Şimdi Ara

Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Venüs Projesi, Jacque Fresco ve Roxanne Meadows tarafından 1995 yılında başlatılmıştır. Proje ismini Okeechobee Gölü yakınlarında Venüs, Florida’da bulunan araştırma merkezinden almıştır.

    Jacque Fresco’nun gelecekle ilgili planlarını gerçekleştirmek amacıyla kurduğu organizasyon; toplumu geliştirmeyi ve daha ileriye taşımayı amaçlamaktadır. 1995 yılında günümüze çeşitli konferanslar, büyük yankı uyandıran belgeseller ve videolarla ilerlemiş ve yayılmıştır.

    Giderek daha fazla dikkat çeken organizasyon ve projenin detayları ise şu şekilde özetlenebilir:

    Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?


    ‘Dünyada yanlış bir şeyler var’ düşüncesi ile ortaya çıkan ve fütüristtik bir bakış açısıyla oluşturulan Venüs Projesi, ilk olarak Zeitgeist Addendum belgesinde Fresco tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştır.
    Fikirleri Büyük Buhran döneminde şekillenen Fresco, serbest piyasa ekonomisinin ve kapitalizmin insanların sisteme ve para yönetimini elinde tutan kurumlara olan güvenini yıkacağına inanarak kaynak bazlı ekonomiye geçişin doğal bir süreç içinde gerçekleşeceğini belirtmektedir.

    Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?


    Venüs Projesi’nin temeli mevcut para ve kâr bazlı ekonomik sistemin kaynak bazlı ekonomik sistem ile ortadan kalkmasına dayanır.

    Organizasyona göre, kaynak bazlı ekonomi; yenilenebilir şehirlerin kurulmasında, enerji etkinliğinin artmasında, doğal kaynak yönetiminin etkinleşmesinde ve gelişmiş otomasyonun gelişmesinde topluma geniş çaplı, büyük bir fayda sağlayacaktır.

    Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?


    Yoksulluk, kıtlık, toplumdaki her türlü yozlaşma, suç ve savaşların nedeni Jacque Fresco’ya göre kâr bazlı ekonomik sistemden kaynaklanmaktadır. Bunun yanı sıra Fresco, var olan sistemden dolayı teknolojik gelişmelerin de kasıtlı olarak yavaşlatıldığını da belirtmektedir.
    ‘Eğer kullandığımız tüm araç ve gereçler, gerçekte var olan teknolojinin sunduğu en yüksek verimlilikte üretilseydi, üç ayda bir modası geçen elektronik cihazlara sahip olmazdık.’

    Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?


    Kârlılık bazlı ekonomi sona erdiğinde insanlar için daha fazla kaynak bulunabileceği, daha fazla ürün sağlanabileceği; kıtlığın, yoksulluğun ve açlığın ortadan kalkacağı teorisini geliştiren Fresco’ya göre; keşfedilecek kaynak bolluğu, insanların yozlaşma, bencillik ve açgözlülük eğilimini azaltarak birbirimize duyduğumuz güveni artıracaktır.

    Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?


    Paranın varlığının bir gerekçesi olmadığını savunan Fresco, ihtiyacımız olan şeyleri üretmek için yeterli bollukta kaynak ve teknolojiye sahip olduğumuzda hiçbir şeyi satmaya gerek olmayacağını ve insanların iş gücü olmamasını sağlayacak otomasyon ve makinelerin geliştirilebileceğini savunmaktadır. Ayrıca insanların daha uzun, sağlıklı ve anlamlı bir yaşama kavuşacağını, insanların gerçek potansiyellerini ortaya çıkaracağını ve toplumun hızla ilerleyeceğini belirtmektedir.

    Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?


    Venüs Projesi’nin gerçekleşmesi amacıyla gönüllü çalışan aktivistlerin bulunduğu ve iletişim kurduğu Zeitgeist Hareketi; Zeitgeist: Addendum, Zeitgeist: Movement Orientation (Zeitgeist: Aktivist Rehberi) ve Zeitgeist: Moving Forward belgesellerinde mevcut küresel sorunları ve olası çözümlerini açıklamıştır.

