Şimdi Ara

Vederson Milli Takıma (Ayakta Alkışladım Atilla Gökçe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güvenilir kaynaklardan gelen haber, beni tedirgin ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligi erteleyerek Estonya'da çok özel bir programla destekleyerek Norveç maçına hazırlayacağı A Milli Futbol Takımı kadrosuna, şimdi de Gökçek Vederson çağrılacakmış.
    Hemen baştan söylemeliyim. Hukuk ve insan hakları açısından benim bu karara itiraz etme, karşı durma hakkım bulunmuyor. Dahası çağdaş ve evrensel anlamda milliyetçilik de böyle karşı durmaları hoş karşılamaz.

Ama yine de tedirginim. Mutsuzum, üzgünüm, ümitsizim!
    Marco (bizim Mehmet) Aurelio Milli Takım'a çağırıldığı zaman, ilk tepkim "Şimdi bu durumu mesela Galatasaraylı Ayhan'a ve öteki Türk futbolcularına nasıl açıklayacağız ?" demek olmuştu. Mehmet Aurelio gerçekten Milli Takım'da oynadı. Bana da ülkeye de Brezilya orijinli olduğunu unutturdu, bizden biri olarak varını yoğunu Milli Takım'a verdi. Başarıya da başarısızlığa da ortak oldu. Bizimle kaderini paylaştı. Kıvanç ve tasa beraberliği gösterdi.

Türkiye uyanamadı
    O'nu takdir etmemek, ona saygı duymamak mümkün mü ?
    Benim itirazım, sportif ilkelerimizin, felsefemizin ve kültürümüzün aşınmakta olduğuydu...
    Fatih Terim, Milli Takım hocası olarak yabancı kontenjanındaki sınırlamanın kaldırılması ya da kontenjanın genişletilmesi taleplerine karşı direnememiş, "Biz de oynatacak 11 Türk'ü buluruz" demek kolaycılığını sergilemişti. Gördük ki, uygulamada daha da kolaycı yöntemler onun için geçerlidir.
    İşte beni üzen ve ümitlerimi kıran nokta, burada...
    3 milyon gurbetçinin yaşadığı Almanya'da yetişen Türk futbolcuları her geçen gün sayıca çoğalır ve iki ülkenin federasyonları tarafından adeta bir kapışma yarışmasına ödül olarak konurken, Türkiye uyanamadı. Futbolcu eğitimini, 70 milyonluk koca ülkeden enternasyonal yetenekte futbolcu yetiştirilmesi ile ilgili programları bilimsel bir bütünlüğe taşıyamadı. Profesyonel üst düzey rekabet ortamında bunları yetiştirmek elbette kolay değil... Ama hiç değilse savunma ilkeleriyle birlikte oyuncu yetiştirilmesi esaslarını da yenileyen çağdaş bir futbol politikası izlenemedi.
    Benim bildiğim kadarıyla örneğin solbek mevkiinde en az üç genç harcanmış görünüyor. Nerede Fenerbahçe'nin yedekte eskitip sattığı Mahmut Hanefi? Nerede Murat Ocak ? Sivaslı Hayrettin nerede ? Hiçbiri kariyerini geliştiremedi.
    Oysa üçü de enternasyonal değerlere ve yeteneklere sahip futbolculardı .

Hiç sakıncası yok!
    Yıllar sonra yeniden Milli Takım'a çağrılan İbrahim Üzülmez'le alay etmek kolaycılığına sapan arkadaşlarımız, Ferhat Öztorun'un Galatasaray'dan Manisa'ya gönderilmesini de kayıtsız ve yorumsuz geçiştirdiler.
    Şimdi çek bir Vederson...
    Nasılsa adı Gökçek... Hiç sakıncası yok, uyumaya devam et...
    Bugün onu çek... Yarın da ıstırap çek!
    Ne diyeyim yani ? Hayırlı olsun!

tamamı yorumsuzdu
    http://www.milliyet.com.tr/2007/10/31/spor/ygokce.html

• walla gelırse mıllı takımımız ıcın haıylı olur aurellonun neler yaptıgını gorduk
  • Kişisel görüştür değişir.

Aurelio son maçlarda her zamanki gibi çok istikrarlı ve iyi oynadı.Vederson da katkı yapacaktır bence.

Yabancı kontenjanı çoğalsın diye Türk olmuş bir futbolcuyu,hele kaliteliyse milli takıma çağırmak kötü bir durum değildir.

Ama gün gelir de ihtiyacımız var diye yabancı bir futbolcuyla anlaşıp onun Türk olmasını istersek,o zaman vay halimize....
  • Yakışır.
  •  Vederson Milli Takıma (Ayakta Alkışladım Atilla Gökçe)

bu eleman yazı mazı yazmasın duayenmiş bide pehh
  • quote:

Orjinalden alıntı: enltxva

amigo yazarlığın dibine vurulmuştu yan bölümde...burda neresine vurulmuş acaba ?

