Şimdi Ara

Var mı clio symbol gibisi be hey yavrum hey (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayır Clio'nun, Linea'nın nesini sevmiyorsunuz anlamıyorum.
    Geçen bi Linea'ya binme şansım oldu. Yaklaşık 15 KM boyunca. Konfor olarak tabi ki mükemmel değil ama, öyle odun gibi bir araba da değil.

Yani, 30 bin lira ile alınabilecek, az yakacak, iş görecek bir araba için gayet yeterli.

Tutup 60 bin liradan baz donanımı başlayan araçlarla kıyaslarsanız tabi eşşek gibi bir araba olur ama,
    o parasının arabası.
    30 bin lirası olup sıfır arabaya binmek isteyen kişinin arabası. Niye elma ile armutu kıyaslıyorsunuz ki?

Hayır, Linea'ya binmesem, 92 model Şahin ile aynı yere koyacaksınız.
    Linea, Albea, Symbol, Dacia modelleri falan, hepsi parasının arabası. Ne bekliyorsunuz ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Hayır Clio'nun, Linea'nın nesini sevmiyorsunuz anlamıyorum.
    Geçen bi Linea'ya binme şansım oldu. Yaklaşık 15 KM boyunca. Konfor olarak tabi ki mükemmel değil ama, öyle odun gibi bir araba da değil.

Yani, 30 bin lira ile alınabilecek, az yakacak, iş görecek bir araba için gayet yeterli.

Tutup 60 bin liradan baz donanımı başlayan araçlarla kıyaslarsanız tabi eşşek gibi bir araba olur ama,
    o parasının arabası.
    30 bin lirası olup sıfır arabaya binmek isteyen kişinin arabası. Niye elma ile armutu kıyaslıyorsunuz ki?

Hayır, Linea'ya binmesem, 92 model Şahin ile aynı yere koyacaksınız.
    Linea, Albea, Symbol, Dacia modelleri falan, hepsi parasının arabası. Ne bekliyorsunuz ki?

aynen katılıyorum. beğenmiyorsanız binmeyin de almayın da. para buna yetiyor. adam almış biniyor. 50-60 hatta 100 bin liramız yok. 2. elin durumu da ortada. sümbülle hız yapmayacaksınız. tek şart bu. 110'u geçmeyeceksiniz. hem 2013 sümbüllerde artık ESP var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

quote:

Orijinalden alıntı: Mmertkk

quote:

Orijinalden alıntı: CKT

Peki ya güvenlik?

bunu bende merak edıyorum

21 kasım sabahı kaza yaptık, sürücü olarak 2 dişim kırıldı, fena ağrılarım var. sağ taraftaki annemin 5 kırığı var. (omuz-bel arası sol taraf, göğüste, kaburgada ortadaki birleşim noktası, sol 1. omur, sağ bacakta parçalı kemikte 2 kırık) sebep? kırmızıda geçen bir o... çocuğu! sebep ne olursa olsun, araç hiç güvenli değil; emniyet kemeri takılıyken bile. yol tutuşu, direksiyon titremesi emsalleri gibi, çok zorlamamak gerek. 130 km/h süratten sonra titriyor. abs yoksa frenleri zaten yok. Allah'ı var, hızlanması vasatın biraz üzerinde. çok da yakmıyor ve hacim, tasarruf gibi konularda çok iyi. bazı konularda ise sıkıntı büyük. kaza anında koltuğum raydan çıktı ama çarpıp dönerek durunca fazla kıpırdayamadı koltuk. kemer annemin kaburga kemiğini ortadan, birleşim noktasından kırdı. aşağıda kalp var bu arada. kaza anında felç olabilirdi ki maalesef bu oran çok yüksek. şanslıydık. kazanın tüm darbesi mi diyeyim, artık neyse tüm enerji anneme bindi sanki. bu da büyük bir sorun. ben de büyük bir şiddete maruz kaldım tabi, 2 dk otursam taş kesiliyorum. yatmak vs. sıkıntı ama bende kırık yok, ezilmeler var(mış). yemek yiyemiyorum zaten.

not: tam önden, karşı tarafın sağ ön çamurluğuna direkt çarptım.
    not 2: emniyet kemeri, kaza anında biraz esnemez mi? tabi öyle çözülüp gitmiş gibi değil, tam darbe anında kuvvetli baskıyı azaltmak için.

son not: hastane vs. işler bitsin, konu da açacağım. orada ne var ne yoksa yazılacak.

gecmis olsun hocam ama o araba varya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mmertkk kullanıcısına yanıt
    o arabaya da, sahibine de sıra gelecek.

bu arada, sağolun, kimsenin başına gelmez böyle şeyler inşallah.
  • Her aracın limitleri vardır. Bunu bilip ona göre davranmak gerekir.

Sonuçta verilen paranın karşılığından daha fazlasını veren Smybol gibi araçlar ekonomik alım ve kullanım giderleriyle ön plana çıkar.

Viraja girerken ona göre davranın. Hız yaparken ona göre davranın.

İşin doğrusu bu kadar az yakan bir aracın bazı kusurları gözardı edilebilir. Sonuçta aracı yürütmek için en önemli unsur yakıt değil mi?
  • Gerçekten çok ekonomik.

• Bir arkadaşımı bu araç yüzünden kaybettim tabi ki araç vefatında araç %100 kusurlu değil fakat farklı bir araç olsa ölmeyebilirdi.
  • bu tür araçlar ne kadar ekonomi için alınsada. kaza anında ekonominin pek faydası olmuyor güvenlik açısından
  • quote:

Orijinalden alıntı: newtonmeter

quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Bu saydıklarınız dizel motorun karakteristiğinden geliyor. Renault nun bir payı yok.

Fakat ben yakıt ekonomisi yapan, aynı zamanda 'almak istemediğiniz' sürüş keyfi, hızlanma , kalite gibi değerleri verebilen araçlar tanıyorum. Şimdi isim versem marka fanatikliği olacak.

Kısacası üzülerek söylüyorum ki renault clio symbol ün "vasat" bir araçtan farkı yok. Üzerinde düşünülmemiş, tam anlamıyla fabrikasyon işi(tabi ki her araba fabrikadan çıkar anlatmak istediğim farklı) , ucuz bir araç sadece.

haklısın her 10binde bakım isteyen ve yağ yakan D4-D varken neden insanlar gidip uyduruk reno alıyorlar ben de anlamıyorum

Yazımın hangi bölümünde toyota yazısını gördünüz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tekne Kazıntısı

quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Bu saydıklarınız dizel motorun karakteristiğinden geliyor. Renault nun bir payı yok.

Fakat ben yakıt ekonomisi yapan, aynı zamanda 'almak istemediğiniz' sürüş keyfi, hızlanma , kalite gibi değerleri verebilen araçlar tanıyorum. Şimdi isim versem marka fanatikliği olacak.

Kısacası üzülerek söylüyorum ki renault clio symbol ün "vasat" bir araçtan farkı yok. Üzerinde düşünülmemiş, tam anlamıyla fabrikasyon işi(tabi ki her araba fabrikadan çıkar anlatmak istediğim farklı) , ucuz bir araç sadece.

dci motorlar odun fırınında mı imal ediliyor

Fabrikadan çıkar diye belirtmiştim. Sizin motorunuz odun fırınından çıktıysa o ayrı. Motor standart. Aslında geri kalan herşey standart. Arabanın özenilmiş bir tarafı yok.

• aynı kafayı puntoyla da yaşayabilirm ama güvenliğe önem veriyorum
  • quote:

Peki ya güvenlik?

güvenliği de yakıtı gibi ucuz
  • Volchok V kullanıcısına yanıt
    araciniz az yakmasindan baska ne ozelligi var ki?
  • quote:

o arabaya da, sahibine de sıra gelecek.

bu arada, sağolun, kimsenin başına gelmez böyle şeyler inşallah.

İnsallah hocam , yazık ya insanlik ölmüş

• Ne kadar ekmek o kadar köfte.
  • Mmertkk kullanıcısına yanıt
    manevi tazminat davasından sonra, trafik ışıklarını her gördüğünde ben geleceğim aklına; şüpheniz olmasın.
    yanlış anlaşılmasın, düşmanca bir duygum yok ama yaptığı -kendince- küçük hatanın bedeli, bir can oluyordu. kendimi saymıyorum ama insan annesini o halde görünce her şeyi yapabilecek durumda oluyor. zaten bu yüzden anca dün, 2. gün fark ettim ezilen, ağrıyan yerlerimi.

yani, benim karşıma bilinçsiz bir insan çıktı, öyle ya da böyle bilinçlenecek. bunu vazife edindim artık.
  • Sanki adamın gelir seviyesi mercedes veya bmw almaya yetiyoda zevk için symbol almış biniyor muamelesi yapılmış.
  • Millet sanki bilmiyor passat veya jettaya binmeyi... Para olsa ben alacağım arabayı biliyorum mesela. Ama yok işte arkadaş...Ben şuan niye palioya biniyorum? 1. Lpg'li ve az yakıyor 2. Parçası ucuz ve her zaman bulunuyor. 3. Usta çırağı bile her yerinden anlıyor. 4. Arabanın kendisi ucuz zaten arkadaş.... Bütçem el verse lpg ile de uğraşmam. Alırım jetta tsi motor, bakarım keyfime. Ama herkesin bütçesi işte.
  • quote:

manevi tazminat davasından sonra, trafik ışıklarını her gördüğünde ben geleceğim aklına; şüpheniz olmasın.
    yanlış anlaşılmasın, düşmanca bir duygum yok ama yaptığı -kendince- küçük hatanın bedeli, bir can oluyordu. kendimi saymıyorum ama insan annesini o halde görünce her şeyi yapabilecek durumda oluyor. zaten bu yüzden anca dün, 2. gün fark ettim ezilen, ağrıyan yerlerimi.

yani, benim karşıma bilinçsiz bir insan çıktı, öyle ya da böyle bilinçlenecek. bunu vazife edindim artık.

ınsanlık ölmüş yazık
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgul2002

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sgul2002

Adam mercedes bmv her neyse yeminle en sağdan gidiyor azıcık bassa araç şurup gibi benzin içiyor mübarek yada tüp taktırmış aracın feleği şaşmış bomba üzerinde. Konuyu açan arkadaşı çok iyi anlıyorum. Gerçekten sümbül, albea, corsa dıesel olanlar keyif vermeye başladı.

"Tüp takmış felegi sasmis bomba üzerinde"

13 yıldır tüplü araca biliyorum hiç felegim sasmadi

Yanlış anlama bende 10 yıl tüplü araç kullandım deiğişik markalrda . Hiçbiri düzen tutmadı belkide benim şansımdan , sonra dizele geçince hepsi hikaye oldu. Kal sağlıcakla

Hocam dizel bi turbo, bi enjeksiyon yada ne bileyim pompa arızası verirse , o zmn ararsın bombayı dedektörle :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.