Şimdi Ara

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (234. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.703
Cevap
55
Favori
219.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizin profili 35 den 24 e çekmişler galiba. 50 kurtarır gibi, biraz hat zayıflaması var sizde. Hat zayıflamasını 10 altına çekerseniz, snr bir tık yükselir, 50 daha rahat olur.

dün aradım hızımı düşürmüşsünüz tekrar 35mbslik pakete geçin dedim hallettik dedi halen 24mbslik paketteyim

modemde hız ayarlama var

(tp link archer vr400) 50mbslik pakete geçip hızı 45e sabitlersem stabil olması için, acaba hız profilim bu sefer yükselir mi ?🤔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Arkadaşlar 2 numaralı modem tenda v12 ve hat değerlerim böyle ve gün içinde kopma sorunları yaşıyorum, 1 numaralı ise eski modemim Zyxel vmg3312 bugün test amaçlı bu modemi taktım ve hat değerlerim bu şekilde oldu.Acaba sorunlarım tenda modem ile alakalı olabilirmi

• Zyxel'de kopma olmuyor, Tenda'da oluyorsa birde farklı adaptör takıp deneyin modeme.

Tamamdır, peki hat zayıflaması Zyxel de 10.4 DB iken tenda da 27.5 DB olması neden olabilir tenda da daha yüksek hız alıyorum hızlamı alakalı acaba

Zyxel'de de 30 a doğru yükseliyor.

Hat. zay. mesafe, kablo, ek, kutuda bağlantı noktasında temassızlık kaynaklı olabilir.

Farklı sonuç çıkmasını, uydu alıcılarda farklı sinyal ve kalite seviyesi çıkması gibi düşünebilirsin.

Belki hız düşümü yapmak veya hız ayarı yapılabilen Asus ve Keenetic modem işe yarayabilir.

Deneme yanılma ile.

İki yukarıdaki arkadaşın yaşadığı sorun tam olarak bu.
    Tenda V12 'de realtek var , hattı daha yüksek yorumlamış ama yönetecek toleransa sahip değil.
    Zyxel modemde ise broadcom var. Altyapıyı 72 küsur mbit olarak yorumlayıp hataları tolere etmiş ve kesintisiz bağlantı sunmuş.
    Bu tenda v12 hala üretilip satılıyor mu. Şikayetçi olmayan kimse yok ama hala piyasada ilginç. Araştırma yapmadım belki realtek chipset daha iyidir ama tenda v12 zaten sabıkalı ürün.

Ben arkadaşın yerinde olsam keenetic gibi snr ayarlanabilir modem alırdı.

Broadcom, qualcomm gibi güçlü işlemcili modemler ise snr değeri düşük olsa da çok daha stabil bağlantı sağlar.
    Giriş seviyesi zxysel ile 40 mbit snr 8 alırken, keenetic modem taktığımda 55 mbit hız alıp snr de 10 olmuştu, ona rağmen bir yıldır kopma olmadan bu hızı kullandım.

Size tavsiyem ne yapın edin kaliteli modemler alın.
    Ömrünuzde bir defa alacağınız bir ürün için ucuza kaçmayın.
    Kaliteli modem 10 yıl yine çalışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 21 Aralık 2025; 10:3:48 >

• Richard Parker kullanıcısına yanıt

Tenda v12 de broadcom işlemci var diye biliyorum hocam, benim sorun biraz da bağlı cihaz sayısından kaynaklanıyor olabilir modeme 12 cihaz bağlı oluyor genelde

Evet pardon chat gpt beni yanıltmış.

İlginçtir broadcom olmasına rağmen şikayetlerden geçilmiyor, Wifi düşmesi, dsl ışığının kırmızıya dönmesi vs.

Yoksa şekil modem.

75'e tanımladık sırat köprüsündeyiz resmen
    Dayan Vodafone h300s

• selam,

bende 3senedir abonesi olup yeni taahhüt yenilediğim tt altapılı turknet vdsl internet var.

airties 5760 modem değerlerim bunlar.

1 aydır dns hata kodlu sayfa sorunları yaşıyorum hta veriyor ama akabinde açıyor genelde. ara ara nette kısa süreli kopmalar oluyor.

ayrıca telefonda bazı uygulamalarda sayfa açma sorunları yaşıyorum. turknet hızı 50ye düşürdü hattı sıfırladı.ben tarayıcıyı sıfırladım ağ bağlantılarını dns cachei sıfırladım farklı tarayıcı denedim.hata görmeye devam ediyorum.

