesi ve maille bilgi vermesi de iyiydi
  • Vestel sitesinde 4A kurulum ayarlarını çok güzel bir şekilde anlatmış.

    TKGS ile otomatik güncellemesi için sanırım ilk kurulumun TKGS ile yapılması gerekiyordu. Eğer TKGS ile kurulum yapılırsa kanallar bundan böyle sürekli otomatik olarak güncellenir. 8175 modelinde de TKGS özelliği varmış, bugün öğrendim
    Akşam eve gidince TKGS ile yeniden kurulum yapacağım.



    VESTEL TELEVİZYONLARI İÇİN TÜRKSAT 4A AYARLAMA KILAVUZU:

    http://venus.vestel.com.tr/TURKSAT_4A_UYDUSU_HAKKINDA_BILGILENDIRME.PDF

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kuseyr kullanıcısına yanıt
    Bende normal kurulum yaptım bende akşam deneyim
  • Ben TKGS ile kurulumu yapamadım seceneklerde normal digiturk ve dsmart var başka seçenek yok kuran arkadaşlar anlatabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar bende sizin gibi burdaki yazan arkadaşların tavsiyesi ile vestel 50 pf 81 75 bir tv aldım şimdi şu konuda haklarını vermek istiyorum tv çok güzel ki zaten şuan alternatifi yok çift ekran açısından neyse yaklaşık 3 ay bu tv kullandım bir gün kendiliginden ekran karardı (bayram günüydü) bayram sorası servis talebi açtım vestel teknik servisi geldi televizyonda panel sorunu var deyip tv alıp gittiler gele görelim bayram izinleri biraz uzunmuş servisteki ustanın perşembe günü aldıkları tv pazartesi ancak açabildiler ve bana panel arızası oldugu manisadan panel istendigi geldiginde takıp getirilecegi söylendi 3 aylık bir tv ve panel arızası ok dedim hadi siznle ugraşmıyım yaklaşık 10 gün sonra tv eve getirip kurdular akşam eve gittigimde tv açtıgımda ekranda beyaz lekeler gördüm önce tozlanmıştır dedim siliyim geçer fakat silmeme rağmen bu leke geçmedi panel içinden kaynaklı ki daha sonra teknik servisinde resimleyip onayladıgı tekrara panel degişmesi gerektigi söylendi bende 3 aylık tv bir kez panel degiştiniz eyvallah ama ikinci kez degişmesini istemiyorum degişim talep ediyorum dedim ve bunu vestel çagrı merkezine belki 20 kez telefon açarak bildirdim tamam dediler çözümsüzlük merkezi ilgileniyor size dönücekler dediler ve hala diyorlar yaklaşık 3 ay oldu ve ben hala bekliyorum sabırla anlıcagınız türkiye vestellenmiyor sayın vestel yetkilileri 3 ayda evet yada hayır diyemeyen bir çözümsüzlük merkezi ile muhattabım şu konuda hakalrını veriyorum şuan çift ekran konusunda alternetifsizler benimde maç izledigim için en çok kullandıgım özelligi olur teknoloji birazda şanstır anladık 3 aylık tv panel degiştiniz eyvallah ama degişen panelde sorunlu olurmu empati yapın ve bu tv sisin oldugu düşünün ne istersiniz neyse biraz düz oldu nokta virgülsüz oldu ben hala sabırla tv degişimini talep ediyorum




  • 9060 eski model olmasına rağmen vesteller içinde halen en pahalı olanı 9090 yeni model olmasına rağmen 9060 halen çok pahalı?
  • Arkadaslar 8575 tv de bitane 3d film indirdim deneme amacli film boyutu 7 gb falan tv den 3d ayarlarini actim ancak film ortadan ikiye bolunnus tv de cift oynuyor acaba benmi tam ayarlayamadim yoksa filmdemi bir sorun var normal tv kanallarini 3d cevirdimde ekran cift olmuyor tek oluyor filmdemi sorun ayarlarimi yapamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jaws01 J kullanıcısına yanıt
    kumandadaki 3d tuşundan yada menü / ekran dan 3d ayarlarına gir. 3d modu nu yan yana olarak seç . düzelecektir. tabi filme göre üst üste de seçebilirsin. mkv oynatıyorsan otomatik olarak algılaması için otomatikte de bırakabilirsin ama her film de otomatik olarak algılamıyor filmle alakalı . tavsiye etmem otomatik modu .
  • arkadaşlar bu model de usb kayıt var mı ? birde görüntü dondurma zoom gibi özellikler mevcut mu ? gece oda karanlık iken kanal geçişlerinde veya siyah sahnelerde ışık süzmesi ne durumda ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatrros

    quote:

    Orijinalden alıntı: saday20

    Arkadaşlar, yeni tespitlerimi sizlerle paylaşıyorum, bilindiği üzere tv lerimizde 1-uydudan hd kanal izleme,2- usb üzerinden medya izleme, 3-hdmı kaynaklarından medya izleme, 4-ağdan (wifi yada kablolu) medya izleme seçeneklerimiz var. Acaba hiç düşündünüz mü hangi kaynaktan izlersek en kaliteli görüntü elde edilir? ben hepsini denedim ve teknik açıdan irdeledim, tv nin anakartı üzerindeki devrelerden tüm çıkışları kontrol ettim, mesela hiç bahsedilmeyen bir özelliği anakart üzerindeki şemada gördüm, hdmı CEC özelliği ve hdmı ARC . Bilmeyenler için açıklayayım;
    HDMI CEC: hdmı üzerinden birbirine bağlanan cihazları uyum sağlaması durumunda genel fonksiyonlarının tek kumanda üzerinden kontrol edilebilmesi.
    HDMI ARC:hdmı çıkışı üzerinde destekleyen cihazlar ve hdmı 1.4 kablo kullanmak suretiyle hdmı üzerinden sesin geri dönmesi özelliği, yani hdmı arc kanalını kullanarak tek kablo üzerinden sesin sinema sistemine aktarılması ve digital ses olarak alınması.
    Bu ara bilgilerden sonra gelelim asıl konumuza;
    1-Uydudan hd kanal izleme: tv nin kendi alıcısı üzerinden alınan 50hz lik hd kanallarda görüntü performansı %85
    2-USB den hd film izleme:720p veya 1080p bluray film görüntü performansı %75
    3-HDMI dan hd film izleme: 720p veya 1080p bluray film görüntü performansı %80
    4-Ağdan hd film izleme: 720p veya 1080p bluray film görüntü performansı %75
    yukarıdaki değerler 3D filmler de de aynı kalitededir, tespitlerim de edindiğim sonuca göre tv hdmı üzerinden daha fazla ayar ve tepki sunmaktadır, eğer bluray yüksek çözünürlüklü bir film izleyecekseniz mutlaka hdmı üzerinden seyredin farkı göreceksiniz.

    HDMI ARC:hdmı çıkışı üzerinde destekleyen cihazlar ve hdmı 1.4 kablo kullanmak suretiyle hdmı üzerinden sesin geri dönmesi özelliği, yani hdmı arc kanalını kullanarak tek kablo üzerinden sesin sinema sistemine aktarılması ve digital ses olarak alınması.

    hocam böyle yazmışsınız bu mesajnızda...şimdi size sorum şudur ki bne de 50pf8575 vestel tv kullanısıyım.ayrıca evimde 5.1 hoparlör seti ve arc destekleyen pioneer amfi var.
    1-bu tv nin arc çıkışı var mı kesin olarak?
    2-arc çıkış dts destekleyen filmlerde vs yayınlarda hoparlöre sesi çözüp dts olarak mı gönderiyor?
    3-diyelim ki dts olarak gönderiyor zaten optik bağlantı ile ses sisteminden dts ses alabiliyoruz yani dts çözen bir amfiye sahibiz zaten arc nin avantajı nedir?

    Arc özelliği optik yada spdıf girişi olmayan ses sistemleri için alternatif digital ses alma yöntemidir, hdmı üzerinden ses sinyallerini ses sistemine geri gönderip digital ses almak içindir, normalde tv nin anakartında 4 hdmı girişi var, 1 nolu hdmı girişi arc özellikli gözüküyor ama maalesef son kullanıcıya kapalı olarak gönderiliyor, bunun sebebi anyı anakartı daha üst modellerde kullanıp bu özelliği aktif ederek arc özellikli tv diye satma politikası olabilir, eğer sizin ses sisteminde digital giriş varsa bu durumun size bir faydası yok, zaten siz optik yada spdıf den ses girişi yapıp full digital alıyorsunuz, benim ses sistemim de digital giriş yok hdmı arc var ama tv de desteklemediği için kullanamıyorum, normalde anakartta arc var ama vestel bunu kullandırmıyor şu an için.




