Şimdi Ara

Hidrolik Disk Fren Balata Ayarı Nasıl Yapılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
15.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sonunda bisikletim geldi..Salcano İnsomnia 293 Sram...Yalnız ön disk frende sürtme yaşanıyor şu anda.Bulunduğum yerde de servis olmadığı için ayarın yapılması bana kaldı.Ayarı nasıl yapacağım?Teşekkürler...

•  Hidrolik Disk Fren Balata Ayarı Nasıl Yapılıyor?
  • Öncelikle mandallar düzgün kapanmış mı, ona bak. Sonra kaliperi amortisöre bağlayan iki vidayı gevşet, freni sıkarken vidaları aşırıya kaçmadan (Anahtarın kısa sapını tutarak) sıkıp tekeri boşta çevir. Sürtme yoksa vidaları biraz daha sıkabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 4 Ağustos 2012; 1:34:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Öncelikle mandallar düzgün kapanmış mı, ona bak. Sonra kaliperi amortisöre bağlayan iki vidayı gevşet, freni sıkarken vidaları aşırıya kaçmadan (Anahtarın kısa sapını tutarak) sıkıp tekeri boşta çevir. Sürtme yoksa vidaları biraz daha sıkabilirsin.

Hangi vidalar acaba?Kırmızı mı yeşil mi?

Hidrolik Disk Fren Balata Ayarı Nasıl Yapılıyor?
  • Kırmızı. (Kırımızı kabloyu kes gibi oldu bu da. )
  • quote:

Kırmızı. (Kırımızı kabloyu kes gibi oldu bu da. )

yeşili kesersek nolur ?
  • Bütün vidaları gevşet, diske sürtmeyecek kadar oynat, sonra hepsini sık. Olmazsa tekrar et birkaç denemede olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fren Disk ve Balata
    5 yıl önce açıldı
    Fren Diski ve Balatası Seçimi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vidalı kaliperde bütün vidalar gevşetilmez. Yeşil vidalara dokunma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 4 Ağustos 2012; 15:34:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Vidalı kaliperde bütün vidalar gevşetilmez.

Benim diskleri yaparken önce ikili ikili gevşettik düzeltmeye çalıştık olmadı, sonra hepsini gevşetip düzelttik oldu. (Hepsi derken kadroya bağlayan, burada sanırım yeşiller sistemi kendi içinde bütün olarak tutuyor)
  • quote:

Vidalı kaliperde bütün vidalar gevşetilmez. Yeşil vidalara dokunma.

Teşekkürler.Aynen dediğiniz gibi kırmızı kabloları kestim olduBu seferde pedalalrı çevirirken her turda aynı noktada tık tık diye ses geliyor hemen pedalların ordan.Bisikleti sürerken tam yerini tespit edemedim.Birde 27 viteste zincir sürtüyor.Nasıl yaparım acaba?Teşekkürler....
  • aynı fren sistemi bendede var sakın yeşilleri gevşetip frene filan basmayın hidrolik boşalıyor sonra hiç tutmuyor kırmızılarla ayarlamaya çalışın tekeri gevşetip oynayın ama yeşillere dokunmayın derim
  • yeşiller balatayı tutar
    kırmızılar da kaliperi gövdeye bağlar, kırmızıları gevşet ondan sonra freni basılı tut ve bırak
    hiç cıvataları sıkmadan lastiği bikaç tur döndür, sürtme falan yoksa yavaş yavaş kaliperi yerine sık
    eğer sürtme çok azsa ve diskin sadece belirli noktasından geliyorsa diskin o kısmını sürten yönün aksi istikametine yamultabilirsin,
    bunları yapman için 5 numara allen anahtar lazım olur.
    videosu da vardı bakayım

• Fren ayarı burada anlatılmış. İşe yarayabilir.

http://www.mtbpatikada.com/bisiklet-fren-ayari/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfson61 -- 14 Ekim 2017; 20:5:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.