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]
    VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]ımgbb
    SS022 hosted at ImgBB
    https://ibb.co/2Y1xkNvt

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]ımgbb
    SS014 hosted at ImgBB
    https://ibb.co/0y5wcPTK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnmcclanes -- 22 Aralık 2025; 19:24:3 >

• 5 yildir ayni kabloyla ayni porttan hizmet aliyorum. Giris katta oturuyorum bina girisindeki kutudan arka odaya bina disindan kablo cektim ortalama 25 metre civarinda. Kablom 8 renkli her rengi ince cok telli bakirdan olusuyor. 4+4 yapip elle bagladim elektrik bandi kullandim. Arada 1 tane ek var ve modeme giris icin kullandigim rj11 jak yine elle ve bantla bagli sekilde duruyor. Bazen snr margin yazan yer 18 civari oluyor download hizim 70 mbit gorunuyor. Modemi kapatip acinca duzeliyor gorseldeki haline donuyor. Bina girisinden kisa kabloyla deneme yaptigimda ulasilabilir hiz 135 mbit gosteriyor ama o kadar kisa kablo kullanmam mumkun degil. Bu 70 mbit dusme olayi yeni olmaya basladi. Mobilfree kullaniyorum cok sorunlu bir firma. Bu sekilde hizin 70 mbit dusmesi firma ile ilgili olabilir mi? Kablomu bosuna degistirmek istemiyorum. Gectigimiz gunlerde modeme ayagim takildi rj11 jak icin ek yaptigim yer koptu. Tekrar bagladim ama 4+4 degil 4+3 seklinde yaptim renklerden biri koptu ugrasmadim oyle bagladim. Sadece birer rengini kullansam daha mi iyi olur? Bu sekilde 4+4 seklinde yapmam mi daha iyidir? Kablo ethernet veya veri iletimi icin uretilmis bir kablo degil dedigim gibi cok telli esnek yapida.

• Ekleri boncuk Yak ile yaparak birde öyle deneyin. Bant sağlıklı bir ekleme yöntemi değil.

35 mbit olan hızımı 75 mbite yükselttim telefonda konuştuğum müşteri hizmetleri hattımın 94 mbite kadar desteklediğini söyledi ama 60 mbitden fazlasına ulaşamıyorum. 1. resimdeki değerleri zyxcel vgm3312-b10b modem ve yassı telefon kablosu ile alıyordum, Chatgpt'nin tavsiyesi üzerine modemi tp-link td-w9960 ile kabloyu cat6 kablonun mavi ve beyaz sarmalına denk gelecek şekilde değiştirdim kablonun ucunda çok kısa rj11 için yassı kablo ekili şekilde değiştirdim değerlerim 2. resimdeki gibi oldu. 75 mbiti almak için başka ne yapabilirim veyahut nerede yanlış yapıyorum yardımcı olabilir misiniz?

• hakanb. H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hız testi sonucunuz ile birlikte
    www.turk.net
    Online İşlemler - Turknet
    https://www.turk.net/online-islemler
    üzerinden destek kaydı oluşturur musunuz? Net uzmanlarımız hız profilinizi kontrol ederek bilgi vereceklerdir.

SNR Margin değeri 7.9 , kopmadan bağlantı sağlanması için bu seviyerlerde olması gerekiyor . Bu ve üstü seviyerlerde. Firma da ona göre otomatik ayarlıyor .

Değerli yanıtınız için çok teşekkürler. Arıza kaydı oluşturdum saha ekibi geldi hattımın 50 mbit desteklediğini söylediler. Paketi değiştireceğiz artık yapacak bir şey yok.

• Merhaba Arkadaşlar, yaklaşık 1 senedir sorunsuz Fixnet üzerinden TT altyapılı VDSL kullanıyorum. Son 2-3 haftadır internetim gün içinde çok yavaşlıyor. Bilgisayarım kablo ile bağlı, sayfalar geç açılıyor. Telefonda video ve fotoğraflar yüklenmiyor. Değerlerim sizce nasıl? Sorun benden mi yoksa Fixnet/TT Altyapı kaynaklı mı?

• mstf_34 M kullanıcısına yanıt

Sende değil.

Teşekkürler hocam. Bir de 1.1.1.1 ve 8.8.8.8 adreslerine ping attığımda 100% paket kaybı, tracert yaptığımda 5. hop dan itibaren request timed out alıyorum. Bunun benim yavaş ve kopan internetimle bir bağlantısı var mıdır sizce?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.