|
|

|
|
Kreatin monohidrat, sporcular ve vücut geliştiriciler arasında performanslarını artırmak için yaygın olarak kullanılan bir besin takviyesidir. Kaslara enerji sağlamaya yardımcı olduğu ve kuvvet, güç ve dayanıklılığı artırabileceği düşünülmektedir.
Ancak, kreatin monohidrat kullanımıyla ilgili bazı potansiyel endişeler de bulunmaktadır.
Kreatin Zararları
Kreatin monohidratın kısa süreli kullanımı genellikle güvenli kabul edilirken, uzun süreli kullanımının bazı yan etkilere neden olabileceğine dair endişeler vardır.
Bildirilen en yaygın yan etkiler şunlardır:
Daha ciddi yan etkiler nadirdir, ancak şunları içerebilir:
Kreatin Böbreklere Zarar Verir mi?
Kreatin monohidratın böbreklere zarar verebileceği endişesi, böbreklerde kreatinin parçalandığı ve atıldığı gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte, sağlıklı kişilerde kreatin monohidratın böbreklere zarar verdiği yönünde net bir kanıt yoktur.
Böbrek sorunları olan kişiler kreatin monohidrat kullanmadan önce doktora danışmalıdır.
Kreatin Zararlı mı Doktor?
Doktorlar genellikle sağlıklı kişilerin kısa süreli kreatin monohidrat kullanmasını onaylamaktadır. Ancak, önceden var olan sağlık sorunları olan kişiler, kreatin monohidrat kullanmadan önce bir doktora danışmalıdır.
Öneriyor Musunuz?
Kreatin monohidratın kullanılıp kullanılmayacağı kararı kişiseldir ve bireysel sağlık durumuna ve hedeflerine bağlıdır. Kreatin monohidrat kullanmayı düşünüyorsanız, potansiyel yararları ve riskleri dikkatlice tartmalı ve herhangi bir takviye kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmalısınız.
|
|
![]() |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
MSI GTX 1080 Ti, Intel i7 8700, Samsung 970 Evo NVM.e SSD,Z370-A Pro, Kingston Hyperx Predator 16GB (2x8GB) 3000MHZ, Aerocool KCAS 650W 80 Gold, Mouse: Razer Deathadder Chroma, Ekran: MSI MAG27CQ Laptop: MSI GE70 NOTEBOOK CORE İ7 4700 2.40 GHZ-16GB-1TB-17.3
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elweda -- 20 Kasım 2019; 15:54:54 > |
|
|
Ben Whey protein tozu içinde katkılı 3 ay kretain kullandım, 3 ay sonra dahiliye de kan tahlili yaptırdım, kretain kanda normalden çok fazla çıktı, doktor nefrolojiye git böbreklerde bir sıkıntın var dedi, nefrolojiye gitmedim, Protein tozunu bıraktım. Böbrekleri yoruyor arkadaşlar, çok su için ve 3 ayda bir kandaki kreatin seviyenize mutlaka baktırın, ileri yaşlarda böbrek yetmezliği çekersiniz büyük sıkıntı.... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Dostum kreatin kanda normalden fazla çıksın diye kreatin takviyesi alıyoruz. Yani testte fazla çıkmasından daha doğal birşey yok. Bıkraktıktan 1 hafta sonra değerler normale dönüyor. Yani bir problem yok. Kreatin üzerinde en fazla araştırma yapılan ve makale hazırlanan supplament. Kesinlikle şu yönden zararlıdır diye bir araştırma görmedim. Aksine açık ara en etkili supplament. |
|
|