Şimdi Ara

Uzun süreli fırın kullanımı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, aklıma takılan bir durum var bilgili kişiler aydınlatırsa sevinirim.

    Fırında bir yemek yapmak istiyorum. Ancak bunun için yaklaşık 200 derecede 3-3.5 saat fırının açık olması gerekecek. Merak ettiğim konu fırının bu derecelerde bu kadar süre açık kalmasının elektrik tesisatına bir zararı olur mu? Yani bu 3-3.5 saat boyunca fırın sürekli akım çeker mi yoksa o sıcaklığı sağladıktan sonra onu korumak için ara sıra akım çekip içeriyi ısıtır mı?

    Oturduğum evde kiracıyız ve bina yaklaşık 16-17 yıllık.



  • Fırınlarda ayarlanan sıcaklığı oluşturmak amacıyla termostat sisitemi bulunur. Fırın ilk çalıştırıldığında kesintisiz akım cekerekek ıstenen sıcaklığa ulaşır ve termostat atar, akım çekme durur. Ta ki ayarlanan sıcaklığın 10-20 derece altına düşene kadar. Düşünce termostat algılar ve fırını tekrar çalıştırır. Bu böyle döngüyle devam eder. Yani fırın sürekli akim çekmez. Sağlam bir fırın ve tesisat için 3, 4 saat çalışma hiçbir sorun teşkil etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16-17 yıllık evlerde sorun olmaz. 50-60 yıldan eskiler için risk olabilir. sigorta değerini arttırmak gibi aptalca bir şey yapılmadığı sürece de, sigorta tesisatı korur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.