Şimdi Ara

Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
14
Favori
21.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyuna Dishonored'i andırıyor demiştim, düzeltme yapayım. Oyun Cyberpunk'ın Vampirlisi gibi.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE]  Yine bir Nomad karakteriz, yine bizimle konuşan ikinci bir benlik var. Yine diğer benlik daha ilgi çekici. Avrupa maçları yüzünden uzun süreli oynayamadım oyunu, hafta sonuna kısmet artık. Bu arada oyunun mobilitesi oyunun kendisini baltalıyor. Duvardan yürüyerek çatıya çıkarken 2 kez duvar içine girip harita dışına gittim. Yine aynı şekilde yapımcı ekip oval şeklindeki yapılara tırmanmayı hayal edememiş, karakter bir anda kontrolü kaybedip gökyüzüne bakıyor.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] 

• Oyunda maalesef çok büyük bir potansiyeli harcamışlar. Oyundaki harita inanılmaz küçük ve bir yerden bir yere gitmek buna rağmen işkence. Görevlerin çoğu şuradan şuraya git, şurada şunu yap gibi birbirini tekrar eden yapıda.
    Bazen anlamaya çalışıyorum vampir miyiz, şamar oğlanı mı? Hatta bir de Kadim bir vampiriz sözüm ona, en basit hortlak 3-4 darbede indirebiliyor bizi.
    Yıllar önce yapılmış olan Vampire oyunu bu oyundan kat ve kat daha iyiydi gerçekten.
    Oyuna çok büyük bir hevesle başladım, ancak sadece merak ettiğim için devam ediyorum. Eğer bu türe merakınız çok fazla yoksa, kısa sürede sıkılacağınız bir oyun olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PSN: SAVIARs
    Gamertag: SAVIARs
    Steam: SAVIARs
  • Bu konudaki olumsuz ve olumlu yorumları gözden geçirdiğimde oyuna büyük bir indirim gelmeden almayı düşünmüyorum 30 dolarlık fiyatı bile önemsemeyip alacaktım ama tam benlik olmadığına karar verdim dying light beast almak kesinlikle daha iyi olacaktır

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Isınamadım bir türlü bu oyuna olmadı yani nedense.

• Yan görevlerle ilgili birkaç şey söylemek isterim. Emin olun ubi nin ac lerinde yan görev ne kadar kaliteliyse bunda da ondan aşağı değil. Neticede bi witcher kalitesinde yan görev beklemiyor kimse. Zaten oyun gecelere bölünmüş öyle diyeyim. Her gece max 2-3 yan görev oluyor. Onlar da belli bazı karakterlele ilişkinin ilerlemesi için yaptığınız görevler. Kimi zaman şu parka git bana paket bırakacaklardı diyo, kimi zaman bilimle ilgilenen bir karakter yardımcılarım kaçırıldı onları kurtarır mısın diyo. Evet basit görünüyor ama o dünyayı severseniz zevkle yaparsınız. Ben hiç sıkılmadım zaten sayıları da çok az.

Son bir tavsiyem var. Her geceyi malum sığınakta bitiriyoruz bir nevi güvenli ev gibi. Uyandığımızda binanın en alt katına inene kadar Gecenin bet'i radyo programı var. Türkçe altyazı olduğundan okuması da çok zevkli. Dil desteği cidden nimet. Onu sonuna kadar dinlemeden ayrılmıyorum binadan. 😄

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ThomasAngelo89 kullanıcısına yanıt

Yan görevler çok olağan hocam ya aksine bilemedim yani.

Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE]

• ItsCawfeee kullanıcısına yanıt

yan görevler skyrim'deki loncaların verdiği sonsuz görevler gibi, şunu götür/şunu öldür vs. baya özensiz.

özensiz demişken, oyunun yerelleştirilmesi de baya kötü geldi bana. bazı yerler yz ile çevrilmiş gibi. esprileri aktarabilmeyi falan geçtim kelime çevrilerinde bile yanlış denk geldi kaç defa.

• The Hardusit Labs ın geliştirdiği halinin videosunu bırakıyorum izlemek isteyenler için. İddialar şu yönde "woke" muhabbetine hikayeyi yazan adamı şutluyolar sonradan oyun malum iptal edilmişti. Videoyu izleyince cidden çok üzüldüm. Resmen ilk oyunun devamı VMB 2 olacakmış. Harcamışlar potansiyeli. Genelde ilk ler pek kült olmaz serinin ikincisi en sağlam en iyi olur ama bunda ilki kült olarak kalacak.

Jiří Bigasyoutube
          Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 - 2019 cancelled pre alpha build gameplay (Hardsuit Labs)
          https://youtu.be/6xRCZePzzqM?si=IZgsBzECz9K4czsO

• Chris Avellone'u taciz iddialarindan sonra kovdular adam o davalarin hepsinden de aklandi diye biliyorum. O sira yazarligini yaptigi baska oyunlar da vardi. Olan oyunlara oldu.

Hocam dediğiniz gibi taciz iddiaları oldu ve aklandı o da doğru ancak bence o görünen yüzü diye düşünüyorum. Esasen Chris ilk oyundaki gibi daha karanlık,daha cesur, ahlâken daha yanlış karakterler oluşturacakken stüdyodaki "veilguard tarzı seven doğrucu davutlar" yüzünden hard buldular ve yumuşattılar gibi geliyor bana. 2004 vmb bugün çıksa ortalığı ayağa kaldırır malum kitle. Çünkü onlar istiyor ki her oyun veilguard gibi olsun taş gibi oyun yapmasın kimse herkes yüzünde gülücükler saçsın barbimsi oyunlar oynayalım. Her neyse woke destekçisi olan forumda da bazı tipler var şikayet eder şimdi daha da uzatmayım. 😀

Elif Parmak'ı gördüm yine efkar bastı. Adamlar ne güzel hazır oyunu hiç etmişler. Sadece haritayı alıp üstüne Pudra şekeri(Kar) eklemişler. Bazı karakterlerin de rollerini değiştirmişler. Ne büyük bir potansiyel harcanmış, hem teknik hem de mekanik anlamda geriye giden bir yapım olmuş. Yürüme simülatöründen başka oyun yapmamış adamlara RPG yaptırırsan işte böyle yürür durursun anca.

Hiç sorma hocam ya şu videoyu izledikten sonra bir kez daha kahroldum. İşin kötüsü yukarda bahsettiğim sebeplerden ötürü ilk oyuna remake de yapmazlar. Malum kesim hoplar. Dolayısıyla geçmiş olsun yok oldu gitti mis gibi seri. Yanılmıyorsam paradox 3. Oyunu biz yapmayacağız yapacak varsa verelim tarzında açıklama yapmıştı.

• Valla oyunu bitirmeden ufak da olsa inceleme yapmak istemedim. Oyunun bana göre en kısa incelemesi "harcanmış bir potansiyel". Maalesef oyunun başında çok daha pozitifken sonlarına doğru öyle bir baymaya başladı ki ben bile kendime şaşırdım. Resmen bitse de gitsek moduna girdim. Aşırı sündürülmüş çünkü oyun. Hele bir noktada baktım iş ameleliğe doğru kaydı (oyunlarda en nefret ettiğim şey budur zaten) iyice sinirlendim. Az çok tecrübeli her oyuncu bilir. Size yaptırılan şeyin hikayeye,lore a, atmosfere, senaryo bütünlüğüne katkısı olduğu için mi yaptırılıyor yoksa sırf süre uzasın diye amelelik mi bunu bilirsiniz. Sonlara doğru bunu hissedince 64-65 lik puan tam ayarında olmuş dedim.

Oyuna ilk başladığımda hakkı yenmiş, en az 75-80 lik oyun derken meta puanını sonuna kadar hak etmiş diyorum şimdi. Maalesef tam bir hayal kırıklığı. Mindseye gibi tamamı leş olsa bu kadar üzülmezdim de harcanmış potansiyele çok üzüldüm. Hatta en son şu kadarını söyleyeyim. Çıkacak olan dlc lere bakmayı dahi düşünmüyorum.

