Şimdi Ara

Var mı clio symbol gibisi be hey yavrum hey (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Volchok

Uşak'tan İzmir'e 40 liraya geldim,üstüne bir de şehir içinde 30 km yol yaptım.(Türk Oil 3.88tl).Bugün de 20 liralık mazot atıp şehir içi-dışı karışık 130 km yol yaptım(Shell Fuelsave Diesel 4,36tl).
    Sürüş keyfi mi? Kalite mi? Hızlanma mı? yok ben almayayım onları böyle çok daha iyiyim.

Denizli-Urla, İzmir 280km; 43TL Gaz ile geldim. Denizliden çıkmadan fulledim, gelince fulledim.

Aslında 40TL olurdu da yolda sis farını marifet sanan pörtlek tdi ile 10dk kadar kapıştık , bir de izmir otobanında bi kaç yerde bastım.
    Sürüş keyfi tamam
    kalite tamam
    hızlanma tamam

Ben de böyle iyiyim

• quote:

-Aracımın direksiyonu kütük gibi
    -Direksiyon yüksekliğini bile ayarlayamıyorum
    -Sadece sürücüde hava yastığı var(zaten kazada araba yamulacak onun bir anlamı yok)
    -Alt takımları çok kalitesiz
    -3 kuruşluk maliyetten bile kaçarak üretim yapmışlar(sol arka fara dört kablo giderken sağ arka fara 3 kablo gidiyor ve sis ışığının bir lambası fabrikadan yanmıyor)
    -Uzun yolda yanımda kamyon geçse sarsılıyorum
    -110'dan sonra titremeye başlıyor

Bunun yanında:
    -Bagaj hacmini o sınıftaki başka bir arabada göremedim
    -Yerden yüksekliği akıllıca arka tarafta arttırılmış,her türlü kaldırıma geri geri çıkabiliyorum
    -850 kg olduğu için az yakıyor
    -Eşek gibi araba dağ tepe düz gidiyorum
    -Keşke diyorum kliması olmasaymış ta alış fiyatı yükselmese imiş
    -Sağlamlık yönünden haklısınız ama büyük kazalarda volvo'ya binen de reno'ya binen de aynı sonu yaşar,ufak kazalarda reno'ya binenin bir kaç kemiği fazladan kırılır

Ama akaryakıtın pahalılığı ve daha da gelecek zamları düşünürsek,şimdi çoluğunuz çocuğunuz eşiniz sizden 3 lira para isteyince sorguya çekersiniz(herkes değil tabi)ama arabaya gelince keyfiniz için 30 lira daha fazla yakarsınız ben ona karşıyım.Açıkçası param da yok sevgilimi gezdirip bir de kumpir ısmarlayabiliyorsam bunu clio symbol'e borçluyum.

HaklısınıZ hocam aracın yerden yükseklği klimayı aratmıyor walla!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

-Aracımın direksiyonu kütük gibi
    -Direksiyon yüksekliğini bile ayarlayamıyorum
    -Sadece sürücüde hava yastığı var(zaten kazada araba yamulacak onun bir anlamı yok)
    -Alt takımları çok kalitesiz
    -3 kuruşluk maliyetten bile kaçarak üretim yapmışlar(sol arka fara dört kablo giderken sağ arka fara 3 kablo gidiyor ve sis ışığının bir lambası fabrikadan yanmıyor)
    -Uzun yolda yanımda kamyon geçse sarsılıyorum
    -110'dan sonra titremeye başlıyor

Bunun yanında:
    -Bagaj hacmini o sınıftaki başka bir arabada göremedim
    -Yerden yüksekliği akıllıca arka tarafta arttırılmış,her türlü kaldırıma geri geri çıkabiliyorum
    -850 kg olduğu için az yakıyor
    -Eşek gibi araba dağ tepe düz gidiyorum
    -Sağlamlık yönünden haklısınız ama büyük kazalarda volvo'ya binen de reno'ya binen de aynı sonu yaşar,ufak kazalarda reno'ya binenin bir kaç kemiği fazladan kırılır

Ama akaryakıtın pahalılığı ve daha da gelecek zamları düşünürsek,şimdi çoluğunuz çocuğunuz eşiniz sizden 3 lira para isteyince sorguya çekersiniz(herkes değil tabi)ama arabaya gelince keyfiniz için 30 lira daha fazla yakarsınız ben ona karşıyım.Açıkçası param da yok sevgilimi gezdirip bir de kumpir ısmarlayabiliyorsam bunu clio symbol'e borçluyum.

Direksiyon hidrolik yağını kontrol et. Eksiltmişse kütük gibi olur. Tüğ gibi hafif değil ama kamyon direksiyonu gibi de ağır değil.

Direksiyon yükseklik ayarlığı opsiyonel olarak alınabiliyor. Expression pakette mevcut.

Sağ yolcu hava yastığı da Expressiyon pakette alınabiliyor.

Alt takımlar gittiğin yola bağlı.

Arka sis farı 90 model Şahin arabamda iki taraf da yanardı. Ama çoğu arabada artık tek taraf yanıyor.

Ben arabamla 181 km/h'a çıktım ve titreme yaşamadım. 110 sonrası titreme tamamen balans ayarınla ilgili.

• Aynı şeyleri düşünüyoruz sevgili arkadaşım, sevgi ve saygılarımla.
  • 136 bin küsür km. dir kullanıyorum ve ilk sahibiyim. Arabayı tanıyorum, güvenlik yok ama o güvenliği sağlamak tamamen bende bitiyor. Sınırlarını biliyorsam, viraja adam gibi gibi giriyorsam gerisi boş. Yağmurlu havada 140 ile gideceğime 100 ile gidiyorsam gerisi yine boş. Gidip de 60 bin liralık Jetta konforu beklemiyor ve o tarz arabalarla kıyaslamıyor ve küçük şeylerle mutlu olabiliyorsam gerisi yine boş. Sadece teferruat. Bir depo benzin ile 740 km. yol yapabiliyorum. Kliması Bodrum sıcağında bile 2. ve 3. kademede buz gibi yapıyor içeriyi. Aldığım günden beri bakımları Renault Servisinde yaptırdım ve o da bana sağolsun baktı beni mahcup etmedi. 1 ay önce muaynemi de yaptırdım, ruhsatta muayne yeri kalmadığı için ruhsatı da değiştirdim. Birde ödül olarak direksiyonumu gidip hakiki deri kaplattım. Birde gidip "direksiyon deri, vites kolu ve körüğü de deri olsun" deyip onu da Symbol Expression pakette bulunan deri vites topuzu ve körüğü ile değiştirdim. Fıstık gibi oldu maşallah. Otobana çıkınca 100 ile de gittiğim olur 120 ile de 140 ile de ve 170 ile de. Tabi yolun durumuna göre. Eğer yol boşsa, önümde arkamda ve yanımda araba yoksa şöyle bir 180'e çıkarım ki 181'e de çıktım ve 1 dk'yı geçmemek sureti ile giderim öyle. Güvenlik sıfır ama en büyük güvenlik kullanan da bitiyor.

-136 bin küsür km. deyim halen aynı debriyaj balatasını kullanıyorum.
    -Arka fren merkezini geçen yıl yani 2012 yılında 95 binici km. de değiştirdim.
    -İlk fren diskini 61 bin km. değiştirdim ve ikinci diski de yine geçen yıl Ekim ayında 125 bininci km.'de değiştirdim.
    -Yine geçen yıl 2012 yılında 110 bininci km. de boğaz kelebeğini değiştirdim.
    -2009'da 41 bininci km. de ilk kez lastik değiştirdim ve BRIDGESTONE B330 EVO aldım. Geöen yıl yani 2012 Ağustos ayında 116 binici km. de tekrar lastiklerimi değiştirip BRIDGESTONE B330 EVO aldım. Yani B330 EVO'dan memnunum.