• quote:

Orjinalden alıntı: karalı

quote:

amigo yazarlığın dibine vurulmuştu yan bölümde...burda neresine vurulmuş acaba ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlhan Selçuk neden gözaltında?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bazı arkadaşlar gelsin oynasın yazmış ağlasam mı gülsem mi... brezilyada kadroya değil top toplama görevine dahi alınmayacak oyuncular milli takıma alınıyor ..... aurelio dan sonra milli takım diyesim pek gelmiyor açıkcası .... alınsın hatta lincon de devşirilsin ve oda oynasın bir maçlığına ....
    eğer vedersonda milli takımda oynarsa o takım artık milli olmayan bir takım olmuş olur ve yenilsede yenilmesede fark etmez......
    bu ülkeyi bu hale getirenler utansın......yenilsede bırakın Türkoğlu Türkler yenilsin....
  • quote:

quote:

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: Sylar

quote:

quote:

quote:

• quote:

quote:

quote:

quote:

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

• içler acısı halde şuanki durum arkadaşım..
    Konu MilliTakım dahi olsa haala bazılarının dediğin gibi umurunda değil dünya..rezillik başka bişeydeğil..

quote:

Orjinalden alıntı: senfield25

bazı arkadaşlar gelsin oynasın yazmış ağlasam mı gülsem mi... brezilyada kadroya değil top toplama görevine dahi alınmayacak oyuncular milli takıma alınıyor ..... aurelio dan sonra milli takım diyesim pek gelmiyor açıkcası .... alınsın hatta lincon de devşirilsin ve oda oynasın bir maçlığına ....
    eğer vedersonda milli takımda oynarsa o takım artık milli olmayan bir takım olmuş olur ve yenilsede yenilmesede fark etmez......
    bu ülkeyi bu hale getirenler utansın......yenilsede bırakın Türkoğlu Türkler yenilsin....
  • wederseon kim ya aurello ile wederson mu kurtarcak bisi bırakın bu işleri yaa icene milli takım ruhundan çıkartılıyor hiçbir futbolcu türk degilse milli takıma katkı sağlıyamas ruhunu ortaya koymas benzin reklamına cıkmakla istiklal marsı söylmekle olmas bu işler wedersonada atatürk'ün gençliğe hitabesini söyletirler osaman kalitesiz admlar alarak napmaya çalışıyo bunlar kocaman

• quote:

Orjinalden alıntı: tamer_kajmeran

wederseon kim ya aurello ile wederson mu kurtarcak bisi bırakın bu işleri yaa icene milli takım ruhundan çıkartılıyor hiçbir futbolcu türk degilse milli takıma katkı sağlıyamas ruhunu ortaya koymas benzin reklamına cıkmakla istiklal marsı söylmekle olmas bu işler wedersonada atatürk'ün gençliğe hitabesini söyletirler osaman kalitesiz admlar alarak napmaya çalışıyo bunlar kocaman

son zamanlarda ruhunu ortaya koyan bir Türk futbolcu söylesene bana.Aurellionun hakkını yemeyelim adam elinden geleni yapıyor,Fenerde oynadığı toptan farklı birşey oynamıyor.

Bende karşıyım bu oyuncuların oynatılmasına ama gel gör ki menfaatimiz var bizimde.Menfaatler önemli tabi

Kısaca o kadar futbolcundan bir tane Aurellio gibi adam çıkaramıyorsak suç bizde bu adamların suçu yok onlar kendilerine söyleneni yapıyorlar onlarında işine geliyor

• quote:

Orjinalden alıntı: ömer ortaköy

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: ömer ortaköy

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: Technics

içler acısı halde şuanki durum arkadaşım..
    Konu MilliTakım dahi olsa haala bazılarının dediğin gibi umurunda değil dünya..rezillik başka bişeydeğil..

quote:

Orjinalden alıntı: senfield25

bazı arkadaşlar gelsin oynasın yazmış ağlasam mı gülsem mi... brezilyada kadroya değil top toplama görevine dahi alınmayacak oyuncular milli takıma alınıyor ..... aurelio dan sonra milli takım diyesim pek gelmiyor açıkcası .... alınsın hatta lincon de devşirilsin ve oda oynasın bir maçlığına ....

hocam ben burda çoğu kişinin söylediğini açıkcası pek önemsemiyorum çünkü isteyen kızabilir ama çok fazla çocuk var.... ama milli takımı yönetenler koca koca adamlar nasıl bunu göremez anlayamazlar.... herşey kazanmak değilki ... kaybetmekde var bu işin içinde ama yenileceksek bile biz yenilelim ..... herkes başka başka ülkelerden örnek verecek şimdi ama onlar bizi ilgiliendirmez ilgilendirmemeli....
    klüp takımlarında bile işin iyice suyu çıktı yabancı takım mı yerli takımmı belli değil klüperlimiz birde milli takımı yozlaştırıyoruz......
    inşallah bu yalnışdan en kısa zamanda döneriz.....

• quote:

KONUMUZ MİLİ TAKIM SEN EN KOYUYON BURAYA ANLAMADIM SENİ NE AYAKSIN SEN YA
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.