    Fresco’nun hayatının ve çalışmalarının yer aldığı Planlı Gelecek (Future by Design) ise 2006 yılında yayımlanmıştır.
    ‘II. Dünya Savaşı’nın başında ABD’nin elinde 600 kadar birinci sınıf savaş uçağı vardı. Bir sene içinde, 90,000 den fazla uçak yapılarak bu eksikliğin üstesinden gelindi. II. Dünya Savaşının başında soru şuydu: Savaş için gereken donanımı üretmemizi sağlayacak yeterince finansal kaynağımız var mı? Cevap: Hayırdı. Ne yeterince para ne de yeterince altın vardı; ancak gereğinden fazla doğal kaynak vardı. Var olan kaynaklar sayesinde savaşı kazanmaya yetecek yüksek üretim ve etkinlik sağlandı. Maalesef bu sadece savaş zamanlarında dikkate alınıyor.’

    J. Fresko

    Organizasyon, günümüzde kullanılan kısıtlı kaynaklar yerine güneş ışığı, rüzgar ve okyanus akıntıları gibi doğal ve sınırsız kaynakları kullanmanın hem doğayı koruyacağını hem de mevcut küresel sorunları çözeceğini savunuyor. Elde edilen enerji sayesinde ise teknolojinin hızla gelişeceğini ve insanların çalışmak zorunda kalmayacaklarını belirtiyor.

    Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?


    Tüm insanlara barınma, eğitim ve sağlık hizmeti, güvenli bir yaşam ve temiz bir çevre vaat eden proje; sınırların kalkacağı, tek bir hükümetin ve sınırsız kaynağın olacağı bir dünya inşa etme amacını taşıyor.

    Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?


    Organizasyonun tasarladığı gelecekte; en dışta tarım alanlarının, tarım alanlarının etrafında su kanallarının, içe doğru gittikçe dinlenme alanlarının ve parklarının bulunduğu, küçük göletlerle çevrili evlerin yer aldığı çemberin sonrasında sosyalleşme alanları ve okul, hastane, kütüphane, konservatuvar, tiyatro, konferans salonu ve araştırma merkezlerinin bulunduğu iç içe geçmiş çemberlerden oluşan şehirler yer alıyor.

    Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?


    Venüs Projesi, insanların ve evlerin ihtiyaçlarının merkezi bir sisteme bildirileceği, ihtiyaçların ücretsiz olarak dağıtılacağı ve hayatlarımızı gölgelemeyecek, dikte altına almayacak bir sistem kurulacağını savunuyor.
    ‘İnsan doğası diye bir şey yoktur; insanları davranışları vardır ve bu davranış şekilleri tarih boyunca sürekli değişmiştir.’

    Roxanne Meadows

    Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?


    Alıntı:https://10layn.com/10-maddede-venus-projesi-kaynak-bazli-ekonomi-ve-jacque-fresco/






    Çoktandır duyduğum ama ertelediğim belgeseldi, geçen gün neymiş acaba deyip açıp izledim, adamlar resmen beynimin resmini çekmişler neden olmasın ki? şu cümle herşeyi açıklıyor bence;
    "İnsan doğası diye bir şey yoktur; insanları davranışları vardır ve bu davranış şekilleri tarih boyunca sürekli değişmiştir."

    Roxanne Meadows


    İnsanları suça teşvik eden bir düzen kurmuşuz yine kendi işlediğimiz bu suçun cezasını tekrar kendimize veriyoruz. Kısır döngü.







  • Son belgeseli izlemedim de öncekileri izlemiştim. Adendumda söylenen yerleşim yerleri ütopik yerleşimler maalesef. Eskiden Simcity oynardım orda kurardım öyle şehirler çok param olunca

    Şu anda Avrupa yenilenebilir enerjiye doğru hızla yol alıyor ancak kapitalist sistemi terketmeleri diye birşey söz konusu olmaz.


    Bu tarz şehirleşme de olsa olsa gelecekte Mars vb başka bir gezegen üzerinde kocaman cam fanuslar içerisinde olur. Yani dünya üzerinde olmaz böyle şehirler.

    Sadece 1 şehir kurmak bile milyarlarca dolara mal olur.
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    quote:

    Sadece 1 şehir kurmak bile milyarlarca dolara mal olur.

