Şimdi Ara

Uzun yolda herkesin yaşadığı olay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
4
Favori
14.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
126 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eşim çocuklarım ile beraber Ankara'dan Eskişehire doğru yola çıktık. Sivrihisar mevkinde hızım 110 civarı araç solluyorum solladığım arac ile yanyana geldim arkadan kırmızı bir audi sellektör ile geliyor en sevmediğim şeydir zaten sol şeridi işkal eden biri değilim aracı geçip sağ şeride geçeceğim vatandaş hala selektör yapmakta neyse biraz hızlanıp sağa geçtim sonra polisi aradım kırmızı renkte 34 plaka bir audi beni yüksek hızda seyrediyor trafiği tehdit ediyor diye ilgilenmez diye düşündüm.
    Eskişehir girişine geldiğimde gözüm audiyi arıyor, polis noktasında baktım durdurmuş memurlar işlem yapıyor. Bende durdum memur beye arkadaki audi hakkında ne yaptığını sordum şikayet ettiğimi söyledim sert bir şekilde ikaz edildiğini ve cezai işlem uygulandığını söyledi iyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum ama acemi bir şoför olsa o hızda gelen aracı gördüğünde paniğe kapılabilirdi daha farklı sonuçlar doğurabilirdi.
    (yazımda imla hatası varsa affola)

• Daha önce hiç birinizin karşılaştığına inanmadığım bir durumu anlatacağım. Dayım yolda ilerlerken öndeki araçlar sürekli dörtlü yakıyor, kenara geçmeye çalışıyorlar, dayımın solladıkları el kol yapıp sövüyorlar falan. En son dayımda bi tuhaflık var herkes gergin değildir heralde diye arabayı sağa çekiyor, inip bi bakıyorki arabası kendi kendine sürekli selektör yapıyor. Meğer far sensörü arıza yapmış
  • En nefret ettiğim şey solluyorum zaten bitsin geçerim aptal aptal sıkıştırıyorlar iyi etmişsiniz. Ama şu var sollamaya çıkarken bakarsınız soldan uçarak geliyorsa biri çıkmaz onu geçmesini beklerim gerekirse fren yapar geçmesine izin veririm.

En gıcık olduklarımdan diğerleri ise;

Kamyon, tır ve otobüslerin sollayacağım diye sol şeride tecavüz etmesi.

Sıkışık trafikte servis şeridinden dalıp önüme kıranlar

Sağdan uça kaça gelip önüme kırmaya çalışanlar

Makas atanlar

Şehir içi yolda uça uça gidenler

Yukarıdakiler olmasa çok güzel bir trafik olacak ama malesef eğitim eğitim eğitim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sollamaya çıktğımda araç yoktu aynadan baktığımda
  • En iyisini yapmışsınız.
    Korkmayın 155 i aramaktan. Mutlaka durduruyor polisler.
  • Çok güzel yapmışsınız, iyi olmuş serseriye.

• Tebrikler. Güzel düşünmüşsünüz

• quote:

