Şimdi Ara

Vatandaşına pusu kuran devlet.Cam Filmi cezası 427 tl (KANUN NETLEŞENE KADAR CEZA YOK!) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
494
Cevap
12
Favori
41.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hysteria_

quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Evet uygulama bu şekilde. Söktürüp emniyete gidiyorsunuz. Radar cezası gibi cezamı öderim giderim durumu yok.

ben konuda göremedim ya da dikkat etmedim bununla ilgili kanun yazısı nerededir? yani resmi gazetede yayınlanan bu mu?

benim bildiğim kadarıyla böyle bir uygulama hiçbir konuda yok. cezası olan şeylerin cezası var yani ödersin geçersin arabanı bağlamazlar. sadece zorunlu trafik sigortası, ehliyetsiz/alkollü kaza yapma ve ölüme sebebiyet verme gibi şeyler diye biliyorum

Karayollari Trafik Kanunu md 30/II yi uyguluyorlar ne yazık ki.

《 Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir. 》

Şu anda uygulanmaya çalışılan cam filmi yasağında bize gösterilen gerekçe ise İçişleri Bakanlığı'nın ulusal güvenlik endişesi.

Yukarıdaki hükme dikkat ederseniz " trafik emniyeti " esas alınmış. Bu madde hükmüne dayanarak trafikten men edebilmek için evvelki yönetmelik döneminde olduğu gibi aracın trafiği tehlikeye atıp atmayacaginin araştırılması gerekecektir. Zaten bu yapılmadan sadece cam filmi varligi nedeniyle kesilen cezalari mahkemeler iptal ediyor ve Yargıtay da bu görüşü vurguluyordu. Şimdilik sadece Araçlarin İmal , Tadil ve Montajı Hakkinda Yönetmelik'in 14.maddesi iptal edildi gerekçesi ve İçişleri Bakanlığı'nın "ulusal güvenlik" gerekçeli açıklaması nedeniyle cam filmi yasak şeklinde bir genelleme yapmak bu mevzuatla pek doğru görünmüyor. Keyfi bir uygulama ile karşı karşıyayız , aslında herkes amacın ne olduğunu biliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    açıklama için teşekkürler.

bu kadar detaylı kovalayacaklarını düşünmüyorum açıkçası. burada amaç çok bariz dediğiniz gibi.

en kısa sürede en yüklü cezayı yapıştırmak.
  • Konu başlığı çok provakatif ve katılmıyorum!

Belli kurallar dahilinde adı yasak kendi serbestken, çöp poşeti kıvamında filmli araçlardan millet bıkmıştı.

Artık kağıt üstünde de yasak olduğuna göre, en azından teknik şartnameleri okur öğrenir cezayı gören.

43R falan diye konuşuyor artık sokakta herkes:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 30 Ekim 2017; 15:54:35 >
  • Bugun camlar filmli halde hafif kusurlu olarak muayeneden gectim arkadaslar bilginiz olsun.

• Birisi Anayasa Mahkemesi'ne çoktan dava açmıştır. Bir müddet sonra kararı çıkar ve görürüz. Kimileri sevinir, kimileri de üzülür o gün geldiğinde. Hayırlısı olsun.

Araç içini göstermeyecek kadar koyu filmler yasaklanmalı, diğerleri serbest olmalı bence.
  • techill kullanıcısına yanıt
    et işine döndü , bakanlar uyanık tabii, baktı yurtiçi et pahalı dışardan çok ucuza et ithal edip zengin oluyorlar,, günümüzde peygamberler de yok nasıl olsa ,, uyanık olan cep doldurma , koltuk kapma yarışında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 31 Ekim 2017; 11:8:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bha41

Bugun camlar filmli halde hafif kusurlu olarak muayeneden gectim arkadaslar bilginiz olsun.

Nasıl oldu o iş :S
    Ben bu çarşamba ağır kusurlu olarak kaldım :(
  • pc0576 P kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum istasyondan istasyona degisiyor olabilir ama sonuc olarak bu sabah soktum filmleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: bha41

Bilmiyorum istasyondan istasyona degisiyor olabilir ama sonuc olarak bu sabah soktum filmleri.

Hangi istasyon?

• Mümkün olduğunca her kanaldan tepki göstermek gerek. Şu an Twitter da trend topic olmuş. Yuklenin arkadaşlar yuklenin, bu tepki ses getirecek, ama önce kendiniz inanın. Öyle Ali babanın çiftliği gibi ben koydum oldu ile kanun olmaz. En azından yasak değil kısıtlama gelecek bu duruma.

• Bu cam üreticileri lazer karartmalı cam üretim işine neden girmiyorlar ki, nasıl olsa ruhsatta

cam ile ilgili bir ibare yok , çevirme olduğunda trafik polisi istediği kadar bıçakla camı

kontrol etsin, orjinal dersin geçersin
  • TüvTurk cam filmin ağır kusur verileceğini yayınlayınca mecburen bugün söktüm yepyeni cam filmlerini. Öyle ya da böyle yaza tekrar yaptırmayı düşünüyorum.

Arka cam filmini sökerken arabayı önce ısıttım. Sonra rezistansı çalıştırıp arka camı ısıttıktan sonra yavaş yavaş söktüm. Rezistansı koparmaktan endişe edenler arka cam filminin rezistansa kadar olan kısmını öncelikle indirsin. Sonra makas veya maket bıçağıyla inen kısmı dikey şeritler olacak şekilde fotoğraftaki gibi kessinler. Sonra şeritleri tek tek dikkatlice aşağı çekerek söksünler. Muhtemelen birkaç şeritten sonra cesarete gelip geri kalan kısmı benim yaptığım gibi tek parça çıkarırsınız. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• cesmuru kullanıcısına yanıt
    Kocaeli kosekoy

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Tamamen rezalet. Madem ceza sebebi o zaman niye serbest birakiyorsun? Resmen ilk once taksinlar sonra ceza vereyim diye yapilmis bir olay.

Anlasilan ayakkabi kutulari bos kaldi.

Aaa hocam. site yönetimi dedikleriniz hakkında hemen işlem yapar. aynı kafadandırlar zaten. ima dan bile 7 gün ceza veriyorlar.
  • cam tavanlı arabanın tavan camındaki film muaynede engel teskil eder mi varmı terrübesi olan
  • sökmeyiz diye ortalığı yıkanlar dediğim gibi sessiz sedasız söküyor :)
    sanayi de nereye gitsem hummalı bir şekilde film sökümleri var

gerçekten acıdım ya ,bir sürü para ve emek verilip yapılan filmler ,yine bir sürü emek ve para verilerek söktürülüyor
    şu işleri bir bilene vermezler bu ülkede ,ya kardeşim önceleri neden serbest dediniz ,şimdi niye yasak diyorsunuz ?
    belli standartlarda olan ve sorulduğunda belge ile ispatlanması kaydıyla izin verin, olsun bitsin
  • http://www.hurriyet.com.tr/cam-filminin-dereceleri-yok-yasak-hepsini-kapsiyor-tek-istisna-40636113

bakan hala geri adım atmıyor. bazı beyni kotalılar cumhuru yıpratmak için demiş. merak ediyorum insanın düşünme yeteneği nasıl bu kadar yok olabilir. Bunlar özde değil sözde sofi kesim ama Kuran'da bile defalarca düşün, düşünmez misin? diye düşünmeyle ilgili öğütler verirken bu süzme yoğurtların düşünmeden köle gibi bağımlı olması aklıma mantığıma sığmıyor
  • Dün bakan açıkladı ya; neymiş efendim emniyet ısrar etmiş, terörden dolayı tedbiren böyle bir karar alınmış.

İnsan niyeti bozduktan sonra, bir tane D veya E segmenti siyah sedan araç alıp, buna kaynakçı gözlüğü gibi siyah film çektirip, sahte resmi plaka takıp istediği eylemi yapamaz mı? (Allah Korusun tabi)

Sen kontrol noktasına kadar uyu, arabayı durdurunca vay efendim camında film var içi görünmüyor. O araçta terörist varsa istihbarat nerede o zaman? Son noktada mı yakalanacak bunlar? Sırf bu yüzden de milyonlar mağdur olacak? Terörün önüne geçemeyip, terörü bitiremeyip böyle kararlarla iş yaptığını zannetmek avuntu olur ancak.

E peki kaç yıl devam edecek bu yasak? Sittin sene mi? Terör bitene kadar mı? Değilse nereye kadar?

Sadece 1 ve 2 numara filmler serbest olmalı, içini göstermeyeni benzin döküp yaksınlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Dün bakan açıkladı ya; neymiş efendim emniyet ısrar etmiş, terörden dolayı tedbiren böyle bir karar alınmış.

İnsan niyeti bozduktan sonra, bir tane D veya E segmenti siyah sedan araç alıp, buna kaynakçı gözlüğü gibi siyah film çektirip, sahte resmi plaka takıp istediği eylemi yapamaz mı? (Allah Korusun tabi)

Sen kontrol noktasına kadar uyu, arabayı durdurunca vay efendim camında film var içi görünmüyor. O araçta terörist varsa istihbarat nerede o zaman? Son noktada mı yakalanacak bunlar? Sırf bu yüzden de milyonlar mağdur olacak? Terörün önüne geçemeyip, terörü bitiremeyip böyle kararlarla iş yaptığını zannetmek avuntu olur ancak.

E peki kaç yıl devam edecek bu yasak? Sittin sene mi? Terör bitene kadar mı? Değilse nereye kadar?

Sadece 1 ve 2 numara filmler serbest olmalı, içini göstermeyeni benzin döküp yaksınlar

Bakan bir akşam eşinden ilgi göremeyince , sabahında bunu uydurmuş.
    Bu kadar basiretsiz bir açıklama olamaz.O zaman içi görünmeyen Transporter tarzı kapalı kasa araçları veya kamyon-kamyonetleri komple trafikten men etmen lazım.Çünkü onlarda sökülecek cam filmi de yok.
    Gözleri daha gürünmeyecek şekilde çarşafa bürünenler var, onlarınki özel hayat oluyor ama benim özel aracım benim özel hayatım olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ognemir -- 7 Kasım 2017; 13:59:29 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.