Şimdi Ara

Uzunyol için 250cc motor tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
39.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben şimdiye vitesli bir motosiklet kullanmadım. Bir kaç yıl Asya T1 Scooter kullandım. Onuda son bir yıllır kullanmıyorum. Şu an 250 cc bir bakıma başlangıç motoru arıyorum.

Ben vardiyalı çalışan birisiyim. 4 gün çalışıyor 4 çalışmıyorum. Bir arkadaşımla vardiya değiştirip bu süreyi 6 güne çıkarma imkanımda oluyor. Bu yaz bu günleri daha iyi değerlendirmeyi, motorumla şehir dışı yolculuklar yapmayı umuyorum. Sürat meraklısı bir insan değilim. Sadece yeni yerler görmek ve yaptığım yolculuktan keyif almak istiyorum. Uzun yola çıkmadan önce pratik yapmayı hatta profesyonel eğitim almayı tabi ki ihmal etmeyeceğim.

Motor konusunda daha tam karar verebilmiş değilim. 250 cc 0 km bir motor alırsam ileride daha güçlü bir motora geçme ihtiyacı duyacağımın farkındayım, fakat bu süre 1 yıl yada 3-4 yıl mı sürer bundan emin değilim. Aklımda iki fikir var. Birincisi 0 Km bir motor alıp 2 - 3 yıl kullanmak yada uygun fiyatlı ikinci el bir motor alıp ilerde değiştirmek. Böylece satarken aradaki farka çok canım sıkılmaz ve acemiliğimden motoru yıprattığım için kendimi daha az üzerim.

0 KM olarak aklımda üç motor var. Bunlar Hyosun GV 250, Honda CBR 250R ve Kawasaki Ninja 250.

Bunların içinde sanırım uzun yol için en uygunu Cruiser olduğu için GV 250 diğer ikisinin web sitelerindede dik oturuş yazıyor fakat bana uzun yolda çokda rahat olmadıkları söylendi. Sizin bu konudaki görüşleriniz benim çok önemli. Ayrıca başka marka ve model önerilene açığım, fakat uzun süre kullanacaksam kaliteli bir motor almayı isterim.

Aslında şu an bana en mantıklı gelen ikinci el bir Regal Raptor DD 250E-9 yada bu ayarda bir motor almak. Bu motoru bir yada iki yıl kullanıp, daha sonra daha uzun süre kullanabileceğim daha büyük bir motor almak. Sanırım bu motorun 3.000 liraya temizini bulmam münkün. Bu yaz başka masraflarımda olacağından bu olay daha çok aklıma yatıyor.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu Kendimi doğru ifade etmek istedim.

Önerileriz neler? İçinde bulunduğum durum ve yapmak istediklerim göz önüne alınınca ne yapmamamı önerirsiniz?

• HOCAM ÖNCE ŞUNU SÖLİM MOTOR NE ALIRSAN AL KASK VS. TAM OLASUN BU İŞİN ŞAKASI YOK ... BU ARADA 250 CC BAŞLANGIÇ OLABİLİR AMA BU İŞE İYİCE ALIŞINCA KESİNLİKLE YETMİCEK BU SÜREDE TABİ SENİN MOTORLA GEÇİRDİĞİN SÜREYE BAĞLI..BU ARADA ÇOK UZUN YOLLAR YAPMAYI PLANLIYOSAN BENCE ENDURO TARZI DAHA İYİ OLUR CHOPPER TARZI UZUN YOLDA YORAR BİRAZ..BU ARADA BİDE ŞU VAR İLK DEFA KULLANCAK YENİ ÖĞRENECEKSEN SÖYLEDİĞİN GİBİ UCUZ BASİT BİŞEYDEN BAŞLAMAK İYİDİR AMA ŞUNA DİKKAT SAKIN BU UCUZ MOTOR SENİ HER GÜN SANAYİYE GÖTÜRÜP BU SEVDADAN SOĞUTMASIN...
  • uzun yol düşünüyorsan öncelikle çan çin çonlardan uzak duracaksın benzinliğe servise uzak bir yerde çat diye kalırsın mazallah

tercihin japon yada tayvan - kore olsun en azından
  • Valla CBR250R ömürlük motor gibi duruyor.
  • Hiç düşünemeden öneriyorum , kendini kanıtlamış motorlara bak ,

CBF 250 uzun ömürlü sağlam makina ekonomik, rahat 65.000 km lik gezi yapanlar var bu motor ile,

