|
1 senedir hayvan gibi spor yapıyorum ama vücudum hiç gelişmedi
-
-
Günde 120-150 gr arası protein tüketmen gerekiyor. Eğer antrenmanında sıkıntı yoksa beslenmende problem vardır. Daha iyi beslenmen gerekir.
-
-
Yaşın daha küçük, vücudunun testosteron üretimi yetersiz olabilir. İyi beslenmemiş, uykuna dikkat etmemiş olabilirsin, sadece ağırlığı kaldırmak değil malesef mesele. Bütün her şeyi kenarı koyacak bir acı gerçek daha var ki genetiğin leş olabilir. Evet, her şeyi mükemmel yapsan bile acı gerçek şu ki genetik kötüyse bu sporda yol falan alamazsın, iyi olan adamlar her türlü senden iyi gelişecektir. Fitness endüstrisinde bunu asla dile getirmezler çünkü neticede müşteri kaybetmek istemezler ancak iyi genetikler nadirdir, çoğu insan ortalamanın altındadır. Bakıp özendiğin vay be dediğin insanlar yüzde 99 ilaçlı + süper genetiktir. O adam duvara taşı fırlatsa bile gelişecektir fakat iyi sonuç alması sebebiyle insanlar nasıl öyle gözüktüğünün formülünü o adamdan duymak isterler. Velhasıl verdiğin verilerden bir sonuca varmak mümkün değil. 1 sene düzenli adam gibi çalışınca ortalama genetik gözle görülür biçimde gelişir ama senin hayvan gibi çalışmana şahit olmadığım için kedin konuşamam. Yaş faktörünü de atlama, ergenliğe bile 20 den sonra giren sürüyle erkek var. Bu sporu sırf görünüş için değil sağlığın için yap, sonuç odaklı çok takılırsan yerinde sayarsın. Umarım yardımcı olmuşumdur, sağlıcakla güzel kardeşim
-
yaşayarak öğrendiklerimi sayayım.
1-spor yaptığın günler bol su içmek gelişimimi engelliyordu. benim için en az 2-3 litre günde. bol su içmek ayrıca mutlu ve keyifli de yapıyor beni.
2-spor sırasında enerjimin düşmesi gelişimimi engelliyordu. protein tozunun haricinde Gainer+bcaa+kreatin de ekleyerek hacimime katkı sağladım.
3-ısınma hareketleri hiç yapmazdım ve spor sırasında vucut ağrısı yaşardım. Isınma yap ve sakatlanma.
4-kardiyo yerine az da olsa koşu yapmak çok iyi geliyor bana.
5- 2-3 tekrar yapabildiğin maksimum kaldırabildiğin ağırlığın yüzde 50'ı ile çalış ve her 2 haftada bir ağırlık yükselt. vucudum alıştıdığı ağırlık için kendini geliştirmiyordu. 3 ay boyunca önce 2.5 sonra 5 kilo ile kol yapmak mantıksız birşey imiş.
6. düzgün uyku olmazsa kas gelişmesi yüzde 50 az olur.
kaslar gece büyür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderweb -- 26 Mart 2023; 17:33:25 > -
Dostum program tamam iyidir ama sen kendini ne kadar zorluyorsun ? Hareket formların nasıl? Her hafta kilo arttırıp kendini zorluyor musun ? Beslenmen nasıl? Uykun nasıl? Daha bir çok değişken var. Daha çok gençsin aç videolar izle. Hareket formlarına bak. Progressive overload nedir araştır. Yeni şeyler öğren. Evet 1 senede gözle görülür tatmin eden bir gelişme olması lazımdı ama yinede daha yolun başındasın. Neden gelişmiyorum diye kendine sormaya başlamışsın bu çok iyi birşey ve çözüm arıyorsun. Araştırmaya öğrenmeye devam et. Sorunu bulacağına eminim. Çünkü yukarıdaki sorularımın cevabını en iyi sen biliyorsun ve eminim cevabı da bulacaksın.
-
muhtemelen siz normalsiniz onlar bir çeşit ilaçlılar, bir senede yağsız sekilde kim hayvan gibi oluyor hocam :d
öyle olsa zaten salonun hepsi super-hayvan gibi dolaşırdı :d
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 10 Nisan 2023; 16:12:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X