Şimdi Ara

Vatan Bilgisayar %20+%5 İndirim (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
1
Favori
17.147
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hakan.Turan

quote:

Orijinalden alıntı: rap_üstad

aklınız varsa internette alışveriş yapın , mağaza çalışanlarını görüp gününüzün bereketini kaçırmayın

sizin başınıza ne geldi hocam

Adam haklı :) Çalışana orada fikrini soran olmuyor bana şu şu ürünleri ver diyorsun adam gidiyor başka ürünleri veriyor. Neymiş bu daha iyiymiş. Sanane kardeşim sana fikrini soran mı oldu? Yoksa o mal elinde yok de. Bide vardiya değişim saatlerine yakın giderseniz hep suratları asık oluyor.

İnternetten alışveriş yapmanın yararları da var.
    Mesela paranı iade alabiliyorsun 1hafta içinde. Ama mağazada öyle değil sadece değişim oluyor.
    Kargo evine kadar getiriyor parçaları eve getirmekle uğraşmıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0tt0m@n

quote:

Orijinalden alıntı: hoca05

Bir buçuk ay oldu vatan'a yolladığım arızalı ürünü geri almaya çalışıyorum. Yensini zaten yollamıyorlar. Arızalı olanı geri istiyorum. Sabrım kalmadı artık.

Ne güzel, bırakın yollamasınlar. Bekleyin 30 iş!!! günü geçsin, çaktırmayın Sonra verin hakem heyetine alın paranızı geri

quote:

Orijinalden alıntı: laider
    render icin cpu lazim ama 1tb hdd den vazgecip ssd alabilirim.
    iki arkadasim ssd leri pespese olunce aklimdan cikarmistim acikcasi.
    peki kasa ve psuyu degistirmelimiyim sizce?

Eğer render ağırlıklı çalışacaksanız
    Kullandığınız program GPU encoding destekliyormu?
    Evet) CPU'dan kısın hatta uygun AMD sistem toplayın. Alabildiğiniz en iyi ekran kartını alın. Program CUDA destekliyorsa kesinlikle Nvidia alın.
    Hayır) Alabildiğiniz en iyi cpu'yu alın, AMD bulldozer işlemcileri güzel fiyat/performans işlemcileri. Orta halli bir ekran kartı işinizi fazlasıyla görür.

SSD'leri bende araştırdım. Sağlam oyun kasmıyorsanız bence girmeyin. Gereksiz bir lüks olur.

3dsMax, Revit, Autocad, Photoshop vs kullanmak icin alicam.
    Programlar tam olarak neyi destekliyor bilmiyorum.
    Bu bilgiyi bir arastirayim, tesekkurler.

Simdiki bilgisayarim da amd aslinda memnunum: opteron175, msi k8n neo2 platinum, his 4650 agp ekran karti, 4gb ram (sistem nedense 3 goruyor), glacial 650w.
    Fakat nedense revit zorlaniyor, max te ise ayarlari kismak durumunda kaliyorum.
    Windows7 kuramiyorum, nvidia chipset ile cift cekirdek islemci olunca agp ekran karti ati ise tanimiyor.
    Oyun derseniz civ4, emperor, swos oynarim hala :)

Yeni sistemi de alinca beni yillarca idare etsin istedim, fakat kasa icin butcem 2000tl.
    Dediginiz gibi amd islemcileri arastirayim.
    Bilgiler icin sagolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: rap_üstad

aklınız varsa internette alışveriş yapın , mağaza çalışanlarını görüp gününüzün bereketini kaçırmayın

Haklısınız aslında Vatan mağazalarında müşteriye gereğinden fazla ilgi gösteriyorlar ve hemen hemen her türlü konuda yardımcı olmaya çalışıyor.

Diğer mağazalarda olduğu gibi müşteriyle ilgilenmeseler, hakaret etseler, almazsan alma deseler kesinlikle bu millete yaranırlar.

Vatan çalışanlarında fazla kibarlık var!!!
  • quote:

Simdiki bilgisayarim da amd aslinda memnunum: opteron175, msi k8n neo2 platinum, his 4650 agp ekran karti, 4gb ram (sistem nedense 3 goruyor), glacial 650w.
    Windows7 kuramiyorum, nvidia chipset ile cift cekirdek islemci olunca agp ekran karti ati ise tanimiyor.