    Hocam mevcut sistemde bu paralar zaten harcanıyor, nereyemi? savuna sanayi, rekmalcılık, nakliyecilik vs. gereksiz bir sürü israf var.
  • bu tarz projelerin çoğu olurda mevcut projeler çatırdamaya başlarsa sonraki ve en iddialısıda bizim elimizdeki olsun

    düşüncesiyle ortaya atılan esasında değişimi sadece duvar rengini boyayarak yutturmayı ilke edinmiş çabalardır..

    poligon israfıyla anca safları inandırabilirler..
  • sething S kullanıcısına yanıt
    Dostum komünizm eskidi artık, zamana ayak uydurmak lazım "Komünizm sigarayı bırakmak kadar ütopyadır" sözümü Venüs Projesi olarak değiştirdim

    Ayrıca Atatürk'ün İdeal Cumhuriyet Köyü Projesi bu projeye çok benziyor

    Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Projenin detaylarına baktığımızda ilk gözümüze çarpan şey, dairesel bir yerleşim planı oluyor. Planın tam merkezindeki küçük dairenin etrafına, gittikçe genişleyen dört daire eklenmiş. Plan, bu yönüyle ilk bakışta bir dart tahtasını andırıyor. Merkezden çevreye doğru helezonik bir biçimde genişleyen dört parçalı köy planı, dışa doğru 6 yolla bölünmüş. Aslı Türk Tarih Kurumu’nda muhafaza edilen Cumhuriyet Köyü Projesi’nde okul, cami, köy konağı, sağlık ocağı, otel-han, çocuk bahçesi ve fabrika dahil toplam 43 yapı bulunmakta. Plana göre köyün orta yerine yapılacak anıtın etrafında çeşitli sosyal tesislerin yanı sıra, terzi, bakkal, berber gibi işletmelere de yer verilmiş. Bu sayede hem çevreci bir yerleşim alanı yaratılırken hem de sosyal yaşamın ve dayanışmanın arttırılması düşünülmüş.

    Hatırlayacağınız gibi, endüstri tasarımcısı ve toplum mühendisi Jacque Fresco‘nun Zeitgeist belgesellerinde anlatılan Venüs Projesi de buna benzer bir yerleşim ve yaşam planı öngörüyor. Fresco’nun, Venüs Projesi’ni ilk olarak ne zaman geliştirmeye başladığı bilinmese de, söz konusu projenin şu anki halini 90’lı yıllarda aldığı açıktır. Zamana dayalı koşulsal farklılıkları gözardı ettiğimizde iki proje arasında kısmi benzerlikler olduğunu söylemek mümkün. Hiç kuşkusuz ilk göze çarpan benzerlik, iki projenin de hemen hemen aynı dairesel yerleşim planına sahip oluşu. Elbette bu bir rastlantı değil. Çünkü dairesel yerleşim, üzerinde yaşayan topluluk için konaklamadan altyapıya kadar birçok imkan ve kolaylık sunuyor. Araştırmacı yazar Sinan Meydan, “Akl-ı Kemal: Atatürk’ün Akıllı Projeleri” adlı kitabında her ne kadar Venüs Projesi’nin, İdeal Cumhuriyet Köyü Projesi’nden esinlenilerek oluşturulduğunu iddia etse de bu konuda elle tutulur bir kanıt yoktur. Ancak Jacque Fresco’nun babası Isaac Fresco’nun, 1900’lü yılların başında İstanbul’dan ABD’ye göç etmiş bir bahçıvan olduğunu belirtmekte yarar var.
    https://www.bilimkurgukulubu.com/genel/inceleme/ataturkun-cumhuriyet-koyu-projesi/




  • neyseki sopamı yemeden yolun yanlışlığını kabul ettin derken şimdide venüs menüs..siz atayizlerden bi cacık olmaz..

    anlayın artık..hak yok islam liderimiz tomas jeffirsin..ilkemiz federal rezerv bank..kılıcımız 24 ayar altın..kıblemiz maybach s600 longe..
  • "İnsan doğası diye bir şey yoktur; insanları davranışları vardır ve bu davranış şekilleri tarih boyunca sürekli değişmiştir."

    Roxanne Meadows


    ne kadar ucuz bi slogan..

