Şimdi Ara

Geriye giderken fren yaptığımda ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
3
Favori
15.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle şimdiden teşekkür ederim.
    2011 Ford Focus Hatchback Dizel araba sahibiyim. İşlerimin yoğunluğu ve yaşadığımın yerin küçük olması sebebiyle aracımı bir ustaya gösteremiyorum şu anlık. Ama fırsatını bulup gittiğimde de bilmediğim bir yer olduğu için gereksiz yere yüksek ücretler ödemek istemiyorum. Bu yüzden önce sizlere sormak istedim. Gelelim soruma;
    Geri gerı giderken yaptığım frenlerde kulağı tırmalayan bir ses geliyor. Ama düz giderken yaptığım frenlerde böyle bir sorun yok. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HCan35 -- 19 Kasım 2016; 0:58:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bizim Cruzelardada kronik olan bir sorundu..Sorunun sebebi fren balataları bende balataları değiştirince ses mes kalmamıştı.Fren balatalarını değiştirin gerekiyorsa diskleride tornalatın ve fren disklerini orijinal değilde kaliteli başka bir markayla değiştirin ses gidecektir.
  • peki geri geri giderken donus yapinca ses geliyor mu? gelmiyorsa fren balatalari biraz aci kazanmis demektir. ayar yapilmasi gerekir.
  • aybasan kullanıcısına yanıt
    10 bin km önce balataları değiştirdim. Ama diğerlerine bir işlem yapılmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Evet dönüş sırasında frene hafif basıldığında ses gelmeye devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aybasan

    Bizim Cruzelardada kronik olan bir sorundu..Sorunun sebebi fren balataları bende balataları değiştirince ses mes kalmamıştı.Fren balatalarını değiştirin gerekiyorsa diskleride tornalatın ve fren disklerini orijinal değilde kaliteli başka bir markayla değiştirin ses gidecektir.

    aynen benim aracımda da bu durum var fakat sorunun balatalarda değilde başka yerde olduğunu okumuştum sanki
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    Ben 2013 martta sıfır olarak almıştım cruz...Aldıktan bir süre sonra geri giderken frene basınca araba öküz gibi böğürmeye başlamıştı..Sokaktaki insan dönüp bakacak neredeyse..Fazla önemsemeyip kullandım..Balataların değişme zamanı gelince kendimn alıp değiştirttim disklerde tornaya gitti sonrasında ses falan kalmadı yaklaşık 1.5 yıldır..Balata markası H-tec mi neydi buna benzer bir ismi vardı
  • 2014 focus var servis normal dedi aynı problem ile gittim .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    peki geri geri giderken donus yapinca ses geliyor mu? gelmiyorsa fren balatalari biraz aci kazanmis demektir. ayar yapilmasi gerekir.

    Bende durum tam olarak bu şekilde. Geri manevra yaparken frene dokununca sinir bir ses geliyor. Hatta bazen milletin sabah sessizliğinde bu ne diye baktığı bile oluyor. Ama dikkatimi çeken eğer yeterince uzun bir yol gittiysem böyle bir ses gelmiyor. Sanırım balatalar soğukken yapıyor daha çok. İleri giderken hiç bir şekilde ses yapmıyor, geri giderken de sadece direksiyon çevriliyse geliyor ses frene basınca.
  • vozer kullanıcısına yanıt
    bi ara bende de o sekilde bir ses geliyordu. ama ilginc bir sekilde geri geri giderken direksiyornu saga veya sola cevirip geri geri gidince ses kesiliyordu. sonradan fren balatalarinda hafif egimli oldugu ortaya cikti.
  • güncel olsun. 2011 focus dizel sedan. geri giderken özellikle aralarda ses yapıyor. usta balatalar değişecek+ belki diskler traşlanacak dedi ama. güvenemedim. araştırıyorum forum ustaları.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.