• Oyunu şimdi bitirdim. Böyle bir Lore ve Külliyata sahip seriye bu oyun kesinlikle yakışmıyor. Büyük bir potansiyeli harcamışlar. Normalde bu oyuna zaman ayırıp uzun uzun düşüncelerimi yazmazdım ama Fabien'in hatırı var. Müsait zamanda yazarım artık. Diğer sonları görmek veya ek paketleri için oyuna döner miyim, pek sanmıyorum.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] 

Oyunu yaklaşık 35 saatte Erkek bir karakter ile Zor seviyede Brujah olarak bitirdim. Oyunu ilk oynadığımda Cyberpunk 2077'in Vampirlisi demiştim. Çünkü yine bir Nomad karakteri kontrol ediyoruz, yine bizimle konuşan ikinci bir benlik var ve yine bu benlik bizim karakterden daha ilgi çekici.(En azından bu benlik bize küfür etmiyorVampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] ) Vee tabii ki yine çalışmayan ve bitmemiş bir oyun. Diğer clanlara, diğer sonlara ve gelecek ise DLC'lere pek bakmayı düşünmüyorum. Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] 

Yani konuya nasıl gireyim ki. World of Darkness evrenine bu oyun ile girmiş bir oyuncu olmama rağmen ben bile üzüldüm yapımın bu durumuna. İlk oyunu kalburüstü bir RPG olmasından ziyade Half-Life 2 ile aynı günde çıkış yapma gafletine düşmesi ile tanıyordum.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE]  Bir kaç yıl önce Animus Projesinin yaptığı Türkçe yama ile birlikte oyuna girişecektim ki zorunlu olarak yüklenmesi gereken Unofficial Pack sürekli hata verip vurdu, saldım bende. :)

Öncelikle oyunun ender olan olumlu kısımlarından bahsedeyim. Bahsederken de arada gömeyim. Geçmişten gelen Lore ve Külliyatı bir noktaya kadar iyi kullanmış Yapımcı Firma. Her önemli bilginin işlendiği Index kısmında oldukça zaman harcadığımı söyleyebilirim. Derinliği olan bir Evren var fakat onu geniş bir şekilde yansıtabilecek kapasite maalesef yok. Oyundaki karakterler güzel yazılmış, eğlenceli muhabbetler dönebiliyor. Kısa bir bir süre sonra ise bütün konuşmalar tükeniyor. Çünkü içerik yok.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] 

Karakterlerden; Dilber Lou Graham, sevdiceğim Türk Lokumum Safia Ulusoy, sıfatına tükürdüğüm Notre Dame'ın pardon Seattle'ın Kamburu Tolly, Fakir Prensi Ryong Ablamız, Erkek Adamın Erkek Sevgilisi olur diyenVampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] Silky, CCCP olarak takılan Mother Russia Niko, bir diğer sevdiceğim fakat bir farklılığı olmayan Patience, tipini göremesek de sesi ile içimizi gıdıklayanVampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE]  Radyocu Bet of Night ilginizi çekip merak hissiyatı uyandırıyor.

Oyunun en vurucu kısmı -dikkatinizi çekerim karakteri demiyorum- ise tartışmasız Fabien. Uzun zamandır bu kadar sevdiğim bir karakter olmamıştı açıkçası. Gerekli/gereksiz yaptığı espriler, babacan tavırları, hafif tırsak olması, eşyalar?! ile yaptığı muhabbetler. Yapımcı firma nasıl da bu golü atmış, şaşırdım açıkçası.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] Tabii bu kadar olumsuzluk arasındaki tek olumlu şeyi de b.k etmeden dururlar mı, hayır.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE]  Fabien'i kontrol ettiğimiz kısımlar maalesef Yürüme Simülatöründen öteye gidemiyor. Öyle ki adamlar bile bu duruma küfür edeceğimizi bildikleri için x2 hızında hareket ediyor karakterimiz.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] Clanına özgü skilleri kullanarak vakalarda çözümlemeler üretmek bir nebze sizi aldatıyor. Çünkü Fabien sekanslarında başka bir aksiyon yok, hatta zıplayamıyorsunuz.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] 

