Şimdi Ara

Vatan Computer'de Satılan Ürünler Çin Malı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben Vatan Computer da öyle geziniyordum,yeni bir sistem toplayacaktım neyse ürünleri buldum ve hepsine yeni sekme açtım özelliklerine bakarken hepsinin Manşei P.R.C. Olduğunu gördüm P.R.C. de Çin Halk Cumhuriyeti demek yani benim bulduğum tüm ürünler Çin malı mıdır.Vatan Computer deki bir çok ürünün Manşei P.R.C. ne yapmalımıyım Sistemi Vatan Computer den toplucaktım ama bu sorun çıktı başıma yardım lütfen.

Kasa :http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rc-912p-kka750-haf-912-plus-gx-80plus-750w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=55446

Ram :http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-12800cl9d-8gbxl-8gb-(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=51959

Ekran Kartı :http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-engtx560tidciitop-gtx560-ti-directcu-ii-top-gddr5-1gb-256bit-nvida-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52295

Anakart :http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-z77a-gd65-z77a-gd65-intel-z77-soket-1155-ddr3-2667mhz(-oc)-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=59267

İşlemci :http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/intel-bx80637i53570k-core-i5-3570k-soket-1155-3,4ghz-6mb-cache-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=60089

HARDDISK :http://www.vatanbilgisayar.com/seagate-st2000dm001-3,5-2tb-barracuda-sata-30-64mb-cache--7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=58492

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_6195 -- 17 Ağustos 2012; 12:52:41 >

• Almanyada üretilecek hali yok.

PC Parçalarınnı tamamı uzakdoğu'da üretilir.

Çin, Tayvan, Singapur, Malezya gibi

Iphone nerede üretiliyor sanıyorsun

Üstadım *Furious* hocama kulak ver kafanı da takma o kadar nerede üretildiğine. Gitar değil ya bu nerede üretildiğine göre kalitesi değişsin. Tüm üst düzey teknolojik malzemeler uzakdoğuda üretilir zaten kaba bir tabirle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ipausedmyxxx

Parçalar Tayvandan gelir.Bir çok markada Tayvan kuruluşudur.

Ama Vatan Computer sana diyor ki Çin'den geliyor bu aldığım mallar Çin malıdır diye Manşei P.R.C. demiş.Aldığım ürünün nerden geldiğine bakma diyorsunuz ama Çin malı da çok kötü

Orijinalden alıntı: ali_6195

quote:

Ama Vatan Computer sana diyor ki Çin'den geliyor bu aldığım mallar Çin malıdır diye Manşei P.R.C. demiş.Aldığım ürünün nerden geldiğine bakma diyorsunuz ama Çin malı da çok kötü

Kötü çin malı da var kaliteli çin malı da var.

quote:

İyide dostum dedim ya Tayvan kuruluşları diye.Zaten başka bi yerden alamazsın.Çin malı diye aklına 'Çakma' ürün gelmesin.Asıl başka bi ülke görürsen kork.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Dostum, Çinde iş gücü ve vergiler az olduğu için global çapta üretim yapan tüm firmalar, maliyetleri düşürmek için Çin' de üretim yaparlar. Her Çin malı kalitesiz değildir ayrıca Çin' de üretilen herşey Çin malı değildir. Sadece üretim yeri Çin' dir.

• Arkadaş biraz genç belli geçen gün de bunla ilgili mesajları vardı anlattık anlamadı. Hala çin malı diye etrafta söylenip duruyor.

Bak arkadaşım senin sözde topladığın o sistemin parçalarının alayı çinde üretiliyor eğer bu mantıkla yaklaşacaksan sistem falan toplama. En basit elektronik devrelere bile çinde üretilir. Ülkemizde kanun ve yönetmelikler var eğer bir mal satıyorsan bunun nerede üretildiğini yazmak zorundasın menşeiden kasıt ürünün nerede üretildiğidir. Marka menşei ile üretim menşeini birbirine karıştırma. Ayrıca buna ek olarak marka çin markası olsa bile kalitesiz olacak diye bir kaide yok. İşportada satılan altında prc yazan oyuncaklar ya da 1 milyoncu diye tabir ettiğimiz yerlerde satılan altında prc yazan ıvır zıvırla bilgisayar parçalarının altında prc yazmasını bir tutma.
  • Çin malı diyip geçmeyin kaç çinlinin eli değiyor o bileşenelre,hepsinde emek,alınteri var. Çinin fabrikasyon sistemi insan gücüne dayalı zaten. Çin malı bir çok kart kullandığım sorun yaşadığım çok nadir olmuştur.

