Şimdi Ara

V fren bisiklette fren yapınca çıkan ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bisikleti sıfır aldım alalı 2 ay falan oluyor alırken ötüyordu ön frene basınca (biraz hızlanıp basınca sürtmedne dolayımı ne değişik bir ses geliyor rahatsız edici ve baya yüksek bir ses) aldıpım yere götürdüm jantlara falan yağ gibi bir şeyler döktü 1-2 ötmedi sonra gene başladı her ön frene bastığımda sinir oluyorum fren balatalarını mı değiştirmem gerekiyor ? nedne böyle cins bir cıkıyor olabilir balatalar janta değmiyor sadece ön frene bastıgımda cıkıyor yani balatayla jant temas ettiginde ötüyor işte ne yapabilirim bunun çözümü için

• Birincisi onlar balata değil. Önce bunu bir aydınlatmak lazım. Balata hidrolik ve mekanik disk frenlerde bulunur.

İkincisi jantlar kesinlikle yağlanmamalıdır. WD40 sıkıp temizlemeni tavsiye ederim.

Sonuncusu eğer buna rağmen devam ediyorsa kaliteli pabuç almaya bakacaksın.
  • https://www.youtube.com/watch?v=tpTgYGAqtxk

Videonun ilk 3 dakikasını izle
  • Balans olayı var fren sistemlerinde. Yani şöyle ki, pabucun vidaları gevşektir ve sen fren yapınca gevşek pabuçlar jantla temasa geçtiği için bizim fark etmediğimiz titreşimler oluşturur. Sesin kaynağı büyük bir ihtimal bu. O vidaları sertçe sıkarsan problemi giderebilirsin. Gene olmadıysa fren pabuçlarını çıkar, güzelce yıka-kurut sonra tekrar takmayı dene bakalım.
  • Aazam kullanıcısına yanıt
    hocam baya yüksek bir ses çıkıyor yolda falan giderken fren yaptıgımda herkes bana doğru bakıyor hani arada falan aniden fren yaparsın değişik bir ses çıakr onun gibi titreşimle o ses çıkar mı ? genede denicem teşekkürler
  • jantın yamuk olabilir pabuçların yağlanmış olabilir jantın kirli olabilir ama bisikleti sıfır aldım diyosun dolayısıyla çoğu ihtimaller eleniyo bu durumda. aldığın yere gitmende fayda var. aynı problem bendede vardı korna yerine fren sesini kullanıyodum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

jantın yamuk olabilir pabuçların yağlanmış olabilir jantın kirli olabilir ama bisikleti sıfır aldım diyosun dolayısıyla çoğu ihtimaller eleniyo bu durumda. aldığın yere gitmende fayda var. aynı problem bendede vardı korna yerine fren sesini kullanıyodum

hocam aldıgım yere götürdüm adam janta sprey sıktı bi kaç bir şey yaptı 1-2 gün olmadı sonra tekrar başladı siz sorunu nasıl çözdünüz ? çok sinir bozucu oluyor gerçekten o ses
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Disk fren ses çıkartıyor.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fairyle temizledim sonra kuru bezle kuruladim sonra kolonya pamuk ikilisiyle temizledim sonra tekrar kuruladim.zaten pabuclarimda erimiş gitmisti baradine mtb 3renk pabuc aldim ses gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.