|
Bende servisin taktığı 8 yıllık Varta akü zayıflayıp marş da sıkıntılar başlayınca iki yere ölçtürdüm biri güç kaynağı tamiri yapan arkadaşım diğer tanıdığım bir usta. İkisinde de akü zayıf çıkınca geçen sene değiştim.. Tanıdık usta ya Varta nın 8 yıl olduğunu yine aynı marka yı takmak istediğimi söylememe rağmen elinde olmadığı için ballandıra ballandıra bizim yerli meşhur akü markalarımızdan birini taktı.. Marşa bastım çok bi değişiklik yok. Marş motorunu söküp yağlayalım dedi onu da yaptık o esnada aküyü de şarj etti. Sonrasında ilkin iyiydi 10 gün kadar sonra yine zorlanmaya başladı hatta binanın garajına girdiğimde gaza bastığımda ışıkların zayıfladığını gördüm.. 4 ay sonra arabayı servise yağ değişimi için verdim (geçen yıl mayıs ayının ortalarında) Servisden aradılar abi akünün değişmesi lazım zayıf dediler. Yau dedim onu daha 4 ay önce değiştim.. dedim Yazın kullan ama kışa gitmez bu dediler.. Ben hala aynı aküyü aynı şekilde kullanıyorum.. Bazen iyi çalışıyor bazen zorlanıyor hatta bazen öyle zorlanıyor ki sarsıntı ve vuruntu oluyor.. Gidip bu sefer Varta taktıracağım ama burda ki konuyu okuyunca yine bi şüphelerim oldu.. Geçende de yine bu forumda "En iyi lastikler 2020 yılında üretildi" diye bi konu okumuştum. Pandemi yüzünden firmalar ham madde bulmakta zorlandığından kaliteli lastik üretemediklerinden bahsediyordu.. Acaba Akü de de durum aynı mı.. Başka marka önerisi olan var mı |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt