Şimdi Ara

Uzun zamandır spor yapmıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vücutta ne gibi değişiklikler olabilir? Ağırlık kaldırmadığım için güç kaybı kesin olacak zaten
    Eskisi gibi çok beslenmiyorum, 61 kiloydum 3 ay önce, bıraktıktan sonra 56'ya düştüm. Ama vücudumdaki yağ oranı da düştü, genetik olarak şanslı olmadığım için biraz kilo alsam hemen gıdım çıkıyordu(küçük çene) ve ayva göbek veya skinny fit deniyor sanırım, zayıf olsam bile göbek çıkıyordu, ikisi gitti o yüzden daha mutluyum açıkçası

Beslenmeni yeterli yapmıyordum normalde her sabah iki yumurta yiyorsunuzdur en az, onun yerine ben bebe bisküvisi yiyordum sütle beraber, 74 gr karbonhidratın 24'ü şeker, belki biraz fazlaydı, ama vg'ye yeniden başladığımda bunu kullanmayı düşünmüyorum artık.

Onun dışında kas kaybı ne kadar olur? Aklınıza gelen bir şeyler varsa yazabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada, geçen temmuzdan sene sonuna kadar spor yaptım, aradaki 4 ay da tamamen bıraktım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilen yok mu?

• Hocam kas hucreleri calismiyorken bile yogun kalori harcarlar,mesela yag hucreleri tembeldirler boyle degildirler.Vucut kaslar zorlandikca onlari buyuterek hep hazir halde tutar,kaslarimizda buyudukce daha fazla daha fazla kalori harcarlar.Bir gun kaslarimizi zorlamaktan vazgecersek vucudumuz bu kaslari bosu bosuna besleyip onlari buyutmek yerine artik ise yaramadiklarini dusunerek onlari yakmaya baslar,yani kaslarimiz calismazsak erir..Bunun ne kadar oldugu sizin genetiginize,beslenmenize,aktivitelerinize gore degisir bunu biz bilemeyiz..Ancak 61 den 56 ya dusmeniz ve yag hucrelerinin kas hucrelerinin aksine durduk yerde kalori ihtiyaclarinin olmamasi size bazi seyleri gosterir olmasi lazim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farukaan kullanıcısına yanıt
    Peki protein miktarını yeterli bir şekilde alsam bile spor yapmadığım için kaslar gidecek mi? Günlük ihtiyacın fazlasında protein almama da gerek yok sonuçta kas yapmak yerine sahip olduğum kası koruyorum yani günlük 120-130 gr proteine ihtiyacım olmamalı diye düşünüyorum

Besinlerin harcanma sırası khidrat yağ protein, o kasların küçülmesinden önce yağlar var. Ama proteinler yağlardan önce nasıl yakılıyor?

Bir siteden bulduğum bilgi

Şimdi vücudun amacı her zaman yağ depolamak, Vücudu ise en az enerj harcayacak hale getirecek şekilde modifiye etmektir. Bize tabii garip geliyor vücudun yağdan önce proteini yakması ama bundan 200 yıl önce, uzun süren açlıklarda yağı tasarruflu kullanarak hayatta kalmış atalarımız. Bu nedenle aynı enerjiyi yakabilmek için her 3 ayda bir ya yaptığımız egsersizlerin süresini setini arttırmak zorunda kalıyoruz ya da değiştirerek vücudu şaşırtmak.
    Metabolizmayı anlamak için bunu kavramak lazım: Vücut her zaman yağ depolamak ve mümkün olan en az enerjiyi harcamak isteyecek

Enerji ihtiyacı sırasıyla:
    1) Karaciğer glikojeni
    2) Kas Glikojeni
    3) Kas Proteinleri
    4) (ve en son) Yağdan elde edilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Punk

Peki protein miktarını yeterli bir şekilde alsam bile spor yapmadığım için kaslar gidecek mi? Günlük ihtiyacın fazlasında protein almama da gerek yok sonuçta kas yapmak yerine sahip olduğum kası koruyorum yani günlük 120-130 gr proteine ihtiyacım olmamalı diye düşünüyorum

Besinlerin harcanma sırası khidrat yağ protein, o kasların küçülmesinden önce yağlar var. Ama proteinler yağlardan önce nasıl yakılıyor?

Bir siteden bulduğum bilgi

Şimdi vücudun amacı her zaman yağ depolamak, Vücudu ise en az enerj harcayacak hale getirecek şekilde modifiye etmektir. Bize tabii garip geliyor vücudun yağdan önce proteini yakması ama bundan 200 yıl önce, uzun süren açlıklarda yağı tasarruflu kullanarak hayatta kalmış atalarımız. Bu nedenle aynı enerjiyi yakabilmek için her 3 ayda bir ya yaptığımız egsersizlerin süresini setini arttırmak zorunda kalıyoruz ya da değiştirerek vücudu şaşırtmak.
    Metabolizmayı anlamak için bunu kavramak lazım: Vücut her zaman yağ depolamak ve mümkün olan en az enerjiyi harcamak isteyecek

Enerji ihtiyacı sırasıyla:
    1) Karaciğer glikojeni
    2) Kas Glikojeni
    3) Kas Proteinleri
    4) (ve en son) Yağdan elde edilir.

burada kimsenin yapmayacağı şekilde açıklamış link var mı adamın bütün postlarını okumak isterim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.