Şimdi Ara

Uzun yol motoru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
14.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar uzun zamandır motorsiklet almayı düşünüyorum fakat ne alacağıma bir türlü tam karar verememiştim, türünü belirledim adventure motorlar daha çok bana hitap eden grup hatta 1 2 tane model de beğendim


    honda africa twin çok beğenmiştim almak istedim ama fiyatları çok uçtu


    tenere 700 e baktım donanımsal olarak çok düşük geldi abd dışında hiç bi özelliği yok gibi


    bmw f 750 gs şu aralar almak istediğim motor bu


    acaba bana öneri olarak söyleyeceğiniz bir motor var mı yada bmw f 750 gs alsam beni pişman eder mi yorumlarsanız sevinirim. baharın ve yazın kamp gezileri amaçlı almayı düşünüyorum.




  • Hocam belki beklentilerinizin altında kalabilir ama forza 250 yeterli olabilir diye düşünüyorum. Hem diğerlerine göre daha düşük bütçeli hemde estetik. Pcx kullanıyorum uzun yollar çok yaptım bana bu bile yetiyor. Ama tabi önemli olan beklentinin ne kadar seviyede olduğu.
  • hocam bu tarz motorlar ile uzun yol kamp vs yapılır mı acaba uzun yoldan kastım sadece türkiyeyi gezmek değil mesela gerekli malzemeleri alıp çadır vs motor ile avrupa turu gibi o şartları kaldıracak beni yolda üzmeyecek bir makine istiyorum cc leri büyük yazmamın sebebi de çeşitliği çok az görmem 2. el motorlara içim sinmiyor sıfır almak istiyorum hız gibi bi derdimde yok mesela hondanın crf 250 l si bana tam hitap eden tarz da ama artık sıfırı türkiyede yok @kimlanbunlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAyxx -- 8 Mart 2022; 21:16:34 >
  • MaviAyxx kullanıcısına yanıt
    Hocam şahsi kanaatim enduro motorlar ile uzun yol zor olacaktır. Maxi scooter alın keyfinize bakın sıfır alacaksınız birde. Forza 250 alın pişman olmazsınız Avrupayi gezersiniz hız ile ilgili probleminizde yoksa.
  • Anladığım kadarı ile çok fazla tecrübeniz bulunmamakta.

    Yüksek cc bakmamanızı tavsiye ederim.


    Yol endurosu olarak Suzuki Vstrom 250 sizin için iyi olabilir ya da Ktm adv250.

    Hem başlangıç olarak sıkıntı yaşamazsınız hem de istediğiniz zaman kamp vs eşya koymak için uygun olur.

  • MaviAyxx kullanıcısına yanıt
    Triump tiger 900 düşünebilirsiniz. Africadan ucuz Tenereden dolu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanatairum

    Anladığım kadarı ile çok fazla tecrübeniz bulunmamakta.

    Yüksek cc bakmamanızı tavsiye ederim.


    Yol endurosu olarak Suzuki Vstrom 250 sizin için iyi olabilir ya da Ktm adv250.

    Hem başlangıç olarak sıkıntı yaşamazsınız hem de istediğiniz zaman kamp vs eşya koymak için uygun olur.

    evet hiç tecrübem yok sayılır tek tecrübem a2 ehliyeti alırken toplam 7 defa sürdüğüm motor oda nereden baksanız 5 sene önce falandı aslında ktm yi bende çok düşündüm hem uygun hem istediğim tarz ama araştırdığımda kornik sorunları ve yetkili servisinin yetersizliğinden bahsediyorlardı sürekli istanbula gidip gelemeyeceğim için açıkçası biraz bu sebeple uzaklaştım yoksa benim gözümdede en makulu ve bana yeticek olanı ktm adv idi





  • uthec_ U kullanıcısına yanıt

    sıfır almak istiyorum hocam ya ömürlük yani pek eşya değiştiren biri değilim

  • MaviAyxx kullanıcısına yanıt

    5 sene önce toplamda 7 defa motor üzerine bindiyseniz, almayı düşündüğünüz motorlar sizi gerçekten çok zorlar. Yüksek ve ağır motorlar. Güçlerinden bahsetmeye gerek yoktur heralde.


    Olmaz demek değil tabi, öncesinde iyi bir eğitim almanız sizin yararınıza olur. Min. 250kg gelen motoru durduğunuz yerde düşürmenin bile tekniği var. Tutmaya çalışıp bacağı altında kalan veya lif kopartan tanıdıklarım mevcut. Yağmurlu günde durduğum yerde mazgala denk geldim ayağım kayıp yana açıldı, motoru yatırmadım ama 3 gün kasığım ağrıdı mesela.



    250-400 cc aralığında bir motorla başlangıç yapıp sonrasında gerçekten ben bu motor işinden zevk alıyorum dediğinizde üst segmente geçmek daha mantıklı geldi bana.

