|
UC Berkeley İstatistik broşürüne göre çalışılabilen bazı posiyonlar: -Data analyst -Data scientist -Software Engineer -Business Analyst -Consultant Kaynak: https://ue.berkeley.edu/sites/default/files/statistics.pdf ve linkedin UC Berkeley İstatistik bölümü mezunlarının sahip oldukları skillsetler: ![]() Mezunlar Google, Meta, Amazon, Facebook, Apple gibi yerlerde çalışıyorlar fakat o üniversiteden çıkıp nereye gideceksin zaten diyebilirsiniz, ondan çok da önemli bir veri olmayabilir. İnternette bulduğum bir Data Science roadmap'inden bir parça: ![]() kaynak: https://i.am.ai/roadmap/#fundamentals Data science'ın ne olduğunu bilmeyenler için faydalı bir harita. import sklearn yapmanın da yeri var fakat arkadaki dönen istatistiksel prosesler bu alanın yapı taşı. Reddit'teki bir yorum data scientist'leri iki gruba ayırarak açıklamış: ![]() Burada istatistik okuyanlar Group A'ya giriyor gibi düşünebiliriz. Stanford DS ile ODTÜ istatistik müfredatlarını karşılaştıralım: (MIT -> ODTÜ) formatında denk veya benzeşen dersler şu şekilde: Linear Algebra, Calculus, Differential Equations ikisinde de var. STATS 116 dersi (Theory of Probability) -> STAT 201, STATS 202 dersi (Data Mining and Analysis) -> STAT401-411, STATS 216 dersi (Statistical Learning) -> STAT 433, STATS 191 dersi (Introduction to Applied Statistics) -> STAT 250 [bu intro değil, daha kapsamlı görünüyor], STATS 203 dersi (Introduction to Regression Models and Analysis of Variance) -> ODTÜ'de farklı dersler altında birleşiyor [STAT363-364 Linear Models, analysis of variance ise 4 farklı derste bahsi geçiyor]. STATS 315A (Modern Applied Statistics: Learning) -> karşılığını göremedim. ODTÜ'de unsupervised ve reinforcement learning verilse de supervised learning koyulmamış. MS&E 211X/MS&E 111 (Introduction to Optimization), MS&E 213 (Introduction to Optimization Theory) -> bu tarz optimizasyon dersleri göremedim. STATS 217 (Introduction to Stochastic Processes) -> STAT376 MS&E 221 (Stochastic Modeling) -> STAT 497 [tam emin değilim fakat time series kısımları uyuşuyor gibi görünüyor] CS 161 (Design and Analysis of Algorithms) [bu dersi seçmeleri özellikle önerilmiş]-> STAT 333 Diğer CS dersleri formatını karışık gördüm. ODTÜ'de saf CS dersi yerine bir şekilde data ile birleştirerek vermişler fakat python, c++, matlab, sql, R tarzı programları ODTÜ'de gösteriyorlar. Son olarak ODTÜ İstatistik mezunlarının çalıştığı bazı yerler: ![]() Pozisyonları ise konu başında yazan UC Berkeley İstatistik broşüründekilerle büyük oranda uyuşuyor. Uçuşa geçen yzv bölümlerini dikkate aldığımızda şu sıralamada ODTÜ istatistiğin alım fırsatı olduğunu düşünüyorum. NOT: ODTÜ İstatistik öğrencisi de Stanford DS öğrencisi de değilim. Bilgilerde hata olabilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandie -- 24 Temmuz 2023; 16:1:27 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt