Şimdi Ara

Valve, çalışan başına kazançta Apple ve Google gibi devleri solluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: interalia Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Valve, çalışan başına kazançta Apple ve Google gibi devleri solluyor
    Steam platformunun sahibi ve Steam Deck'in üreticisi olan Valve, dünyanın en verimli şirketlerinden biri olarak kabul ediliyor. Alinea Analytics’te piyasa analizleri başkanı X'te yaptığı paylaşımda, Steam’in tek başına 16,2 milyar dolar gelir elde ettiğini paylaştı. Bazı tahminlere göre şirketin toplam geliri 2025’te 17 milyar dolara ulaşacak. 2012–2021 arasındaki çalışan sayısının ortalama 350 civarında olduğu varsayıldığında, Valve’ın çalışan başına yaklaşık 50 milyon dolar gelir ürettiği ortaya çıkıyor.



    Bu rakamların, Valve halka açık bir şirket olmadığı için resmi verilere değil, araştırma şirketlerinin raporlarına ve sızan bilgilere dayandığını hatırlatmak gerekiyor. Ancak mevcut veriler önceki bilgilerle tutarlılık gösteriyor. 2021’de Valve’a dava açan bağımsız oyun stüdyosu Wolfire, şirketin yaklaşık 360 çalışanı olduğunu söylemişti. Aynı yıl Microsoft’un tahminine göre Valve’ın geliri 6,5 milyar dolar seviyesindeydi; bu da çalışan başına 18 milyon doların üzerinde gelir anlamına geliyor.



    Devleri açık ara geride bırakıyor



    Bu rakamlar, diğer büyük şirketlerin çalışan başına gelirlerini neredeyse ikiye katlıyor. Visual Capitalist’in verilerine göre, çalışan başına gelirde lider olan McKesson bile çalışan başına yalnızca 8,2 milyon dolar üretebiliyor. Teknoloji şirketlerinde bu rakam daha da düşük: Apple çalışan başına 2,4 milyon dolar, Alphabet (Google) ise 1,9 milyon dolar gelir elde ediyor.



    Valve, çalışan başına kazançta Apple ve Google gibi devleri solluyor
    Valve da bu durumun farkında. 2012’de yayımladığı “Yeni Çalışan El Kitabı”nda, “Çalışan başına kârlılığımız Google, Amazon veya Microsoft’tan daha yüksek. Bunun doğru karşılığı, mümkün olduğunca çok parayı çalışanların cebine geri koymaktır” ifadeleri yer alıyor. Şirket, sektördeki en iyi maaş paketlerinden birini sunduğunu iddia ediyor. The Verge tarafından paylaşılan sızdırılmış belgelere göre Valve çalışanlarına toplamda yaklaşık 450 milyon dolar ödedi ve çalışan başına düşen ortalama maaş 1,3 milyon doların üzerindeydi.



    Ayrıca Bkz.Intel Arc B390 test edildi: Bu kez iddialı geliyor



    Peki Valve bunu nasıl başarıyor?



    Valve’ın bunu başarabilmesinin nedeni, tamamen özel bir şirket olması ve ne hissedarlara ne de yatırım fonlarına karşı sorumlu olması. Bu sayede Gabe Newell ve diğer ortaklar, kısa vadeli kazanç baskısı yerine şirketin uzun vadeli sağlığına odaklanabiliyor. Ayrıca şirket, yöneticilerin bulunmadığı, herkesin takım üyesi olarak çalıştığı yatay bir organizasyon yapısına sahip.



    Her ne kadar kusursuz bir şirket olmasa da (örneğin PC oyunlarında loot box trendini yaygınlaştıran ilk firmalardan biri olması gibi), oyun topluluğu ve sektör için çok şey yaptığı söylenebilir. Half-Life, Counter-Strike, Dota 2, Left 4 Dead gibi ikonik yapımların yanı sıra Steam ile oyun satın alma deneyimini dönüştürdü ve bağımsız geliştiricilere büyük fırsatlar sundu. 2022’de Steam Deck ile el konsolu pazarını yeniden canlandırdı ve 2026’da çıkması beklenen yeni Steam Machine cihazı için de heyecan giderek artıyor.




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/video-games/pc-gaming/valve-makes-almost-usd50-million-per-employee-raking-in-more-cash-per-person-than-google-amazon-or-microsoft-gaming-giants-350-employees-on-track-to-generate-usd17-billion-this-year







  • Hele bir de Half-Life 3 gelsin o zaman görün siz neler olacak.

  • Borsa batağına saplanmayacak kadar akıllı bir iş adamı.

  • bu tamamen rakiplerinin salaklığından, bir başka yorumla olmamasından kaynaklı.

  • bunu en iyi yapan ülkeler en çok kapitalizm döngüsünü zincirini kırıp islama en çok yaklaşan ülkelerdir.Çünkü yaratan buyurdu:


    Allah kiminize kiminizden daha fazla rızık verdi. Ama kendilerine fazla verilenler, rızıklarını ellerinin altındakilerle paylaşıp da onları bu hususta kendileriyle eşit hale getirmeye yanaşmıyorlar. Peki onlar Allah’ın nimetini inkâr etmiş olmuyorlar mı?

    _____________________________
    Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.
    De ki: Şüphe yok, namazım da, ibadetlerim de, diriliğim de, ölümüm de alemlerin Rabbi olan Allah içindir.
    Türk gençliği, her türlü maddi ihtiraslarını, şahsi duygularını milletinin selameti namına feda etmekten vazgeçmeyecektir...
    Hakan FİDAN
  • çaycı olarak girsek ordan yürürdük

  • iyi hatırlıyorum 2004-2005 lerde steam yaygınlaşmaya çalışan bir platformdu. burada haber vardı steamla ilgili ve bu ne işe yarar, oyunlar bağımsızdır 1 sene sonra yokolur steam diyen bir sürü insan vardı, tabi ozaman online oyunlar mmo dan felan oluşuyordu, ne kadar ileri görüşlülermiş. steam hiç işe yaramadı battı hatta yok oldu:)

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mert1907 kullanıcısına yanıt

    bir cacık olacağı yok, ne hype yaptınız yav. ilk aylar oynanır sonra silinir gider. şu piyasada rdr2 gibi oyun yapmadığın sürece unutulup gidiyorsun.

    _____________________________
    Gamer-
  • Ronaldo-9 kullanıcısına yanıt
    HL1, HL2 unutulmamış yeni çıkmış HL3 mü unutulacak?

  • estf kullanıcısına yanıt

    Epic'in inatla düzgün bir arayüz oluşturmaması, uygulamanın hantallığından kurtulmaması, kullanıcıların istediği özellikleri getirmemesi vs. Steam'i rakipsiz bıraktı.

    Beleş oyun dağıtarak kullanıcı çekme derdinde hala Epic store, ama parayla oyun almak isteyen daha fazla para bile verse halen gidip özellikle Steam sürümünü alıyor.

    Yani bilmiyorum, Epic games bence para kazanma derdinde değil gibi. Eleştirilere bu kadar kulak tıkanmazdı herhalde yoksa. Bana kalsa rekabet iyidir ama her oyunu açmak

    istediğimizde o store uygulamasını da açtığımızdan store uygulamasının da bir o kadar önemi var.

    _____________________________
  • Mütercim Bey kullanıcısına yanıt

    kim diyor unutulmamış? gereksiz romantizmi bir kenara koyun da gerçekleri görün artık. şu Half life sevicileri de yeni çıktı ortaya.

    _____________________________
    Gamer-
  • Ronaldo-9 kullanıcısına yanıt
    Şu anda piyasanın beklediği iki oyun var GTA 6 ve HL3. HL1 ve HL2 efsane oyunlardı dönemine damga vuran HL3'den de beklenti yüksek haklı olduğun konu var eskisine göre heyecan daha düşük olabilir bu zaten artık neredeyse her oyun için geçerli çünkü piyasa olgunlaştı ama HL serisi her zaman yüksek beklentiye sebep olmuş bir seri bu sefer de öyle olacaktır.

  • mert1907 kullanıcısına yanıt

    Şuanda GTA 6 nın yanına yaklaşabilecek bir oyun yeryüzünde yok. Evet hl1 ve 2 efsaneydi ancak o zamandan bu zamana çok şey değişti. Popülerliğini kaybetti ve aynı tarzda çok daha yenilikçi ve kaliteli onlarca oyun çıktı. Hiçbiri de piyasaya tutunamadı.

    Evet diğer oyunlardan daha çok hype yapar bu kesin ancak hl3 çıksın da şöyle böyle uçan kaçan tipleri anlamıyorum sadece.

    _____________________________
    Gamer-
  • Ronaldo-9 kullanıcısına yanıt
    Bu sadece örnekti yoksa ikisi çok başka ve birbirine rakip olmayan oyunlar sadece heyecan açısından değerlendirdim. Ben HL3'ün her türlü heyecan yaratacağı kanaatindeyim sonuçta bana göre doğrudan HL serisine rakip bir seri de yok hikayesi, oynanışı, algısı olarak çok farklı bir konumda. Bekleyip göreceğiz artık neler olacak.

  • Herifin tüm iş modeli pazar yeri haracı üstüne kurulu

    Bi zahmet kazansın lan :) :) :)

  • Bu bolluğun içinde 85 milyonluk Türkiye'ye halâ dolarla oyun pazarlıyorlar, al buradan yak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Sen öldüğün gün bende öldüm canım anneannem...
  • Oyunlar linux’a da çıkıyorsa steam sayesindedir. Kazansınlar haklarıdır.

    - oyunlar ucuz,
    - linux desteği,
    - steamOS,
    - steam’dan oyunu satın almasan bile key girip istediğin zaman indirip oynayabilme,
    - topluluklar,
    - oyuna özel sosyal medya desteği,
    - sınırsız indirme hızı,
    - yıllardır kesintisiz hizmet

    Evet Türk Lirası kabul etmemeleri yanlış. Fakat TL’nin sürekli devalüe edilmesinden bıkmış olacaklar ki oyunların fiyatı gerçekte dolar olarak bu kadar, oyunlar sürekli değerlenmiyor mesajı veriyorlar sanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.