Şimdi Ara

Vatandaşına pusu kuran devlet.Cam Filmi cezası 427 tl (KANUN NETLEŞENE KADAR CEZA YOK!) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
494
Cevap
12
Favori
41.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.bellekhukuk.com/hukuk-atolyesi.asp?sno=11

Uygulamayı benim dediğim gibi yapıyorlar. Ülkede yasa, kanun yazılanla uygulanan karman çorman. Örneğin şuanda cam filmine 200de 300de 400de ceza yiyen var trajikomik bir durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shunter kullanıcısına yanıt
    Bugun 2 arkadas sokmus biz de sokucez o zman. Tesekkurler.

• Keşke MTV'ye itiraz etmeseydik. Acısını filmden çıkarttılar.
    Ben ödeyim 427 Lirayı ama filmim dursun yerinde. Cam filmi vergisi çıkartsınlar. Filmime dokunmasınlar :D Korkudan trafiğe çıkamıyorum. Araba yatıyor.
    Terörist adam film yasak olsa da takar filmi yine yapacağını yapar.
    Bunu devlet de biliyor. Gitsinler futbolcudan vergi alsınlar. Olan hep garibana oluyor. Daha mantıklı şeylerden vergi alsınlar. Yeminle kabus gibi çöktüler başımıza yeter artık.
  • Muayeneden geçmeme ihtimali yok o zaman resmi araçları, zengin godamanların çok, siyasetçilerin, polislerin şahsi araçlarının da geçmemesi gerek bunu yapacak yürek olmadığı için muayeneden geçer. Ama madem yasak keşke geçmese. Ben filmlerimi sökerken komşum polis yeni aldığı arabaya film çektirmese mesala.

• freqX kullanıcısına yanıt
    İlk gün çevirmeyi ilerde görüp ara sokağa girerek eve ulaştım.sonrasında 3 gün kullanmam gerekse de ceza yerim diye arabayı çıkaramadım.sökmek zorunda kaldım filmleri.

• bha41 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam bende dün bir arkadaşla beraber söktüm jilet fön makinesi yardımıyla birtek arka cam kaldı onun içinde ceza yazmazlar herhalde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • freqX kullanıcısına yanıt
    Olayın aslı güvenlik değil ki zaten. Bunu 7’den 70e herkes çok iyi biliyor. Tamamen “duygusal” (!) . En azından 2 köprüye verilen sözün yükünü mtv artisi ve cam filmi gibi şerefsizce uygulamalar ile azaltmayı, bize yıkmaya çalışiyorlar. Şerefsizce evet ! Çünkü dünyanin hiç bir yerinde bir ülke vatandaşıma yasal olan olan bir şeyi 1 günde yasak ilan edip ceza kesmez !

Eğer yersen “ekonomo çoooh iyi”

• Bugün, pazar tatilinde cam filimlerini sökmeyi planlıyordum, şu an yağmur yağıyor. Etraftaki birçok araç hala cam filmli. Söksem mi, sökmesem mı bilemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Bugün, pazar tatilinde cam filimlerini sökmeyi planlıyordum, şu an yağmur yağıyor. Etraftaki birçok araç hala cam filmli. Söksem mi, sökmesem mı bilemedim.

Sökme hocam dün dışardaydım biizm araç dahil her 10 aracın 6 sı filmliydi.sıkıntınyapma yani.önceden de yasaktı şimdi de yasak.bu sadece büyütüldü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • metalok kullanıcısına yanıt
    Cam filmi Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca zaten yasaktı ( 1997 'den beri ) . Geçen sene Cam Filmi nevinin tanimlanacagi, standarda bağlanacagina dair Araçların İmal Tadil ve Montajina Dair Yönetmelikte bir hükme yer verildi. Bu sene 21.10.2017 de bu yönetmeliğin hükmü iptal edilerek yine 1997'den beri uygulamada olan yönetmeliğe döndük. 1998 den beri ehliyetim var ve 19 senedir araçlarıma taktirmadigim cam filmini ben de bu yeni yönetmelik uyarınca bu sene Haziran ayında yaptırdım ve yönetmeliğin cam filmi hükmü iptal edilince hep birlikte ofsayta düştük. Özetle yasa yapıcı hepimizi bir güzel trolledi. Azıcık mantığı olan insanlar ( hukuk bilgisine gerek yok ) yapılan bu keyfi uygulamanın hukuk devleti ilkesine bağdaşmadigini sadece izleyerek , yazılanları takip ederek anlayabilir ( ki devleti yönetenlerin zihniyetine dair çok güzel bir örnektir ama destekçileri bunu da görmez ) . Bu yaz-boz 'un amacı hepimizin farkına vardığı üzere belli ki cezalar üzerinden ek para tahsilatı. Güvenlik vs. bizlere korku üzerinden dayatılan bahane. Kolluk güçleri ve istihbarat teröristi cam filmli aracı temin edip kullanana kadar tespit edemiyorsa zaten işimiz var demektir. Sonuçta cam filmi eskiden de yasaktı , yakalanıp yakalanmamak biraz şansa ve çevirme yapan kolluğun anlık durumuna bağlıydı. Cam filmi uygulamasında "güvenlik kriteri" yorumu eskiden "trafik/sürüş güvenliği şeklinde yorumlanmali" yönünde Yargıtay görüşü de vardı. Tahmin ediyorum ki İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada teröre karşı güvenliği ön plana sürerek Yargitay'in bu görüşünü de etkilemeye çalışıyor ki bu da trollenmemizin ikinci ayağı olabilir.