Oyunun yine beğendiğim bir diğer kısmı ise Mobilitesi ve Combatı. Fakat ikisi de yetersiz ve hatalı tasarlanmışlar. Mobilite kısmı; Dishonored, Dying Light serilerinden esinlenmiş. Yapımcı firma tasarladıkları tırmanma mekaniğini pek test etmemişler sanırım, kaç kez tırmanırken duvar içerisine girip harita dışına gittim. Bir diğeri ise Oval şekildeki yapıları sadece görünüşte oval olarak tasarlamışlar, fizik devreye girince karakterin Allah'ı pardon Caine'i şaşıyor.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] 

Combat ise biraz eğlenceli, keyifli ve çokça kaoslu. Kim, kime vurursa artık.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] Skiller başlangıç için yetersiz, seviye atladıkça diğer clanların skill'lerini açarak farklı kombinasyonlarda özelliklere sahip olabiliyoruz. Buraya kadar ortalama üstü bir RPG diye düşünebilirsiniz fakat yine bir tasarım hatası ile hem potion sayısını az tutmuşlar hem de beslenme mekaniğini özellikle Hard zorlukta diğer düşmanlar sizi rahat bırakmadığı için zorlaştırmışlar. Karakteriniz geliştikçe bu sorun ortadan kalkıyor fakat bu kadar vasat bir yapımın en can alıcı noktasını da kendileri kısıtlamışlar.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] 

Oyunun hikayesini beğendim. Biraz Gerilim, biraz Gizem, keyifli sayılabilecek Boss savaşları ve bolca dedektiflik var. Ana görevler özellikle göreve özgü farklı lokasyonlarda geçtiği için ilgi çekici. Bir noktada diyorsunuz acaba Open World yerine direk Lineer yapıda mı yapsaydılar oyunu. Çünkü haritanın hiç bir albenisi yok, g.t kadar yer. Yan görevler desen zaten yoklar. Üç farklı kişiden; Ele başını öldürme - farkedilmeden halk düşmanını ortadan kaldırma - Kuryecilik?! görevleri alıyorsunuz. Evet, Kurye. Zoruna mı gitti.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] Kargoculuk yaparak Dağların tepesine çıkarken iyi.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] 

Gelelim şimdi ise dananın kuyruğunun koptuğu yere. Olumsuz taraflarına. Yahu nereden tutsanız oyun elinizde kalıyor. Oyunda mesela optimizasyon yapılmamış gibi bir şey. Bir kaç kez oyun çöktü. Ana görevi seçtiğinizde müzik kesilerek çevre sesleri gidiyor. Unreal kullanılmış ama hak getire. Yalandan yansıma yapmışlar ama sizin yansımanız yok.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE]  Hadi Vampir külliyatına uygun olsun da Vampir olduğumuz için yansımamız yok diyelim.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] (Yersen) Yine de burada bir anti-parantez açalım. Karakter modellemeleri oldukça hoşuma gitti. Bazı karakterler foto-realistik seviyesinde olmuş. Hakkını verelim arkadaşların.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] 

1633 Büyük İstanbul Yangınını bile gören ana karakterimize Kuryecilik yaptırıp kan graffitileri özümsetiyorlar.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] Ana görevlerde dediğim gibi farklı lokasyonlara gidebiliyoruz fakat orada da eksiklikler var. Gizli bir yer yapılmış, bir şekilde ulaşıp giriyorsunuz ama içi boş.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] Hayalgücünüzle siz dolduracaksınız o alanları. Haritada girilebilecek lokasyonlar ise diğer clan skilleri ve yan görevleri alabildiğimiz yerler. 6-7 lokasyon yani. Hiç yere basmadan çatılarda dolaşarak haritayı 2-3 dakika içerisinde komple dolaşabiliyorsunuz.

Sokaktaki NPC'lerin varlıkları var ile yok arasında. Özel kanlara sahip olanlara Sinirlenme, Tahrik(etkilenme) olma ve Korkma özelliği koymuşlar tek. Bunların haricinde birde Kanun Adamları yani Polis'ler var. Hani siz birisini kovalarken tepki göstermeyip sizi kovalamaya çalışan birisini gördüğü an vurması ile sınırlanmış olan. Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] Son olarak emcüklemeVampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] mekaniğinde erkek kurbandan Kadın Sesi gelmesi ise karakterin içindeki bastırılmış duyguları uyandırma sanırım.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] 