  • Telekom kampanyasındaki 50PF8575 tv ile ilgili merakımı gidermek için dün vestel bayilerini dolaştım
    hiç birinde teşhirde 8575'yi bulamadım...Oradan vestel servise gittim herkes dışarıda serviste olduğu için
    yine de bilgiye ulaşamadım..Yalnız servisteki bayan "Bilmiyorum ama serviste çalışanlardan ikisi görüntüye
    hayran kaldılar birer adette kendileri için sipariş ettiler" gibilerinden bir şeyler söyledi... Tabiki yeterli değildi maalesef
    almadan önce tv yi görmek nasip olmadı ama sonuçta Telekomun kampanyasından bir adette sipariş ettim..

    Yalnız bayiye her gidişte gözüm 47PF9060 modelin görüntüsünde kalıyor aynı görüntü Philipsin 7109 modelinde var ama
    taksit olayı ve 50 inç olması yüzünden 50PF8575 de karar kıldım,gelmesini bekliyorum.
  • Merhaba arkadaşlar. Benim de 42PF8175 var. 3-4 aydır kullanıyorum. Hiç sorun yoktu ve gayet memnundum.Fakat 2 gün önce eve geldiğimde göstermeyen bir kanalda bir uyarı çıkmış halinde duruyordu. Eşim çocuk kumandayı almış gelince böyle oldu diye söyledi bana. Kumandadan ne basarsam çalışmıyor. Kapama tuşu bile çalışmıyor ve her 30 saniyede kapanıp açılıyor. Resimde göreceğiniz yazı çıkmış ve hiç gitmiyor. Fişini çektim, biraz bekletip yeniden açtım olmadı. Hala aynı.Değişen bişey yok.
    Ekrandaki yazısı rusçadır ve bunun tercümesi de: " bekleme moduna geçiş sinyali, nedeni No ". Vestelin müşteri hizmetlerine aradım ve servis yollayacaklarmış. Dün kimse gelmedi ve bugün de kimse yok.Servis menüsüne girip reset atacaktım, yani fabrika ayarlarına dönüşünü, fakat bir türlü giremedim. Fişi taktığımda STANDBY modundayken menü+1675 , 4725 vs kodları denedim, fakat giremedim servis menüsüne. Sorum şu: böyle bir sorun yaşamış olan var mı aralarınızda. Ekran kapalıyken nasıl girebilirim servis menüsüne, ne tuşları basmam gerekiyor. Eğer girersem menüsüne fabrika ayarları nasıl bulurum, nasıl reset atabilirim? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArslanDemir

    Merhaba arkadaşlar. Benim de 42PF8175 var. 3-4 aydır kullanıyorum. Hiç sorun yoktu ve gayet memnundum.Fakat 2 gün önce eve geldiğimde göstermeyen bir kanalda bir uyarı çıkmış halinde duruyordu. Eşim çocuk kumandayı almış gelince böyle oldu diye söyledi bana. Kumandadan ne basarsam çalışmıyor. Kapama tuşu bile çalışmıyor ve her 30 saniyede kapanıp açılıyor. Resimde göreceğiniz yazı çıkmış ve hiç gitmiyor. Fişini çektim, biraz bekletip yeniden açtım olmadı. Hala aynı.Değişen bişey yok.
    Ekrandaki yazısı rusçadır ve bunun tercümesi de: " bekleme moduna geçiş sinyali, nedeni No ". Vestelin müşteri hizmetlerine aradım ve servis yollayacaklarmış. Dün kimse gelmedi ve bugün de kimse yok.Servis menüsüne girip reset atacaktım, yani fabrika ayarlarına dönüşünü, fakat bir türlü giremedim. Fişi taktığımda STANDBY modundayken menü+1675 , 4725 vs kodları denedim, fakat giremedim servis menüsüne. Sorum şu: böyle bir sorun yaşamış olan var mı aralarınızda. Ekran kapalıyken nasıl girebilirim servis menüsüne, ne tuşları basmam gerekiyor. Eğer girersem menüsüne fabrika ayarları nasıl bulurum, nasıl reset atabilirim? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.


    http://www.vesteldriver.com/ siteden bir bakın hocam yazılım güncelleme falan var. ayrıca mail atabilirsiniz .




  • Bilgi için teşekkürler.
    Bir bakiyim.İmşaallah hallolur.
  • Selam arkadaşlar. İnternetten film izlerken ekranın üst kismindaki internet arama sayfasini nasıl kaldirabiliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.