Şimdi Ara

Vakıfbank Taksitli Alışveriş İadesinde Sıradışı Uygulama!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
3.148
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vakıfbank World kredi kartım var. Birkaç alışveirişim oldu. Bazı problemlerden dolayı ürünler iade etmek durumunda kaldı. Şimdi sorun şu şekilde. Ürünlerin iadesi ilk taksitler ekstreye yansıdıktan sonra oldu. Yani ilk taksitleri ödemiş bulundum. Bu ayki dönemde ise bu ödediğim taksit + bakiye olarak ekstreye yansıyor. Fakat bu aya ait 2. taksit ve 2. iade şeklindeki tutar + ve - şeklinde yansıyarak nötr duruma düşmesi gerekirken, sadece -, yani harcama şeklindeki işlem ekstreye yansıyor. Doğal olarak aşağıdaki tablo ortaya çıkıyor.

Şu Anki Durum:
    Bu Ay:
    1. İade +100TL
    2. Taksit -100TL

Gelecek Ay
    2. İade +100TL
    3. Taksit -100TL

...

6. Ay
    6. İade +100TL

Olması Gereken:
    Bu Ay:
    1. İade +100TL
    2. Taksit -100TL
    2. İade +100TL

Gelecek Ay
    3. Taksit -100TL
    3. İade +100TL

...

6. Ay
    6. Taksit -100TL
    6. İade +100TL

2. Taksit ve 2 İade aynı ayda olması gerekirken, Vakıfbank 2. İadeyi bir sonraki aya öteliyor. Yani sürekli benim 100TL'm içeride kalıyor. 6. ayın sonunda ancak bu ücreti geri alabiliyorum. İlk taksit ekstreye yansımadan iptal olan siparişlerde sorun yok, her ay + ve - şeklinde ekstreye yansır ve etkisi nötr olur. Fakat ilk taksiti ödedikten sonra iptal veya iade olmuşsa, Vakıfbank resmen sizin paranızın üzerine yatıyor. Daha evvel ŞikayetVar'da bir kişi dile getirmiş.

VakıfBank Taksitle Yaptığım İadeler Yapılmadı.
    "VakıfBank kredi kartıyla yaptığım taksitli alışverişimi ilk taksit kesildikten sonra iade ettim. Taksitli alışveriş olduğu için tabi ki önce taksit kesilip sonra iade olacaktı ancak ilk taksit ödemesini yaptığım için ilk iki taksit iadesi beraber yapılmalıydı. Ama olmadı yapılmadı. Süreci ifade ettiğimde ise güya "aynı dönemde aynı işlem için birden fazla iade olmuyormuş" bunu öğrendim. Halbuki diğer bankalarda bu durumlarda ödenmiş taksitler toplam olarak iadesi yapılır. Yani 5 taksitte aldık ödedik isek VakıfBank bize 5 ay sonra iade etmiş olacak hakkımızı. Bence yasa dışı ama karşıdaki banka olunca yaptığı her şey yasal kabul ediliyor. Yazıklar olsun."

İade ve iptal gibi işlemlerde açıkça mağduriyet var. Burada 100TLx6 taksiti örnek olarak verdim. Şu an 1000TL'den fazla bu şekilde işlemim var. Sizin de böyle tecrübeniz var mı? Bu arada eskiden böyle değildi, bu uygulama birkaç aylık belki. Daha önce ekstreye yansımış ve ödenmiş taksit sonraki ay ekstreye + bakiye olarak yansır ve ödenmesi gereken taksit de + ve - şeklinde iki işlem olarak yansırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetfx -- 30 Nisan 2018; 17:23:9 >

• Worldte sistem uzun süredir öyle işliyor diye hatırlıyorum. İade ile gelecek taksitlerde kapatılıyor. Bu konuda bonusun sistemini hiç sevmiyorum. Eğer iade ekstreden sonra ise o taksidi geri alabilmek için tüm taksitlerin bitmesini beklemek zorundasınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence tam BDDK lık bir konu.Ne tür bir cevap vereceklerini merak ettim.
  • ecay kullanıcısına yanıt
    Valla yollarını bulmuşlar, 6-12 ay sizin paranız onlarda kalıyor, bence burada yasal olmayan bir durum var. Şimdi bazı alışveriş siteleri siparişimizi iptal ettiğinde, "paranı almışsın ne mağduriyeti var" diyenler gelsin bakalım.. Mağduriyetin alası var burada.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben kapattım kurtuldum, tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son derece normal bir uygulama. Ürünü nasıl aldıysanız öyle iade olunur. Sizin ödediğiniz taksitlerin önemi yok. Hatta tüm taksitleri bitirmiş olsaydınız peşin almayacaktınınız, iade yaptığınız tarihten itibaren taksit sayısı kadar beklemek zorunda kalacaktınız. Kimsenin arka planda sizin için matematik hesaplarla uğrattığı yok, sistem ödediklerinize bakmıyor direk iade tarihinden nasıl aldıysanız o şekilde geri yatırıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maximum ile gg den 6 taksitli ürün almıştım. ilk 2 taksidi de ödemiştim. ürünü iade ettim. sonraki ekstrede tüm işlemler tek seferde iade edilmişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yanınızdayız abi diyorlar Düzyatıyorlar
  • Vakıf pişmanlıktır!Müşteri hizmetlerine bağlanabilene plaket veriyorlar..Kapadım kurtuldum
  • vakıf rezalet bir bankadır ama bu olayda vakıf'ın bir suçu yok. olay tamamen worldcard ile alakalı. worldcard'da taksitli bir ürün alıp iade ederseniz, iadeleriniz taksitli şekilde yatar. yıllardır böyle. olay haksızlıktır, bddk'ya şikayet etmek gerektirir vs. her şeyi diyebilirsiniz ama bu tamamen world'un politikası ve vakıfbank ile ilgisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boombip

