Şimdi Ara

Uzun yol için maxi scooter?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, sadece uzun yolda kullanmak için 250cc maxi scooter almayı düsünüyorum. Honda forza 250 veya sym joymaz 250 z+ almayı düsünüyorum. Uzun yol için 250cc maxi scooter yeterli olur mu? Bu scooterların maksimum hizi 130-140km arasında uzun yolda bu hız yeterli olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sürekli 130-140 gideceksen bu hızlarda bu motorlar 7-8 bin devir çevirir. Buda erken aşınma demek olur. Forzanin ideal hızı 120-125 dir fazlasında yakıtı hem içiyor hemde yol tutuşu da azalıyor. Joymaxa gelirsek yüzü ve teknolojisi günümüzde çok eskidi. Yeni kasası çıkacak yakında. İkinci eli ölü motor bilgin olsun ama temizini ikinci el çok komik rakamlara alırsan kaçırılmaz fırsat motordur. 130-140 larda daha gidecek motorlar adv 350,xmax 300, joyride 300 gibi modellere bakman daha doğru olur. Özellikle joyride 300 de joymax 250 gibi güzel fırsat motorudur. Benin tercihim adv 350 olurdu ama ona 400 bin vermek yerine araç alacağım için xmax ile advyi direk elerim bütçem gereği.

• selamlar,

nereden nereye gitmeyi düşünüyorsun mesela. sürekli asfalt yol mu, stabilize yol var mı bu uzun yol içinde.

honda x adv 350 önerebilirler falan Türkiye'ye gelen 350 cc'ler forza bloğu kullanıyor o yüzden çok önermiyorum. Forza daha mantıklı.

ama Forza fiyat olarak ve servis ücretleri çok gelirse Kymco markasını kesinlikle öneririm. xciting 250 kullandım 20bin km kadar. konfor olarak çok iyi.

sym ve kymco çoğu modelde benzer ama kymco daha agresif kullanıma yatkındır. sym de de eski gts250 kullandım.

kullanım alanına göre toprağa çıkmam diyorsan forza, joymax, downtown 250 cc'de çok iyi motorlar. ama toprak yola çıkarım, dağ, tepe, asfalt her yere giderim dersen Peugeot XP400'den başkasını önermem. kullanıcısı olarak xadv 350'den daha iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: pckolog08

selamlar,

nereden nereye gitmeyi düşünüyorsun mesela. sürekli asfalt yol mu, stabilize yol var mı bu uzun yol içinde.

honda x adv 350 önerebilirler falan Türkiye'ye gelen 350 cc'ler forza bloğu kullanıyor o yüzden çok önermiyorum. Forza daha mantıklı.

ama Forza fiyat olarak ve servis ücretleri çok gelirse Kymco markasını kesinlikle öneririm. xciting 250 kullandım 20bin km kadar. konfor olarak çok iyi.

sym ve kymco çoğu modelde benzer ama kymco daha agresif kullanıma yatkındır. sym de de eski gts250 kullandım.

kullanım alanına göre toprağa çıkmam diyorsan forza, joymax, downtown 250 cc'de çok iyi motorlar. ama toprak yola çıkarım, dağ, tepe, asfalt her yere giderim dersen Peugeot XP400'den başkasını önermem. kullanıcısı olarak xadv 350'den daha iyidir.

Toprak zeminde kullanmayı pek düşünmüyorum. Amacım şehirler arası seyahat etmek. Yaz-kış sürekli kullanmayı düşünüyorum. Şuan sym joyride 300 modeli radarıma takıldı çok cüzi bir miktar nakit ve kalanı 12 taksit şeklinde ödemeyle alınabiliyor. Honda'nın modellerine baktım 250cc üzerine vergiden dolayı 400 500 bin tl gibi rakamlar vermek bana çok geliyor. Forza 250de de çok fazla nakit istiyorlar.Umarım sym beni pişman etmez. Aslında bunu almamdaki temel amacım araba gibi kullanmak yani 20 yıllık teneke arabaya bineceğime sıfır motor alır uzun yıllar rahat ederim düşüncesindeyim.

• Littlebchlor kullanıcısına yanıt

SYM'nin iki farklı modelini kullandım ve gerçekten beni kalite konusunda şaşırtmıştı. beklentimi karşıladı hatta üzerine de çıkmıştı. 125 cc ve 250 cc ile ikisiyle de şehirler arası yolculuk yapardım. fiyat performans olarak alınabilecek ilk seçeneklerden bir tanesidir.

şu an Avrupa markası kullansam da farklı bir motor almayı düşünsem ilk seçeneklerim sym ve kmyco olur. honda ve yamaha fiyatları gerçekten anlamsız şekilde uçuyor.

• böyle bi ilan var 400cc senin istediğinden cc olarak farklı ama, model yılı biraz eski tüm bakımları tam yapılmış fiyatıda istediklerinle aynı bence https://www.sadecemotor.com/ilan/yamaha-motosiklet-x-max-400-satilik-veya-takas-xmax-400-bakimli-kazasiz-hazir-1000018472

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.