Şimdi Ara

VESTEL 42PF8575 - 42PF9060 ve 42PF8175 hk. (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
984
Cevap
21
Favori
95.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, usb den yada hdd den film izlerken filmi daha hızlı ileri sarma(8x çok yavaş) yada belirlenen dakikaya geçme özelliği var mı yada nasıl geçerim
    mesela 54. dk direk alabilirmiyim filmi.
  • exelance1248 kullanıcısına yanıt
    Kumandadan İ(information) tuşuna bas, sonra yeşil kutu tuşuna bas (atla) çıkan saat dakika saniye kutucuklarına gitmek istediğin zamanı yaz ve OK tuşuna bas.
  • saday20 kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeş. çok işime yarayacak.
    Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saday20

Merhaba arkadaşlar, vestel led tv alacaklara (yeni modeller) ışık tutması ve karar vermelerinde yardımcı olmak amacı ile bu konuyu açma ihtiyacı duydum.Benzer konular var ama onlarda herşey içiçe girmiş ve konu başladığı yerden farklı yerlere gitmiş, vereceğim bilgiler seyretme seviyesi kullanıcılardan çok teknik açıdan inceleyenlerin işine yarayacaktır.

Kullandığım ve incelediğim tv modeli vestel 42pf8575 600hz, bu tv ile teknik açıdan benzeşen modeller 9060-9090-8175 modelleridir.
    Tv nin kullanım özellikleri üretici sayfasında bulunduğu için burada bu konuya girmeyeceğim,

42PF8575 LCD LED TV TEKNİK DETAYLAR

1- ANAKART; Anakart vestelin kendi bünyesinde ürettiği 17MB90 ve 17MB90-2 modeli anakartlardır, üzerindeki tüm devre elemanları çin üretimidir. Anakart vestel tarafından imal edilerek üzerine vestel amblemi koyulmuştur, yurt dışında bile satışı yapılmaktadır.(kaynak:yurt dışı elektronik malzeme satış siteleri)
    2-MİCRO KONTROL İŞLEMCİSİ;Kontrol işlemcisi MSTAR MSD8WB9BX kodlu çin üretimi işlemcidir, ddr3 1.6ghz 32 bit tek çipli bir işlemcidir, m. star semiconduktor tarafından üretilmektedir.
    VİDEO İŞLEMCİSİ; Yine aynı firma üretimi olan MST7398R kodlu video işlemcisidir, 50 hz video girişini 100hz yada 60hz girişi 120 hz konvert ederek çalışmaktadır, bunun anlamı ise tv de kullanılan panel gerçek hızı 50-60 hz arası olmasıdır, emule etme yeteneği ile sanal hz artışı yapmaktadır, tepkime hızı 8-10 ms dir.
    3-RAM: 1gb ddr3 ram kullanılmıştır, çin üretimidir, hynix H5TQ1G630FA kodludur.
    4-FLASH: 2Gbit (256M x 8 bit) NAND Flash Memory kullanılmıştır,hynix H27U2G8F2CTR-BC kodludur.
    5-PANEL: Panel 42" vestelin kendi üretimi paneldir, 42 ves unvls diye adlandırılmıştır.Panelin max hızı 60hz dir, 600hz desteği ile ilgili bir done bulamadım.

yukarıda belirttiğim bilgileri kendi araştırmalarım sonucunda topladım ve hala bilgi toplamaya devam etmekteyim, bu konuda bilgisi olan arkadaşların da yorum ve ilave bilgilerini bekliyorum, sonuçta elektronik uzmanı değilim, evde film izliyorum ama en azından teknik bilgilerini bilmek izleyeceğim filmlerden en iyi görüntü ve performansı almam için gerekli görüyorum.

Kısa bir değerlendirme olarak şunları söyleyebilirm;
    Bu tv normal hd ve sd uydu yayınlarında kaliteli görüntü vermekte, 720p ve 1080p hd filmler de ise vasat görüntü vermektedir, vasattan kastım 600hz diye satışa sunulan bir tv den beklenilen görüntü maalesef yok, tv nin uydu kanallarındaki görüntü kalitesine örnek fotolar aşağıdadır.
    Not: Son resim tv nin servis menüsü ana sayfasıdır, burayı incelerseniz, MB90 anakart olduğunu ve panelin vestel olduğunu sizlerde göreceksiniz.
     VESTEL 42PF8575 - 42PF9060 ve 42PF8175 hk. VESTEL 42PF8575 - 42PF9060 ve 42PF8175 hk. VESTEL 42PF8575 - 42PF9060 ve 42PF8175 hk.

Uydu yayınlarındaki görüntü kalitesinin iyi olmasının sebebi yayındaki görüntünün 50hz olmasıdır, video işlemcisi 50hz-100hz konvert ettiği için gelen 50 hz görüntüyü 100hz e çıkarıp görüntüyü daha da iyileştiriyor, bundan dolayı da resimdeki görüntülerdeki sonuç elde ediliyor.
    [font="Arial"]
    Yukarıdaki tespitlerimin doğruluğuna katılıyormusunuz? ekleyeceğiniz birşeyler varmı?