Orijinalden alıntı: biyofat

sollamaya çıktğımda araç yoktu aynadan baktığımda

o kadar hızlı geldi yani

Bazen bende yüksek hızlarda seyrediyorum ve orta şerit ile sol şerit arasında sürekli gelip gitmemek için soldan gidiyorum fakat (sizi tenzi ediyorum ) bazı sollama yapmayı bilmeyen sürücüler oluyor ki ben 1 km mesafeden arkasına kadar geliyorum ama adam hala sollama yapamamış. Bazı insanlar vites küçültüp sollama yapması gereken yerlerde hala son viteste tıngır mıngır araba sollamaya çalışıyor. Ona göre o normal olabilir ama olması gereken arabayı gerekirse vites küçülterek devirlendirip sollamaya o şekilde çıkmak lazım. Maalesef bunu bilmeyen sürücüler kafa kafaya kazalarda başı çekiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hız olayında yerine göre bende yaparım insanları tehlikeye atmayacak şekilde fakat bu arkadaşın olayı farklı videolarda belki izlemişisinizdir avrupada adamlar yüksek hızlara çıkıyor fakat sollama yapan araçları görünce frene basıyor tr deki gibi taciz etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biyofat -- 11 Eylül 2017; 13:57:1 >
  • Böyle durumda yemin ediyorum stres oluyorum. Arkamdaki öküz yüzünden bir an önce sollayıp sağ şeride geçmek istiyorum. Hiç hazzetmediğim bir durumdur.
  • Bir de şöyle tipler var.
    Sol şerit dahil tümü dolu. Solda gidiyorum. Önümdeki yol tamamen araç dolu. Herkes sabit hızda gidiyor soldan soldan.
    Arkadan biri geliyor ve selektör yapıyor.
    Ne yapmamızı istiyor. Hepimiz sağa çekip "gel kardeşim senin hakkın bu yol" mu dememiz gerekiyor.
    Biz gidemiyor muyuz ki?
  • Ağzınıza sağlık çok iyi yapmışsınız. Bende aynısı 27 plaka bir kamyona yaptım hiç de pişman değilim kimsenin kimseyi bu şekilde taciz etmeye hakkı yok malesef

• Bu tarz durumlarda arka sis ile karşılık veriyorum veya sol ayak freni ile. Keşke arkaya doğru uzun far olsa da yaksam.
  • Bu gibi durumlarda sağa sinyal veriyorum. Hem işgal etmediğimi anlıyor hem yol vericek sollaması bitsin garibanın diye bekliyolar. Buna rağmen selektör atan olursa da yapıcak bişey yok sakat galiba diyip bırakmak lazım

• yaklaşık 80km/saat ile giden tırı cruse control ile 90km/saat hızla sollamaya çıkan arkadaşımı gördükten sonra bu tür konularda taraf olamıyorum. Tır diyorum bu tır solla geç uzaklaşınca aç yine CC gidersin 90 ile diyorum. Yok arkadaş tın tın solluyor, 2 defa kıçımıza yanaştı başka araç biz sollamadayken. İndirip dövseler iki de ben vuracaktım arkadaşa o kıvamdaydım. Lafın kısası; sollamak zannedildiği gibi kolay bir iş değil.
  • Şikayet etmekle iyi yapmışsınız. Umarım bu şikayetler katlanarak devam eder. Trafikte kimsenin diğerine hoşgörüsü saygısı malesef yok. Hız limitlerini takan kuralları takanlar azınlıkta. Bu arada araç içi kameralar zorunlu olmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • harbiden üşenmeyip şilayetmi ettin yav

arabanın gücü yetmiyorsa sollamaya çıkmadan önce soldan gelenlere dikkat etmen gerekir.bazen kamyon kamyonu solluyo ikiside aynı hızdabekle yarım saat bekle

• Karayolları sadece hızlı araçları olanlara tahsis edilmiş değil karayolundaki trafikten rahatsız olanlar uçağa binsin vs.. vs..

• 80 le giden araci 90 la sollayanlara ne demeli peki? Birde tircilara cok yuklenmeyin rampaya cikarken kucuk vasita gobi değildir devrini düşürmemesi gerekiyor

• bi de sollama yapsa dahi sağa geçmeyen gurur abideleri var.
    sağından geçip önüne kırınca aklı çıkıyor sonra biz suçlu oluyoruz.
  • Valla Audi havası vesaire yükseltiyorsa o arkadaşı bizde de var lakin ben babamın sol şeritte bir kez taciz ettiğini görmedim,hızlı gelene yol verir,kimsenin kıçının dibine yapışmaz,sellektör atmaz.Öndeki farkeder,çok istisnai bir durum sellektör attığı Yani bence doğru olan bu,sellektör güçlü çakan bir lambadan çıkıyorsa öndeki panikleyip kaza bile yapabilir.Biz böyle öğrendik,bende doğru olanın böyle olduğunu düşünüyorum.Magandalığın lüzumu yok

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.