Oyunu satın almamdaki en büyük etkenlerden birisi de Türkçe olarak gelmesiydi. Ama ne Türkçe geldi be.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE]  Yapay Zeka'yı geçtim Translate'den bile kötü çeviriler mevcut. Yani kelimelerde eksik harfler mi desem, yanlış kelime çevirileri mi desem, anlamsız ve düşük cümleler mi desem. Hayatım boyunca oynadığım en kötü Resmi Yerelleştirmeye sahip oyun olabilir. Ve bunların hepsi sözde seçimlerin önemli olduğu bir RPG oyununda mevcut. Bu arada seçimlerden bahsetmişken karakterler genelde balık hafızalı tasarlanmış. Bir konuşmada kızdırdığınız karakteri, bir sonraki cümlenizde mutlu edebiliyorsunuz. Hani benim seçimlerim, tercihlerim ve yönelmelerim.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] 

Son olarak oyunun müziklerinden ve seslendirmelerinden bahsedeyim. Müzikler genel olarak başarılı, akılda kalıcı parça ise pek yok. Seslendirmeler ise nispeten kaliteli olmuş. Fabien'in eşya seslendirmeleri ayrı bir hikaye.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] Romance kısmında sadece seslendirmeye yer vermeleri ise hem üzdü hem de kaliteli seslendirme ile hayallere taşıdı.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] Bizim karakterimiz ise genel olarak başarılı seslendirilmiş, nedenini ise anlamadığım şekilde Araplardan asimile edilmiş Fransız gibi takılıyor.

Bütün bu olumsuzluklar için Paradox Interactive'i suçluyorum. Yahu o kadar ilerlemiş bir yapımı durdurup daha önce Yürüme Simülatörü dışında bir oyun yapmamış ve çapı belli bir firmaya RPG mi emanet edilir. Her firma her oyun türünü yapamaz, istisnalar da kaideyi bozmaz. Her firma Creative Assembly(Total War - Alien Isolation) veya Asobo Studio(Microsoft Flight Simulator - Plague Tale serisi) değil. Böyle bir potansiyeli de bu şekilde emanet edersen 5-6 yıl öncesine ait pre-alpha seviyesindeki oyundan daha kötü olan bir yapıma kavuşursunuz.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] Tamam, sizi de anlıyorum. Süreç çok uzadı, para yakıyorsunuz haybeye. Ama bu şekilde çıkartıp rezil olmak yerine 1 yıl sonra daha oturaklı bir yapım ile karşımıza çıksaydınız ya. Neyse, fazla uzatmadan World of Darkness markasını elinizden çıkarın da Larien veya CD Project RED falan alır belki.

"Que Sera, Sera.." (Tam oyuna göre oldu he.Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE] )

Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 [PC ANA KONU][TÜRKÇE]Sy_Patheticyoutube
          The Bloodline of Rick Schaffer has been passed down to a new generation of vampire music lovers. Full https://www.youtube.com/playlist?list=PLOdgOPXM8pgeaBrfV-VFR2-wgLWGVSlrw playlist found here. Follow @SyPathetic for the latest in gaming music Rick Schaffer was brought in for the original composition and sound design of this version of Bloodlines, but this time he is not alone. Also joined with us in the seedy underbelly of Seatle is @CraigStuartGarfinkle, Eímear Noone, and Mike Lane. Bloodlines 2’s soundtrack mixes a modern orchestral with it's film noir past for music that is both eerie and seductive. Each faction also have their own ethnic instruments to complete their distinct and unsettling nature. So prepare to smash, lurk, and feed your dark urges in this latest invitation to the Vampire's Masquerade. #VampireTheMasquerade, #Bloodlines2, #OfficialSoundtrack, #VTMBloodlines2, #GamingMusic, #VideoGameSoundtrack, #VampireGames, #DarkFantasyMusic, #GothicGaming, #LARPingMusic, #RPGSoundtracks, #VampireLore, #IndieGameMusic, #AtmosphericSoundtrack, #NarrativeGaming
          https://www.youtube.com/watch?v=GV1tiJUSf14&list=RDGV1tiJUSf14&start_radio=1

• 
        Sayfa: önceki 1920212223
        Sayfaya Git
        Git
        sonraki
        - x
        Bildirim
        mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.