Üstat emeklerin için teşekkürler. Acaba 17MB95 anakartın kaç çeşidi var ve hangi modellerde kullanılmış, özellikleri nedir biliyor musunuz?

• Telekom kampanyasından aldığım 50PF8575'i kullanmaya başlayalı 1 hafta oluyor.Herhangi bir sorun yok, ölü piksel gibi..Işık sızması
    makul seviyede yayın esnasında sorun yok.Gerçi smartı kullanmayacağım ama denemesini yaptım..Nokia ile ki android değil symbiandır
    resim video aktarmalarında sorunsuz.Smart sorunsuz çalışıyor...Ses olayı bence yeterli sesi yarıya kadar bile açamıyorum..Gerçi
    yazın aldığım sony kablosuz 5.1 kulaklık ile dts sorunu olmuyor...İnterneti,smartı mkv ve 3d filmleri harici android player ile hallediyorum.

Güzel televizyon,,görüntü(resim) kalitesi iyi,sadece tv ile akıllı kumanda verilseymiş iyi olacakmış.Onun dışında paket içeriği tam(3d gözlükler
    ve çift ekran gözlükleri eksiksiz)
  • selam arkadaşlar. benim sorunum smart üzerinden fullhd izle tarzı sitelerden film izlerken üstteki internet sayfasının olduğu bölüm gitmiyor. bunun bir yolu varmı acaba? model:42pf8175
  • Kliksa'dan kampanya ile 1258 TL'ye 42pf8175 aldım,100tl chip para yüklendi, TV 1158 TL'ye gelmiş oldu. Henüz teslim almadım. Bu fiyata değer mi? Kullananlar cevap yazabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: demirizm

Kliksa'dan kampanya ile 1258 TL'ye 42pf8175 aldım,100tl chip para yüklendi, TV 1158 TL'ye gelmiş oldu. Henüz teslim almadım. Bu fiyata değer mi? Kullananlar cevap yazabilir mi?

çok iyi fiyata almışsınız, bence bu fiyata değer. aynı tv yi 1300 civarı almıştım tam hatırlamıyorum şimdi, birkaç aydır kullanıyorum ve memnunum.

bazıları şöyle bir hataya düşüyor, bu tvleri 2-3 milyarlık tv ler ile kıyaslıyorlar, sonrada bunlara kötü diyorlar.
    o paraya alınabilecek en iyi tv olduğunu düşünüyorum ben.

• Hort...

sizce herşeye rağmen 7175mi 8175mi? bu HZ işini çözen var mı?

• ona kalırsa 8575 bile 50 hz.
  • nodar kullanıcısına yanıt
    Nodar sende hangisi var? Sence 7175 mi? 8175 mi? 3d için değer mi 200 TL farka?
    kardeşim ben lglb652 ile vestel 8175 arasında kaldım tavsiye verin lütfen..
    bu bisskey dediğiniz nedir hocam hangi maçlar için geçerlidir?
  • Bosphorus-34 B kullanıcısına yanıt
    Hocam biss key özelliği uydudan şifrelenen kanalları kod ile açmak için
    mesela ntvspor TV8 gibi kanllarda uydudan izlerken şifre girer siz onun biss key numarasını girerek izleyebilirsiniz
    ben daha çok yabancı kanalların biss keylerini kullanıyorum.
    diyelimki galatasaray arsenal maçını d smart verecek aynı anda GEORGİA tv de veriyor onun biss keyini girerek o kanalda izliyorum
    ben anladığım kadarını anlattım araştırırsanız daha çok işinize yarar özellik bulabilirsiniz.
    sanırım biraz anladım,pekala bu bisskey olayı vestelde mi var sadece hangi modellerinde vardır?
    dediğim gibi ben vestel 8175 ve lg lb652 arasında kaldım hangisini tavsiye edersin?
    Diğerlerinde bilmiyorum daha doğrusu hiç duymadım.
    ben vestel kullanıcısıyım çok memnunum tavsiye ederim
    8175 de varmıdır bu özellik? sen hangi modeli kullanıyorsun..
    ben 8575 kullanıcısıyı. 8175 dede var diye biliyorum kullanan arkadaşlar var onlardanda bilgi veren olur mutlaka biraz bekleyin :)
    :) ya sıkıldım artık bu akşam bitireyim diyorum bu işi nedense iç sesim lg diyo
    şimdiden hayırlı olsun. Sadece vestel kullanıcısı olarak söyledim. ben çok memnunum.
    çok sağ ol bakalım artık hayırlsı..bu işler sırf kafa karıstırmak yahu başka bişi değil
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.