YBR 250 CBF e benzer biraz daha pahallı biraz daha iyi , az bulunur
  • Ben kesinlikle 250 ile uzun yola gidilmez diyorum.Halen YBR 250 sahibiyim.Öldüremezsin.Çok sağlam.Asla düşmezsin,çok dengeli.Araba çarptı,dengemi bile kaybetmedim.
    Ama kesinlikle uzun yol motoru değil.Aaa benim gibi aptal isen gidersin.Ben bir günde 800 km yapmıştım.Hem de iki defa.Ama inanın motor beni değil,ben motoru taşıdım.
    Gıy gıy gıy gıy,sürekli sonuna kadar gazı kökle dur.Motor canı çıkacakmış gibi bağırıyor,hafiften titreşim başlıyor,sonuç ancak kamyonlara ayak uyduruyorsun.Eğer scooter ile 10 000 km yol yaptı isen ve 100 km üstü yollara gideceksine 40 beygir altı motor alma.Ne alırsan al en az 40 beygir olsun ve yarış motosikleti olmasın,naked,enduro,turing gibi modellerden seçmen hem popon hem boynun için iyi olacak.
    Son bir not,uzun yolda iki motor ,ya da en azından iki kişi keyifli oluyor.Yani motorunun selesi iki kişi taşıyacak şekilde rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mayko33 -- 28 Temmuz 2012; 5:55:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayko33

Ben kesinlikle 250 ile uzun yola gidilmez diyorum.Halen YBR 250 sahibiyim.Öldüremezsin.Çok sağlam.Asla düşmezsin,çok dengeli.Araba çarptı,dengemi bile kaybetmedim.
    Ama kesinlikle uzun yol motoru değil.Aaa benim gibi aptal isen gidersin.Ben bir günde 800 km yapmıştım.Hem de iki defa.Ama inanın motor beni değil,ben motoru taşıdım.
    Gıy gıy gıy gıy,sürekli sonuna kadar gazı kökle dur.Motor canı çıkacakmış gibi bağırıyor,hafiften titreşim başlıyor,sonuç ancak kamyonlara ayak uyduruyorsun.Eğer scooter ile 10 000 km yol yaptı isen ve 100 km üstü yollara gideceksine 40 beygir altı motor alma.Ne alırsan al en az 40 beygir olsun ve yarış motosikleti olmasın,naked,enduro,turing gibi modellerden seçmen hem popon hem boynun için iyi olacak.
    Son bir not,uzun yolda iki motor ,ya da en azından iki kişi keyifli oluyor.Yani motorunun selesi iki kişi taşıyacak şekilde rahat olsun.

Bende 250 lik kullandim ve bende uzun yol cekilmez diyorum en az 400 lük sart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50cc Motor tavsiyesi yardım
    5 yıl önce açıldı
    Motor Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• Beğenirse 650 alsın hocam 250 cc ile uzun yol olmaz dedikleri için 650 koydum

• Yazdıklarımı okusaydın böyle bir soru sormazdın
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper17

Yazdıklarımı okusaydın böyle bir soru sormazdın

demekki tecrüben yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

quote:

demekki tecrüben yok..

Millet mobiletle uzun yol yapıyor, benim uzun yol tecrübem olmaması düşük cc ile uzun yol yapılacağı anlamına gelmez ne kadar sığ düşünüyorsun.
  • quote:

quote:

quote:

demekki tecrüben yok..

Millet mobiletle uzun yol yapıyor, benim uzun yol tecrübem olmaması düşük cc ile uzun yol yapılacağı anlamına gelmez ne kadar sığ düşünüyorsun.

yapiyorda nasil yapiyor o yolun iskenceden bir farki olmadigini biliyormusun 1 hafta önce yakin arkadasim cbr 250 aldi istanbuldan getirdi antalya'ya 830 km.yol sorsan bir daha tövbe diyor.

• Dedim ya istedikleriniz önemli işkence olduğunun herkes farkında en az 600 cc şart uzun yolda.
  • 250`lik sıfır motora 6 bin , 7 bin 8 bin lira vereceğinize 10 bin liraya ikinci el transalp almanızı öneririm. Uzun yolda zevkten ağlarsınız o kadar güzel bir motordur. Ayrıca evereste bile çıkan var bu motosikletle. Bence en mantıklısı bu olacaktır. Siz yolda giderken yanınızdan arabaların sollamasını ve bir tırı sollarken üç buçuk atmak istemezsiniz değil mi ?

İzleyin ve karar verin, kesinlikle yolda kalmazsınız !

http://www.youtube.com/watch?v=KWXv0pnaxlQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzart -- 28 Temmuz 2012; 20:25:00 >
  • Bende su aralar kararsizim 2000-2002 model bmw f650 gs mi yoksa daha yüksek model transalp 700 mü bakalim hayirlisi..

• quote:

Bende su aralar kararsizim 2000-2002 model bmw f650 gs mi yoksa daha yüksek model transalp 700 mü bakalim hayirlisi..

doktor bmw kalitesinden emin olunabılır ama daha genç bir motor almak varken 2000 2002 bmw almak mantıksızca
  • ya arkadaşın hevesini daha motor almadan kırmışsınız, niye 250 cc lik motor alınmasın, uzun yol denince 1000 km 2000 km durmadan gidilecek yollarmı aklınıza geliyor, yolda zırt pırt tır kamyonmu sollamak aklınıza geliyor, şimdiye kadar araştırmalarımda regalraptor dd9e bence tüm ihtiyaçları karşılayacak bir motor,
    kullanıcıların hepsi iyi yorum yapmış, arada var bi kaç tane beğenmeyen ama bir hondadanda yamahadanda sıkıntı çeken arkadaşlar var,
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.