vakıf rezalet bir bankadır ama bu olayda vakıf'ın bir suçu yok. olay tamamen worldcard ile alakalı. worldcard'da taksitli bir ürün alıp iade ederseniz, iadeleriniz taksitli şekilde yatar. yıllardır böyle. olay haksızlıktır, bddk'ya şikayet etmek gerektirir vs. her şeyi diyebilirsiniz ama bu tamamen world'un politikası ve vakıfbank ile ilgisi yok.
    Yıllardır böyle değil. Yaklaşık 7 yıldır Vakıfbank World kullanıyorum. Bu yıla ait bir uygulama. Mesele taksit taksit iade değil. Ödemiş olduğunuz taksiti bütün taksitler bittikten sonra geri almanız. Ve başlıkta, bunu normal karşılayan bir arkadaş da çıkmış. (acaba çıkar mı diye düşünmedim değil) Ve demiş ki. Bütün taksitler bitse ve ürün iade olsa yine taksit taksit geri alırmışız ve bu normalmiş. Neresi normal acaba? Ben 6 taksiti ödemişsem ve 6. ay ürün iadesi kararı çıkmışsa para iademi peşin almalıyım. Aksini iddia edenin aklından şüphe ederim.

• TEB - Boyner ikilisiyle aynı durumu yaşıyorum şu an.

Üstüne bir de şöyle bir ilginçlik var. Kredi kartına iade yapıldıktan sonra sanal kart limitini sıfırlayamıyorum. Daha doğrusu "kart limiti" sıfırlanıyor ama "kullanılabilir kart limiti" kısmı sıfırlanmıyor. Zaten hep bir tuhafıma gitmiştir oradaki sanal kart limiti mantığı. Bazen bir tanesi eksiye düşüyor, bazen 10 TL giriyorsun 9.80 TL oluyor falan filan ya da eğer hesap kesip tarihinden önce sıfırlamamışsan kartın limiti birden artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi den -- 2 Mayıs 2018; 18:13:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: den

TEB - Boyner ikilisiyle aynı durumu yaşıyorum şu an.

Üstüne bir de şöyle bir ilginçlik var. Kredi kartına iade yapıldıktan sonra sanal kart limitini sıfırlayamıyorum. Daha doğrusu "kart limiti" sıfırlanıyor ama "kullanılabilir kart limiti" kısmı sıfırlanmıyor. Zaten hep bir tuhafıma gitmiştir oradaki sanal kart limiti mantığı. Bazen bir tanesi eksiye düşüyor, bazen 10 TL giriyorsun 9.80 TL oluyor falan filan ya da eğer hesap kesip tarihinden önce sıfırlamamışsan kartın limiti birden artıyor.
    O sanal kartın limitini ana kartın maksimum limitine ayarlayamama sorunu DenizBank'ta da vardı. Arayıp şikayet bildirim bir ay içerisinde düzelttiler. Gerçekten çok saçma, yaşayanlar bilir.
  • Bence Olması Gereken:

Bu Ay:
    1. İade +100TL
    2. Taksit -100TL
    2. İade +500TL
    3. Taksit -100TL
    4. Taksit -100TL
    5. Taksit -100TL
    6. Taksit -100TL
  • Bonus, Garanti nasıl?

Mesela 2799 liralık ürün aldım, 6 taksit diyelim... ilk taksiti çekti diyelim... Ben ürünü ertesi gün iade ettim diyelim... Ödemelerim nasıl geri yansır?

Yani iade sonrası kartıma 2799 tl.lik limit açılır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an hangisi olduğundan emin değilim ama kullandığım 4-5 bankadan birinin kartı ile yaptığım 6 taksitli bir alışverişi iade ettim.
    ürün ücretinin tamamını peşin iade ettiler ve ben de 6 ay bana peşin verdikleri para ile taksitleri ödedim.

bankalar böyle şeyler yapmaz ama nasıl oldu anlamadım

(farklı uygulamalar var anlaşılan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 11 Temmuz 2018; 23:45:17 >
  • manilafortuna kullanıcısına yanıt
    Limit açılmasına açılır da. Bonusun iadesi arkadaşın ilk mesajda bahsettiği gibi. World kart iadelerinin bu şekle dönmesi kötü olmuş. World kartta iade tek seferde yapılır ve kalan taksitler kapatılırdı. Garanti ile bu iade şekli için çok uğraştım ama adamlar taksitle yapılan taksitle iade edilir deyip geçiyor. İadeyi diğer bankalar gibi borçtan da düşmüyor. İadeden önce ekstrelenmiş harcamanız varsa kuzu kuzu ödüyorsunuz. 1 veya 2 taksit ödemeniz farketmiyor. Bazen iadeler uzayıp ikinci taksitinde ödenmesi gereken durumlar olabiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip
  • Vakıf ın taksiti bilmiyorum ama puan konusunda da ilet bir banka yıllar önce yıl boyunca ayda 2000 tl gibi bir harcamaya 200 tl puan veriyorlardı limit yetmediği için taksitli alıs veriş için para yatırdım sonra vaz geçtim almadan 200 tl yi geri almışlar aradım istediğiniz miktarı harcadım bu ne böyle hesap ekstresinde o miktarın görünmesi lazım mantığa bakarmışsınız onu geçtim 4 tane 100 tl bp kullan 40-50 tl gibi puan arıyorum 4 den sonra bir daha kullanmak gerekiyordu kullandım bizim postan geçilmemiş demezmi hepsi aynı benzinlik ve aynı posdan geçmişti oysa , maaş bankamızdı değişti kapattım geçtim...
  • oha , vurguna bak, kapitalizm sinekten yağ çıkarıyor örneği olmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.