|
|

1 Mobil
|
|
Yaklaşık 6 aydır Tricity 155 kullanıyorum. 3 tekerlekli motorsiklete ön yargı ile yaklaşan kullanım deneyimi yaşamayan kişilerin yorumlarını dikkate almamak gerekir diye düşünüyorum. Bu 6 ay içerisinde yaşadığım deneyimleri kısaca yazayım.
Bu motoru tercih etmemdeki en önemli sebep güvenlikti. Özellikle küçük tekerlekli scooter/maxi scooter kullanıyorsanız bence ABS olmazsa olmaz, buna dair çok fazla deneyim yaşadım, eğer kullandığım motorda ABS olmasaydı şimdiye kadar 2-3 defa kaza yapmıştım. Kombine fren sistemi olması da diğer avantajı. Ayrıca çoğu motorda yer almayan el freni de büyük rahatlık. İşin merak edilen tarafı öndeki iki tekerlek, birbirinden bağımsız çift amortisör sayesinde virajlarda tek tekerlekli motor kadar rahat yatabiliyorsunuz. Yere temas eden yüzeyin fazlalığı sayesinde önden kayma ihtimali çok düşük. Ayrıca bu temas yüzeyi frenlemede de işe yarıyor. Motor oldukça stabil Eko modu ile yakıt tüketimini takip edebiliyorsunuz. 100 kilometrede yaklaşık 2.8 litre yakıyorum. (Benzin 6.98 TL iken km'de ortalama 19-20 kr) Dezavantajlarına gelecek olursak, motor 165 kg, ağırlık motoru biraz hanta yapıyor. Hızlanma konusunda iyi ama son sürat konusunda 125'lik scooterların gerisinde kalabiliyor. Orjinal aynaları biraz geniş omuzluysanız sıkıntı, görüş konusunda problem yaşayabilirsiniz. Bakıma girdiğinizde öndeki falzla tekerlek size ekstra balata masrafı çıkarıyor. Ayrıca lastik değişiminde de geçerli bu durum. Buna rağmen sürüş güvenliği için çekilir bir durum bana göre. Önde iki tekerlek olmasına rağmen durduğunuzda motor kendi başına devrilmeden duramıyor diyen arkadaşlar haklı olmakla birlikte böyle bir beklentiye girmeye de gerek yok. Neredeyse durma noktasına kadar ayakları yere koymadan idare edebiliyorsunuz. Kırmızı ışıkta da ayağınızı bir zahmet yere koyun. Motorla nerede dursanız bakışlar üzerinize dönüyor, ayrıca motor başındayken sorulara maruz kalıyorsunuz. Genel olarak değerlendirmek gerekirse ben motordan oldukça memnunum. Özellike yeni başlayacaklar için ağırlığına rağmen güzel bir başlangıç motoru diyebilirim. Fiyat olarak alternatiflerinden biraz yüksek olmasına rağmen artılarından dolayı tercih edilebilir. |
Tricity 155 Hakkında Bilmeniz Gerekenler: Kapsamlı Bir İnceleme
Günümüzün dinamik şehir ortamlarında ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan Yamaha Tricity 155, yenilikçi tasarımı ve pratik özellikleriyle öne çıkan bir maxiscooter'dır. Peki, Yamaha Tricity 155'in sunduğu özellikler nelerdir ve değeri nedir? İşte kapsamlı bir inceleme:
Özellikler ve Avantajlar:
Performans:
Diğer Yorumlar:
Yamaha Tricity 125 ile karşılaştırıldığında Tricity 155, daha güçlü bir motora ve daha iyi performansa sahiptir. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar Tricity 155'in daha ağır ve daha pahalı olduğunu belirtmektedir.
Sonuç:
Yamaha Tricity 155, dengeli ve pratik bir maxiscooter arayanlar için dikkate değer bir seçenektir. Üç tekerlekli konfigürasyonu, güçlü motoru ve geniş saklama alanı onu şehir içi sürüşler için ideal hale getirmektedir. Son hızı ve yakıt tüketimi de tatmin edicidir. Değeri, bireysel ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlıdır.
|
|
|
|
|