  • izzmarit kullanıcısına yanıt

    hocam bugün bayiye gittim africa twin için anlaştık her konuda tam ödemeye geçicektim dedim bi üzerine binebilirmiyim bindim az daha düşürüyordum motoru çok ağır geldi birazda ürktüm ve vazgeçtim şuan hala düşünüyorum alıp garaja koyup eğitim aldıktan sonra binsem mi diye çok kararsızım gerçekten motoru genel anlamda çok beğendim ama

  • MaviAyxx kullanıcısına yanıt

    Motosiklet konusunda ciddiyseniz eğer, alın koyun kenara. Bu piyasada yarın alırım dediğin her şey pahalanıyor maalesef.


    O motoru alacaksanız Full koruma demiri vs. donatın mutlaka. Düşerse en az hasarla kurtulur. Ağırlık merkezi daha üstte olduğundan yerden kaldırmak teknik ister, belinizi sakatlarsınız.


    Bu konulara en iyi eğitim alarak ulaşabilirsiniz. Eğitim veren firmaları araştırın, gidin konuşun. Size en çok güven veren yerde eğitim alıp çıkın yollara.


     

  • Bahsettiğiniz motorlar sıfır ya da sıfıra yakıt tecrübe ile binilecek motorlar değiller. Hem yüksek cc, hem ağır hem de pahalı. Az tecrübeyle motordan büyük ihtimalle düşeceksiniz, olduğunuz yere devrilseniz bile kırılacak sinyal, manet vb. şeyler maliyetli olacak. İlla enduro tipi olacak diyorsanız KTM 250 Adventure'a bakın, ama bence yine de başlangıç için makul değiller. Tecrübe kazanmak adına 250 cc'yi geçmeyecek şekilde bir motor alarak başlayın bence. Motora, trafiğe, genel kullanıma alıştıktan sonra da 250 ya da 400 cc civarı bir enduro ile o dünyaya giriş yaparsınız.

  • izzmarit kullanıcısına yanıt

    senelerdir almak istiyorum fakat bir türlü nasip olmadı ilk defa bu kadar ciddi düşündüm ondada tecrübesizliğimden dolayı kararsız kaldım gece biraz daha düşündüm ktm 390 adventure alıp onunla biraz türkiyede turladıktan sonra önümüzdeki yıl africayı alayım diyorum.

  • Hocam nacizane tavsiyem, 21-24 nisan fuarina gidin, orada deneyin alacaksaniz da oradan indirimli alin

    ayrica bu sadece sahsi tecrube ve gorus ama yuksek cc olmadikca baslangic icin agirligina takilmayjn derim. ilk motorum benelli 502c, cruiser motor ve 228 kilo
    sadece tavsiyem su olacak motor alinca mesela sabah cok erken cikin uc bes, motora, fren mesafesine, agirligina, ivmelenmesine bos yolda trafik olmayan saatte alisin

    insallah gonlunuze gore bir sey bulup alirsiniz da tekerinize tas degmez
  • Hiç tecbüreniz yoksa büyük cc ler kafanıza geçer. Ktm 390 Adventure ile başlayın. Hem yol hem arazi hemde güvenlik donanımları olan bi model.

    Tenereyi falan kontrol etmek acemi için zor olacaktır.

  • Motosiklete başlamak için Africa Twin iyi bir seçim değil. Otomobil gibi değildir motosiklet. Önce 250 cc civarı bir motosikletle başlayın en az 1 yıl (bana göre en az 2 yıl) kullanın, sonra yüksek hacimli motorlara geçersiniz.

  • Pulsar ns 200 ile başlayın. Tecrübe edindikten sonra yüksek cc ye geçin

  • Hiç motor kullanmadım. Benimde ilk motorum olacak. 700b km araç kullandım. Trafik tecrübem var. Kendimi bildim bileli bisiklet üstündeyim. Ducati scrambler nightshift alacağım kafaya koydum. Kim ne derse desin. Suremezsem oturur izlerim. Bir arkadaşımdan da özel ders alacağım. Ondan sonrası Allah kerim. Scambler dışında hiç bir motor kullanmak almak istemiyorum. Düşük model ile de zaman kaybı yaşamak istemiyorum. Öyle hız tutkum da yok. Hafta sonları yakın mesafeleri gezmek istiyorum. Hakkımda hayırlısı
  • yiğido__58 Y kullanıcısına yanıt
    Scrambler'da hic hir teknolojik destek yok abs haric. Ornegin o kategorideki trident 660 gibi traction kontrol yol modu vs gibi bu cok hos bence daha keyifli hale geliyor is. Ama scrambler'a tek elestirim hava sogutma olmasi. Yazin ozellikle benim gibi ekipmani hic eksik etmeyen mevsimine gore kalin ekipman giyen biri icin sorun oluyor. Fuar gelmeden almanizi tavsiye ederim zam gelir diyorlar
  • Uzun yol motoru

    Africa twin aldım arkadaşlar inşallah kullanabilirim Uzun yol motoru 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.