    (aptallar tanınmış bi yazar ne derse ona inanıyor)

    yaw insan doğası zaten sürekli değişimdr..

    biri bu avrad mı erkek mi benim zekamdan nemalanması gerektiğini nlatsın.bak gene şeker meker neyim varsa kalktı..

    gonyalıyı geçtiniz..vallahi yeter artık..
  • Bence guzelmis kapitalist sisteme bin basar

    Tek sorun insanlarin ahlaksizligi olur bu sistemde

    Sosyalizm de bu yuzden yürümüyor

    Kapitalizmde fakirler açlıkla terbiye edilip zorla çalıştırılıyor para ortadan kalkarsa bunu yapamazsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    İki tane belgesel koydum izledikten sonra fikrin değişecektir, bu konuya değinilmiş zaten.
    "İnsan doğası diye bir şey yoktur; insanların davranışları vardır ve bu davranış şekilleri tarih boyunca sürekli değişmiştir."

    Roxanne Meadows


    Günümüz teknolojisiyle bu sistem kurulursa çalışmaya gerek kalmayacak her şey otomatlaşmış doğa dostu enerji kullanımı vs. buna rağmen insan yinede çalışacak ama kendi istediği için çalışacak iş gücünün %99 fiziksel olmayan zihin ağırlıklı amaç günü nasıl kurtarırım değil daha ileriye nasıl gideriz maksimum performans minimum enerji kullanımı olacak. Jacque Fresco tüm bunlar için dünyada yeterli kaynağın olduğunu savunuyor ki ben de katılıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

    İki tane belgesel koydum izledikten sonra fikrin değişecektir, bu konuya değinilmiş zaten.
    "İnsan doğası diye bir şey yoktur; insanların davranışları vardır ve bu davranış şekilleri tarih boyunca sürekli değişmiştir."

    Roxanne Meadows


    Günümüz teknolojisiyle bu sistem kurulursa çalışmaya gerek kalmayacak her şey otomatlaşmış doğa dostu enerji kullanımı vs. buna rağmen insan yinede çalışacak ama kendi istediği için çalışacak iş gücünün %99 fiziksel olmayan zihin ağırlıklı amaç günü nasıl kurtarırım değil daha ileriye nasıl gideriz maksimum performans minimum enerji kullanımı olacak. Jacque Fresco tüm bunlar için dünyada yeterli kaynağın olduğunu savunuyor ki ben de katılıyorum.
    Bende katılıyorum

    Kapitalist sistemde hakikaten teknoloji baskilaniyor

    Ennnn basit örnek elektrikli arabalar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araçlar yaygınlaşsa bile bence fazla umut etme çünkü sistem insan odaklı değil. 500 yıl önce bu sistem kurulsaydı 400 yıl önce şimdiki teknolojiyi sollamıştık. Bir de teknoloji kapitalizm sayesinde gelişiyor demezlermi

    Planlı eskitme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 19 Nisan 2020; 22:15:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

    Elektrikli araçlar yaygınlaşsa bile bence fazla umut etme çünkü sistem insan odaklı değil. 500 yıl önce bu sistem kurulsaydı 400 yıl önce şimdiki teknolojiyi sollamıştık. Bir de teknoloji kapitalizm sayesinde gelişiyor demezlermi

    Planlı eskitme.
    Aynen öyle en bariz kanıtı

    https://www.youtube.com/watch?v=zH7FslRYsNg&feature=youtu.be

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu hakkında bilgim ve fikrim sınırlıdır, sadece ilk mesajı okuyarak bu mesajımı yazıyorum.

    Kâr bazlı sistemde önemli olan kâr değil, rekabettir. Öne sürülen bu -maalesef ki- ütopik sistemin küresel olduğunu varsayıyorum. Küresel değilse, bir şehrin komşu şehrinden teknolojik olarak ileriye atılıp kaynaklarını bu teknoloji üstünlüğünden ötürü kolayca almaması için hiç bir sebep yoktur.

    Teknolojik gelişmenin kısıtlanmasının amacı kâr değil, sürekli tüketimdir. "Modası geçen" teknolojilerin de sebebi kısıtlama değil, sosyal yapıdır. Sosyal statüdeki yerini diğer bireylere söz söylemeden belli eden cisimler her zaman kullanılmıştır, şirketler de bu davranışlarımızdan kâr sağlıyorlardır.

