Şimdi Ara

Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

Benim sistemimde insanın doğadaki ayak izi minimal, diğerleri düşünsün.

Alıntıları Göster

Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 26 Nisan 2020; 11:55:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Alıntıları Göster
    Benim sistemim teknolojik bir sistem değil ki. Ben ormanda tamamen doğal yaşamak istiyorum.

Plastik mlastik zaten nefret ederim. Benden uzak olsun.

Mesajını niye editliyon len.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 26 Nisan 2020; 12:57:48 >

• Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Düşünmeden yazdım kusura bakma ama senin sistem de pasif kalıyor, mademki kötüye gidiyor o zaman hiçbir şey yapmayalım diyor. Hatta geri vitese takalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 26 Nisan 2020; 12:4:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Bilmiyorum. Ben atalarıma baktığımda, birilerini eleştirdiğim halde yine de ellerinden bu kadar gelmiş deme eğiliminde oluyorum. Bir tarih mezunu olarak insanları içinde bulundukları koşullardan bağımsız algılayamıyorum. Eğer şu anki psedö liberal kapitalist uygarlık popülasyon, sosyal yapı, fikir özgürlüğü, bireylerin sağlığı vb gibi açılardan gerileyecekse - ki çok mümkün - bunu verilmiş koşullarda devinen insanların belirli sorunların altından kalkma becerisi gösterememesine bağlardım.

Alıntıları Göster
    Bu yorum ancak katı bir deterministten çıkar. Karşı argüman üretemedim

• quote:

Düşünmeden yazdım kusura bakma ama senin sistem de pasif kalıyor, mademki kötüye gidiyor o zaman hiçbir şey yapmayalım diyor. Hatta geri vitese takalım
    Progress diyor ecnebiler ama her progress pozitif yönde değil. John Seymour'un güzel bir kaç konuşması vardı bu konuda.

Doğada da çok yaşamam belki ama en azından mutlu yaşarım.

• quote:

Bu yorum ancak katı bir deterministten çıkar. Karşı argüman üretemedim

Alıntıları Göster
    Kesinlikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Progress hem pozitif hem negatif yönlü de olabilir. Progress'ten ziyade zaten hakim olan şey process. Teknolojik veya bilimsel processler yani bireysel veya girişimsel bazda AR - GE çalışmaları progressive olmaya daha yatkın. @Ted Mosby

Determinizme ve kartezyen bir akla ölüm. İndeterminizmin determinizmi candır. @Determinist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 26 Nisan 2020; 15:0:29 >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Dostum senin yorumların beni kısır döngüye sokuyor
  • Efesli Heraklit'i araştırmanı tavsiye ederim, kendisinin kutuplar felsefesinden çıkan düşüncelerden birisi insan algısının çelişkiler ürettiği üzerine. Bilim esasında bu çelişkileri çözümlemek, formüle oturtmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Progress hem pozitif hem negatif yönlü de olabilir. Progress'ten ziyade zaten hakim olan şey process. Teknolojik veya bilimsel processler yani bireysel veya girişimsel bazda AR - GE çalışmaları progressive olmaya daha yatkın. @Ted Mosby

Determinizme ve kartezyen bir akla ölüm. İndeterminizmin determinizmi candır. @Determinist
    Neye progress'ten ziyade hakim olan şey process'tir?

Kastım; bulaşık makinelerinin insanlar için zaman tasarrufu sağlamaları ama bağımlılık yarattıkları için elleriyle bulaşık yıkayamayan nesil yetiştirmeleri. Yemek yapmak da iyi bir örnek olabilir, günümüzde yılda bir kere yemek yapıp, onu da "meme" gibi eğlenerek yapan insanlar var. "Haha, yemek yapmayı bilmiyorum.", çok üzücü bir durum bence. Yani progress ama yüzde yüz pozitif diyebilir miyiz?

"Proggresive olmaya yatkın", o sınırı nerede çeksem bilemiyorum. Şimdi bir yandan nükleer enerji var, bir yandan da atom bombası. Sosyal medyada tatlış köpek fotoğrafı paylaşman var, sosyal medya ile seçimlerin etkilenmesi var. Hani...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.