Ben bu arabamı ilk aldığımda yan komşum 97 model Laguna aldı ama yerinden kıpırdamadı araba ve sonra onu satıp 98 BMW 520 aldı o hiç kalkmadı yerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 24 Kasım 2013; 11:16:45 >

• ötesini berisini düşünmeye gerek yok !
    verdiğin paranın karşılığını aldığını düşünüyorsan senden mutlusu yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mmertkk

quote:

Orijinalden alıntı: CKT

Peki ya güvenlik?

bunu bende merak edıyorum

+1
  • Volchok V kullanıcısına yanıt
    isteklerini karşılayan araba en iyi arabadır keşke benimde symbolüm olsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgul2002

Adam mercedes bmv her neyse yeminle en sağdan gidiyor azıcık bassa araç şurup gibi benzin içiyor mübarek yada tüp taktırmış aracın feleği şaşmış bomba üzerinde. Konuyu açan arkadaşı çok iyi anlıyorum. Gerçekten sümbül, albea, corsa dıesel olanlar keyif vermeye başladı.

1.3 Albea sahibiyim.Ama o bile artık tüketim konusunda keyif vermiyor. Yakıt çok pahalı.Araç az yakıyor eyvallah.Az çok istediklerimi bana sunuyor tüketim olarak sıkıştırsan bile tüketim çok değişmiyor. Şehir içinde tam gaz-fren ani hareketlerle bile 40 kuruşun üzerine çıkartamadım hiç.Normal sürüşte 20-25 kuruş arası yakıyor. Ben biraz agresif kullanınca 25 kuruş civarı oluyor.Ama gel görki o yakıtın parası bile bana çok geliyor babamın attıklarıyla geçiniyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

symbollerde arka tavan tutacaklarını çalan,üretim maliyeti zihniyetinin ayrıca mk..
    direksiyon yükseklik ayarı 5 cmlik bir fark yaratıyor..
    sevdiğim yanlarından biri de koltukları rahat benim araca göre.. bu konuda bir gelişme var sadece ilk kasasına göre..ama güneşte kalırsa vay haline; kızgın tava etkisi yapıyor

Küfür etmeseydin keşke

• quote:

Orijinalden alıntı: ITALIAN CAR'S

quote:

Orijinalden alıntı: sgul2002

Adam mercedes bmv her neyse yeminle en sağdan gidiyor azıcık bassa araç şurup gibi benzin içiyor mübarek yada tüp taktırmış aracın feleği şaşmış bomba üzerinde. Konuyu açan arkadaşı çok iyi anlıyorum. Gerçekten sümbül, albea, corsa dıesel olanlar keyif vermeye başladı.

1.3 Albea sahibiyim.Ama o bile artık tüketim konusunda keyif vermiyor. Yakıt çok pahalı.Araç az yakıyor eyvallah.Az çok istediklerimi bana sunuyor tüketim olarak sıkıştırsan bile tüketim çok değişmiyor. Şehir içinde tam gaz-fren ani hareketlerle bile 40 kuruşun üzerine çıkartamadım hiç.Normal sürüşte 20-25 kuruş arası yakıyor. Ben biraz agresif kullanınca 25 kuruş civarı oluyor.Ama gel görki o yakıtın parası bile bana çok geliyor babamın attıklarıyla geçiniyorum.

Haline şükret dostum. Adam araba almış borç harç 1aydır yerinden oynatmadı bende şakasına abi arada bir gezde bizde yerine park edelim dedim . Boş boş yüzüme baktı.

• Umut T. kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun.ALLAH korumuş,verilmiş sadakanız varmış.

Sizi tam olarak koruyamadıktan sonra,isterse kilometre de 15 kuruş yakan bir araç olsun Symbol.