Sizin sorunuza gelince ; kendi aracimdaki cam filmini ceza uygulamasi yapilana kadar sökmemeye karar verdim. Ceza uygulanırsa bedelini ödeyip cezanın iptali icin dava açmayi düşünüyorum. Piyango belki bugün vurur belki hiç vurmaz bilemiyorum. Zira tekrar başa dönülen yönetmelik dönemi uygulaması epeyce keyfiydi. Cam Filmi'nin lüks veya görünüş amaçlı değil konfor ve sağlık unsuru yanında şahsi güvenlik, aile güvenliği ve huzuru amacıyla insanların <<hususi>> araçlarında kullandıkları bir ekipman olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünenlerle de aynı görüşü paylaşıyorum. Sonuçta aracın arka camı indirilip çanta / mont vs. çalındığında veya trafikte art niyetli insanlar eşlerimizi vs. taciz ederken doğabilecek tatsız sonuclarda cam filmi uygulamasına hassasiyet gösteren kolluk ne hikmetse sorumlulari yakalamak veya zararinizi tazmin etmek konusunda herhangi bir aksiyon almıyor !

Ek olarak ; bazı uygulamalarda polisin falçata ile cam filmine çizik attığı yazılmış. Uygulama yapan polisin sicil nosu ceza makbuzunda yazılı oluyor. Mala Zarar Verme nedeniyle savcılığa dilekçe verin. Birşey çıkar veya çıkmaz ama polisin sizin hususi aracınıza falçata atmak gibi bir yetkisi yoktur. Durumu tespit eder , cezayı uygular. Söktürmezseniz araç trafikten men edilebilir ancak aracınıza kimse falçata atamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.L.Crassus -- 29 Ekim 2017; 17:30:44 >

• Fabrika çıkışı arka camı karartmalı olan arabalar ne olacak camı mı sök diyecekler?
    Yeni Mokka X aldık arka camlar 3.numara filmden bile koyu.
    Fabrika çıkışı olursa serbest sonradan takınca mı yasak olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 29 Ekim 2017; 12:12:48 >
  • Hyundai i20 elite paketin, fabrika cıkışı karartmalı arka camları için iki sorum var.

Film mi yoksa lazer karartma mı?

Sadece 43R ibaresi var, bunun UV koruması var mı? UV koruması olması için W işaretininde olması gerwktiğini söyledi televizyonda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 29 Ekim 2017; 12:38:48 >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    4 kapı camindaki filmleri söktüm. Arka camdaki filmi sökmeye cesaret edemedim. Polis çevirmesi olduğunda Kapı camları yasak arka cam serbest diye biliyordum diye ağlamayı planlıyorum :)

Filmler kolay çıkıyor ama camda kalan yapıştırıcı maddeyi temizlemek uğraştırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

Hyundai i20 elite paketin, fabrika cıkışı karartmalı arka camları için iki sorum var.

Film mi yoksa lazer karartma mı?

Sadece 43R ibaresi var, bunun UV koruması var mı? UV koruması olması için W işaretininde olması gerwktiğini söyledi televizyonda.

Benimkide fabrika cikisli. 43r-00041 yaziyor. Siyah olmayan on camlarda 43r- 000xx yaziyor rakami hatirlayamadim.benimkiler laser karartma. Sizinkilerde oyledir buyuk ihtimal fabrika filmle ugrasmaz.

Zaten polis maket bicagini suruyor cama filmse hemen ciziliyor.

Hayirli gunler

• Bir akp'li kesin cam filmi isine girmistir, satislari yaptiktan sonra tekrar yasaklamislardir. Aynisi kus gribinde de oldu. Maliye bakaninin oglu pasporize yumurta isine girnisti. Bu siyasiler oldukca bu millet hep fakir hep fukara kalir.

• Tekrar serbest diye mesaj atmış bir arkadaş doğruluğu nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: tolder24

Tekrar serbest diye mesaj atmış bir arkadaş doğruluğu nedir?

Resmi gazete bugün çıkmadı, öyle bir şey olamaz yani. Tekrardan bir düzenleme geleceğine eminim ama o zamana kadar yaZabildikleri kadar yazacaklar. O zamana kadar kafam rahat etsin diye smktüm bugün en arka hariç filmleri

• Cam filmi ihtiyactir, bu nedenle hakliliginizin arkasinda durun.

• hysteria_ kullanıcısına yanıt
    Boş yapma yazdıklarım ortada çarpıtma eğer idrak problemi yaşıyorsan git başka birisine okut o anlatsın yazdıklarımı.
    alıntı yapma.
  • 2018 bütçesi içindeki her türlü ceza tutarı geçen seneye göre %40 artmişti yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi belediyeler emlak vergisi zamlarını hazırlıyorlar. Küçük yerlerde gerçekten rakamlar evin değerine göre çok düşüktü. Yöresine göre %100 ila %500 zam öngörüyorlar.

Reisin itibarını korumak için gerekli buluyorum bu zamları. Meclis başkanına alınan Mercedes S600 Maybach'tan sonra tüm bakanlara da Maybach alınabilir, alınmalıdır da. Kıskansınlar bizim iktidar mensuplarını bisikletle gezen Hollanda başbakanı.

Şimdi Mehter marşını verebilirsiniz.

Arka fonda da tarihte kurulmuş 16 Türk devletinin askerlerinin üniformaları ile nöbetçiler. Bu devletlerin isimlerini sorsan başta Devlet Bahçeli kimse yarıdan fazla sayamaz eminim.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.