Yeni sistemi de alinca beni yillarca idare etsin istedim, fakat kasa icin butcem 2000tl.
    Bilgiler icin sagolun.

Bahsettiğiniz programları bir araştırın, eğer GPU rendering sürümlerini kullanabilme imkanınız var ise (yeni sürümlerde olur bu genellikle) GPU rendering ile rendering zamanını büyük ölçüde kısaltırsınız. Rendering konusunda hiçbir CPU GPU ile boy ölçüşemez :D
    Oyun konusunda sıkıntınız yok, alacağınız her bilgisayar ile rahatlıkla oynarsınız.

GPU rendering öncelikli tercihiniz olmalı. Bahsettiğim öyle %10-20 hız değil. Burada CPU'dan 20-30 kat daha fazla hızlardan bahsediyorum.

Sisteminizin 4 gb ram'i 3 gb görmesinin nedeni 32 bit Windows XP'nin 3gb'tan fazlasını adresleyemesidir. Aynı durum 32 bit Windows 7'de geçerli. Alacağınız 8 gb ram hiçbir işinize yaramaz. 64 bit işletim sistemi kullanmak zorundasınız. Programlarınızın destekleyip desteklemediğini araştırmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tt0m@n -- 27 Kasım 2011; 23:47:58 >

• Bu arada, indirim değil bindirim vs gibi durumlarla ilgili, indirim'in, ürünlere göre değişmekle indirim olduğunu, pc kasaları fiyatlarına bakarak söylemek çok mümkün.

Level 10 GT 560 liraydı, 677 lira şu anda Vatan fiyatı. En ucuz 590 liraydı Eksen'de.

Haf X'in fiyatı 402 liraydı, şu anda 492 lira, Eksen'de 500 liraydı, diğer firmalarda da bu seviyelerdeydi.

Vatan'ın elinde stok bulundurduğu/veya stoklarına düşük dolar kuru ile girmiş olan her türlü ürününde, indirimi, %25, %20 gibi oranlarda olmasa da, genelde piyasanın en ucuz seviyesinde bir fiyat vermesine yetiyor. Yani indirimlere %25 gözüyle değil de, piyasanın altına indirim gibi baktığınız zaman sorun yok =)
  • Önceki sayfada yazdığım 1350 TL ye aldığım sistem şimdi vatanda 1700 civarı piyasada en uygun fiyat vatanın %25 indirimli fiyatı
  • Dolar 2 lira küsürleri görürse alamayık dedim bir Asus HD 6850 de ben kaptım indirimde. Penta, Eksen, Inventus vesaireyle karşılaştırınca 150-190 lira arası fark vardı. Çoh da eyi oldu çoh da güzel oldu. Dolar bu kadar yükselince önceden stoklayan Vatan da iyi kar etti %25 indirime rağmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0tt0m@n

quote:

Bilgiler icin sagolun.

Bahsettiğiniz programları bir araştırın, eğer GPU rendering sürümlerini kullanabilme imkanınız var ise (yeni sürümlerde olur bu genellikle) GPU rendering ile rendering zamanını büyük ölçüde kısaltırsınız. Rendering konusunda hiçbir CPU GPU ile boy ölçüşemez :D
    Oyun konusunda sıkıntınız yok, alacağınız her bilgisayar ile rahatlıkla oynarsınız.

GPU rendering öncelikli tercihiniz olmalı. Bahsettiğim öyle %10-20 hız değil. Burada CPU'dan 20-30 kat daha fazla hızlardan bahsediyorum.

Sisteminizin 4 gb ram'i 3 gb görmesinin nedeni 32 bit Windows XP'nin 3gb'tan fazlasını adresleyemesidir. Aynı durum 32 bit Windows 7'de geçerli. Alacağınız 8 gb ram hiçbir işinize yaramaz. 64 bit işletim sistemi kullanmak zorundasınız. Programlarınızın destekleyip desteklemediğini araştırmalısınız.

@0tt0m@n,

paylaştığınız videoyla işin şekli değişti.
    tekrar teşekkürler.

• @Anarkos bende vatandan POWERCOLOR HD6850 287 TL KDV DAHİL fiyata aldım senin Asus 6850 ile kapıştıralım mı? bakalım kimin kartı daha yüksek skor alacak :)
  • Kampanya sona erdi
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.