|
Oyuna Dishonored'i andırıyor demiştim, düzeltme yapayım. Oyun Cyberpunk'ın Vampirlisi gibi. |
| _____________________________ |

|
Oyuna Dishonored'i andırıyor demiştim, düzeltme yapayım. Oyun Cyberpunk'ın Vampirlisi gibi. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Isınamadım bir türlü bu oyuna olmadı yani nedense. |
|
|
|
yan görevler skyrim'deki loncaların verdiği sonsuz görevler gibi, şunu götür/şunu öldür vs. baya özensiz. özensiz demişken, oyunun yerelleştirilmesi de baya kötü geldi bana. bazı yerler yz ile çevrilmiş gibi. esprileri aktarabilmeyi falan geçtim kelime çevrilerinde bile yanlış denk geldi kaç defa. |
|
İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
|
|
Bende biraz ilerledim ve bıraktım çok kısır bir döngü hissediyorum özellikle şuan combat hiç zevk vermiyor. |
|
Asırlardır beklediğimiz oyuna bak.. |
|
|
Elif Parmak'ı gördüm yine efkar bastı. Adamlar ne güzel hazır oyunu hiç etmişler. Sadece haritayı alıp üstüne Pudra şekeri(Kar) eklemişler. Bazı karakterlerin de rollerini değiştirmişler. Ne büyük bir potansiyel harcanmış, hem teknik hem de mekanik anlamda geriye giden bir yapım olmuş. Yürüme simülatöründen başka oyun yapmamış adamlara RPG yaptırırsan işte böyle yürür durursun anca. |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Oyunu şimdi bitirdim. Böyle bir Lore ve Külliyata sahip seriye bu oyun kesinlikle yakışmıyor. Büyük bir potansiyeli harcamışlar. Normalde bu oyuna zaman ayırıp uzun uzun düşüncelerimi yazmazdım ama Fabien'in hatırı var. Müsait zamanda yazarım artık. Diğer sonları görmek veya ek paketleri için oyuna döner miyim, pek sanmıyorum. |
|
Merhaba Nomad Oyunu yaklaşık 35 saatte Erkek bir karakter ile Zor seviyede Brujah olarak bitirdim. Oyunu ilk oynadığımda Cyberpunk 2077'in Vampirlisi demiştim. Çünkü yine bir Nomad karakteri kontrol ediyoruz, yine bizimle konuşan ikinci bir benlik var ve yine bu benlik bizim karakterden daha ilgi çekici.(En azından bu benlik bize küfür etmiyor Yani konuya nasıl gireyim ki. World of Darkness evrenine bu oyun ile girmiş bir oyuncu olmama rağmen ben bile üzüldüm yapımın bu durumuna. İlk oyunu kalburüstü bir RPG olmasından ziyade Half-Life 2 ile aynı günde çıkış yapma gafletine düşmesi ile tanıyordum. Öncelikle oyunun ender olan olumlu kısımlarından bahsedeyim. Bahsederken de arada gömeyim. Geçmişten gelen Lore ve Külliyatı bir noktaya kadar iyi kullanmış Yapımcı Firma. Her önemli bilginin işlendiği Index kısmında oldukça zaman harcadığımı söyleyebilirim. Derinliği olan bir Evren var fakat onu geniş bir şekilde yansıtabilecek kapasite maalesef yok. Oyundaki karakterler güzel yazılmış, eğlenceli muhabbetler dönebiliyor. Kısa bir bir süre sonra ise bütün konuşmalar tükeniyor. Çünkü içerik yok. Karakterlerden; Dilber Lou Graham, sevdiceğim Türk Lokumum Safia Ulusoy, sıfatına tükürdüğüm Notre Dame'ın pardon Seattle'ın Kamburu Tolly, Fakir Prensi Ryong Ablamız, Erkek Adamın Erkek Sevgilisi olur diyen Oyunun en vurucu kısmı -dikkatinizi çekerim karakteri demiyorum- ise tartışmasız Fabien. Uzun zamandır bu kadar sevdiğim bir karakter olmamıştı açıkçası. Gerekli/gereksiz yaptığı espriler, babacan tavırları, hafif tırsak olması, eşyalar?! ile yaptığı muhabbetler. Yapımcı firma nasıl da bu golü atmış, şaşırdım açıkçası. Oyunun yine beğendiğim bir diğer kısmı ise Mobilitesi ve Combatı. Fakat ikisi de yetersiz ve hatalı tasarlanmışlar. Mobilite kısmı; Dishonored, Dying Light serilerinden esinlenmiş. Yapımcı firma tasarladıkları tırmanma mekaniğini pek test etmemişler sanırım, kaç kez tırmanırken duvar içerisine girip harita dışına gittim. Bir diğeri ise Oval şekildeki yapıları sadece görünüşte oval olarak tasarlamışlar, fizik devreye girince karakterin Allah'ı pardon Caine'i şaşıyor. Combat ise biraz eğlenceli, keyifli ve çokça kaoslu. Kim, kime vurursa artık. Oyunun hikayesini beğendim. Biraz Gerilim, biraz Gizem, keyifli sayılabilecek Boss savaşları ve bolca dedektiflik var. Ana görevler özellikle göreve özgü farklı lokasyonlarda geçtiği için ilgi çekici. Bir noktada diyorsunuz acaba Open World yerine direk Lineer yapıda mı yapsaydılar oyunu. Çünkü haritanın hiç bir albenisi yok, g.t kadar yer. Yan görevler desen zaten yoklar. Üç farklı kişiden; Ele başını öldürme - farkedilmeden halk düşmanını ortadan kaldırma - Kuryecilik?! görevleri alıyorsunuz. Evet, Kurye. Zoruna mı gitti. Gelelim şimdi ise dananın kuyruğunun koptuğu yere. Olumsuz taraflarına. Yahu nereden tutsanız oyun elinizde kalıyor. Oyunda mesela optimizasyon yapılmamış gibi bir şey. Bir kaç kez oyun çöktü. Ana görevi seçtiğinizde müzik kesilerek çevre sesleri gidiyor. Unreal kullanılmış ama hak getire. Yalandan yansıma yapmışlar ama sizin yansımanız yok. 1633 Büyük İstanbul Yangınını bile gören ana karakterimize Kuryecilik yaptırıp kan graffitileri özümsetiyorlar. Sokaktaki NPC'lerin varlıkları var ile yok arasında. Özel kanlara sahip olanlara Sinirlenme, Tahrik(etkilenme) olma ve Korkma özelliği koymuşlar tek. Bunların haricinde birde Kanun Adamları yani Polis'ler var. Hani siz birisini kovalarken tepki göstermeyip sizi kovalamaya çalışan birisini gördüğü an vurması ile sınırlanmış olan. Oyunu satın almamdaki en büyük etkenlerden birisi de Türkçe olarak gelmesiydi. Ama ne Türkçe geldi be. Son olarak oyunun müziklerinden ve seslendirmelerinden bahsedeyim. Müzikler genel olarak başarılı, akılda kalıcı parça ise pek yok. Seslendirmeler ise nispeten kaliteli olmuş. Fabien'in eşya seslendirmeleri ayrı bir hikaye. Bütün bu olumsuzluklar için Paradox Interactive'i suçluyorum. Yahu o kadar ilerlemiş bir yapımı durdurup daha önce Yürüme Simülatörü dışında bir oyun yapmamış ve çapı belli bir firmaya RPG mi emanet edilir. Her firma her oyun türünü yapamaz, istisnalar da kaideyi bozmaz. Her firma Creative Assembly(Total War - Alien Isolation) veya Asobo Studio(Microsoft Flight Simulator - Plague Tale serisi) değil. Böyle bir potansiyeli de bu şekilde emanet edersen 5-6 yıl öncesine ait pre-alpha seviyesindeki oyundan daha kötü olan bir yapıma kavuşursunuz. "Que Sera, Sera.." (Tam oyuna göre oldu he. The Bloodline of Rick Schaffer has been passed down to a new generation of vampire music lovers.
Full https://www.youtube.com/playlist?list=PLOdgOPXM8pgeaBrfV-VFR2-wgLWGVSlrw playlist found here.
Follow @SyPathetic for the latest in gaming music
Rick Schaffer was brought in for the original composition and sound design of this version of Bloodlines, but this time he is not alone. Also joined with us in the seedy underbelly of Seatle is @CraigStuartGarfinkle, Eímear Noone, and Mike Lane.
Bloodlines 2’s soundtrack mixes a modern orchestral with it's film noir past for music that is both eerie and seductive. Each faction also have their own ethnic instruments to complete their distinct and unsettling nature. So prepare to smash, lurk, and feed your dark urges in this latest invitation to the Vampire's Masquerade.
#VampireTheMasquerade, #Bloodlines2, #OfficialSoundtrack, #VTMBloodlines2, #GamingMusic, #VideoGameSoundtrack, #VampireGames, #DarkFantasyMusic, #GothicGaming, #LARPingMusic, #RPGSoundtracks, #VampireLore, #IndieGameMusic, #AtmosphericSoundtrack, #NarrativeGaming https://www.youtube.com/watch?v=GV1tiJUSf14&list=RDGV1tiJUSf14&start_radio=1 |