Hoş şimdi ki yeni Logan symbol kullanmış olduğunuz kasaya göre güvenlik ekipmanları arttırılmış olsa bile,öncelik can güvenliğiyse pas geçilmesi gereken bir araçtır diye düşünüyorum.Şu an kullandığım aracımın canlı bir piyasası olmasa bile,öncelik güvenlik diyerek tercih ettim.Yoksa alternatifleri Linea,301,Yeni Logan(Symbol) v.s dururken.

Saydığım araçlar içinde dikkat edin Yeni Logan(Symbol)hariç,o da yeni Sandero'dan dolayı euroncap(4 yıldız) katılımı bulunmakta,diğerlerinin euroncap katılımı dahi yok.

Sözün özü araç seçiminde bence başarılı güvenlik testleri ve beraberinde yüksek güvenlik donanımı olması kriterleri,ilk tercih sebebi olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Hayır Clio'nun, Linea'nın nesini sevmiyorsunuz anlamıyorum.
    Geçen bi Linea'ya binme şansım oldu. Yaklaşık 15 KM boyunca. Konfor olarak tabi ki mükemmel değil ama, öyle odun gibi bir araba da değil.

Yani, 30 bin lira ile alınabilecek, az yakacak, iş görecek bir araba için gayet yeterli.

Tutup 60 bin liradan baz donanımı başlayan araçlarla kıyaslarsanız tabi eşşek gibi bir araba olur ama,
    o parasının arabası.
    30 bin lirası olup sıfır arabaya binmek isteyen kişinin arabası. Niye elma ile armutu kıyaslıyorsunuz ki?

Hayır, Linea'ya binmesem, 92 model Şahin ile aynı yere koyacaksınız.
    Linea, Albea, Symbol, Dacia modelleri falan, hepsi parasının arabası. Ne bekliyorsunuz ki?

Aynen katılıyorum.Misal bizim araç 2009 model 1.2 16v en full modeli(abs+ebd,4 cam otomatik,dijital klima,yol bilgisayarı...arabayı ilk sahibi 2009 da 25.000 tl ye almış.O zaman full paket bir araba 25 bin nerede 40-50 bin nerede ? Renault Mercedes'e motor satmış bir firma,şudur,budur diyenlere hak veriyorum ama renault un motoruna laf söyletmem.Adamlar motor yapmayı biliyor geri kalan konularda tabi zayıflıkları var.

Sıfır,kokusu jelatinleri üzerinde yepyeni araba almak varken 2.el kim alır ? Parçası ucuz,TATA,çin malları veya TOFAŞ grubu gibi zamanla dökülmüyor.Kronik arızaları yok...kısacası parasının hakkını sonuna kadar veren ekonomi canavarı.B segmenti bir arabadan da mercedes konforu,kalitesi beklenmez

• Babamın araç 216.000 km de 2008 model Clio ve çok memnunuz.
  • parasını hakediyor. eğer ki bu araç 50-60 bin lira olsaydı bu şekilde yerden yere vurulması çok normal olurdu ama neyse o. o fiyatlara dci motoruyla yetiyor da artıyor. clio alan adam da 160-170 basıp neden direksiyon titreme yapıyor demez ki canına düşkünse 170 de basmaz gerek yok. Az yakar emsallerine göre çok kaçar şehir içi için ideal bagaj hacmi yeterli daha ne olsun ne kadar ekmek o kadar köfte devir ekonomi devri diyorlar ama clio alan adam hakir görülüyor ben de buna anlam veremiyorum herkes bütçesine göre davranıyor sonuç itibariyle.
  • Benzinli araç ve sıfır kilometre.

Bir süre sonra TÜP taktırsam garanti bozulur mu? Pişmanlık işte. Sonra da aracımdan memnunum muhabbeti!

Neyse!

dCİ motor gerçekten yakıtı az harcama uzmanı. Renault ise bunu çok iyi kullanıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.