    Aklıma takılan diğer bir konu da; popülasyon. Bu sistemde yaşayan bireyler sistemi, verimliliği arttırmak üzerine mi çalışacaklar? Çalışmayacaklarsa sisteme yük olarak görünürler, kaynak harcamalarındansa hiç var olmamaları daha kârlıdır. Başka bir değişle de; bilim adamlarının tiranlığı.

    Fresco'nun bu hayali, yapay zekanın gelişmesiyle mevcut işlerin otomasyon ile yok olacağı bir dünyada mantıklı bir çözüm gibi gözüküyor fakat stabil veya birey için yararlı bir sistem olur mu bilinmez. Şahsi fikirlerimden zaten toplumun şuandaki yapısı bile zarar verici iken insanların otomasyon ile tamamen özgür oldukları bir dünya kabus gibi görünüyor. (Bunu burada bir arkadaş ile tartıştık, meraklıları için... )

    İnsanların her bilgiye anında ulaşabilecekleri bu günlerde Fresco'ya neden daha fazla destek gelmediği de başka bir konu. Para için değil, refah içinde yaşamak için illa ki daha fazla insan destek verirdi bu projeye diye düşünüyorum ama destek göremiyorum maalesef. İnternetten fikire verilen destekten bahsetmiyorum, insanların bir araya gelerek bir vizyonu gerçekleştirmek için birlikte çalışmalarından bahsediyorum. Şimdi burada da "güncel sistem izin vermiyor" komplo teorilerine girmeyelim.

    Fikirden bağımsız şahsi görüşüm; ütopyanın reklamının aralarda güzel görsellerle yapılması hoş değil. Fresco'nun da insanlara cenneti vaat etmesi hoş değil, Fresco'nun mesih olduğu bir kültten farkı kalmaz. Bu dahil son iki paragrafım fikrin doğruluğunu veya yanlışlığını kanıtlamaz, şahsi fikrimdir sadece.



    Özet; güncel sistemin ardılı değil, sadece bir varyasonu olacak sistemdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 24 Nisan 2020; 8:44:1 >




  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Bu sistemde herkes gönüllü bilim adamı olacak

    Mevcut işlerin çoğu yok olacak ama yeni işler var olacak, yani bir üst kademeye geçilmiş olacak. İnsanlar sisteme yine bağımlı olacak ama sistem insanları dar boğaz etmeyecek (rekabet), sonuçta oksijene de bağımlıyız.

    Koyu bir dindara ne kadar kanıt göstersenizde inancından vazgeçmez, çünkü ömrünü bu uğurda harcamıştır, illuminati'nin payı yok değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

    Bu sistemde herkes gönüllü bilim adamı olacak

    Mevcut işlerin çoğu yok olacak ama yeni işler var olacak, yani bir üst kademeye geçilmiş olacak. İnsanlar sisteme yine bağımlı olacak ama sistem insanları dar boğaz etmeyecek (rekabet), sonuçta oksijene de bağımlıyız.

    Koyu bir dindara ne kadar kanıt göstersenizde inancından vazgeçmez, çünkü ömrünü bu uğurda harcamıştır, illuminati'nin payı yok değil
    Valla hocam bir kaç yerde daha mesajlarını görmüştüm, epey mantıklı birine benziyorsun ama yazdıklarıma cevap bunlar değil maalesef.

    Şuandaki sistem insanın sefaleti üstüne kurulmuş gibi gözüküyor, ona çözüm olarak başka bir çözüm getirip onda da oligarşi ilan etmek değil. Bence komple yok olmalı sistemler.

    Son cümlen de doğru ama Fresco için de geçerli mi acaba?




  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Epey mantıklı demek he teşekkürler hocam, aslında yazdıkların benim için net değildi, bu yüzden cevabım sizi tatmin etmemiş olabilir, cahilliğime ver problemler illaki olacaktır, verdiğin linkte konu sahibi ideolojilerin işlemediğini yazmış araya komünizmi de eklemiş ben bu bakış açısını devrim otomobilinin rafa kaldırılma sebebine benzetiyorum. çok basit olarak yanlış varsa doğru da vardır şuanki sistem yanlışsa doğru bir sistem olmalı. Son cümlem Fresco için geçerli değil çünkü Fresco amca kurguladığı sistemin var olduğu bir dünyadan gelmedi mevcut sistemin öğretilerine rağmen bu sistemi savundu, gördüğüm kadarıyla maddi kaygıları da yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

    Epey mantıklı demek he teşekkürler hocam, aslında yazdıkların benim için net değildi, bu yüzden cevabım sizi tatmin etmemiş olabilir, cahilliğime ver problemler illaki olacaktır, verdiğin linkte konu sahibi ideolojilerin işlemediğini yazmış araya komünizmi de eklemiş ben bu bakış açısını devrim otomobilinin rafa kaldırılma sebebine benzetiyorum. çok basit olarak yanlış varsa doğru da vardır şuanki sistem yanlışsa doğru bir sistem olmalı. Son cümlem Fresco için geçerli değil çünkü Fresco amca kurguladığı sistemin var olduğu bir dünyadan gelmedi mevcut sistemin öğretilerine rağmen bu sistemi savundu, gördüğüm kadarıyla maddi kaygıları da yok.
    Aman hocam ne cahilliği, estağfurullah. Verdiğim linkteki konuyu ben açtım zaten de... Komünizmi desteklediğini sanmıyorum asıl yazarın, sol kesime epey dayayıp döşüyor çünkü. Endüstriyel toplumun teknoloji sayesinde toplum olarak ilerleyip birey olarak gerilediğini savunuyor. Sistem kendisini ya bireylerden ötürü kendisini çökertecek ya da teknolojik bir çığır ile ileri atlayacak ve bir daha çökmeyecek hale geleceğini savunuyor. Yazar da ben de cümlenin ilkinin gerçekleşeceğini düşünüyoruz, Venüs projesi de cümlenin ikinci, iyimser kısmın gerçekleşeceğini umuyor.


    Şu anda işleyen sistem maalesef biraz da insanın içgüdülerinden ötürü böyle çalışıyor. Kurallara göre oynayan, kendini geri tutan ama ahlaklı savaşan biri her zaman kural tanımayan, kendini geri tutmayan, ahlaksız birine yenilir. Venüs projesi bu yüzden ütopik geliyor bana. Yani bu sistemle alakalı tek sorunum bu değil ama sistem yürüyecekse aşılması gereken en önemli sorun buymuş gibime geliyor.

    @Nat; Gel bakayım, sen ne düşünüyorsun bu konuda?




  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam konuları karıştırdım bahsettiğim konu şu -https://forum.donanimhaber.com/ideolojilerin-sonu-son-ideoloji-liberalizm--143043765

    Sizin konuyu gördüm, bence ikinci seçenek de sistemi çökertir, bu yüzden ikinci seçenek gerçekleşmez, insanlara kontrol edemeyecekleri imkanları vermezler yoksa kendi sonları gelir. Modern köleliğe devam.

    quote:

    Kurallara göre oynayan, kendini geri tutan ama ahlaklı savaşan biri her zaman kural tanımayan, kendini geri tutmayan, ahlaksız birine yenilir.

    Rekabetin olduğu yerde hile hurda bitmez, mevcut sistem içimize öyle işlemiş ki, artık bu bize insanın doğasıymış gibi geliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

    Pardon hocam konuları karıştırdım bahsettiğim konu şu -https://forum.donanimhaber.com/ideolojilerin-sonu-son-ideoloji-liberalizm--143043765

    Sizin konuyu gördüm, bence ikinci seçenek de sistemi çökertir, bu yüzden ikinci seçenek gerçekleşmez, insanlara kontrol edemeyecekleri imkanları vermezler yoksa kendi sonları gelir. Modern köleliğe devam.

    quote:

    Kurallara göre oynayan, kendini geri tutan ama ahlaklı savaşan biri her zaman kural tanımayan, kendini geri tutmayan, ahlaksız birine yenilir.

    Rekabetin olduğu yerde hile hurda bitmez, mevcut sistem içimize öyle işlemiş ki, artık bu bize insanın doğasıymış gibi geliyor.
    %100 özgürlük falan demişsin, gel bakayım şuraya bir.
    Seni de anprim'ci yapalım bir güzel.




  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Dostum biraz genişlet biraz da basitleştir lütfen. anprim neym bilmem ben



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 25 Nisan 2020; 15:59:11 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.