Şimdi Ara

Varoluşçu felsefe(kafka,sartre,buzzati)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsanın varolma sorununu en derinine kadar inceleyen yazar önerisi istiyorum kafka okudum. Buzzatinin tatar çölü mükemmel bir kitapta adeta büyüleniyordunuz.Zaten kitabın tanımı büyülü gerçekçilikmiş. Şimdi bana bu tarz yazarlardan kitaplar önerin lütfen

• sören kierkegaard ve sartre
    birde pek ilgili değil ama dante ilahi komedya
  • Friedrich Nietzsche
  • İvan İlyiç'in Ölümü-Tolstoy.Varoluş problemini sonuna kadar hissedeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackemre

İvan İlyiç'in Ölümü-Tolstoy.Varoluş problemini sonuna kadar hissedeceksin.

Okudum saol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • varoluş felsefesine hangi kitapla başladın hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Big-Brother

varoluş felsefesine hangi kitapla başladın hocam ?

Yabancı albert camus ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vascancelos

quote:

Yabancı albert camus ..

sadece edebi kitaplar mı okursun hocam . salt felsefe kitabı okumuyor musun hiç?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vascancelos

quote:

Yabancı albert camus ..

sadece edebi kitaplar mı okursun hocam . salt felsefe kitabı okumuyor musun hiç?

Platon. Thomas More. George Orwell tarzlarındaki kitpaları okuyorum salt felsefeyi kaldıracak durumda bir insan değilim :D
  • Büyülü gerçekçilik türünde meşhur roman; yüzyıllık yalnızlık

• Sartre - Bulantı;
    Yoğunlukla tavsiye edildiği gibi bende üzerime düşen görevi yapmak zorundayım:
    "İntihara meyilli isen okuman önerilmez."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Hayat Belgesi

Sartre - Bulantı;

İntihara meyilliyim o zaman okumayayım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Milan Kundera

quote:

Sartre - Bulantı;

Elbette bir hayli abartı gibi geliyor kulağa.
    Bende kitabı sipariş etmeden, huyum olduğu üzere internete girip elimden geldiğince yorum okumaya gayret etmiştim. Ve genellikle yapılan yorumlarında haklı olduğuna kanaat getirdim.

Öncelikle Sartre çok önemli bir felsefi düşünür ve yazar, bunu kanıtlamış kitabında. Okuduktan sonra kendinizi öyle büyük bir boşlukta süzülürken buluyorsunuz ki bu duygunun, kelimenin tam anlamıyla bulantının tarifi için ancak Sartre'nin kendi sözcükleri kifayet edecektir.

Alın okuyun derim, varoloşçuluğu en dip, karanlık sözcük bütünlermeleri ile sorgulayan usta bir düşünürün bu enfes kitabını kaçırmayın. Beni oldukça etkileyen bir eserdi. Tabii, daha sonra kitabın karanlık motiflerinden etkilenipte ihtihar edecek olursanız da mesuliyet kabul etmem ona göre

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Milan Kundera

quote:

Sartre - Bulantı;

Elbette bir hayli abartı gibi geliyor kulağa.
    Bende kitabı sipariş etmeden, huyum olduğu üzere internete girip elimden geldiğince yorum okumaya gayret etmiştim. Ve genellikle yapılan yorumlarında haklı olduğuna kanaat getirdim.

Öncelikle Sartre çok önemli bir felsefi düşünür ve yazar, bunu kanıtlamış kitabında. Okuduktan sonra kendinizi öyle büyük bir boşlukta süzülürken buluyorsunuz ki bu duygunun, kelimenin tam anlamıyla bulantının tarifi için ancak Sartre'nin kendi sözcükleri kifayet edecektir.

Alın okuyun derim, varoloşçuluğu en dip, karanlık sözcük bütünlermeleri ile sorgulayan usta bir düşünürün bu enfes kitabını kaçırmayın. Beni oldukça etkileyen bir eserdi. Tabii, daha sonra kitabın karanlık motiflerinden etkilenipte ihtihar edecek olursanız da mesuliyet kabul etmem ona göre

Ben anlamam intihar mektubumun makul bir köşesinde adınız yer alacak.

• Bertrand Russel tavsiyemdir

• Sartre'nin kitaplarini okudun mu???
    Öneririm Bulantı.

• Nietzsche Ağladığında, Sisifos Söyleni ve Palomar'ı da okuyabilirsin. Benim de daha çok okuyacak kitabım var varoluşçulukla ilgili. Kierkegaard'ın kitaplarını aldım, Goethe'nin Faust'unu da okumak lazım ve de kesinlikle Dostoyevski'yi. Daha sonra Karl Jaspers, Heidegger, Chestov ve Scheler'i okumayı planlıyorum. Daha çok yol var yani önümüzde :)

İntiharla ilgili Camus Sisifos Söyleni'de şöyle der mesela; "Kendini öldürmek, bir anlamda, melodramlarda olduğu gibi içindekini söylemektir. Yaşamın bizi aştığını ya da yaşamı anlamadığımızı söylemektir. Yalnızca 'çabalamaya değmez' demektir kendini öldürmek."

Daha ileriki sayfalarda ise; "Yaşam anlamdan ne kadar yoksun olursa o kadar iyi yaşanacağı çıkıyor ortaya. Bir deneyimi, bir yazıgıyı yaşamak, onu bütünüyle benimsemektir." diyor.

Camus intiharı felsefi olarak çok iyi irdeler ama yaşamanın da kesinliğini söyler. Bir anlamda Camus'nün deyimiyle 'uyumsuz insanını' yaşatmak için ona bakmak gerektiğini bilir.

• Albert Camus

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler Albert Camus'un Yabancısı'nı okudum da hiçbir şey anlamadım yahu . Çok koydu bu bana .

Tekrardan okumayı düşünüyorum . Siz nasıl anladınız , bana nasıl okumamı önerirsiniz ?
  • Meursault'un olaylar karşısında tutumunu,karar alırken nelere dikkat ettiğini,olaylardan etkilenip etkilenmediğini yani kitaba Meursault'un bakış açısından bakmaya çalış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.