Toplumdaki çin malı diyince bir adım geri atma alışkanlığı bizim uyanık ticaretçileirmizin çinden en ucuz malları getirmesi sonucudur.
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • Çin malı dandik diye birşey yok , Çin isteğe göre mal üretir . Sen ucuz istiyosan çöpten geri dönüşüm yapar sana malı üretir . Ama parayı basıp kaliteli istersen 1. sınıf malzemeyle yaparlar . Bizim distribitör firmalar hep maliyeti ucuza getirmek için konteynerlerce dandik çöpten geri dönüşümlü züccaciye , oyuncak , elektronik eşyayı ülkemize soktu . e tabi kalite kontrolde olmadığı için çoğu elimizde kalıyor. Buda Çin mallarına eksiyi basmamıza neden oluyor .
  • Çinde nufus fazla ve işçi sayısı çok iş yok ve firmalar fırsat bilip orda üretim yapıyorlar ve ucuza kapatıyorlar bu işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electro58 -- 17 Ağustos 2012; 3:22:12 >
    --- AMD Ryzen 5 5600X - CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance PRO DDR4 3600MHz CL18 Dual Kit Ram - ASUS ROG STRIX B550-F GAMING - ASUS GTX1060 6GB- SEAGATE 3.5" 3 TB BARRACUDA 7200 Rpm (1+2 TB) - COOLERMASTER RC-690 II ( RC-692-KWP3 Pencereli ) - Seasonic X-760 80+ Plus Gold 760W Modüler - BENQ XL2411P monitör - Logitech MK520 - Logitech G700S Windows 10 Home---
  • quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

Arkadaş biraz genç belli geçen gün de bunla ilgili mesajları vardı anlattık anlamadı. Hala çin malı diye etrafta söylenip duruyor.

Bak arkadaşım senin sözde topladığın o sistemin parçalarının alayı çinde üretiliyor eğer bu mantıkla yaklaşacaksan sistem falan toplama. En basit elektronik devrelere bile çinde üretilir. Ülkemizde kanun ve yönetmelikler var eğer bir mal satıyorsan bunun nerede üretildiğini yazmak zorundasın menşeiden kasıt ürünün nerede üretildiğidir. Marka menşei ile üretim menşeini birbirine karıştırma. Ayrıca buna ek olarak marka çin markası olsa bile kalitesiz olacak diye bir kaide yok. İşportada satılan altında prc yazan oyuncaklar ya da 1 milyoncu diye tabir ettiğimiz yerlerde satılan altında prc yazan ıvır zıvırla bilgisayar parçalarının altında prc yazmasını bir tutma.

Tamam akıllandım bilgileriniz için teşekkür ederim Çin malı iyimiş gerçekten

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanayvaz41

Aslında başlığı düzeltmen lazım

• Tamam Vatan Bilgisayara söyledim;
    Senin için özel Amerikada uretilecekmis

Ayrıca bu konuyu açtın tamam.Peki sistemini neden yazıyorsun gösteriş peşindesin galiba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Alp -- 18 Ağustos 2012; 20:36:26 >
    GIGABYTE-P67-D3-B3 // 3VGA GTX 560 Superclocked // Geil Value Plus 2x4 GB 1600 mhz // Dark Knight ATX Kasa // High Power 600 Watt // Intel i5 2500 3.30 Ghz // 64 GB Kingston SSD // Samsung HD753LJ 750 GB 7200 rpm
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayınalpbey

Tamam Vatan Bilgisayara söyledim;
    Senin için özel Amerikada uretilecekmis

Ayrıca bu konuyu açtın tamam.Peki sistemini neden yazıyorsun gösteriş peşindesin galiba ?

Ne gösterişi P.R.C. Manşei bulduğum ürünleri yazdım oraya

Ayrıca ben bilgilendirmek ve tartışmak için açtım konuyu hemen araya Amerika'yı da soktun ya bu arada yaş kaç ?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.